Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Top Gun Maverick написа:Мда, повечето шарки са си всяка за себе си, не знам да придобиваш за някоя друга. Относно имунитета предполага се, че е различен спрямо шарката.
Аз друго се чудех понеже една майка ме беше питала. Защо е всичкото това натискане и принуждаване на хората да се ваксинират, а деца когато са още бебета и има един куп ваксини, които се водят някакви задължителни, реално има родители, които не разрешават да се сложат всичките на децата им и край? От новородено до годинка има такива ваксини, някои срещу гадни болести, доста по-смъртоносни ако те пипнат от ковида. В смисъл защо е цялото това принуждаване при ковида, а при други по-лоши го няма?
Или примерно за хепатит А, няма натиск, няма нищо, открива се огнище, болестта е в пъти по-страшна от ковида, заразна е, но няма такива рестрикции. Скоро тука в едно близко село бяха пламнали и само се чу от някои медицински лица и толкова.
Хепатит А е специфичен вирус, който се предава от немити ръце след ходене по голяма нужда от един човек на друг. Не се предава от кашляне, пипане и т.н. Също е издръжлив вирус във водна среда и ако се зарази водоизточник всички, които пият пламват. Затова и няма пандемии, а локални епидемии, защото малко или много хората си мият ръцете след акане. А и трябва да има контакт като ръкуване или да е някой мизерен горвач в заведение, а на тях им искат разни изследвания. Хепатит А не е толкова страшен като Ковида, поне не знам ако се вземат адекватни мерки на време, да се умира от него. Затова и няма засължително ваксиниране. Хепатит Б и С са доста по-страшни и мисля, че от доста години задължително имунизират децата за Хепатит Б. Но не знам колко е трайна ваксината, тъй като съм чувал за няколко ваксинирани, които са се разболяли от Хепатит Б доста след това. Благодарение на масовото татуиране това вече са едни от най-срешаните хронични заболявания по-света.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Мда, повечето шарки са си всяка за себе си, не знам да придобиваш за някоя друга. Относно имунитета предполага се, че е различен спрямо шарката.
Аз друго се чудех понеже една майка ме беше питала. Защо е всичкото това натискане и принуждаване на хората да се ваксинират, а деца когато са още бебета и има един куп ваксини, които се водят някакви задължителни, реално има родители, които не разрешават да се сложат всичките на децата им и край? От новородено до годинка има такива ваксини, някои срещу гадни болести, доста по-смъртоносни ако те пипнат от ковида. В смисъл защо е цялото това принуждаване при ковида, а при други по-лоши го няма?
Или примерно за хепатит А, няма натиск, няма нищо, открива се огнище, болестта е в пъти по-страшна от ковида, заразна е, но няма такива рестрикции. Скоро тука в едно близко село бяха пламнали и само се чу от някои медицински лица и толкова.
Хепатит А е специфичен вирус, който се предава от немити ръце след ходене по голяма нужда от един човек на друг. Не се предава от кашляне, пипане и т.н. Също е издръжлив вирус във водна среда и ако се зарази водоизточник всички, които пият пламват. Затова и няма пандемии, а локални епидемии, защото малко или много хората си мият ръцете след акане. А и трябва да има контакт като ръкуване или да е някой мизерен горвач в заведение, а на тях им искат разни изследвания. Хепатит А не е толкова страшен като Ковида, поне не знам ако се вземат адекватни мерки на време, да се умира от него. Затова и няма засължително ваксиниране. Хепатит Б и С са доста по-страшни и мисля, че от доста години задължително имунизират децата за Хепатит Б. Но не знам колко е трайна ваксината, тъй като съм чувал за няколко ваксинирани, които са се разболяли от Хепатит Б доста след това. Благодарение на масовото татуиране това вече са едни от най-срешаните хронични заболявания по-света.
sub_eleven написа:Jorixa написа:Към конкретния ковид дето си хванал също имаш траен имунитет, независимо какво говорят плашилата. Проблема е, че вируса мутира бързо и новите варианти може и да заобиколят имунитета.
https://youtu.be/_vxe9pJRQcs
13х по-голям имунитет на карал болестта спрямо некарал и ваксиниран.
И ако все пак те повтори, 27х по-голям шанс да го караш асимптомно спрямо ваксиниран.
За сравнението на карал болестта и същия, но ваксиниран в последствие, не може да се направи статистически анализ на някакви ползи.
Това е извадка от проучване и анализ на ситуацията в Израел. Човекът говори бавно, така че и зомбираните лумпени да го разберат.
Нали разбираш, че сега някой от ваксърите ще ти извади видео от Нова телевизия с някоя видна вирусоложка (въпреки че в началото на пандемията казваха, че няямало такива в България), която заявява на 100%, че ваксините изграждат 13 пъти по здрав имунитет от прекаралите. Добре, че тия 100000 години еволюция на човека благодарение на ваксините се е изграждила здравата имунна система.
И преди някой да вземе да дава пример за разни ваксини уточнявам - сравняваме изкарали болест с ваксинирани срещу нея и устойчивостта на имунитета им.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Да, затова след милиони години още като бебета се бият 5-10 ваксини и само допреди 100-150год сме били на под половината от сегашното население в света. Явно мрем много след като измислиха ваксините, друго си е били преди на естествен подбор.
А и средната продължителност и тя горе долу е мръднала с 15-20 год нагоре, това пак е лошо, друго си е да умираш на 50.
Типично антиваксърско мнение, ама тези много бързо ще изчензат при една серозна вълна от някоя от старите болести, там няма лабаво.
Иначе на теория и аз бих искал да съм така, без ваксина в общество с 99% ваксини. Понеже все повече има луди, които не ваксинират бебетата с нищо, след години ще се чуе и ще има рев, ама може да е късно.
Иначе масово народа смуче по 1-2 кутии цигари, те понеже са супер полезни или пък не е ясно че са вредни, яде и пие всякакви лайна, но ваксината била най-вредното нещо..
А и средната продължителност и тя горе долу е мръднала с 15-20 год нагоре, това пак е лошо, друго си е да умираш на 50.
Типично антиваксърско мнение, ама тези много бързо ще изчензат при една серозна вълна от някоя от старите болести, там няма лабаво.
Иначе на теория и аз бих искал да съм така, без ваксина в общество с 99% ваксини. Понеже все повече има луди, които не ваксинират бебетата с нищо, след години ще се чуе и ще има рев, ама може да е късно.
Иначе масово народа смуче по 1-2 кутии цигари, те понеже са супер полезни или пък не е ясно че са вредни, яде и пие всякакви лайна, но ваксината била най-вредното нещо..
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ваксината е хубаво нещо когато я има и е тествана колкото трябва. Или поне някои ваксини, помните ли онзи, който пиеше змийската отрова и изгради имунитет срещу този вид отрови?
Това сега не е ваксина, но е някаква комбинация от "ваксина"(тоест той пиеше по малко)и естествен имунитет, който организма изгражда срещу отровата. Не помня накрая той ли умря от жилото на скат във водата или беше онзи другия, който само ходеше и ловеше змиите, много ме кефеле този луд човек.
Вече човек не знае какво да мисли честно казано защото и лекарите объркват хората. Тука в Казанлък завеждащия детското отделение, напълно адекватен лекар, доказал се през годините, авторитет и бая неща е твърдо против ваксините и МАСКИТЕ. Забележете, че не ходи да казва на никой да не се ваксинира ако не почнат да го питат или нещо такова, много лекари са против ваксините, но не си позволяват да изказват мнение, други са за и пак не си позволяват, но той стане ли дума обяснява с цялото си убеждение. Казва, че коронавируси винаги е имало и се придава прекалено голяма тежест на това, а ваксините след като някои си мисли, че му помагат нека си ги слага, но да не натрапва това на другите и да ги съди за избора им. Относно маските е твърдо против и примерно под статия за даряване на техника там не знам си каква модерна за отделението в болницата снимани всички лекари, кой с маска щото мисли, че помага, кой за пример на обществото,а той винаги без маска. И отдолу под статията във фейсбук го налазват всякакви хора как не го е срам, какъв лош пример е и т.н.
Той отговаря много интелигентно и с лека нотка хумор, но сериозното е, че щом някой мисли, че тая маска помага, нека да я носи, но да не си натрапва мнението на него и той няма да сложи. Обяснявал е на дълго и на широко защо, прегледите си провежда без маска, в болницата ходи без маска, навсякъде. Айде какво да каже обикновен човек на това. Обяснявал е и подробно защо ваксините не си слага ваксина и не ги натрапва на никой, но и на него не иска да му го натрапват.

Вече човек не знае какво да мисли честно казано защото и лекарите объркват хората. Тука в Казанлък завеждащия детското отделение, напълно адекватен лекар, доказал се през годините, авторитет и бая неща е твърдо против ваксините и МАСКИТЕ. Забележете, че не ходи да казва на никой да не се ваксинира ако не почнат да го питат или нещо такова, много лекари са против ваксините, но не си позволяват да изказват мнение, други са за и пак не си позволяват, но той стане ли дума обяснява с цялото си убеждение. Казва, че коронавируси винаги е имало и се придава прекалено голяма тежест на това, а ваксините след като някои си мисли, че му помагат нека си ги слага, но да не натрапва това на другите и да ги съди за избора им. Относно маските е твърдо против и примерно под статия за даряване на техника там не знам си каква модерна за отделението в болницата снимани всички лекари, кой с маска щото мисли, че помага, кой за пример на обществото,а той винаги без маска. И отдолу под статията във фейсбук го налазват всякакви хора как не го е срам, какъв лош пример е и т.н.
Той отговаря много интелигентно и с лека нотка хумор, но сериозното е, че щом някой мисли, че тая маска помага, нека да я носи, но да не си натрапва мнението на него и той няма да сложи. Обяснявал е на дълго и на широко защо, прегледите си провежда без маска, в болницата ходи без маска, навсякъде. Айде какво да каже обикновен човек на това. Обяснявал е и подробно защо ваксините не си слага ваксина и не ги натрапва на никой, но и на него не иска да му го натрапват.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
3 седмици и 2 дни станаха от първия симптом
днеска си правих тест... negative
чал на короната... гаден вирус... дано няма нови видове
п.с. да се ваксинирате
днеска си правих тест... negative
чал на короната... гаден вирус... дано няма нови видове

п.с. да се ваксинирате

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Разрешете на ваксинираните да карат в бус лентата и до 2 седмици сме 100% 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Top Gun Maverick написа:Обяснявал е на дълго и на широко защо, прегледите си провежда без маска, в болницата ходи без маска, навсякъде.
Сигурно и операциите прави без маска леко с хумор така

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
alekangg написа:Да, затова след милиони години още като бебета се бият 5-10 ваксини и само допреди 100-150год сме били на под половината от сегашното население в света. Явно мрем много след като измислиха ваксините, друго си е били преди на естествен подбор.
Ето го. Ти му пишеш, че сравняваш преболедували с ваксинирани и силата на техния имунитет, той ти излива репертоара на средностатистическия ваксър.
Аве не съм казал, че ваксините не са направили живота по-добър и по-дълъг. Ама ти знаеш ли една ваксина колко време се тества преди да се нарече ваксина? А знаеш ли, че тия неща дето ги боцкат за Ковид даже производителите не ги наричат ваксини, защото легално няма как да бъдат. В момента всички "ваксинирани" са опитни мишки. Може да помагат, може и да не помагат. Единственото сигурно е, че преболедувалите имат далеч по-сигурен имунитет към тая болест. А това, че това се неглижира и се пропагандират препаратите като по-сигурни още повече ме кара да се съмнявам в тяхната ефективност.
Докато при детски паралич, коремен тиф и т.н. ваксините са доказани с времето. Те спасяват изключително много животи доказано.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Остава да кажеш кога решиха да слагат от ония хубавите ваксини или дали с тях 100% всичко е ок?
Отговора е ясен, остава ми, че ти знаеш колко са лоши или добри сегашните и се надявай да го изкараш леко, като те хване, мен ми е все едно кой и какво си слага или не си слага.
Не на последно място, бай Ганя е най-умният и знаещия винаги, но като се погледне назад, е най-преебан винаги, дали тоя път ще има изключение?
Отговора е ясен, остава ми, че ти знаеш колко са лоши или добри сегашните и се надявай да го изкараш леко, като те хване, мен ми е все едно кой и какво си слага или не си слага.
Не на последно място, бай Ганя е най-умният и знаещия винаги, но като се погледне назад, е най-преебан винаги, дали тоя път ще има изключение?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Няма да има. Но за Ганьо е важно да се чувства, че е преебал някой, дори и той да е преебан
Така, че всичко е точно. Държавата, в която всички се преебават взаимно и се сърдят като някой пречи на тва. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
steeN написа:Няма да има. Но за Ганьо е важно да се чувства, че е преебал някой, дори и той да е преебанТака, че всичко е точно. Държавата, в която всички се преебават взаимно и се сърдят като някой пречи на тва.
ТОва кой кого е преебал ще се се чуе след време. Нали знаеш кой се смее най-добре. Лошото е, че в случая работата не е за смях. Аз не виждам кого съм преебал като не се ваксинирам. Освен евентуално себе си. Но аз риска си го знам и съм го приел. Ама как точно аз преебавам другите ми кажете?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Като натоварваш здравната система заразявайки с повече количество вирус, отколкото заразяват ваксинираните. Това е за тебз а другите неваксинирани, които попадат в болница, ами просто защото попадат там.
Сега по радиото казаха нещо интересно, изследване в САЩ доказало, че тези, които са ваксинирани срещу сезонните грипове(ония обикновените, помните ли ги?
)изкарвали по-лесно ковид. Интересна работа. Дали това ще важи и за хора, които имат естествен имунитет срещу друг вид грип? А накрая да не се окаже, че ваксините са като тия грипните и някой ги е нарекъл срещу Ковид? 
Сега по радиото казаха нещо интересно, изследване в САЩ доказало, че тези, които са ваксинирани срещу сезонните грипове(ония обикновените, помните ли ги?

In God we trust, all others we track.

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Като натоварваш здравната система заразявайки с повече количество вирус, отколкото заразяват ваксинираните. Това е за тебз а другите неваксинирани, които попадат в болница, ами просто защото попадат там.
Сега по радиото казаха нещо интересно, изследване в САЩ доказало, че тези, които са ваксинирани срещу сезонните грипове(ония обикновените, помните ли ги?)изкарвали по-лесно ковид. Интересна работа. Дали това ще важи и за хора, които имат естествен имунитет срещу друг вид грип? А накрая да не се окаже, че ваксините са като тия грипните и някой ги е нарекъл срещу Ковид?
Дано да не са същите, че след време се чу, че противогрипните съдържат 10000 пъти повече живак от допустимото. Допустимото(подчертавам). По телевизията го говореха, не е конспирация, даже СЗО-то май го призна, а за разните управници дето ги боцкали във флакончетата нивата били в нормата. Та естествено, че сега ще се продават и другите "ваксини". Да върви бизнеса!
Top Gun Maverick написа:Като натоварваш здравната система заразявайки с повече количество вирус, отколкото заразяват ваксинираните.
Ъъъъ....добре

https://rumble.com/vny5vf-pa-o-ceaop-ca ... -akce.html
Ето какво казват служители на фазер за имунитета след преболедуване:
https://rumble.com/vnxlw9--pfizer-.html
Но, как беше лафа... и там са се "насрали" с тоз естествен имунитет.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
За интересуващите се от теста за антитела, тъй като информацията засега е малко.
Трима колеги си направихме тестове в Синево - един вчера, ние двама днес.
Колегата от вчера мисли, че е изкарал леко заболяването преди малко повече от година, но не си е правил тест - резултатът му е 80 BAU/ml.
С другия колега го карахме преди година, аз 10ина дни по-късно имах положителен тест (23 ноември) - той е с 59, аз съм със 198,55 BAU/ml.
Получих линк към сертификат, на който пише, че е валиден само на територията на страната, но проверяващите програми за зелен сертификат също го отчитат като валиден до 14 февруари 2022.
Трима колеги си направихме тестове в Синево - един вчера, ние двама днес.
Колегата от вчера мисли, че е изкарал леко заболяването преди малко повече от година, но не си е правил тест - резултатът му е 80 BAU/ml.
С другия колега го карахме преди година, аз 10ина дни по-късно имах положителен тест (23 ноември) - той е с 59, аз съм със 198,55 BAU/ml.
Получих линк към сертификат, на който пише, че е валиден само на територията на страната, но проверяващите програми за зелен сертификат също го отчитат като валиден до 14 февруари 2022.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?