Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Преразказ по дочуто. Допита ли се до юрист как да процедираш или да провери документите? Ти присъства ли на търга, за да твърдиш горното? Ако се спре проданта, веднага се смъква обявлението от сайта и линк-ът към нея става неактивен. Уведомяват се лелите от деловодството в съда. Проданта тече до края на предходния работен ден преди търга и може да се информираш по всяко време. Не казвам, че не се правят мизерии по разни по-неявни начини, но никой няма да те спре да присъстваш на който и да е търг да видиш как се случват нещата поне. Неслучайно има явна част, в която всеки може да наддава, докъдето му стигат силите.
Имотният регистър също е публичен и можеш да видиш кой и за колко го е купил. 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
blacksapphire написа:Преразказ по дочуто. Допита ли се до юрист как да процедираш или да провери документите? Ти присъства ли на търга, за да твърдиш горното? Ако се спре проданта, веднага се смъква обявлението от сайта и линк-ът към нея става неактивен. Уведомяват се лелите от деловодството в съда. Проданта тече до края на предходния работен ден преди търга и може да се информираш по всяко време. Не казвам, че не се правят мизерии по разни по-неявни начини, но никой няма да те спре да присъстваш на който и да е търг да видиш как се случват нещата поне. Неслучайно има явна част, в която всеки може да наддава, докъдето му стигат силите.Имотният регистър също е публичен и можеш да видиш кой и за колко го е купил.
За какъв преразказ продължаваш да повтаряш? Няма преразказ, реална случка на мой гръб.
След като не ми приеха документите, тъй като банката спряла продажбата, къде да ходя на търг?
Явно че има тънкости и аз не ги знам

Ясно ни е че си специалист в областта

- blacksapphire
- ентусиаст
-
Твърдиш, че си отишъл да входираш предложението в съда и са те върнали заради спряна продан, но на следващия ден се провела конспиративна продан с един участник? Нещо съм пропуснал последните 500 търга явно и 5г в университета. 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
По принцип всичко е възможно. Какво пречи на някой да му е казал така, нищо, че няма право, нелегално е и т.н..
И като той не е знаел, се е отказал.
Нещо подобно ми се е случвало на мен, макар за друго нещо. Някой казва пълна глупост и чака да не правиш проблеми и да си ходиш.
И като той не е знаел, се е отказал.
Нещо подобно ми се е случвало на мен, макар за друго нещо. Някой казва пълна глупост и чака да не правиш проблеми и да си ходиш.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
Начини има много да те откажат, обикновено го правят длъжниците.
С разни ограничени вещни права.. дългосрочни договори за наем, доживотно право на ползване, разни заплахи.
Или ще пускат жалби. Или ще правят проблеми с въвода. Не на всеки хващат дикиш проблемите обаче.
Затова са обърнете към колеги да ви консултират, ако имате някакви съмнения. Става дума за парите ви, отнасяйте с по-отговорно към тях.
Кой знае с кого си разговарял в кантората и какво ти е говорил. Но очевидно обявлението е било в сайта до края на срока, както е могло и да подадеш документите. Сам си си виновен, че не си участвал.

Затова са обърнете към колеги да ви консултират, ако имате някакви съмнения. Става дума за парите ви, отнасяйте с по-отговорно към тях.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
blacksapphire написа:Начини има много да те откажат, обикновено го правят длъжниците.
На мен ми се е случвало именно длъжници при оглед да ме лъжат, че проданта е спряна.
Но като цяло времената бяха други, имоти имаше безброй за продан, чудеше се човек къде да участва.
Цената можеше да пада много надолу, в ущърб на длъжниците. Сега го урегулираха и отделно няма и имоти + много хора се светнаха в далаверата и в резултат, вече няма такава.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Това е незаконно.barty написа:Speed_Am_All написа:Ще обясниш ли? Не е ли с явно наддаване? Не се ли подписваш в края на търга че си съгласен с цената? Ти участва ли в търга или се отказа предварително?barty написа:Един път опитах да купя малък апартамент от ЧСИ![]()
Всичко е уредено да го купи точния човек
Банка продаваше един малък апартамент, чрез ЧСИ.
От същата банка ме навиваха да ме кредитират години наред.
Реших че ще участвам в търга но ЧСИ каза че не приемат документи. Банката спряла публичната продан.
И апартамента го купи един единствен участник.
Моя човек от банката каза че по-големи шефове са заплюли апартамента и не са дали шанс друг въобще да участва.
При продажба на заложен имот към банка, според закона е задължително да се продаде след наддаване.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
barty написа:Speed_Am_All написа:Ще обясниш ли? Не е ли с явно наддаване? Не се ли подписваш в края на търга че си съгласен с цената? Ти участва ли в търга или се отказа предварително?barty написа:Един път опитах да купя малък апартамент от ЧСИ![]()
Реших че ще участвам в търга но ЧСИ каза че не приемат документи. Банката спряла публичната продан.
Моя човек от банката каза че по-големи шефове са заплюли апартамента и не са дали шанс друг въобще да участва.
Мерси за инфото. Преди години и аз се изкушавах да участвам, но точно човек от банка ме разубеди. Имало вероятност да не мога да изгонят лесно предния собственик. Не знам дали е реално така. После двама познати се пробваха при синдик. И взеха по един апартамент и двамата. Синдика продаваше 15 ап в една сграда. Но това беше преди 5-6 години. Разбира се имаше някаква схема, но те не бяха подготвени и се вписаха в движение. Но да си имаш вземане даване с мутри не е за всеки.
Sent from my SM-T870 using Tapatalk
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
vvasilev1 написа:Това е незаконно.barty написа:Speed_Am_All написа:Ще обясниш ли? Не е ли с явно наддаване? Не се ли подписваш в края на търга че си съгласен с цената? Ти участва ли в търга или се отказа предварително?barty написа:Един път опитах да купя малък апартамент от ЧСИ![]()
При продажба на заложен имот към банка, според закона е задължително да се продаде след наддаване.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Вероятно е имало още един фиктивен и готово.
Sent from my SM-T870 using Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Видях го, някой си прави бъзик какво толкова, ако пък се хване някой няма лошо.blacksapphire написа:Цените падат. Двустайно ЕПК 12ет. 190 евра.![]()
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 5694212673
Идеята е, че ще свършат или ще стана 250-300€ след 5 години-това за ЕПК-та.
Що ли ви мисля, че последните инвестирали ще плачат много някой ден, както се случва с всичко на този свят.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Speed_Am_All написа:Преди години и аз се изкушавах да участвам, но точно човек от банка ме разубеди. Имало вероятност да не мога да изгонят лесно предния собственик.
Вероятности всякакви. Като цяло трябва да мине жаленето(ако има), след което си плащаш такса въвод и няма кой да остане там - полицията го вади.
Трябва да си смел и както казах да имаш изпечен юрист до теб. Ако познаваш и ЧСИ - още по-добре.
Ще разкажа един пикантен мой случай по-късно днес, че сега бързам....
- blacksapphire
- ентусиаст
-
alekangg написа:Видях го, някой си прави бъзик какво толкова, ако пък се хване някой няма лошо.blacksapphire написа:Цените падат. Двустайно ЕПК 12ет. 190 евра.![]()
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 5694212673
Идеята е, че ще свършат или ще стана 250-300€ след 5 години-това за ЕПК-та.
Що ли ви мисля, че последните инвестирали ще плачат много някой ден, както се случва с всичко на този свят.
Дневна + кухня 15.09кв.м . Простор и разкош.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 0773698473
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
тея не са ли им малко "реплика" обявите?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Bogat-Beden написа:тея не са ли им малко "реплика" обявите?
С едни снимки продават 40-50 апартамента

Иначе 15м2 хол с бокс е таш.к отвсякъде.