Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от Е.Димитров » 05 Яну 2022, 11:51

Аз имам къща и райграс.
Като райграса е около 250м2 разделен на 2 двора.
По въпроса за косенето, с робот косачка НЕ става!
Не става, защото робота само реже и се опитва (неуспешно) да мулчира тревата.
Опитах с един робот и за месец нищо не направи. Целият двор стана в малки накъсани тревички, които се лепят на всякъде а подухне ли вятъра става мармалад.
Използвам бензинова косачка и двора го кося всяка седмица лятото, за около 20 минути е "войник"
Поливането също е много лесна работа и с материали за 100-200 лева всичко може да ви стане автомат.
Най-простата схема е разполагате маркучите и пръскачките из двора , купувате си няколко електрически вентила 1/2 12 волта за вода нормално затворени (в алиекспрес са по 2-3 $ , тук се продават по около 11-13 лева бройката), според зависи си купувате санофф WiFi ключ и според броя 12 волтови адаптери.
Свързвате схемата, правите план за поливане на санофф , кога да се пуска и кога да спира през телефона и това е всичко.
Имате автоматична система за поливане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2022, 12:37

:dunno:
drago_pavlov написа:Някой да препоръча добър адвокат за проучване на имот?
Ама наистина добър, че казусът е много засукан и е отпреди повече от 30 години...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Яну 2022, 12:41

Е.Димитров написа:Аз имам къща и райграс.

Всеки ден ли я пускаше? Познати имат такава и са много доволни, но тя коси всеки ден :bchug:
Май беше някакъв Stihl :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от b_u_b_o » 05 Яну 2022, 12:58

drago_pavlov написа::dunno:
drago_pavlov написа:Някой да препоръча добър адвокат за проучване на имот?
Ама наистина добър, че казусът е много засукан и е отпреди повече от 30 години...

Аз ползвах адв Недев. Брат е на мой бивш колега, но ми го препоръча друг колега който работи с него преди мен. Много съвестно работи и разбира доста от материята, въпреки че е сравнително млад. Оправяше се с банката, с нотариуси, всеки иска някви документи той ходи вади проверява. Абе с кеф му платих хонорара накрая. Няма да забравя още в началото като отидох при него му казвам тя къщата всичко ѝ е в ред има си документи, той вика "виж сега, в бг няма къща дето да е на повече от 10 години и всичко да ѝ е в ред, навсякъде има някакви проблеми, въпросът е да ги намерим и да преценим колко са големи и поправими/пренебрежими ли са" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Яну 2022, 13:02

Моджо написа:Бе то може, ма ТНТ го изкарва се едно си се загробил с големия двор.

Е чак така не. Обаче на теб какво ти е кеф и на хората какво им е кеф... понякога са различни неща. 20-30мин нищо не е, ама аз това време го виждам с 200-300 квадрата двор, не с 500 или 1000. Някои хора си обичат цветя, подправки, домати - там може и 10 часа седмично да се отделят. Просто повечето хора са ОК с 20-30мин седмично, което предполага неголям двор. Да не кажа, че и това с автоматизирането.. хич не е за всеки. Ако се търсеха огромни дворове с малки къщи, хората щяха това да си строят.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Яну 2022, 13:17

Нашия двор на вилата е 1ден работа от 10 до 19:00. :!:
Не е райграс, а е диво и пъстро. Лятото е 1 път на 3 седмици, при сушаво време е на 4-5, при дъждовно е на 2.
Косим с електрическа косачка и става като килимче. :lalala:
По-голям кеф от това да ходиш сутрин бос докато не се е дигнала росата няма..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Яну 2022, 13:18

Ама ТНТ, ако имаш голем двор си работи в 300-та м2, останалите ги остави. А ако имаш малък няма как да го направиш голям.
То па ся двора да не е само трева и градина. Сайванти, плевни, кокошарник ))), летна кухня, детски кът и айде половината отиде.
А и , както забеляза, комшията да ти е далеч - безценно.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 05 Яну 2022, 14:36

При мен е така и пак има 400квадрата за парник и градина и още толкова или повече, райграс и цветя.
Добре, че е майка ми че инак теглото сам нямам време да го тегля.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 05 Яну 2022, 16:53

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Яну 2022, 18:38

zAcK написа:
Е.Димитров написа:Аз имам къща и райграс.

Всеки ден ли я пускаше? Познати имат такава и са много доволни, но тя коси всеки ден :bchug:
Май беше някакъв Stihl :bchug:

Беше Хускварна някаква хипер ултра и тн.
Всеки ден я пусках и за разлика от домашният робот, от който съм супер доволен, косачката просто не събира тревата.
Без кош не е ок.
Робота косачка е след като окосиш, да поддържаш едно ниво за няколко дена и комшиите да ахкат и да завиждат.
Съжалявам, че нямам повече двор , че щях веднага да се яхна на тракторче косачка. Сега нямам оправдание пред жената да си купя такава гъзария.
Тъпото на такива сравнително малки дворове за косене, че не може да си вземеш и косачка със самоход, че е по-тежка и не е никак практична заради самохода.
Тая година мисля да си взема косачка със стартер без самоход. Не че нещо, ама си е гъзария да си я палиш с акумулатор и ел стартер :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Яну 2022, 19:08

blacksapphire написа:83кв панела 190к евро :mhihi: :mhihi: :kuku:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... f1=1&fe7=1
Готин е и на хубаво място, но май са едни 100на хий лева в повече...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 05 Яну 2022, 19:36

Споменаха ми, че това с откритото парко място е казус в правото. Някой юрист по-запознат? Реално терминът открито парко място не съществувал, съответно не можело по нормален път да ти се продаде открито парко място. Обясниха ми го по-подробно, но не помня повечето от информацията, освен че паркоместа могат да бъдат продавани само ако са в подземен паркинг, тоест физически изградени. До колкото си спомням ставаше дума за идеални части - в подземния паркинг получаваш някаква идеална част от него, тоест 1 парко място, докато когато мястото е навън, реално нищо не е изградено и няма идеална част, която да си купиш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2022, 21:57

slatanic написа:Я полей 500 квадрата райграс разпределен на различни места в имота за 20минути с маркуч и те признавам.

Е що с маркуч? Аз копнах малко за тръби, сложих разпръсквачи. Има форми и размери каквито искаш за да полива там където искаш. Таймер и забравяш за поливане. Домати, краставици и всичко което гледах в единия край се поливаше с капково пак с таймера. И понеже ме доскрънзя да купувам отделни таймери за някои от нещата, които искат по-малко вода просто притворих кранчетата на маркучите за тях и пак ги поливаше всеки ден, но с по-малко вода. Има също и датчици за влажност в почвата, ако е влажна да не полива в тези дни. Но чак толкова не съм се заигравал. Ако вали просто спирам главния кран.

Поливах всяка нощ между 2 и 4 за по 2 часа и косях с моторна косачка (не самоходна) веднъж седмично.

Трева не съм хвърлял. Имаше си мулчер и всичко мяташе отзад, накъсва го на дребно и остава в тревата. Ден-два след косене изглежда малко кофти, защото мулчът съхне и става кафяв, но след това изчезва.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 05 Яну 2022, 22:37

Аз тая инсталация не съм я правил оня ден.От как се помня тръбите отгоре бяха железни и направени за поливане.После преди 10-15 години някъде почнах да подменям всички пътеки в двора(има няма 200м2) и решихме с бащата,че сега е момента и прокарах навсякъде полиетиленови тръби из двора и над тях кран 1 1/2 горе да чака с парче тръба.
Полива се с електрогофре червено,че е най-леко за работа.Лятото обикновено всяка вечер. :mhihi:
Мият се пътеките да стане по хладно,че направо светят от жегата,че къщата е с изглед към Витоша южно и си е евало мамата лятоска.
Та след работа това е играта.Береш пресни краставици,домати,чушки и т.н.Бухаш ги в кофата с ледена вода от сондажа да се охладят и през това време косиш и поливаш вечерта като слънцето почне да си отива.
Мъка ли е,трудно ли е не знам.Иска си време.Ма ми кеф после под навеса да седна и да хапна.
Далаверата да си хем в София хем на село е такава. :mhihi:
А не като колега дето днес се ослушваше като пръднал заек и говореше,че ще купува апартамент в Слатина и за парко мястото му искат 17К евра. :shock:
За апартамента няма да отварям дума,че...
Ама хората искат да са в "топ центъра" и да са граждани.Господ здраве да им дава,че ще се появят и покрай мене скоро такива сигурно. :mhihi:
Е така имаше един играч дето реши,че е голямото добро утро преди 10на години и си сложи легнали полицаи.Частна му била улицата.
Викам това добре ама тук такава не е имало никога едва ли и сега да има.Минахме вечерта по засилени с един комбиниран багер и пак нямаше повече такава....
Разбран излезе човека.... :ok:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Яну 2022, 22:56

Мога да споделя опит, от селото в което живея от 7-8 месеца вече, цените на имотите са в космоса, търсенето е много голямо, но е малко предлагането.
Мойта прогноза е най късно 2023 година апартаментите в София да станат без пари, защо го казвам, защото с тоя хоум офис и всичко се доставя няма значение дали си в София или на 20 километра от София, а хората който търсят чист въздух и храна бягат с 300 от големия град.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата