Подготвени ли сте ?
Модератор: Общи модератори
Re: Подготвени ли сте ?
Jordana написа:. Тука говорим за нещо макс трета световна , аз не смятам че ще приключи за една вечер . Ще минат месеци и години докато се възцари ядрената пустиня в европа .
До третата я додърпаха двама - трима тук. Никой не е готов за нея. А ако е готов, то тогава живите ще завиждат на умрелите. Няма светлина, няма ток, няма нищо, което сте свикнали да имате в ежедневието си. Кашони с консерви и това е. Дори чиста вода откъде ще намирате? Ами тоалетната ви? Като се напълни, къде ще ходите? Няма радио, няма телевизия, няма нет, нищо. Само един работещ часовник. За предпочитане механичен. Дори да сте се запасили или презапасили с бензин за генератора, дето върти системите за чистене на въздух, вода и т.н., той пак ще свърши. И после? Излизане на повърхността, лъчева болест и ще гледате как ви се разпадат месата?
Хайде малко по-сериозно

Jordana написа:Ще минат месеци и години докато се възцари ядрената пустиня в европа .
Axa. И това че някои ще живеят месец,два или година заровени като плъхове под земята ги прави щастливи

Само дето за толкова дълъг период ще им трябва ток,чист въздух,вода, нещо като кенеф които няма как да си осигурят
Специален поздрав за Пауара. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Енигмата, надявам се камината ти е съобразена с цел отопление, а не само декорация.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
На снимките липсват две-три пушки , мачете , надписи на бидоните /нафта , ракия ,вино /,АТВ 4х4 и противогаз с противорадиационен костюм .
Може и да пропускам нещо .При мен е долу горе същото ,само дето имам и язовир до мен.
.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
BMW_POWER написа:Леле, къде откарахте темата![]()
Сефте. Даже много изкара

С тези рекордни инфлации в Европа, в Турция и Южна Америка има хиперинфлации - за това подготвени ли сте ? Кеша не е цар в такава ситуация. В Турция пари за нов Голф 7 няколко години по-късно са пари за iPhone 14 Pro Max

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Ти пък, екстра си е златото. Много малък времеви диапазон гледаш.

Друг е въпроса, че това с нищо няма да ти помогне, ако го докараме до там да се чудим какво да дадем на леля Гинче в замяна на един буркан от нейните компоти. Аз обратно на повечето мнения смятам, че кешът ще е цар по-дълго от колкото повечето от нас ще оцелеят при един най-лош сценарии. Ама най-добре да не разбираме дали съм прав или не.

Друг е въпроса, че това с нищо няма да ти помогне, ако го докараме до там да се чудим какво да дадем на леля Гинче в замяна на един буркан от нейните компоти. Аз обратно на повечето мнения смятам, че кешът ще е цар по-дълго от колкото повечето от нас ще оцелеят при един най-лош сценарии. Ама най-добре да не разбираме дали съм прав или не.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
vixx написа:Ти пък, екстра си е златото. Много малък времеви диапазон гледаш.
В какъв диапазон да го гледам това злато, всичко което си вкарал за последните почти 3 години е на загуба. А преди това за последните 10 години имаш някакви 30% нагоре, знаеш ли за тва време инфлацията колко е?

Дайте да вкараме два варианта, които изглеждат все по-вероятни.
1. Русия(вероятно чрез Беларус) детонира тактическо ЯО на отдалечен украйнски военен полигон или някъде в Черно море(без проксито Беларус).
2. Русия започва да решава задачи на фронта чрез използването на тактическо ЯО по военните ръководства от времето на Студената война т.е. по около една бойна глава на километър фронт.
Какво правите? Отивате ли в аптеката за таблетки йод? Каква храна купувате? Ще видим ли сцени по супермаркетите и т.н.?
Аз лично при първия вариант не бих променил нещо в живота си, освен ако демонстрацията не е над Змийския остров примерно, а не над отркито море.
При втория информацията за ветровете и фона ще ми е като прогнозата за времето, а е много вероятно да купя и нещо с което сам да измервам. От там насетне много ще внимавам храната, която купувам от къде точно идва.....Берьозка примерно напълно я зачерквам.
1. Русия(вероятно чрез Беларус) детонира тактическо ЯО на отдалечен украйнски военен полигон или някъде в Черно море(без проксито Беларус).
2. Русия започва да решава задачи на фронта чрез използването на тактическо ЯО по военните ръководства от времето на Студената война т.е. по около една бойна глава на километър фронт.
Какво правите? Отивате ли в аптеката за таблетки йод? Каква храна купувате? Ще видим ли сцени по супермаркетите и т.н.?
Аз лично при първия вариант не бих променил нещо в живота си, освен ако демонстрацията не е над Змийския остров примерно, а не над отркито море.
При втория информацията за ветровете и фона ще ми е като прогнозата за времето, а е много вероятно да купя и нещо с което сам да измервам. От там насетне много ще внимавам храната, която купувам от къде точно идва.....Берьозка примерно напълно я зачерквам.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Това е нашумяло в момента. Чувам, че масово хората купуват "Йод"
Тоалетна хартия vol.2 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
От първа необходимост разбира се са храните, но от втора необходимост, която е няколко дена след първата са санитарните принадлежности и лекарствата.
Освен това, някой хора си мислят, че имайки оръжие всичко е точно, ама първото, което търси човек е някой с оръжие с цел да си го "набави".
Да не мислите, че нещата ще са в пряк конфликт между този с оръжие и този дето търси?!
Освен това, някой хора си мислят, че имайки оръжие всичко е точно, ама първото, което търси човек е някой с оръжие с цел да си го "набави".
Да не мислите, че нещата ще са в пряк конфликт между този с оръжие и този дето търси?!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Идета на темата е според мен дали има такива дето се готвят е така си, за всеки случай. Не за случай на торнадо или нещо такова дето е макс седмица да има затруднения.
Ами е така..бункер, запас от консерви, ориз, брашно и т.н за 1 година. Вода поне за месец-два. 1 тон бензин
) Такива работи. В храстите не може ли да се акате че само ги споменавате тия тоалетни принадлежности. Тва па е последна грижа според мен.
Ами е така..бункер, запас от консерви, ориз, брашно и т.н за 1 година. Вода поне за месец-два. 1 тон бензин

Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Моджо написа:Само с йод ще борим радиациятаИзлагате се.
Това е временно решение за ограничаване на въздействието. Дали работи - да, дали работи достатъчно - не

TheDriver написа: а е много вероятно да купя и нещо с което сам да измервам.
Доколкото знам точните са бая пари. На познат колегата като взел служебния в тях и премерил - продал апартамента

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Йода спира щитовидната жлеза да не събира радиоактивен йод. И само толкоз. Всички останали радиоактивни изотопи си ги дишаш, поглъщаш, пипаш и т.н. и йода нема да те спаси. От лъчение, напр. гама лъчи пак нищо не мое да направи.
Хм,хм...