Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Цените на горивата

Мнение от Don_Diego » 04 Мар 2022, 11:14

:OT: По темата за говеждото месо: миналия месеч четох статия, че най-големия производител на говеждо месо у нас разпродава стадата. Цените вече ще вървят само нагоре :paranoid:

Вчера продължаваше да има опашки на отделни бензиностанции, а някои дори затваряха докато променят цените :dunno:
Аз ден-два по-рано напълних колите, но не заради очаквано поскъпване, а защото светнаха лампите :lol: Дизел с добавка на шанобензиностанцията при АРЗ Суходол беше 2.60 в неделя, 100 октана на Газпром Черен кос в понеделник беше 2.85
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Мар 2022, 11:16

Не знам какво се яде в Казанлък, мога да говоря за себе си, като ми трябва истински хубаво телешко да речем шол, без грам кост и изчистен от жили, отивам при някой от всичките местни, които гледат и колят, та направо на деня ми го дават на 16-17 лв. Правя си го на кайма, оставям малко и за месо, пастърма и готово.
Стек съм виждал само в чиния от ресторант и то не помня кога беше. :mhihi:
П.п: Говеждото тука е по-евтино винаги защото е дърто и вкуса му няма как да го сравня с телешко. Знам ли, по света може кравата или вола като одъртее да им харесва повече. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Цените на горивата

Мнение от alekangg » 04 Мар 2022, 11:44

Ами вземи се осведоми поне, да не звучиш смешно.
Или според теб ядат жилаво дърто месо по света на лудо цени??
Ама и в Бг същите меса са по 100на лв/кг, има и по 150 хамеринско, явно разни тъпаци се набутват с него.

У нас няма породи телешко за месо, още по-малко говеждо.
Да, за кайма и телешко варено става, но до там.
Купи си от който искаш фермер 1 килограмова пържола, дебела 1,5-2см и пробвай да я метнеш на скарата и да я ядеш след това и кажи как е..

У нас е евтини защото е от породи за мляко, все едно да ядеш млада кокошка носачка. И млада и стара все е жилава

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Мар 2022, 12:10

https://www.vivenda.bg/products/beef#sc ... 9984741211

150 лв за вол , ахахахаха
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Мар 2022, 12:15

Точно 50 литра нафта за кило говежда мръвка ... :shock:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 04 Мар 2022, 12:29

Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Мар 2022, 13:54

Е, не, чак такъв спец не мисля да ставам, имам си домашно свинско за пържоли, телешкото за други неща. :mhihi: Как звуча ми е все тая, изразявам учудване и толкова. Ама иначе един от собствениците на породи за месо(не знам какво има и няма, ама гледа само за месо, уж месодайна порода)все ме вика да опитам печена пържола като коли, та ще взема да те послушам да ида. Не вярвам да е като джапанка както я описваш щом така я хвали. Ама иначе може и 150 за кило да е станало някъде, скоро чакам и негър да играе главната роля на Батман, та нищо не ме учудва. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Мар 2022, 15:32

Стига с тоя offtopic.... :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 04 Мар 2022, 16:10

nxn написа:
BMW_POWER написа:При мен бензинът скочи с 10 цента за една нощ. Дизелът дори не го и гледам, че е страшно.

Някой кара ли го дизелът там даже, или за камионите?

Ако имаш тревъл трейлър или лодка за теглене е най-добре с дизелов F250 или Силверадо, става и с бензинови такива, но си е доста тегаво. Та подобни се срещат често, при леките коли дизелите са изключително рядко явление, предимно тук там някой ентусиаст.

Изображение

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Мар 2022, 16:46

Фолксваген имат дизели. SUV-тата и големите не ги броя. Днес сме с още 8 цента нагоре. По радиото обвиняват Путин ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Мар 2022, 17:43

А бе пак ще се молиш на американците да увеличат добива, че да паднат цените в крайна сметка. Въпреки, че сте страна производител, пак те ще ви спасяват задника. Другото спасение може да дойде ако европейците се разберат с Иран единствено, ама там има много условности.
Последна промяна steeN на 04 Мар 2022, 17:45, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Мар 2022, 17:45

Винаги ми е било интересно, страните производителки на петрол ( и други горива), как си калкулират цената за вътрешния пазар? Едва ли Канада внася от Русия някакви горива..., че той да им е виновен!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Мар 2022, 17:46

Няма цена за вътрешен пазар в нормалните страни. Каквато е цената на световния пазар такава е.
Само банановите републики контролират цената. Не че не е пробвано епизодично навсякъде, но като цяло акъла им е идвал на време.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 04 Мар 2022, 18:24

Mollov написа:Стига с тоя offtopic.... :confused:

Разваляш моАбета :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 04 Мар 2022, 18:27

Канада е изключително богата на петрол, някъде първите 2-3 места по залежи в света, но при цени под $70 за барел добива е нерентабилен и са на загуба. Та като паднат цените се преустановява всякаква дейност и им е по изгодно да внасят евтин петрол отвън, докато се вдигнат цените. И в щатите положението е подобно при фракинга и офшорното сондиране, само че цифрата до преди десетина години беше около $ 60 за барел. Но понеже Америка е велика и разполага с най-добрите технологии, обурудване и специалисти в тази област, последните няколко години цифрата беше смъкната под $40. И преди някои да са питали защо тогава не увеличат добива при тези цени, отговора е че този процес не е от днес за утре а е цикличен и трае поне година докато се балансират количествата и пазара се пренасити така че цените да тръгнат надолу.

P.S. Видях че някои са писали заедно с мен, това е отговор към колегата два постинга над моя
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата