За качеството на новите BMW-та!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: За качеството на новите BMW-та!

Мнение от TNT » 25 Авг 2022, 9:45

Kroki написа::OT: и кво стана, явно качеството си е ок, просто хората не са.
Или и двете :lol: При нови автомобили са малко ентусиаистите, които си купуват препарати и си поддържат сами автомобилите. На масовите автомивки по-добре да не ти пипат салона, а при останалите си е цифра това удоволствие. Плюе се по автомивките с жетони, но то повечето мивки ползват същите препарати :lol: От една страна прекалено много хора я прескачат тая поддръжка, от друга страна... всеки втори стана "детайлър", щото хората ползват такива услуги :yes: Качеството се влошава със сигурност. Изтъркани волани не са рядкост преди 100к км още.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 25 Авг 2022, 9:48

Zack, Екстра си е качеството, просто си попаднал на някакви неподдържани курници. Аз направих същия преход, от E61 към G31 и интериора е много по-качествен, според мен. Аз примерно съм с Canberra Beige (светъл) салон, замърсен, но като цяло беше в добро състояние когато купих колата, едно хубаво почистване и подхранване направи кожата като от магазина, мека и свежа. Лъскавата кожа за мен дори не е толкова ефект от неподдържане, а по-скоро от мазане с неподходящи препарати.

Относно поддържането на техниката в изрядност, срещу поддържането на изряден външен/вътрешен вид - не може ли да имаме и двете? Моята логика, когато гледам коли за купуване, е че ако колата изглежда свежа, без захабявания от употреба, в повечето случаи е поддържана и технически добре. А това, салона на колата да е кочина, пък колкото и да е добре технически, не го приемам - все пак ние прекарваме голяма част от живота си в тези коли, и е добре, да ти е приятно вътре, като тръгнеш на 1000км пътешествие, примерно. И на фона на парите, които се дават, за да е една кола в добро техническо състояние, поддържането на добър външен/вътрешен би било под 10%, ако гледаме на годишна база (естествено без тоталните изгъзици, тип 6 бона за керамика и фолио).

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 25 Авг 2022, 13:36

Добре де, тогава да дам пример с горивните помпи, дето изведнъж взеха да ги правят от пластелин,
да вкарват стружки в горивната система и да правят всичко на пастет :ok:

100 тей? Или и това е, щото новите неща са много по-качествени? Да не говорим за V8 двигателите от последните 15 години :mhihi:
Как път един не успяха да направят да не се разпада :dunno: Или пак от качество?

Сега някой ще изцепи, сложни били :mhihi: Да, де. Ама Мерцедес успяват да направят и корави такива :dunno:
Техните не са ли сложни? :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Авг 2022, 13:44

Такива са защото се мислят да изтраят 3-4 години до появата на следващия модел и да бъдат сменени, а следващия собственик да си обръща джобовете като отиде за ремонт. Марките отдавна печелят повече от резервни части отколкото от нови коли какво вече казаха.
Производителя гледа да предложи най-лъскава и светеща джаджа на потребителя, направена за възможно най-малко пари и с най-голяма надценка.
Ниската цена на производство рефлектира върху качеството на използваните продукти. С 1 цент да намалят цената на някоя част, при милионен тираж за производство спестяванията са сериозни. Свиквайте, по-здрави няма да започнат да ги правят колите :help:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Авг 2022, 13:44

Всичките коли дето са дошли със стружки от помпата за високо налягане са на по 400+к км. Бах тия вечни неща.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 25 Авг 2022, 13:55

При положение, че наистина са много сложни агрегати, особено S63, последните ревизии са доста корави, с изключение на глупавото казанче пръскащо и съскащо.

Но и от здрави мотори/хора не се правят пари във времето :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 25 Авг 2022, 15:08

Новите доста натискат за изкуствената кожа Sensatec, която стана доста добре между другото и ако не ти кажат, доста хора няма и да разберат, че не е естествена, а и според доста хора е по устойчива вече.
Другото, което е, БМВ салоните са 3 вида (Sensatec - изкуствена, Vernasca - нормалната и най-високият клас е Merino), а Мериното например си е доста мека и приятна, но капризна за поддръжка.

А за вида според мен е много просто (и все повече го разбирам) - като си купил чисто нова колата имаш 4-5 години всичко включено, дал си парите вече и си караш и те боли (доста хора си мислят, че се убиваш да набиваш пари, но по скоро е точно обратното, за това си взел нова кола все пак :lol: ). После следващият собственик да му мисли и да ѝ се радва (извънгаранционно). В тези 4-5 години и 150-200к км едва ли ще ѝ стане нещо, а дори да ѝ стане ще се оправи безплатно. Това, че на 2-3-4-5 собственик не му харесва нещо е друг въпрос. Иначе е факт, че от доста време не им е изгодно колите да са "вечни", а по скоро на 3-5 години да я сменяш с новата :)

Но има неща, където със сигурност са по-зле, доста от тях заради еко норми и правили в ЕС. Със сигурност боята и лака е доста по калпав от преди и фолио за предницата поне си става задължително.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 25 Авг 2022, 15:41

TNT написа: ... При нови автомобили са малко ентусиаистите, които си купуват препарати и си поддържат сами автомобилите...

Аз съм един от тия откачалници :lol:

Колата ми от както съм я купил чисто нова, не е видяла авто мивка. Нито един път.
Сам си я мия на двора, сам си я чистя и поддържам с препарати. Юркам и жена ми да помага де :mrgreen:

Единственото изключение е в Мкар, първия път ме питаха дали съм съгласен да я мият и чистят отвътре. Сългасих се.
После ме питаха дали съм доволен от мивката, видях че си вършат нещата както трябва, показах им 1-2 дребни забележчици и се разбрахме.

От тогава не ме питат, винаги я мият и чистят, и са супер. :smoke: И още повече безплатно :ok:

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 25 Авг 2022, 18:45

Rainbow написа:Новите доста натискат за изкуствената кожа Sensatec, която стана доста добре между другото и ако не ти кажат, доста хора няма и да разберат, че не е естествена, а и според доста хора е по устойчива вече.

Мен ми е менте, има една сенсафин, на Х5, малко по-истинско изглежда, но за да се заблуди някой, то трябва да е без нюх…

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Авг 2022, 18:49

carmanf1 написа:
TNT написа: ... При нови автомобили са малко ентусиаистите, които си купуват препарати и си поддържат сами автомобилите...

Аз съм един от тия откачалници :lol:

Миналото лято като връщах Е класата в Щутгард и тоя дето я прие не вярваше на очите си :lol:
Наш човек е (всички фирмени коли минаваха през него, та си станахме приятелчета покрай десетките срещи) и вика "Абе знам, че си луд ама тая кола същата като оная дето я взе преди 2 години ли е? :mhihi: .
Успяха да намерят единствено някаква намазана боя по най-долната част на задната броня :lol:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 25 Авг 2022, 19:54

До момента колите ми, колкото и милионници да са били и на 10-15-20 години,
винаги някой като седне в тях и седи и се пули :shock: И винаги има - "Ама тя като нова, бреее" :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Само мазането на кожения салон ми отнема по 3-4 часа и само с препарат на BMW и Mini :ok:
Масажирам го като жена, деЙба :ok: :mhihi: :mhihi:
От първата Е34-ка, която си купих до днес, тая любов при мен не е угаснала.
Мога с часове да си я обгрижвам и май до момента само неща като да ме блъснат, голямата градушка и т.н. са ме карали да ги сменям тия BMW-та.

Май затова не мога да си харесам по половин година кола. Помня, като ми казваха, че такава Е60-ка дето търся, не може да се намери в Е60 форума.
Особено тия, дето продаваха разни дръгели към момента :mhihi: Ами може, когато човек е достатъчно упорит :mhihi: :ok:

За да си харесам кола явно или трябва да е нова, или да нацеля някой като мен :dunno: :dunno: :dunno: :mhihi: :mhihi:

P.S. Като видя кола, която вътре е все едно кучета са гледали в нея и откачам! Ако иска да е най-поддържаната на света с чисто нов двигател. Ти прекарваш времето си вътре. Какви са тия мърлячи :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 25 Авг 2022, 20:29

Spunky написа:
Rainbow написа:Новите доста натискат за изкуствената кожа Sensatec, която стана доста добре между другото и ако не ти кажат, доста хора няма и да разберат, че не е естествена, а и според доста хора е по устойчива вече.

Мен ми е менте, има една сенсафин, на Х5, малко по-истинско изглежда, но за да се заблуди някой, то трябва да е без нюх…

Прав си за сенсатека. В G20, сенсатека е много по-добър от сенсатека в е90 и във ф30, но все пак си личи. Особено ако си свикнал на яката, висок клас кожа.

Аз на седалките съм с комбинацията алкантара и сенсатек по страниците.
До скоро жена ми не знаеше че е сенсатек и като й казах не ми вярваше, че не е естествена кожа.

Обаче алкантарата е ебаси и кефа и красота. Няма и запотяване на дивия :lol:

Особено алкантарата на волана адски много ме кефи. Много приятно усещане в ръцете и хубав захват. Просто кеф.

Кофтито е само че алкантарата на волана трябва да я чистя на 2-3 седмици. Но пък то много лесно и бързо става с препарата на бмв.

И после е пак като нова, пухкава и готина за захват.

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 25 Авг 2022, 21:12

Алкантарата е супер, много хора мислят, че се захабява лесно, но държи по-добре от кожа, особено на волан, с по-малко мислене и грижи при мен. На ф90тката само тавана е такъв и вдига нивото и усещането на интериора

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Авг 2022, 9:50

carmanf1 написа:
Аз на седалките съм с комбинацията алкантара и сенсатек по страниците.
До скоро жена ми не знаеше че е сенсатек и като й казах не ми вярваше, че не е естествена кожа.

Странно... Sensatec-а така си личи, че е изкуственяк, че не е истина просто... мен адски ме дразни.... Да не говорим, че като го третираш с препарат за кожа и направо почва да крещи, че не е кожа... :D

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 26 Авг 2022, 10:08

carmanf1 написа:Кожите и материалите са си много качествени.

Но има много свине, които правят всичко кочина за нула време.

Значи или свинете които правят кочина за нула време са се увеличили многократно последните 10-15 години, или кожата в BMW-тата е с доста по ниско качество, ти вярвай на което искаш :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата