Подготвени ли сте ?
Модератор: Общи модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Подготвени ли сте ?
Ако се стигне до подобни моменти, който е с оръжие той ще се храни и вози. Никой няма да обикаля около къщата ти гладен, с пистолет или пушка в ръка и да ти се радва колко си щастлив от предвидливостта си. Има толкова много филми по темата. 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
c04 написа:.::Братоев::. написа:zAcK написа:c04 написа:Онзи ден се видях с едни познат, живее до гората. Нещо бързаше, та го питам за къде се е разбързал. Захладняло вече, щял да ходи в гората да си береПитам го, поне дали само паднали и изгнили взема, а отговора беше каквото падне
![]()
![]()
Аз съм за почти пълна забрана за сеч за огрев, драконовски контрол за незаконна сеч и здрави глоби... но да не забравяме къде живеем все пак.
Не е офтопик, щото нали за подготовка става въпрос.
Тази година голяма част от хората по селата и малките градове са без дърва. Поръчали са, но не са им ги доставили.
Та си представям какво се случва в горите в моментаА като захладнее ще е мазаляк...
P.S. И ще се сече напълно безразборно и близо до населените места...
То проблема не е ,че Чич Кольо е нарязал 1 каруца с дърва. А тия къде изнасят по 20 тира на седмица.
Там са ясни чии са фирмите и не можеш ги пипна.
Аз затова написах, че ги секат законно...

А реално какво се сече, на никой не му дреме!
Минават с марките като трябва да се сече, маркират всички здрави дървета, документи, превозни, бла, бла и са топ...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Подготовката ми се изразява в известно количество кеш и готовност да излетя към вилата в планината моментално. Там има доста от почти всичко нужно за оцеляване (тоалетна хартия май няма, д*ба
) + доста животни за папане и, типично по селски, огромно количество дълбоко замразени меса. От там вече ако не става дума за радиация, директно попадение или торнадо, при всякакви други сценарии вкл. зомбита разполагам с всичко нужно за да пресъздам реалистично почти всеки блок бъстър по темата.
Ако става дума за радиация не знам какво да правя. То не знам и какъв смисъл би имало. Така, че или нищо, или да ми изтропат лагерите и да си набера един от суперлеките дето стоят в хангара на летището на Слатина и от там докъдето стигнеме.

Ако става дума за радиация не знам какво да правя. То не знам и какъв смисъл би имало. Така, че или нищо, или да ми изтропат лагерите и да си набера един от суперлеките дето стоят в хангара на летището на Слатина и от там докъдето стигнеме.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
vixx написа:Подготовката ми се изразява в известно количество кеш
При такива обстоятелства кешa може да го ползваш вместо тоалетна хартия

Последна промяна In_Memoriam на 14 Окт 2022, 14:19, променена общо 1 път

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Украинците си имаха държавна политика да взимат дебел рушвет от мъже при излизане от страната. Тая война трябва да се финансира.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Тя стратегията с кеша не е конкретно за тая цел. Просто не държиме никакви стотинки в себе си. Вечер всеки вади всякакви монети и ги слагаме в две кутии - една за малки монети и една за всичко над 50ст. Като се напълни кутията се носи там на едно момиче, на което майка му бачка в БНБ май. И се обръщат в банкноти. Нещо като ретро вариант на спестовната функционалност на Револут се получава, като с годините сумата си става прилична без да го усещаш. Сега, дали не е по-добре с тая сума да се купи нещо дето не губи така стойност е друг въпрос. Аз съм си определил обаче, че искам един кеш буфер дето да не ми зависи от нищо и никой. Никога не се знае, както казват хората.
До тук в темата стана ясно следното.
При ядрена война, никой не може да вземе каквито и да е мерки( то и няма смисъл де)
А при конвенционална или други извънредни събития повечето имало къде се скрият
като някои имали кеш да бЕгат
,други път били заредени с мръвки за месеци че и години.
Света е изправен пред финансов колапс и заплаха за 3 СВ,ма има такива които се загрижени за природата,по точно за 2 каруци дърва.
Извода: По света е пълно с мишоци както впрочем беше и при ковид- а:mhihi:
При ядрена война, никой не може да вземе каквито и да е мерки( то и няма смисъл де)
А при конвенционална или други извънредни събития повечето имало къде се скрият

Света е изправен пред финансов колапс и заплаха за 3 СВ,ма има такива които се загрижени за природата,по точно за 2 каруци дърва.

Извода: По света е пълно с мишоци както впрочем беше и при ковид- а:mhihi:
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
При една тотална война в Европа парите няма да имат почти никаква стойност . Финансовата система няма да работи по тоя начин като в момента , основно значение ще имат стоките в наличност . И то от първа необходимост като олио захар брашно сол боб ориз и подобни . Този който има запаси поне за няколко месеца , огнестрелно оръжие и малко ликвидни неща като злато и диаманти има огромни шансове да оцелее . Имайте предвид че ще има купонна система 100% , няма да можете да си купите нищо друго . На пазара ще има такава спекула че парите които заделяте сега ще станат просто хартийки . Така че вместо да заделяте пари по добрия вариант е да се купят неща от сорта на захар сол олио ....тоалетна хартия 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
[quote="ivoo"]Света е изправен пред финансов колапс и заплаха за 3 СВ,ма има такива които се загрижени за природата,по точно за 2 каруци дърва.
[quote]
Те да бяха 2

Те да бяха 2

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Идеята всъщност беше, че не тези с каруците дърва 'изнасят' гората... Поне с такова впечатление останах аз!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Леле, къде откарахте темата
Някой замислял ли се е, как ще реагира при падане на метеорит? Кратерът от Аризонския я видях. Някакво си парче, колкото половин футболно игрище. Дошло с 50-60 000км/ч. Оставил дупка 230м дълбока и над километър в диаметър. Пишат, че мощността му е била, колкото на 1000 бомби тато тези над Япония.
И това далече не е най-големия. В Антакртика има кратер от метеорит с диаметър 241км, в Хъдсънския залив има кратер от метеорит с диаметър 443км.
Та стотина кила вино, докъде ще стигнат???

Някой замислял ли се е, как ще реагира при падане на метеорит? Кратерът от Аризонския я видях. Някакво си парче, колкото половин футболно игрище. Дошло с 50-60 000км/ч. Оставил дупка 230м дълбока и над километър в диаметър. Пишат, че мощността му е била, колкото на 1000 бомби тато тези над Япония.
И това далече не е най-големия. В Антакртика има кратер от метеорит с диаметър 241км, в Хъдсънския залив има кратер от метеорит с диаметър 443км.
Та стотина кила вино, докъде ще стигнат???
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Такъв метеорит способен да направи кратер с диаметър 440км е катастрофа от планетарен мащаб . След нея живота на земята ще започне наново , всичко живо на сушата ще бъде унищожено от промяната в климата . Непрогледен мрак от пепелта и киселинни дъждове ще бъдат поне 30 години единственото което ще се вижда от оцелелите . За такова нещо никой не е подготвен и няма как да бъде подготвен . Тука говорим за нещо макс трета световна , аз не смятам че ще приключи за една вечер . Ще минат месеци и години докато се възцари ядрената пустиня в европа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Ето нещо от колегите в оффроуф форума по темата ( преди години беше доста активна темата ,сега не знам - не съм я преглеждал скоро )
Раница 72 часа
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
Раница 72 часа
Sent from my M2007J17G using Tapatalk