Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
zAcK написа:Основен стремеж в живота ми вече е, да осигуря възможност на мен и семейството си, да пътуваме по 2 часа на ден в задръствания и по кофти улици. Щото иначе ще ме вземат за плебей![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти нали си хареса квартал в канада, кво мрънкаш още тука. Е, с гледане на гугъл мапс на чаша уиски няма да стигнеш...ще трябва някакви действия по въпроса ама ще се справиш сигурен съм. Остави ни нас глупаците да си мислим колко ни е хубаво тука, отивай да им намериш кусурите и на канадците

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
b_u_b_o написа:zAcK написа:Основен стремеж в живота ми вече е, да осигуря възможност на мен и семейството си, да пътуваме по 2 часа на ден в задръствания и по кофти улици. Щото иначе ще ме вземат за плебей![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти нали си хареса квартал в канада, кво мрънкаш още тука. Е, с гледане на гугъл мапс на чаша уиски няма да стигнеш...ще трябва някакви действия по въпроса ама ще се справиш сигурен съм. Остави ни нас глупаците да си мислим колко ни е хубаво тука, отивай да им намериш кусурите и на канадците![]()
![]()

Чакам Пауъра да потвърди, че чиповете на са опасни и паля

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
nxn написа:Понеже работя на цариградско шосе, близо до орлов мост, сме си говорили с един колега, който беше в горна баня как времето за пътят на него до работа е почти равен на моят от Пазарджик, като съм ходил на гости. Вярно много конкретна ситуация, но има и много хора в мегапарк и подобни.
С автобус 260 и друг транспорт след това още е толкова време пътуването. С метрото след 20-21 минути слизаш от влака на Орлов, после малко разходка. Уловката тук е, че няма удобен паркинг от към Горна баня и е доста неудобно ако идваш от горната част на квартала или вилната зона.
В моя случай: офиса ми е на Витошка, пешеходната част. Преди с колата 25 минути е бил абсолютния минимум с куп нарушения и малко трафик. Средно около 35 минути и скъсани нерви със сутрешния трафик. В момента с метрото: 25 минути след като съм си заключил входната врата вкъщи, отключвам тази на офиса без значение по кое време на деня е (в пиковите часове дори може няколко минути по-бързо защото влаковете са с по-малък интервал).
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Аз кат селянин, с деца, живеещ на 35км от София повече от 20 години да кажа, че ако на некой му изпадне къща на добра цена да ми се обади.
Даже ще почерпя.
Кръчми, логистики, оле майко. Обадете се ще я купя.
Даже ще почерпя.
Кръчми, логистики, оле майко. Обадете се ще я купя.
Хм,хм...
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
K_Ilkov написа:ivanski_2 написа:За другите места също ти казаха колегите, не знам или си пълен непукист и не ти дреме да киснеш по час в задръстване, не си цениш времето или не ти дреме за градина/училище/магазини/развлечения, или пък ти има нещо, друго обяснение нямам
Без да ставам адвокат на колегата … нека не се съдим … всеки избира според разбиранията си.
От изброените само градина / училище са проблем реално, но и тук зависи каква ти е нагласата.
Магазини? Какъв е проблема, да не пазаруваш всеки ден в мола , или ще умреш от глад ако Кауфланд не ти е зад блока?
Развлечения? Ми разтегливо понятие , може да се кефиш да си кастриш храстите и косиш тревата и да не си по кръчмите и джангъра. Или не е възможно ?![]()
Театри, кина ми 30мин и отиваш кво толкова.
-Училища градини- каквато и да ти е нагласата като пътуваш 40минути и после още 40 обратно до работя ..... каквато и нагласа да имаш все тая

-Не говоря за мола, кауфланд, ами да има 1-2 железарии 1-2 нон стопа и 1-2 нормални магазина в които може да вземеш нещо, па да му се невиди не ти ли се е случвало да забравиш нещо елемнтарно от магазина , или както си ремонтираш нещо вкъщи да потрябва още нещо ....какво предпочиташ да слезнеш и да го вземеш за 5-10 минути пеша или да попътуваш 30 ?
-Развлечения - говоря за социални такива, ами може би сме на доста различна възраст, но покажи ми барове, кина, театри на 30 минути от Банкя, говоря в 6ч като свършиш работа ?Питай Зак, ако иска да отиде на кино колко му отнем ... Надявам се ме разбра отново
b_u_b_o написа:ivanski_2 написа:не знам или си пълен непукист и не ти дреме да киснеш по час в задръстване, не си цениш времето или не ти дреме за градина/училище/магазини/развлечения, или пък ти има нещо, друго обяснение нямам
Ми купи си къща в Пазарджик като ти е все едноНа мен ми е точно 35мин с кола от гараж до гараж до Опълченска където работя и тва в лоши дни, в спокойни дни и за 25 съм го правил. Ако трябва да пресечеш цяла София няма значение от къде ще тръгнеш общо взето, все ще си висиш в задръствания. Градина/училище/магазини имам на пешеходно разстояние от нас...даже сигурно по-близо от теб в апартамента
Развлеченията пък са доста разтегливо понятие, ако визираш кръчми и дискотеки си има дринк енд драйв и таксита за тия неща.
Ами трудно ми е да повярвам че стигаш за 35 минути, но няма да споря, нека да е така. Сега идеята е да си ги мерим ли ? Ами градината ми е с/у прозореца, ако хвърля камък ще го хвърля в двора и , работата ми в спокойни дни е на 9-11 минути или пък 0(когато реша работя от вкъщи), даже в момента съм на Пампорово и работя от заведение до пистата, като карах до преди малко

steeN, дам най-вероятно си прав, не съм ходил скоро в час пик
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ivanski_2 написа:-Не говоря за мола, кауфланд, ами да има 1-2 железарии 1-2 нон стопа и 1-2 нормални магазина в които може да вземеш нещо, па да му се невиди не ти ли се е случвало да забравиш нещо елемнтарно от магазина , или както си ремонтираш нещо вкъщи да потрябва още нещо ....какво предпочиташ да слезнеш и да го вземеш за 5-10 минути пеша или да попътуваш 30 ?-Развлечения - говоря за социални такива, ами може би сме на доста различна възраст, но покажи ми барове, кина, театри на 30 минути от Банкя, говоря в 6ч като свършиш работа ?Питай Зак, ако иска да отиде на кино колко му отнем ... Надявам се ме разбра отново
Аз и сега вместо до железариите до нас предпочитам да отида с кола до Бриколаж или Практикер

Като живееш в къща се запасяваш с разни неща - неминуемо е … не че 100% ще те спаси, но е редно
нон-стоп … не ми се е налагало доста отдавна да ходя до нон-стоп … за кво ? кола , цигари , бира , дъвки , кроасани … не сещам за нещо дето да ме накара да търча нощно време …
Виж аптека си пропуснал, тя е проблем

сигурно си прав за възрастта, но е и до нагласи, казах при мен има млади хора дето баровете не са им драма явно.
Кина и театри … ми то и от Младост и Люлин няма кина (аре кина има ако си баш до мол и тн.) и театри на 10 мин та все тая

ivanski_2 написа:Ами трудно ми е да повярвам че стигаш за 35 минути
От моето село, малко след Г. Малина, се стига до Подуене за 30мин , до офиса са ми още 15 , на колегата 35те мин не ме изненадват много …
ivanski_2 написа: 0(когато реша работя от вкъщи), даже в момента съм на Пампорово и работя от заведение до пистата, като карах до преди малко
Тва предимство спрямо кое е , щото и аз мога да работя ремоут или Хоум офис от където искам, от нас, от село от долно сусурлево …
Или просто се хвалиш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Petrolhead написа:едва ли ще има срив. или поне няма да има някакъв катаклизъм с цените.
малко по-малко хората ще започнат да вадят нормални пари и ще започнат да търсят нормални жилища, а не кутийки в 15 етажни комплекси.
в момента масовото търсене е около 100 к евро в София и около 50 к евро в провинцията, такова е и предлагането. един слънчев ден, когато станем нормална държава, ще започнат да взривяват сегашните спални, защото няма да има кой да живее в тях
За 100к само панел, ако говорим за 2 спални и то за ремонт може да се вземе в София, та не знам колко да е масово търсенето за такива пари. По-скоро масово са около 150к и вече нагоре. Ако се търси нещо читаво, не 8кв-9 кв спалня и до 20кв хол с кухня отиваме на 150к на чертеж или към 200к евро.
Ми в студентски град , на дупка 1.7к евра на м2, взимаш 100 квадрата за 170к евро , получаваш около 70 реална площ. Кво му плащаш? 
Има улици(с паркирали коли кой където свари), детски градини (в които няма места). ТОП!

Има улици(с паркирали коли кой където свари), детски градини (в които няма места). ТОП!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Така де, значи хубавите ще започват от 300к евро поне, ама добре е да си вярват хората, че като вземат на 200к след някоя година ще е 300. Няма да е първи, нито втори път, рано или късно се случва навсякъде.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
ivanski_2 написа:Ами трудно ми е да повярвам че стигаш за 35 минути, но няма да споря, нека да е така.
Ей го и според гугъл мапс се движи точно в диапазона който ти казах, като аз съм даже по-близо до изхода от центъра от където ти давам маршрута. И както казах 35 е в лоши дни, обикновено е под 30мин.
ПП ето тва е снимка на София от там където си разхождам кучето, пожелавам ви приятно ходене пеша до магазина и детската градина в тая гняс

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
За разходка на куче изглежда супер, за разходка на дете ... май не чак толкова 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
b_u_b_o написа:ivanski_2 написа:Ами трудно ми е да повярвам че стигаш за 35 минути, но няма да споря, нека да е така.
Ей го и според гугъл мапс се движи точно в диапазона който ти казах, като аз съм даже по-близо до изхода от центъра от където ти давам маршрута. И както казах 35 е в лоши дни, обикновено е под 30мин.
ПП ето тва е снимка на София от там където си разхождам кучето, пожелавам ви приятно ходене пеша до магазина и детската градина в тая гняс![]()
Това са 35 минути при всичко синьо, тоест напълно извън час пик, или близките часове до него, или поне така ми се вижда.
Гледката е хубаво нещо, жалко, че няма да я има след няколко години.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
nxn написа:Това са 35 минути при всичко синьо, тоест напълно извън час пик, или близките часове до него, или поне така ми се вижда.
Оф виж часа, ако 9 сутринта е извън час пик ок, аз в толкова тръгвам за работа

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
streetz написа:За разходка на куче изглежда супер, за разходка на дете ... май не чак толкова
Що, понеже няма пуканки, сладоледи и захарен памук през 5м и виенско колело в центъра на парка …
ЛУНАпарковете в София са достъпни когато човек реши, че са му нужни, не е проблем.
Има хора, които предпочитат различни неща … толкова ли е трудно да се се приеме …
Казвам ви , над мен фарфалака на 4 ли е , не знам, гази в калта на село , кара колело с по-големите и се познава с овчаря срещу мен.
Сигурно детството му е ограбено за едни, за други не.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз имам един въпрос относно вкуса на Ганчо

Тук сега защо не е в някакъв сив цвят, като останалото ? Разбирам хората, че искат да си изолират жилището, по-ниски сметки, по-голям комфорт и т.н. Ама защо на всяка сграда трябва да е в съвсем различен цвят от всичко наоколо
Фирмите ли не предлагат избор от цветове, шарените са по-евтини ли... не знам 

Тук сега защо не е в някакъв сив цвят, като останалото ? Разбирам хората, че искат да си изолират жилището, по-ниски сметки, по-голям комфорт и т.н. Ама защо на всяка сграда трябва да е в съвсем различен цвят от всичко наоколо