Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от DigitalExile » 10 Яну 2022, 19:08

blacksapphire написа:
DigitalExile написа:в София в читавите квартали на 100кв.м апартамент тухла оценката е 100 000лв грубо.

Доста повечко са вече. Не си вадил скоро данъчна оценка.

Позволи ми да знам колко са, декември вадих оценка. тухла 2008г. район Слатина.

Оценките се актуализират годишно, тази година вече са различни.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Яну 2022, 19:28

В район Слатина, Гео Милев 2017г 80кв беше с оценка 118к. :D . Тази година единият ми гараж е с оценка 48хиляди, Лозенец. Качи да я видим тая оценка, трябва да е в Смирненски толкова ниска.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 10 Яну 2022, 19:33

Редута, нямам я вече взеха я

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Яну 2022, 19:57

Kroki написа:https://www.facebook.com/groups/372223399535854?multi_permalinks=4798335176924632&hoisted_section_header_type=recently_seen

Тераската е топ.

това последно лева или евракис е :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 10 Яну 2022, 21:20

DigitalExile написа:
blacksapphire написа:
DigitalExile написа:в София в читавите квартали на 100кв.м апартамент тухла оценката е 100 000лв грубо.

Доста повечко са вече. Не си вадил скоро данъчна оценка.

Позволи ми да знам колко са, декември вадих оценка. тухла 2008г. район Слатина.

Оценките се актуализират годишно, тази година вече са различни.

Даже 2016г. В Стрелбище 65кв е с оценка 105хиляди за 2021г.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 10 Яну 2022, 23:23

А данъчната оценка влияе ли се от фазата на строеж, тоест по-ниска ли е на акт14 от колкото на готово?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Яну 2022, 23:51

TheDriver написа:
Единстения "конфликт" който съм имал(за мен е по-скоро смешна ситуация) е по линия на "софийските маниери", които привнасяме. :mhihi:
А именно, че се държа с жена ми като с равна докато сме на маса със съседите, а ме виждат, че излизам и да простирам на терасата. :bang: :mhihi:

Техните жени започнали да прихващат и това се отразявало на семейното им щастие. :mhihi:

Остава и да изтупаш килимите на снега и ще ти направят "мечка" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 11 Яну 2022, 1:27

nxn написа:А данъчната оценка влияе ли се от фазата на строеж, тоест по-ниска ли е на акт14 от колкото на готово?

Преди това се изчислява ДО за право на строеж по друга формула. :) Тази е за въведени в експлоатация с разрешение за ползване на строеж /т.н А16/ .

Да­нъч­на оцен­­­ка на сгра­­ди­­те
Чл. 4. Да­нъч­на­та оцен­­­ка на сгра­­ди или на час­­­ти от сгра­­ди се оп­­­ре­­де­­ля въз ос­­­но­­ва на ба­­зис­­­на­­та да­­нъч­­­на стой­ност за един квад­­­ра­­тен ме­тър, ко­­рек­­­ци­­он­­­ни ко­­е­фи­­ци­­ен­­­ти и площ­­­та по след­­­на­­та фор­му­ла:

ДО = БС . Км . Ки . Кх . Кв . Ко . ПЛ, къ­де­то:

ДО е да­­нъч­­­на­­та оцен­­­ка в ле­во­ве;

БС - ба­­зис­­­на­­та да­­нъч­­­на стой­ност на 1 кв.м в ле­во­ве;

Км - ко­­е­фи­­ци­­ент за мес­то­по­ло­же­ние;

Ки - ко­­е­фи­­ци­­ент за ин­ф­рас­т­рук­ту­ра;

Кх - ко­­е­фи­­ци­­ент за ин­­­ди­­ви­­ду­­ал­­­ни ха­рак­те­рис­ти­ки;

Кв - ко­­е­фи­­ци­­ент за ви­со­чи­на;

Ко - ко­­е­фи­­ци­­ент за овех­тя­ва­не;

ПЛ - площ­­­та на сгра­­да­­та или част от нея в кв. м.

Чл. 5. (1) Ба­зис­на­та да­­нъч­­­на стой­ност (БС) се оп­­­ре­­де­­ля на квад­­­ра­­тен ме­­тър в за­­ви­­си­­мост от кон­­с­­т­­­рук­­­ци­­я­та и ви­­да на обек­та.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Яну 2022, 2:27

Добре е обаче хората да не си представят, че проблемите, които виждат ще се решат скоро.
Ти знаеш колко наивна бях, че ще реша въпрса в течащите фекалии. Оказа се, че на улиците по-надолу от нас даже има наводнени с фекалии дворове и къщи. Положението е трагично. От общината казаха "Не ни интересува".
Та затова е добре хората да са информирани, за да нямат големи очаквания за подобряването на обществената инфраструктура.
За протокола и аз си харесвам нашето място въпреки течащите фекалии, но ми се щеше да живея в по-уредена страна и да не водя битки не присъщи за 21 век

В крайна сметка всеки си споделя мнението тук, нали? Като стана на въпрос течащи фекалии съм виждал и в Бояна и в Горна Баня.

До колкото знам 30% от София няма канализация. А все пак ние не сме глупав народ и можем да пресмятаме Simple Smile. По-добре да си пусна фекалиите по пътя от колкото да викам "фекалка", че и да плащам за тази тъпотия.
При нас съседа, който строи голяма кооперация въобще няма намерение да прави игребна яма и директно се е заустил към незаконната канализация, която и сега не може да поеме количеството течности... Та си представи след 5 години колко още по-голяма кочина ще е.

А от /готовата/ канализация по-добро няма. Ти ще направиш за 5-10к "пречиствателната станция" и после пари за поддръжка... но съседа ти който ще цъфне или е там заварен - няма да направи - и какво ще му направиш?
Става по-весело ако имаш сондаж за водата...

Ние сме с аеробна пречиствателна станция. Освен инвестицията хаби между 25 и 30лв ток на месец. Годишно това са 400лв. Това ни струва да сме "зелени" докато съседите ползват незаконния канал към реката. Общината не й пука - проверено

Пробвах да прочета в един друг форум за селата около София :mhihi: Прочетох :mhihi:
Последните мнения от темата за къщи около София, конкретно в южните квартали :mhihi: Много обнадеждаващо :mhihi:
И накрая пак стигнах до тая тема :mhihi: После що съм наричал територията някак :mhihi:
Ами щото много дрискачи има, затова. На всеки нормален се падат по 9 примати да му дрискат по цял ден на живота :!:
Т.е. всеки може да си излива лайната в дворовете на останалите, в подпочвените води, в реката. Дрискане да има.
А на тия, дето трябва да го контролират къде дриска не им пука, щото и те дрискат, където има падне :!:

Идилийка омазана с лайна :bowdown: Европа, ЕС, 2022 г. Дрискането ще ни направи свободни :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега пак ще се появи някой да ми каже, че много мрънкам. И че баба му цял живот е дрискала къде си иска :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. C'est la vie - едни дрискат, други мрънкат :!:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 11 Яну 2022, 9:28

Не знам само защо си мислиш че в града има действаща канализация, такава всъщност има на крайно малко места. Последно помня като правиха улицата между Плиска и Galaxy trade center, като изкопаха се оказа че канализация има само на хартия, всичко се изливаше къде си иска горе долу. И я направиха де ама това забави ремонта с още 3 месеца. В центъра е още по зле положението. Не си мисли че канализация от 1920-та година може да се нарича действаща. Та лайна си се изливат и в града ти просто не го виждаш. Имам познати дето живеят в ЕПК в Младост, мазето им е пълно с лайна до кръста и никой не влиза там и миризмата меко казано не е приятна. Топ градска среда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Яну 2022, 9:50

Еми те европейците така рисуват България ...като тоалетна . Забравяте че вече имаше подобен казус , но може да не е казус .. :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Яну 2022, 17:11

Днес минах и видях, че Артекс ще строят на парка Гео Милев, някой има ли идея какви цени ще искат там, не че ще си купя де.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 11 Яну 2022, 17:31

Там пък къде? Освен празното място срещу входа на парка до зала Фестивална не се сещам друго подходящо.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Яну 2022, 17:49

streetz написа:Там пък къде? Освен празното място срещу входа на парка до зала Фестивална не се сещам друго подходящо.

https://www.arteks.net/Kalimanci#about-estate-sec :bchug:

Май има само един свободен за продажба - 342.50 м2, т.е. около 1 милион евро вероятно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :kuku:

На мястото на тази къща вероятно ще да е :dunno:
https://www.google.com/maps/@42.6873461,23.3627271,3a,87.9y,26.92h,97.5t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAc73Q0adB-BqFo5KMrjijw!2e0!7i16384!8i8192
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Яну 2022, 18:18

Е 'убаво е мястото, само да си с кола обаче, инак на ГТ да разчиташ не е много удобен според мен..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата