Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Мотористите във форума!
За екипировката те съветвам да не купуваш нищо без да си го обличал или мерил. Най - вече каската! За нея те съветвам да купиш възможно най - леката.
Ако караш с боне (което те съветвам) когато мериш каска, задължително се пробва с бонето.
Ръвиците също ги тествай. Особено от кожените има с много протектори в тях, от по- твърда кожа и направо са като кофраж. Няма каране.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Ако караш с боне (което те съветвам) когато мериш каска, задължително се пробва с бонето.
Ръвиците също ги тествай. Особено от кожените има с много протектори в тях, от по- твърда кожа и направо са като кофраж. Няма каране.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Потвърждавам за каската. Трябва да се мери задължително. 3 от 4-те ми каски са размер М, а 4-тата S. Също е много важно дали каската ще ти пасне на формата на главата. На мен примерно AGV са ми супер неудобни, а пък Icon ми заспиват 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Полезни мнения. Благодаря 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
От както ми щукна идеята за мотор, реших да си направя един експеримент.
Карам съвсем нормално с колата, в ограничението, пускам мигачи .. исках да видя просто колко предпоставки ще има.
За 3 седмици случките са над 20, като 3 доста на косъм.
Изненадващо даване на газ от отсрещното движение за ляв завой, некви дето минават на ярко червено и почти не се стига до сблъсък, влизане с "бутоните" без мигач.
Но най-фрапиращо беше една девойка с микра, която ме натресе отзад ДВА ПЪТИ. Веднъж докато чаках на светофара, защото не била натиснала достатъчно силно спирачката и 2ри път в самото кръстовище, защото натиснала газта вместо спирачката
Та започнах да си задавам въпроси.
Във всичките ситуации ако беше станало ПТП щях да съм с ожулена броня, калник или сгънат панел. Майната му.
Но ако бях с мотор ? Няма екипировка, която да те спаси от 160 кила желязо между краката. Ми девойката ? Седя си на светофар и баам .. на земята съм, щото няква си гледа телефона
Не знам ... може би има няква голяма доза късмет, може би отношението към мотористите е по-внимателно макар че са "по-малки" участници в движението и по-невидими. Но реално за 3 седмици около 3 пъти щях да съм на косъм от болницата, а тази вечер ако не друго, то поне щях да съм доста насинен/ожулен след случката с мадамата ако бях на двуколесно.
Карам съвсем нормално с колата, в ограничението, пускам мигачи .. исках да видя просто колко предпоставки ще има.
За 3 седмици случките са над 20, като 3 доста на косъм.
Изненадващо даване на газ от отсрещното движение за ляв завой, некви дето минават на ярко червено и почти не се стига до сблъсък, влизане с "бутоните" без мигач.
Но най-фрапиращо беше една девойка с микра, която ме натресе отзад ДВА ПЪТИ. Веднъж докато чаках на светофара, защото не била натиснала достатъчно силно спирачката и 2ри път в самото кръстовище, защото натиснала газта вместо спирачката

Та започнах да си задавам въпроси.
Във всичките ситуации ако беше станало ПТП щях да съм с ожулена броня, калник или сгънат панел. Майната му.

Но ако бях с мотор ? Няма екипировка, която да те спаси от 160 кила желязо между краката. Ми девойката ? Седя си на светофар и баам .. на земята съм, щото няква си гледа телефона

Не знам ... може би има няква голяма доза късмет, може би отношението към мотористите е по-внимателно макар че са "по-малки" участници в движението и по-невидими. Но реално за 3 седмици около 3 пъти щях да съм на косъм от болницата, а тази вечер ако не друго, то поне щях да съм доста насинен/ожулен след случката с мадамата ако бях на двуколесно.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Всъщност, отговорът е много по-прост Оги! В града отдавна не е за каране на двуколесно! Слава богу, на близо има все още достатъчно много други, прекрасни места, където да упражняваме хобито си! Карането на мотор в града може да става безопасно (относително) в доста тесен диапазон от денонощието...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
ildivvy написа:Карането на мотор в града може да става безопасно (относително) в доста тесен диапазон от денонощието...
Като в този диапазон стартираш първи на светофара и се набираш напред за да няма коли около теб.
Наблюдателите отстрани те мислят за джигит и комплексар.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Забравяш за пресичащите на ярко червено! С тях какво правим?
Ex: 96' BMW318ti

- sub_eleven
- ентусиаст
-
ildivvy написа:Забравяш за пресичащите на ярко червено! С тях какво правим?
Като с метеоритите - нищо не правим.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те пресичащите на червено са опасни и ако си с кола. С най-здравата част от своята кола удря твоята в най-слабата- вратите.
Затуй с мотор, винаги между колите на светофара. Не щото си джигит, а защото няма пред теб и зад теб да има коли, които да те направят на сандвич при верижна катастрофа.
На всяко кръстовище подхождаш с идеята, че не си с предимство.
На всеки светофар минаваш все едно ти си на червено.
През цялото време караш със скорост с която можеш да спреш в рамките на това, което виждаш.
И най-дребната незначителна подробност за миг може да се превърне в проблем- завили предни гуми в посока на движението на спряла кола. Краката на човек канещ се да пресича.Него не го виждаш, ако е пред джип, бус, автобус, но понякога може да му видиш краката. Отворена врата на кола.
Маневра на кола, особено в кръгово, която влиза в твоето платно, защото за моторът мъртвата точка в огледалото е много по-голяма.
И най-вече мотор, който можеш да владееш. Щото във форума на нинджите 600сс разбира се е малък по начало и бързо омалява още. Да навиваш масура на околовръстното е лесно и всеки дилетант може да го мине с 200+ между колите. Но попаднеш ли в ситуация бързо разбираш дали мотора ти е омалял или не си си преценил правилно възможностите.
Затуй с мотор, винаги между колите на светофара. Не щото си джигит, а защото няма пред теб и зад теб да има коли, които да те направят на сандвич при верижна катастрофа.
На всяко кръстовище подхождаш с идеята, че не си с предимство.
На всеки светофар минаваш все едно ти си на червено.
През цялото време караш със скорост с която можеш да спреш в рамките на това, което виждаш.
И най-дребната незначителна подробност за миг може да се превърне в проблем- завили предни гуми в посока на движението на спряла кола. Краката на човек канещ се да пресича.Него не го виждаш, ако е пред джип, бус, автобус, но понякога може да му видиш краката. Отворена врата на кола.
Маневра на кола, особено в кръгово, която влиза в твоето платно, защото за моторът мъртвата точка в огледалото е много по-голяма.
И най-вече мотор, който можеш да владееш. Щото във форума на нинджите 600сс разбира се е малък по начало и бързо омалява още. Да навиваш масура на околовръстното е лесно и всеки дилетант може да го мине с 200+ между колите. Но попаднеш ли в ситуация бързо разбираш дали мотора ти е омалял или не си си преценил правилно възможностите.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Като цяло каквото каза Иво, караш така, все едно те блъскат и си постоянно на тръни. Спокойствието идва извън града.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Kroki написа:Спокойствието идва извън града.
То едните пътища дето имаме, кошмар. Трябва да ги познаваш и да си минавал скоро с кола за да ти е спокойно.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Зависи как караш. С нормални скорости, не би трябвало да има проблем. С 200 по побалканския е малко филм.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Аз се чудя дали да не инвестирам в едни боти и кевларени дънки, че доста бръмча из града само с яке и ръкавици. Някой има ли такива дънки? Удобни ли са или са някакво дърво заради кевлара?
Phil написа:Аз се чудя дали да не инвестирам в едни боти и кевларени дънки, че доста бръмча из града само с яке и ръкавици. Някой има ли такива дънки? Удобни ли са или са някакво дърво заради кевлара?
Като изключа протекторите, които нямам как да не се усещат напълно, дънките са си напълно удобни и са различими от нормални такива само по теглото и леко по-твърдият/груб плат. Спокойно ги нося на работа, разходка, вечеря и т.н.
Препоръчайте нещо удобно че и аз мисля да си взема едни такива за най-горещите дни лятото когато не става да се кара с екипа 

Последна промяна seimo на 28 Фев 2022, 16:11, променена общо 1 път