Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 10 Дек 2021, 22:02

Свинята по принцип не трябва да яде зърно. Но ако я гледаш по тоя начин по закон не можеш да имаш повече от 250 свине. Та за това месото е кът и скъпо, вратната пържола към 40лв, останалото 20+.

Виж Чифлик Ливади, но те днес пратиха мейл, че няма и ще почнат да продават някакво от ферми, защото пасищно няма. Ферма Амброзия и Съни Фарм. Други мисля, че няма.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 10 Дек 2021, 22:05

zAcK написа:Пичове. Да си питам и тая година :mhihi: Някой знае ли откъде може да се купи истинско свинско месо :dunno:
Снощи хапнах от това на Вивенда, Иберико. Цената е брутална като за свинско, но пък вкусът е като на това домашно прасе, за което писах преди около 2 години :dunno:
Лошото е, че на приемлива цена на може да се намери нищо. Единствено някой трябва да го гледа, ама няма кой да си играе.
Повечето хора дори и на село ги бухат само със смески за по-лесно вече :(

P.S. Свинско от прасе хранено с разнообразна и качествена храна бие по вкус доста стекове :ok: :mhihi:

Трудно,но не и невъзможно. Никой вече не гледа прасета както преди години. С домашно приготвен фураж-пшеница,царевица,малко слънчоглед смлени директно от стопанина. Лятото разнообразна зеленария. Всеки залага на готовите смески и вика-аз гледам домашно. Не става. Миналата седмица ходих при мои познати на прасе,да кусам едно мезе на скарата. Е ми...домашно,но с вкус на купешко

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 11 Дек 2021, 14:40

CTORH написа:Хилияди благодарности...

Благодаря ви за хубавите думи Колеги, радвам се, че ви харесва сланината, хапвайте със здраве!

Говорих с Майстора и съм му поръчал да ни има предвид за следващата партида. Обаче! Аз държа товарителниците и виждам, че кило сланина ви се връзва над 10 лева с доставката!? Това... не е ли скъпо? Не знам, за мен са доста пари за нещо, което доскоро се смяташе за отпадък... :dunno: :dunno:

Не искам някой да си помисли, че правя "бизнес" и печеля от тази сланина. Следя другите теми и виждам, че е много важно да "въртиш парите" и да печелиш. Но аз отдавна съм разбрал, че не ставам за това и не искам да печеля. Поне, не и от вас... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 11 Дек 2021, 15:43

bum_bum написа:Та за това месото е кът и скъпо, вратната пържола към 40лв, останалото 20+.

Баа тия цени, бащата има 3 прасета готови за клане, без купешки готови смеси, само ярма, плодове, зеленчуци и трева са яли. Дойде ми идея за стартъп :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Дек 2021, 16:10

И аз още 2 кг ще взема другия път ако има :)
Мечка , след като каза че е скъпо разгледах по пазара в Асеновград колко струва , ами 12 лв кг навсякъде ….. та твоята и 15 да е пак е ок :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2021, 16:20

streetz написа:
bum_bum написа:Та за това месото е кът и скъпо, вратната пържола към 40лв, останалото 20+.

Баа тия цени, бащата има 3 прасета готови за клане, без купешки готови смеси, само ярма, плодове, зеленчуци и трева са яли. Дойде ми идея за стартъп :lol:
Пазар.. преди 2-3 години цените бяха на половина, че и по-ниски. Но прасетата им не са много, търсенето надвишава предлагането и резултата е на лице.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 11 Дек 2021, 17:21

.
Последна промяна nickstorm на 08 Яну 2022, 23:14, променена общо 1 път
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Дек 2021, 17:32

Айде Стефчо,и аз с едни 3 килца за следващата доставка :D :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 11 Дек 2021, 17:40

ivanski_2 написа:И аз още 2 кг ще взема другия път ако има :)
Мечка , след като каза че е скъпо разгледах по пазара в Асеновград колко струва , ами 12 лв кг навсякъде ….. та твоята и 15 да е пак е ок :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ти щом си в онзи район, виж в Наречен, на площада при пощата, заведението дето е точно на реката и до тотото. Сланина, мръвки, кашкавали и какво ли не. Доволен ще останеш :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 12 Дек 2021, 13:20

Забравих да се запиша този път :confused:

Но Дядо Коледа имаше за мен в лицето на колегата ivanski_2 :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bchug:

Вчера ме изненада с един плик от елексира . Благодаря на колегата Borymeckata - този път майстора е направил шедьовър .

А за колегата ivanski_2 каквото и да се каже - ще е малко .

Да се сетят за теб, да ти поръча , да те изненада / седях и не можах да загрея - като турски реотан/ - да ти го донесе на място , да не иска и да му платя :shock:

Поради този факт / и не само / форума се е превърнал за много от нас като алтернативно виртуално семейство !

Респект пред такива хора ! ivanski_2 - няма да забравя никога жеста :!:

На всички : наздраве ! Много весело изкарване на празниците ! Да сме живи и здрави всички - да можем във форума да обсъждаме колкото се може повече положителни теми !!! :bchug:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 12 Дек 2021, 15:27

Амин да го ева! :ok: :mhihi:
По темата днес забърках една тенджера с пръжки от панчетата продавана от вивенда+100 грама Мечкова сланина,50/100мл Джак Даниелс и сол на вкус.
Даже и не можах да разбера кога изчезна тая вкусотия като я сложих на масата.
А дъщерята от днес вече официално е яла и харесва пръжки. :ok: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 12 Дек 2021, 15:56

Дайте да направим списък за тая сланина на Боримечката. Че и аз ще искам 2-3 кила за другият път да я прбвам :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 12 Дек 2021, 18:28

Ей, ама не се отказвате... Егати сланината - все дефицитна! Чудя се, колко килограма трябват, за да се насити пазара и да мирясате, поне за една зима? Предполагам, едни 250 - 300 кила ще стигнат? :mhihi: :mhihi:

В един момент, чоеек си задава въпроса: Къде сбърках? Разрових назад в темата и намерих поста от 11 февруари 2017 год., който... не трябваше да пиша:

Borymeckata написа:Здравейте, Колеги. Имам в моя град един майстор - прави пушена сланина. Ходил съм у тях - окачва парчетата в някакви варели и пали отдолу лозови пръчки... Миналия мсесец занесох едно кило на колегите ми в работата да я пробват и за един ден сланината замина, всички много я хвалеха. Та няколко човека си поръчаха и днес ходих при майстора да взема още, от новата партида. Накратко - взех повече и сега имам 5 килограма излишни. Платил съм я по 4 лева килото, пакетирана е в отделни пакети по 1 кило. Знам, че звучи шантаво (пушена сланина...), но наистина не е лоша - мирише много апетитно, не е солена и съм сигурен, че не е обработвана с някаква химия.

Та ако някой има интерес - мога да му пратя по Еконт. Единственото условие е да напише отзив за сланината тук, в темата. Не съм пускал обява в борсата, защото не е по темата на форума, а и не е бизнес - не мисля да печеля от това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Дек 2021, 18:34

Пусни така между другото инфо че "майстора " е лилав ром от маалата а прасетата са свободно отглеждани на боклуците и ще се отръвеш завинаги от любители на ромска меча сланина :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 12 Дек 2021, 19:08

Всъщност, майсторът май е турчин. За хигиената... при него е доста чисто. Не чак стерилно да кажеш, но изглежда нормално, като в обикновена кухня, да речем... :dunno: :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата