Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Мотористите във форума!
bum_bum написа:И аз ама с крака на степенките. Научете се да карате с краГа на мотора и ниска скорост ве
Идеята е някой ако ти отвори вратата, да можеш да спреш и подпреш веднага. Доста по-спокойно е така, не е като да не можем да стъпим и на степенките. Щом можем и на задни гуми.

- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
В града избягвам, но като се наложи, отварям очите и "на гърба". Преди кръстовище, имам навика да погледна в огледалата, за да преценя колко е близо задния. Вече 2 пъти с колата ме удрят отзад, докато спирам на червено. Та придобил съм и тоя инстинкт. Ако е много близо, направо минавам, каквото и да е на светофара.
Ultimate Riding Machine
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
NiksGS написа:В града избягвам, но като се наложи, отварям очите и "на гърба". Преди кръстовище, имам навика да погледна в огледалата, за да преценя колко е близо задния. Вече 2 пъти с колата ме удрят отзад, докато спирам на червено. Та придобил съм и тоя инстинкт. Ако е много близо, направо минавам, каквото и да е на светофара.
"каквото и да е на светофара" - направи го няколко пъти и е въпрос на време да те гледаме в онези клипчета които напоследък правят от МВР

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Без идеята да се заяждам, не съм такъв човек, какво би направил, ако видиш на жълто светлини в твоите огледала на не повече от метър и половина зад теб, караш с 40-50 примерно? Разстояние до стоп-линията не повече от 2 коли, считай под 10м. Време за мислене нямаш. В първия случай спрях...
След като ме удари идиота ми вика: брато, аз си мислех, че ще минеш... моля те, не викай полиция, че нямам точки повече...
Следващия, с който се "разминах" от удар, при същите обстоятелства, обаче спря на червеното. Иначе имаше "топки" да ми диша във врата, докато не приближи достатъчно, като светна червено, аз вече бях в кръстовището, защото знам, какво ще стане...
Тогава полицая след кръстовището ме спира, разпитва ме, що съм минал и т.н. казвам му, ония ще спре в мен, вече съм блъскан така, бронята ми е къдрава от такива като него. Явно тоя, няма да е последния.
Полицая ме пита има ли настъпило ПТП? Казвам НЕ ама беше на метър от мен. Той си минава и заминава, безнаказан.
Та в такива повтарящи се случаи, кое ви е по-ценно или по-безболезнено? Да ви ударят (гарантирано) или да ви вземат точки плюс акт, глоба, разправии по КАТ и т.н. (по-малко вероятно) защото може полицая и да го няма.
На мен и двете са ми еднакво неприятни и спрях да карам в града въобще. Да се троши, който иска.
След като ме удари идиота ми вика: брато, аз си мислех, че ще минеш... моля те, не викай полиция, че нямам точки повече...
Следващия, с който се "разминах" от удар, при същите обстоятелства, обаче спря на червеното. Иначе имаше "топки" да ми диша във врата, докато не приближи достатъчно, като светна червено, аз вече бях в кръстовището, защото знам, какво ще стане...
Тогава полицая след кръстовището ме спира, разпитва ме, що съм минал и т.н. казвам му, ония ще спре в мен, вече съм блъскан така, бронята ми е къдрава от такива като него. Явно тоя, няма да е последния.
Полицая ме пита има ли настъпило ПТП? Казвам НЕ ама беше на метър от мен. Той си минава и заминава, безнаказан.
Та в такива повтарящи се случаи, кое ви е по-ценно или по-безболезнено? Да ви ударят (гарантирано) или да ви вземат точки плюс акт, глоба, разправии по КАТ и т.н. (по-малко вероятно) защото може полицая и да го няма.
На мен и двете са ми еднакво неприятни и спрях да карам в града въобще. Да се троши, който иска.
Ultimate Riding Machine
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Мани майтап, ама наистина като се замисля за карането ни в София, караш напред, а пък гледаш огледалата постоянно да не те застигне нещо. Яка параноя.
Между другото Цариградско шосе и Околовръстен път съм ги задраскал откакто се завърнах на мотора и от там не минавам, защото тактиката ми пръв на светофара и да бягам там очевидно няма как да я изпълня.
Между другото Цариградско шосе и Околовръстен път съм ги задраскал откакто се завърнах на мотора и от там не минавам, защото тактиката ми пръв на светофара и да бягам там очевидно няма как да я изпълня.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
bum_bum написа:И аз ама с крака на степенките. Научете се да карате с краГа на мотора и ниска скорост ве
Не ми е проблем ниската скорост, допълнителна сигурност.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
В неделя докато си карах лежерно нещо ми е продупчило предната гума и даже не съм разбрал.... Вече се прибирах и усещам предницата играе нещо, ама си мислех, че е от вятъра...
Като се прибрах налягането беше 7пси...
Добре, че карам бавничко.
Като се прибрах налягането беше 7пси...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колеги в събота в София е откриването на сезона, кой какви планове има. Аз като новобранец малко съм на кантар дали да отида, притесняваме факта, че ще е някаква лудница 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На такива евенти никога. Откриването е да излезнеш някъде да покараш..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Аз ходих миналата година. Тази също ще ходя. Мислех си, че ще е турбо селяния, но се оказа, че е доста добре организирано и културно. Като изключим почти непрестанните прекъсвачи.
- Phil
- ентусиаст
-
seimo написа:Аз мисля да направя една стабилна разходка в обратната посока
И там ще те намерим

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
...
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Phil
- ентусиаст
-
Добре беше откриването. На мен ми се стори, че има много повече хора тая година. Направихме и едно късо каране след това. Доволен съм 

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Колеги, ако е възможно избягвайте София-Самоков през Пасарел, от Кокаляне до Пасарел падат страшно много камъни и е доста неприятно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk