Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Войната започна ...

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Фев 2022, 20:05

Grozdanoff написа:
Borymeckata написа:
steeN написа:Но за сметка на това шанса да се сдобием с нова ядрена централа заради цялата тази история, става доста реален.

Yesss!! :yes: :yes:

Аз май се досещам как ще свърши "украинската авантюра". Западът ще направи само едно - ще пореже фатално руските олигарси. А те сами ще видят сметката на Путин, буквално в рамките на седмица. След което в Европа ще се възцари мир и хармония.

Кой ще види сметката на Путин бе колега, ти как си ги изградил тези анализи и убеждения. Путин сега ще прибере военната "помощ" от нато, и после ще я продаде на промоция на други държави. Това е първото, което ще се случи. Нали НАТО били подготвени и готови за всички сценарии, къде са натовските войски сега?

Олигарсите в Русия ще виждат сметката на Путин? :mhihi: Явно колегата не знае как Путин събра олигарсите на една маса като дойде на власт и им каза публично пред медиите какво ще правят и какво няма да правят, къде ще го правят и си ги заплаши публично. :mhihi:
Това е Русия, да бе се смята, че Путин се охранява от някакви тулупи и въобще, че някой може да си помисли да го изчиства. Всъщност такъв заговор ще бъде разкрит много преди жалкия му опит за изпълнение.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 24 Фев 2022, 20:09

alx написа:
факт. но в 21ви век да нападнеш суверенна държава в ЕВРОПА само защото не ти харесва курса й- не одобрявам.

А Либия защо я съсипаха американци, англичани и французи знаеш ли? Пак беше суверенна държава... Вярно, че не е в Европа ама и там има жени, деца и старци...

Или за Сирия нещо да кажеш? Или за Ирак? Или за Иран? Сърбия е в Европа, е и?

А и амерканците са нападали Мексико, ама преди 150 години, та може би не помните... :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 24 Фев 2022, 20:13

blacksapphire написа:

Май повечето пишещи не са го изгледали, иначе можеше и нещо да вдянат за ситуацията.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 24 Фев 2022, 20:13

steeN написа:
blacksapphire написа:Лелята на стинката: Урсула фон дер Лайен:

По-скоро е твоя леля, щото аз не съм малко фашистче като теб :mrgreen:

Ти какъв палячо си, не е истина.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Фев 2022, 20:15

И ти ли си консерва бате (още известно като бавен либерал :mhihi:)
Последна промяна steeN на 24 Фев 2022, 20:15, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 24 Фев 2022, 20:15

alx написа:
integral написа:
но путин си спретна афганистан. в задния/ предния двор. щото урките може да не могат да воюват на фронтовата линия щото нямат хора и обордуване, но са майстори на партизанската война...

Хахха не мога повече :lol: :mhihi: :mhihi: холивуд продъкшен в действие :kuku:

Да сравняваш Украинци с Афганистанци :kuku:

До 2-3 дена освен прашки или въздушни пушки едва ли ще имат на разположение. Внос на нови джавелини, байрактари и тем подобни ''миротворчески'' материали не се предвиждат.
Трябва да си психично увреден да мислиш, че Русия ще позволи ингилизите или ония с 32-та официално признати пола да продължават да помпат Украйна с боклуците си.
Зеленски и компания ако не го изтеглят до довечера от Украйна до 2-3 дена го чака военен съд.

глупчо...

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 0%BD%D1%8B

потърси по темата... виж колко урките "не ги разбират" партизанските раоти...

Умчо..... ''укрите'' - май все още са Украинци, освен ако не си прочел нещо ново в Уикипедията :banghead:

За да има смисъл изобщо да дебатираме по темата, един бърз въпрос - Колко украинци познаваш, имаш ли приятели между тях?
Най-вероятно, не.
За разлика от теб аз имам. При това хора и от двата лагера - тези които са ментално са повече руснаци и такива които се смятат за западняци.
Уверявам те, че тъпотиите които абсолютно всеки един малоумник с достатъчно свободно време може да надраска в Уикипедия не са никакъв фактор. Никакъв.

Понеже знам, че го раздаваш на военен експерт... би ли дефинирал как точно ще я водят тая ''партизанска война'' против съвременната руска армия през 2022-ра година?
До 2-3 дена границите на Украйна ще са напълно под контрола на ФСБ, а разни укро-фашистки повярвали си утайки ще бъдат или унищожени в миризливите си окопи или ги чака военен трибунал.
Редовната украинска армия масово предава оръжие и не оказват практически никаква съпротива защото осъзнават, че всъщност ги ползват за пушечно месо, но не и в интересите на самите Украинци.
Кои са кукловодите на сегашната трагедия смятам е ясно дори и на децата от 1-ва група в детската градина.

Та, да се върнем на въпроса - как точно онези 2500 - 3000 предрусали утрепки с фашистки наклонности които евентуално останат живи, но лишени от американски съвременни пушкала, инструктори и други дрънкалки, как именно ще водят въпросната героична партизанска война за която чак пише в Уикипедия? :kuku: :mhihi: :dummy:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2022, 20:17

nickstorm написа:
alx написа:
факт. но в 21ви век да нападнеш суверенна държава в ЕВРОПА само защото не ти харесва курса й- не одобрявам.

А Либия защо я съсипаха американци, англичани и французи знаеш ли? Пак беше суверенна държава... Вярно, че не е в Европа ама и там има жени, деца и старци...

Или за Сирия нещо да кажеш? Или за Ирак? Или за Иран? Сърбия е в Европа, е и?

А и амерканците са нападали Мексико, ама преди 150 години, та може би не помните... :mhihi:

още един дето "чете между редовете".... да съм казал някъде, че одобрявам външната политика на сащ? разликата е, че мога да го пиша тука а мога и да ходя да седна пред белия дом с един лозунг и никой нищо няма да ми направи. докато ако го направя това на площада пред кремъл гарантирано няма да изкарам нощта.

и друго- знаеш ли какво ще стане със някоя от тия бананови държави ако някой взриви кремъл и следите водят до нея? ще ти кажа- не демокрация ами камък върху камък няма да остане след като братушките минат от там...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 24 Фев 2022, 20:18

alx написа:
ivoaudi написа:Освен ако курса и не е насочен против самия теб, интересите и особено суверенитета ти. Оправяйте ги тея приоритети.

по тази логика америка да е нападнала, заграбила и разделила 2/3 от незападния свят щото й играе напреко... е да- не са цвете за мирисане ама канада като става все по социалистическа и квебек иска независимост- дай да ги нападнат? :)

та мисълта ми е- в 21ви век хайде малко по- леко с танковете...

путин прави това което прави само по една причина- да затвърди статуса си на цар доживот и да покаже, че ссср е възстановен. има лидери за мир и такива за война. руснаците случват само на такива за война... това е й трагедията на целия им народ. танкове, самолети, подводници... ама не могат една пералня или хладилник да направят...

Обожаваш да сравняваш несравними неща. Кога, къде и как някой е заплашвал суверенитета на Уса? Кога са заплашвани вербално, бази да са строени около тях или кквото и да е. Още повече, че и без изобщо да са заплашвани те без логиката описана от теб точно това направиха, ще те цитирам:
"по тази логика америка да е нападнала, заграбила и разделила 2/3 от незападния свят щото й играе напреко"
Да, всичко това дори без да им играе никой напреко.
Още по-голямата ти грешка е по отношение на Путин. Именно в името на мира се случват нещата сега. Поне досега каквото се случва. Сега, ако всичко това се изроди укрепвайки силата си както сториха твоите идоли тогава и аз самия ще осъдя действията му, засега обаче ако помислим трезво и си сложим ръка на сърцето краката му можем да мием и водата да пием.
За СССР също не съм съвсем съгласен. Ако и да има мераци за възраждането му(твърде вероятно е дори), той отлично знае, че все още има доста хляб за ядене.
Пишеш тук-таме нещо свястно и току се върнеш с гръм и трясък в първи клас, не те разбирам.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2022, 20:19

integral написа:
alx написа:
integral написа:
но путин си спретна афганистан. в задния/ предния двор. щото урките може да не могат да воюват на фронтовата линия щото нямат хора и обордуване, но са майстори на партизанската война...

Хахха не мога повече :lol: :mhihi: :mhihi: холивуд продъкшен в действие :kuku:

Да сравняваш Украинци с Афганистанци :kuku:

До 2-3 дена освен прашки или въздушни пушки едва ли ще имат на разположение. Внос на нови джавелини, байрактари и тем подобни ''миротворчески'' материали не се предвиждат.
Трябва да си психично увреден да мислиш, че Русия ще позволи ингилизите или ония с 32-та официално признати пола да продължават да помпат Украйна с боклуците си.
Зеленски и компания ако не го изтеглят до довечера от Украйна до 2-3 дена го чака военен съд.

глупчо...

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 0%BD%D1%8B

потърси по темата... виж колко урките "не ги разбират" партизанските раоти...

Умчо..... ''укрите'' - май все още са Украинци, освен ако не си прочел нещо ново в Уикипедията :banghead:

За да има смисъл изобщо да дебатираме по темата, един бърз въпрос - Колко украинци познаваш, имаш ли приятели между тях?
Най-вероятно, не.
За разлика от теб аз имам. При това хора и от двата лагера - тези които са ментално са повече руснаци и такива които се смятат за западняци.
Уверявам те, че тъпотиите които абсолютно всеки един малоумник с достатъчно свободно време може да надраска в Уикипедия не са никакъв фактор. Никакъв.

Понеже знам, че го раздаваш на военен експерт... би ли дефинирал как точно ще я водят тая ''партизанска война'' против съвременната руска армия през 2022-ра година?
До 2-3 дена границите на Украйна ще са напълно под контрола на ФСБ, а разни укро-фашистки повярвали си утайки ще бъдат или унищожени в миризливите си окопи или ги чака военен трибунал.
Редовната украинска армия масово предава оръжие и не оказват практически никаква съпротива защото осъзнават, че всъщност ги ползват за пушечно месо, но не и в интересите на самите Украинци.
Кои са кукловодите на сегашната трагедия смятам е ясно дори и на децата от 1-ва група в детската градина.

Та, да се върнем на въпроса - как точно онези 2500 - 3000 предрусали утрепки с фашистки наклонности които евентуално останат живи, но лишени от американски съвременни пушкала, инструктори и други дрънкалки, как именно ще водят въпросната героична партизанска война за която чак пише в Уикипедия? :kuku: :mhihi: :dummy:

пак глупости. партизанската война се води не със оръжие и хора а със асиметрия... колкото американците се оправиха във виетнам и те и руснаците избягаха от победените афганистанци...

но няма смисъл да обяснявам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2022, 20:22

ivoaudi написа:...

разбирам и ти виждам позицията, но не съм съгласен със почти нищо от написаното.

остави.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 24 Фев 2022, 20:22

steeN написа:И ти ли си консерва бате (още известно като бавен либерал :mhihi:)

"О"сещам доза несигурност, мнението "Общо променено 2 пъти" :mhihi: Кажи честно, че ходи в Уикипедия да провериш кога американците са нападали Мексико.... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 24 Фев 2022, 20:22

alx написа:да съм казал някъде, че одобрявам външната политика на сащ? разликата е, че мога да го пиша тука а мога и да ходя да седна пред белия дом с един лозунг и никой нищо няма да ми направи. докато ако го направя това на площада пред кремъл гарантирано няма да изкарам нощта.

:yes:
Това е много добре да се осмисли от тези, които възхвалят Путин. Сега точно властите в Русия припомнят, че е незаконно да се организират антивоенни протести, и присъствието на такъв води до криминално досие, което "има последствия за бъдещото ти развитие". Това май е нещо като режима в Канада :lol: ...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2022, 20:24

enigma написа:
alx написа:да съм казал някъде, че одобрявам външната политика на сащ? разликата е, че мога да го пиша тука а мога и да ходя да седна пред белия дом с един лозунг и никой нищо няма да ми направи. докато ако го направя това на площада пред кремъл гарантирано няма да изкарам нощта.

:yes:
Това е много добре да се осмисли от тези, които възхвалят Путин. Сега точно властите в Русия припомнят, че е незаконно да се организират антивоенни протести, и присъствието на такъв води до криминално досие, което "има последствия за бъдещото ти развитие". Това май е нещо като режима в Канада :lol: ...

ми да. седнал някакъв пикльо да ми обяснава за рулз ъф енгейджмънт при диверсии и партизанска война и че не можело от пръдня боя да се прави... :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Фев 2022, 20:28

nickstorm написа:
steeN написа:И ти ли си консерва бате (още известно като бавен либерал :mhihi:)

"О"сещам доза несигурност, мнението "Общо променено 2 пъти" :mhihi: Кажи честно, че ходи в Уикипедия да провериш кога американците са нападали Мексико.... :lol:

Още известно като cuckservator :mhihi: Не ми трябва да проверявам, при условие, че самите калифорнийци се шегуват, че както белите фермери са завзели територията... сега мексиканците си я взимат по същия начин, защото те са основната работна ръка по фермите. Колко да съм несигурен :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 24 Фев 2022, 20:40

разликата е, че мога да го пиша тука а мога и да ходя да седна пред белия дом с един лозунг и никой нищо няма да ми направи. докато ако го направя това на площада пред кремъл гарантирано няма да изкарам нощта.

Човек........ неадекватен си, това даже из сценарий на гаражен филм не става :kuku:
Кви лозунги, кви 5 лева :kuku:
Можем да се хванем на бас - иди седни с въпросният лозунг пред Кремъл през зимата (желателно през Януари или Февруари), хахаххаахаа :lol: :lol: :mhihi: :mhihi: ако изкараш до сутринта без след това да се наложи да те размразяват с гореща вода, след това Путин лично ще ти връчи медал :mhihi: :mhihi:

Гарантирано ще си атракцията на годината :yes:

Това последното:
и друго- знаеш ли какво ще стане със някоя от тия бананови държави ако някой взриви кремъл и следите водят до нея? ще ти кажа- не демокрация ами камък върху камък няма да остане след като братушките минат от там...

Бананова република взривява Кремъл :mhihi: :mhihi: :mhihi: такъв сценарий даже май още твоите хора не измислили :dummy:

пак глупости. партизанската война се води не със оръжие и хора а със асиметрия... колкото американците се оправиха във виетнам и те и руснаците избягаха от победените афганистанци...

но няма смисъл да обяснявам.

Тая асиметрия някаква абстрактна сила ли е? :mhihi: :mhihi:
Наистина, по-добре недей да се опитваш да обясняваш, не за друго, но не ти се удава :no:

Надявам се, че тая изцепка не се отнася до мен:
ми да. седнал някакъв пикльо да ми обяснава за рулз ъф енгейджмънт при диверсии и партизанска война и че не можело от пръдня боя да се прави... :mhihi:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата