Останахме без премигване на светофарите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Останахме без премигване на светофарите

Мнение от ivanski_2 » 15 Ное 2021, 20:51

Mollov написа:
c04 написа:Наскоро ми се случи същото с една учебна мислех, че ще мине че и аз зад нея... ама спря рязко и аз за щастие спрях на 5-6 см от бронята и :mhihi: :conf:

Това с "мислех, че ще мине" го играех и аз, до преди 12-13 години, когато един ми наби рязко спирачки на зелено (1 секунда преди да премине към жълто, имаше брояч тогава), щото видял куките след светофара, а беше с изтекъл акт за птп.... и го ударих (на гнусната Marea ѝ бяха толкова тъмни стоповете, че нищо не се виждаше, че свети). Аз пък си мислех, че той ще мине, и аз ще застана на неговото място (1-ви на светофара)... да, да.... ама... не....

От тогава не мисля нищо за никого и изобщо не им се доверявам, че ще действат адекватно... В тоя ред на мисли - винаги при достигане на "жълто" точно под светофара, хвърлям един поглед на колата зад мен... и ако блее или изглежда разсеян, направо минавам, без да му мисля... по-добре евентуален АКТ, отколкото ПТП (нищо, че не съм виновен аз).

"Мигащото зелено" даваше повече възможност за "мислех, че ще мине" и за по-правилна преценка (особено на блеещите) за позициониране на автомобила спрямо кръстовището и другите автомобили.... ама нейсе...

Аз пък ако съм сигурен че блее пускам аварийни за секунда :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Ное 2021, 22:53

То ако блее... чакай го да види и аварийните... най-много да ги види от прекалено близо :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 16 Ное 2021, 1:19

c04 написа:Наскоро ми се случи същото с една учебна мислех, че ще мине че и аз зад нея... ама спря рязко и аз за щастие спрях на 5-6 см от бронята и :mhihi: :conf:

Очаквал си учебна кола да мине на оранжево? :mhihi:

Аз ако имам видимост гледам кой е зад волана в колата пред мен, понякога помага доста. Особено като видя, че е блондинка, винаги съм готов за някакво нестандартно изпълнение :lol:

Преди време се включвам по ускорителната лента на един главен път, съответно хвърлям един поглед наляво да преценя оперативната обстановка (а вече съм в параболата на завоя), поглеждам направо и виждам кола да дава на заден срещу мен :shock: Вътре имаше две "патета", спрях до тях и им показах че са :kuku:, ма те нещо ми се ядосаха май :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Ное 2021, 4:48

Често фатална грешка е да се опитвате да четете другите участници. Опре ли до това трябва да ви е индикатор че карате лошо…

Трябва винаги така да се кара, че тези около вас каквото и да направят да не е предпоставка за ПТП за вас. Вика му се “защитно каране”. Лесно е да се напише, трудно е за изпълнение. Не трябва да разчитате на другите за нищо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Ное 2021, 7:14

Това с блондинките е голяма глупост. Не може да ги делиш на мъже, жени, млади, стари, че и по цвят на косата вече. :mhihi: Просто блондинките по-лесно ги различаваш, че са жени и от там внимаваш повече заради предубежденията си към жените.
Ако гледаш начина позициониране и движение на дадена кола, може да разбереш много повече отколкото по това кой е вътре. Аз затова гледам самата кола, то стане ли лесно да различиш кой е вътре когато си отзад, значи си близо до нея и реално вече е без значение кой кара, понеже като си много близо трябва да си готов на всякакви идиотщини.
Снощи тъкмо се смрачаваше и един дебил на завой срещу мен направи тройно, излезнах в страни от пътя с половината кола за да се разминем, познай дали съм се вълнувал мъж, жена или траверс караше колата. Просто трябва да внимаваш всяка една секунда нещо, което е почти невъзможно и толкова. Не си ли готов на всичко във всяка секунда, значи не си достатъчно подготвен. Често в графа стават леки ПТП-та по следния начин. Две коли са на кръстовище и ще правят да речем десен завой една след друга. Първата тръгва и втората след нея, но още след два метра от някъде се появява бягащ пешеходец, куче, коте, нешонкието този втория няма как да види и без видима за него причина първия набива рязко спирачки след като тъкмо е тръгнал преди секунда две и втория го удря. Та дистанция и подготовка да спреш във всяка секунда. Всяка. Да, нямаш време, закъсняваш за работа, закъсняваш за нещо си, ама те карат като баби някои, ми така е, по нивите няма такъв проблем, ама в града е така и тръгваш по-рано или пък закъсняваш леко, голям праз.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Ное 2021, 9:37

Top Gun Maverick написа:Това с блондинките е голяма глупост.

Моята класна в гимназията си беше натокана блондинка и си имаше приказка. Глупавите мъже разказват вицове за блондинки. Умните - спят с тях :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 16 Ное 2021, 9:40

Top Gun Maverick написа:Ако гледаш начина позициониране и движение на дадена кола, може да разбереш много повече отколкото по това кой е вътре.

Едното е свързано с другото. Смея да твърдя, че вследствие на подчертаното разпознавам със успеваемост над 90% ,че кара жена или възрастен човек.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Ное 2021, 9:56

Top Gun Maverick написа:Аз затова гледам самата кола

И аз също гледам колите, изобщо не ме интересува кой е вътре. Дори в града тотално игнорирам светлините, реално ако свикнеш да го правиш това няма значение дали някой кара с изгорели стопове или не. На магистрала е друго щото нещата се случват с доста различни скорости, там дори трябва да гледаш стоповете на на 3-4 коли напред... но в града някой да се оправдава, че на предния не му светнали стоповете значи просто или не внимава или кара прекалено близо/бързо или всички тези заедно :). Между другото има брутална разлика между времето от натискане на педала докато светнат крушките отзад, LED светлините са огромен скок в това отношение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 16 Ное 2021, 10:05

TNT написа:
Top Gun Maverick написа:Това с блондинките е голяма глупост.

Моята класна в гимназията си беше натокана блондинка и си имаше приказка. Глупавите мъже разказват вицове за блондинки. Умните - спят с тях :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Те аз ако видя хубава блондинка, ме пишете по заблеян и от нея :mhihi: :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Ное 2021, 10:17

Това последното го препращам. :mhihi:

немо написа:
Top Gun Maverick написа:Ако гледаш начина позициониране и движение на дадена кола, може да разбереш много повече отколкото по това кой е вътре.

Едното е свързано с другото. Смея да твърдя, че вследствие на подчертаното разпознавам със успеваемост над 90% ,че кара жена или възрастен човек.

Не винаги. Вчера в града ме натиска някаква пуча въшка отзад, ама чак ще ми изкара бронята, а карам с 30 в тясна улица, еднопосчна пълна с паркирали коли. Тъкмо си викам чакай да дръпна леко вдясно да мине тоя ускорител където имаше джоб без паркирали коли и почти ми облиза огледалото и го гледам тоя...то било жена. Никога няма да предположиш, че е жена по това как кара, просто в общ случай като си виждал много такива жени да лазят като костенурки и се заблуждаваш, затова начина движение на колата ти показва много повече за шофьора от това с какъв полов орган е. Още повече в това джендърско време иди разбери. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 16 Ное 2021, 10:22

Онзи ден докато висях на опашка за скара :mhihi: , имаше една компания. После на паркинга гледам едната бясна мацка се оказа, че ги вози с голф 4-ка. Тази така тръгна и така караше, че човек не може я настигне :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Ное 2021, 10:26

И аз тука познавам една 18-19 годишна наркоманка, която като взе книжка и подкара един гоУф 4-ка по същия начин, даже колко пъти ме изпреварва със 140+ с тая къдилка. Дизел естествено от най-вървяшия 1.9тди+++ пушек. Както казах сега гоУф 5 наследява 4 като топ бегачка в БГ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 16 Ное 2021, 16:29

Няма да ги махат, бе, само ни пробват :mhihi: :mhihi:
https://fakti.bg/bulgaria/629942-obrat- ... fia-ostava

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Ное 2021, 16:35

Няма да се плашите . Питал съм форума и преди , каза че жените са много добри зад волана :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Ное 2021, 18:08

pampo написа:Няма да ги махат, бе, само ни пробват :mhihi: :mhihi:
https://fakti.bg/bulgaria/629942-obrat- ... fia-ostava

Te на много места са го махнали... сега ще го върнат... евентуално :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата