Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
skoti79 написа:Всички, които сте около Сф и околните селца, дебелата черна паламарка, ще я усетите, като децата ви станат 12-13 г. +
и почнат уроци, тренировки, посещения на различни школи, ходения на гостита с преспивания и рож. дни, дойде момента за след 7-ми клас и т.н......
Живея в центъра, и на моменти всички споменати неща, са ми идвали в повечко, като е трябвало да играя ролята на шофер
Много правилно. Даже хурката започва още по-рано.
Ако си в околните села, успех да ти класират децата в детска градина и основно училище в Пловдив. Шанса е НУЛА.
освен ако не правиш машинации с адресната регистрация, което пък си има други негативи.
За селските градини и училища (където изобщо има), не ми се говори.
Остава варианта, частна градина и частно основно училище в града.
Директно отиваш на 1.5 - 2к на месец, в моя случай с 2 момчета.
За сметка на това частната градината и училището няма как да са едно до друго в града.
Бързай да закараш единия на у-ще, после другия на градина.
Обикаляш си из града в час пик, в адските задръствания. (но живееш на село, на спокойствие и чист въздух, децата и те)

Вечер се повтаря ситуацията. Пак в час пик, супер.
От горе на всичко, единия иска да плува след градина, другия ходи на тенис след у-ще.
Някои казват, е да де ама те не плуват всеки ден, така е, но тениса на другия е в другите дни. Т.е. цяла седмица плътно всяка вечер.
Успех ако си в село, да обикаляш из града в задръствания и сутрин, и вечер, и после ги карай на спорт
И между другото, може и да поработиш, ако са ти останали нерви и време.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Излиза, че за някой е спокойствие да си седи в колата, в прахоляка и газовете по 3 часа на ден.
Явно зависи от гледната точка
Явно зависи от гледната точка
b_u_b_o написа:3186 написа:Като имаш, ще разбереш.
Тва ми е любимия лафДа ти кажа, наблюдавам доста дето по 2 деца очуваха ама още не са разбрали как да отгледат хора
Не знам как си гледате децата вие и навсякъде ли ги карате с кола, ама аз като малък от 4ти клас пътувах от дружба до смг, после от люлин. Никой не ме е водил за ръчичка нито на спорт нито на купони. Израснал съм с хора от околностите на София в самия ѝ център. Да не говорим за приятели от Сливница и Своге, които не ги спря това да учат в елитни гимназии и да не пропуснат нищо от живота за това, че трябваше да се съобразяват с влакове и автобуси. Даже това ги направи по-организирани и отговорни хора, от други които живееха на попа и ставаха 10 мин преди да бие звънеца...
И ти като имаш, ще разбереш, па може и да споделиш тук дали ти се свиди да си пуснеш детето, особено ако е момиче, по междуселски автобуси

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Излиза, че всичко е до как гледаш на живота. Не зависи от място, а само от амбиции и мироглед.
Спорт, морт, частни градини и училища, дрън-дрън ярина.
Тия наоколо, местните, се в частни училища и градини са ходили и с тенис ракета са си легали. Да, добре.
Като завършили аз, и всичките ми приятели, провинциален техникум и гимназия /тип селски, нали/ не ни е попречило да завършим висше, някои от нас по две и да сме се реализирали достатъчно успешно.
Моите деца са си в общинската детска и общинското училище.
Това едно.
Второ, като толко ви тежи на село - идете в града.
Моя възможно най-лош сценарий е да ида под наем за няколко години в Градо /който обаче едва ли ще се случи/. И толкоз. Сагата приключва.
ПП. Живял съм у Градо достатъчно дълго /при това в доста престижен и добър квартал/, и то не в кутийка. Няма плюсове, тва е положението. За мен няма. Един няма, който да ми компенсира това да си пусна децата /и даже не ги и пускам, те си излизат сами/ да са цял ден навън без да ми дреме, че нещо може да се случи.
Спорт, морт, частни градини и училища, дрън-дрън ярина.
Тия наоколо, местните, се в частни училища и градини са ходили и с тенис ракета са си легали. Да, добре.
Като завършили аз, и всичките ми приятели, провинциален техникум и гимназия /тип селски, нали/ не ни е попречило да завършим висше, някои от нас по две и да сме се реализирали достатъчно успешно.
Моите деца са си в общинската детска и общинското училище.
Това едно.
Второ, като толко ви тежи на село - идете в града.
Моя възможно най-лош сценарий е да ида под наем за няколко години в Градо /който обаче едва ли ще се случи/. И толкоз. Сагата приключва.
ПП. Живял съм у Градо достатъчно дълго /при това в доста престижен и добър квартал/, и то не в кутийка. Няма плюсове, тва е положението. За мен няма. Един няма, който да ми компенсира това да си пусна децата /и даже не ги и пускам, те си излизат сами/ да са цял ден навън без да ми дреме, че нещо може да се случи.
Хм,хм...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Само не сравнявайте как преди 20г сте били деца и са ви пускали да ходите до училище сами. И аз съм учил само в центъра и съм пътувал от сравнително далеч по 40-50 минути сам от 3-ти клас, но с днешното движение не бих си пуснал децата сами, докато не отидат поне в гимназия.
Не ми се занимава лично на мен да хрантутя на цяла къща, гледам в по-гъзарските квартали правят някакви малкоетажни блокчета с общ двор, може би това би била една добре алтернатива да си на чист въздух през по-голямата част от времето, но не виждам как ще се размина човек пак и от апартамент в града.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не ми се занимава лично на мен да хрантутя на цяла къща, гледам в по-гъзарските квартали правят някакви малкоетажни блокчета с общ двор, може би това би била една добре алтернатива да си на чист въздух през по-голямата част от времето, но не виждам как ще се размина човек пак и от апартамент в града.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Моето мнение за селата около София е, че очевидно има хора, на които им харесва да работят шофьори 

I love the sound of V8 in the morning...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Странно, оставам с впечатление, че живеещите в града не пътуват. Сигурно на всички децата им са в най-хубавите училища и те все са в квартала 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Моджо написа: … .
Моите деца са в най-обикновените, общински детска градина и училище.
Квартални, простички, обикновени. На 2 мин. пеш, тук в квартала.
Не първенюшки. (Не понасям пренапънатите първенюта).
Обаче, ако живеех в някое село тук наоколо, за тях нямаше да има места в обикновените, общински градини и училища. Щото всичко е фул макс и маса деца остават без прием (просто няма места)
И тогава става тегаво, много тегаво - транспорт, време, средства, нерви и т.н.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре де, ние живеем в Симеоново. Градината на едното дете по пряка линия е на 600 метра от нас, но понеже пътя е бил комунистически, съответно неефективен, неефикасен, недемократичен, червен, построен насилствено и ненужно е бил затворен. За това заобикалям 10-тина км за по-удобно. После училището на по-голямото е в Младост. И двете по район на местоживеене. Та маршрута до двете е по 45 мин, два пъти в деня. А са близко и живеем в града. 1:30 часа на ден си отиват. Без да ходя на работа, без да живея на гъза на географията, без децата да са в учебни заведения извън района.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
По добри училища имам аз лично имам предвид нормални, не пълни с орки и т.н.
Щото знаем какво е положението в момента.
Иначе 22-ро е на 100 метра, 20-то на 400 метра, 120-то на 650 метра и т.н.
2 линии на метрото и трамваи, и т.н. Това имам предвид аз под удобно.
Както казаха колегите, като имате дечица, особено ако са момичета, може пак да си пишем в темата

P.S. Няколко пъти като си оставях колата в Мопарт се тествах с автобуса по околомръсното
Ами няма да ви казвам колко орки, в какво състояние и с какъв аромат се качват в 111

Иначе 22-ро е на 100 метра, 20-то на 400 метра, 120-то на 650 метра и т.н.
2 линии на метрото и трамваи, и т.н. Това имам предвид аз под удобно.

Както казаха колегите, като имате дечица, особено ако са момичета, може пак да си пишем в темата

P.S. Няколко пъти като си оставях колата в Мопарт се тествах с автобуса по околомръсното

Ами няма да ви казвам колко орки, в какво състояние и с какъв аромат се качват в 111

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има един известен теоретик, който твърди, че колата не е необходимост, а лукс. Ебем ти и лукса на 20 годишната барака, но без нея 90-те минути дневно се превръщат в около 120 и нагоре. За състоянието на транспорта да не говорим.
Ако дори приемем, че децата са на пешеходно разтояние на градина и училище при мен така се получи, че пътувам всеки ден за да работя. Което добавя още 90 мин към графика. Тотал 3 часа си изкарвам в колата без да живея на село. Тъй, че позамогна ли се отново да довърша вилаета изобщо няма и да се замисля до къде, как и колко ще пътувам всеки ден.
Ако дори приемем, че децата са на пешеходно разтояние на градина и училище при мен така се получи, че пътувам всеки ден за да работя. Което добавя още 90 мин към графика. Тотал 3 часа си изкарвам в колата без да живея на село. Тъй, че позамогна ли се отново да довърша вилаета изобщо няма и да се замисля до къде, как и колко ще пътувам всеки ден.
Във връзка с пътят, някой от хората с деца замислял ли се е да се премести в по-малък град, ако работата го позволява?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Понеже има масово имотчета без акт 16, които няма да вземат никога, много ми е интересно какво ще става с тях.
Тока скача яко, а промишления да не говорим, та как ще си плащат сметките хората в тези имоти?
Кой ще ги купува занапред, не е да не се предлагат с 10% надолу примерно..ще има после рев и ще се питат що така стана
Пак държавата ще е виновна и ще чакат помощ от нея
Тока скача яко, а промишления да не говорим, та как ще си плащат сметките хората в тези имоти?
Кой ще ги купува занапред, не е да не се предлагат с 10% надолу примерно..ще има после рев и ще се питат що така стана
Пак държавата ще е виновна и ще чакат помощ от нея
Последна промяна alekangg на 09 Яну 2022, 19:14, променена общо 1 път
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз бих живял на село до София стига в него да има детска градина и училище до 8 клас, но и да няма училище съм ОК и да има градски транспорт до метростанция.
Ще си карам детето и ще го взимам от училище няколко години ако е нужно, бих го правил да,
доводите са ми,че ще живея в къща 300-400 квадрата с двоен гараж, а не в апартамент 100 квадрата, ще имам двор, ще ми е тихо и въздуха ще ми е по чист, ще има къда да спирам колите винаги, не само аз ами и жената и децата след време, няма да съм заобиколен от 4-те ми страни със съседи на 1 стена разстояние както съм в момента (супер досадно) които да ми тропат и да ме нАпрегат излишно. Няма и да се занимавам с дебилни общи събрания и като цяло с дебилни съседи. Да и на село ще имам съседи ама поне ще са на 8 метра минимум от мен и ако реша може да ме дели плътна бетонна ограда от 2.20м.
Ще си карам детето и ще го взимам от училище няколко години ако е нужно, бих го правил да,
доводите са ми,че ще живея в къща 300-400 квадрата с двоен гараж, а не в апартамент 100 квадрата, ще имам двор, ще ми е тихо и въздуха ще ми е по чист, ще има къда да спирам колите винаги, не само аз ами и жената и децата след време, няма да съм заобиколен от 4-те ми страни със съседи на 1 стена разстояние както съм в момента (супер досадно) които да ми тропат и да ме нАпрегат излишно. Няма и да се занимавам с дебилни общи събрания и като цяло с дебилни съседи. Да и на село ще имам съседи ама поне ще са на 8 метра минимум от мен и ако реша може да ме дели плътна бетонна ограда от 2.20м.

Последна промяна DigitalExile на 09 Яну 2022, 19:21, променена общо 6 пъти
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В Европа, живота в покрайнините на града е лукс, както и това да притежаваш кола и много други неща. Градовете са ориентирани към градски транспорт и смесено зониране... т.е. търговски/администравни и т.н. комбинирани със жилищни сгради. Мисля, че това е ясно на всеки, който не е кацнал на планетата Земя вчера
Ако не му харесва, явно се е родил на грешния континент (което не е фатално).

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”