Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от steeN » 15 Дек 2021, 12:01

Jordana написа:Другия път го питай твоя човек що не е пуснал 3 колони по средата на халето че е по лесно . Напънал се е да ги извади отвън ама нЕмало нужда :dunno:
За едни колони са седнали да се вживяват. Капризи и чудо :) Конструктора иска да си ходи в къщи да си пие ракията, не да чертае и той е човек... никой не мисли за него:)

п.с. архитекта бил слагал колоните... nice try

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от FaceOff » 15 Дек 2021, 12:19

Мечка, нема сми.. тук всеки (разбирай двама-трима) не мож ги бутна на каквато и да е тема

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 15 Дек 2021, 12:55

Каква прекрасна реклама:
Изображение
Винаги съм си мечтал за 70 квадрата апартамент с 210 квадрата тераса!

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Дек 2021, 12:59

Ще се учудиш колко много хора търсят апартаменти с големи тераси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 15 Дек 2021, 13:17

DigitalExile написа:Ще се учудиш колко много хора търсят апартаменти с големи тераси.

Е тва в случая е тераса с апартамент.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Дек 2021, 13:48

Jorixa написа:
DigitalExile написа:Ще се учудиш колко много хора търсят апартаменти с големи тераси.

Е тва в случая е тераса с апартамент.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ама може да се хвалиш, че си имаш хеликоптерна площадка, или собствено волейболно игрище :mhihi:
Интересно е колко ще ти искат за тия 200м2 и в какво ще ги превърне след това бъдещият собственик :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Дек 2021, 13:51

FaceOff написа:Мечка, нема сми.. тук всеки (разбирай двама-трима) не мож ги бутна на каквато и да е тема
Не е от хубаво. Точно заради такива дето обясняват как "не може да стане" или "няма смисъл", тва ми е любимото просто като ми го каже някой дето го мързи да живее едва ли не или просто капацитета им е толкова или комбинация от двете. В което аз не виждам лошо само по себе си, ама кажи мързи ме или АЗ не мога да го направя... не да ми се носят от 9 дерета вода в десето.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 15 Дек 2021, 13:56

Абе.. прав си.. ама защо се видя в написаното?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Дек 2021, 14:01

Защото много добре знам, че ме слагаш там :) Аз проблем с това нямам.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Дек 2021, 14:46

немо написа:Това хале, което е показал Зак изглежда наистина впечатляващо, но според мен има огромно количество заваръчна работа, която може би била избегната с някакъв по стандартен тип конструкция, например тип ригел . Отделно и боядисването на всичко това е доста по-времеемко. Боримечка ?

Да, има го и това. Същата конструкция, но погледната НЕ през очите на конструктор, а на дългогодишен експлоататор... и се забелязват някои проблеми.

Точките, където стоманените елементи "пробиват" фасадните панели - винаги потенциални течове, задържане на влага, корозия. Част от стоманената конструкция остава извън стенното ограждане, подложена на атмосферни въздействия - нужда от редовно подновяване на АКЗ, иначе - корозия. И не само това. Има много ясно изразен топлинен мост вътре / вън - проблем за ЕЕ. Разбирате ме - през зимата "външната" част на стоманената конструкция се охллажда, лятото се нагрява, това се предава на вътрешната й част - проблем за климатизацията на помещението. И още... Възлите на фермата, освен, че искат много заварки и боядисване, вероятно са удобни за гнездене на птици. Ще се учудите ТОВА пък какъв проблем е за стоманените конструкции... Знам, че звучи невероятно птиците да са проблем за една стоманена конструкция, и аз не бих го повярвал, ако не се бях сблъсквал.

Но всичко това не по никакъв начин не омаловажава постижението на инженера. Конструкцията е уникална, спор няма. :bowdown: :bowdown:
Последна промяна Borymeckata на 15 Дек 2021, 14:58, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Дек 2021, 14:55

steeN написа:п.с. архитекта бил слагал колоните... nice try

Да, Колега. Отвори Част Архитектурна на скелетна СБ сграда, чертеж с разпределение. Тия защрихованите квадратчета или правоъгълничета са точно колоните. Обикновено се намират в пресечните точки на едни осеви линии - цифрови оси и буквени редове. Дори така се номерират, например К-G6 означава колона в пресечната точка на Ред "G" и Ос 6. Не ме карай да ти снимам чертежи, просто отвори което и да е архитектурно разпределение и виж сам.

Аз също харесвам големи и "неусвоени" тераси. Та ако не я плащаш по 1 000 евра квадрата... какъв проблем с терасата? :dunno: :dunno:
Последна промяна Borymeckata на 15 Дек 2021, 15:09, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 15 Дек 2021, 15:03

И колко ще реват когато протече :banghead: Не дали а кога ще протече .....
Не ми се мисли колко ще струва като пари, време и разправии оправянето на такъв проблем.
Занимавам се с поддръжка на апартаменти в София и не една и две тераси са текли, текат и ще текат докато не се направи качествено.
Засега съм открил технология, с която крепя положението :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 15 Дек 2021, 15:09

Най-големият проблем е за този под терасата...
Тя не се води покрив (общи части), а е собственост на този с апартамента, и като протече няма да се събират пари от всички, а трябва да я оправя само собственикът и.
Познайте как ще накарате някой да направи ремонт на 200 квадрата тераса, понеже на този отдолу му тече...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Дек 2021, 15:13

По тази причина ремонтирах освен моя тераса да не тече надолу, и терасата отгоре, защото спалнята на моя апартамент е частично под нея и постоянно избиваше вода. Добре, че са "само" по 15м2 И като видях каква "хидроизолация" е заложил строителят... :banghead:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 15 Дек 2021, 15:26

drago_pavlov написа:Най-големият проблем е за този под терасата...
Тя не се води покрив (общи части), а е собственост на този с апартамента, и като протече няма да се събират пари от всички, а трябва да я оправя само собственикът и.
Познайте как ще накарате някой да направи ремонт на 200 квадрата тераса, понеже на този отдолу му тече...

И аз така мислех но хоп изненада! По ЗУЕС такава тераса се води "покривна" и съответно обща част. Т.е. всички са длъжни да плащат а един я ползва :mhihi:
Друг е въпроса как точно става такъв общ ремонт: решение на ОС, оферти, събиране на оферти ииииии цяла бригада мангоВци да преминават през апартамента за да ремонтират :mhihi: Разбира се има скелета, хаспели.....чак ме заболя главата докато пиша :mhihi:
:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата