Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Ное 2021, 13:23

Vanqu1sh написа:Жалко, че не са се допитали до тебе, тея тъпи австрийци.

Аз тъпи ли ги наричам? Съвсем не, просто свободна воля никак и говорят веднъж така, веднъж иначе според на къде духа вятъра. Сигурно обаче и там е пълно с Ганьовци, които не са успели да принудят да се ваксинират и затова имат тия проблеми управляващите им със собственото си население. В Германия също и като прибавиш броя хора, които са били буквално принудени да се ваксинират заради работата си става много по-различен броя на истински желаещите с тези ваксини точно при тези условия. Мен не ме бърка, който иска да се ваксинира, въпроса беше в диктатурата, която налагат.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 15 Ное 2021, 14:49

steeN написа:А сертификата е поне някаква пречка Ганьо да се развява все едно, че няма нищо... и всичко, което върши тая работа е полезно.

Всяко лице до 18 години е Ганьо. Така ли?
Откога вирусът проверява лични карти?

20 човека в Практикер са Ганьовци, в автобуса не са. Така ли?
Откога вирусът ползва GPS?

И този вирус вероятно е някакъв особен вид върколак и излиза да беснее след 22 часа.
Откога ползва часовник? А дали го свери по новото време?

Щом намирате логика в това, значи наистина си заслужавате епитетите, които по разбираеми причини няма да употребя, но...
Влагайте малко повече мисъл, че наистина дразните.

ПП. Маверик, тая що не я изхвърли от таксито? Хем иска да заключва хората, хем иска някой да я обслужва.
Баси лицемерието! Да мята крачоли там, като много знае.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Ное 2021, 15:12

Абе аз по принцип не я качвам, понеже все има претенции да сяда най-отпред понеже не искала да се бута с някой, ама точно тогава нямаше много народ и севте я качвам от половин година сигурно, а почти всеки ден я виждам. Но другият път ще е черта, че обикновено като влезе някоя такава повредена и почва да всява паника у другите. Тая звучеше като фюрера направо. :shock: :mhihi: Слушал съм ги всякакви, особено като почнат тоя тъп спор за ваксините и все като някакъв рефер им казвам всеки да си решава и да не се карат тука. Ама всякакви има вече, не им се мряло, не знам си какво. Лошото е, че след броя ваксинирани се получават все повече такива, които искат другите също да са ваксинирани на всяка цена. Миналият ден двама ваксинирани пък се скараха по между си що единия не носи маска, ама като мъжа нападна жената, тя вика аз съм ваксинирана и оня пак нареждаше с обичайните Българска работа, затова сме на тоя ред и т.н. каквито ги четеш и във форума. Общо взето колкото по-голям брой хора, толкова повече са мненията, логично.
Но ми прави впечатление, че повечето хора като брой хора се успокоиха и нито слагат маски, нито са против ваксините, нито ги интересува, но се появиха малко на брой от тия яростните привърженици на ваксинирането, сякаш изпитват неистова нужда да забият лично те иглата в задника на отсрещния. :dunno: Това не го разбирам по никакъв начин. Други ги базикат, че явно на някои ваксината не им е повлияла добре и са станали озлобени към другите.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 15 Ное 2021, 18:23

Aбе пазят си васките,спор нЕма
7и8 доза ще са специално разработени против малоумие
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна ivoo на 15 Ное 2021, 18:25, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Ное 2021, 18:24

Top Gun Maverick написа:Абе аз по принцип не я качвам, понеже все има претенции да сяда най-отпред понеже не искала да се бута с някой, ама точно тогава нямаше много народ и севте я качвам от половин година сигурно, а почти всеки ден я виждам. Но другият път ще е черта, че обикновено като влезе някоя такава повредена и почва да всява паника у другите. Тая звучеше като фюрера направо. :shock: :mhihi: Слушал съм ги всякакви, особено като почнат тоя тъп спор за ваксините и все като някакъв рефер им казвам всеки да си решава и да не се карат тука. Ама всякакви има вече, не им се мряло, не знам си какво. Лошото е, че след броя ваксинирани се получават все повече такива, които искат другите също да са ваксинирани на всяка цена. Миналият ден двама ваксинирани пък се скараха по между си що единия не носи маска, ама като мъжа нападна жената, тя вика аз съм ваксинирана и оня пак нареждаше с обичайните Българска работа, затова сме на тоя ред и т.н. каквито ги четеш и във форума. Общо взето колкото по-голям брой хора, толкова повече са мненията, логично.
Но ми прави впечатление, че повечето хора като брой хора се успокоиха и нито слагат маски, нито са против ваксините, нито ги интересува, но се появиха малко на брой от тия яростните привърженици на ваксинирането, сякаш изпитват неистова нужда да забият лично те иглата в задника на отсрещния. :dunno: Това не го разбирам по никакъв начин. Други ги базикат, че явно на някои ваксината не им е повлияла добре и са станали озлобени към другите.

Не е по темата, ама да попитам.
Ти нали караш такси?
Тоест лек автомобил или е маршрутка ?
Защото останах с впечатлението, че караш лек автомобил и сега виждам, че се събират повече хора на един път.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Ное 2021, 20:41

Обяснявал съм го и преди, легално такси си е с всички документи и осигуровки, но отдавна не карам случайни махащи по пътя, карам си хора до близките села като си делят сумата един вид вместо автобусния билет. Ако не съберат нужната сума си е за моя сметка. Затова все са едни и същи хора от 10 години и толкова добре се познаваме.

По темата, в Австрия може да излизаш само за храна, лекар, аптека или на работа. Почват да говорят вече на "амнайста" вълна в цяла Европа, в Израел са одобрили ваксинирането на деца от 5 до 11 години. Да видим коя либерална държава ще направи това последното първа в Европа. Не знам колко тъжно трябва да стане с тия ваксини за децата като вируса уж почти не ги засягаше и при повечето протича като съвсем обикновена хрема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Ное 2021, 20:44

Един австрийски худсожник от началото на ХХ век е предрекъл че подобни неща ще се случат . Така че австрийците нищо ново , само претоплена манджа :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 15 Ное 2021, 20:53

ivoo написа:Aбе пазят си васките,спор нЕма
7и8 доза ще са специално разработени против малоумие

Има хора които не могат да изградят имунитет нито от ваксина, нито след преболедуване. Идеята е да има места в болниците за тези хора.

Top Gun Maverick написа: Не знам колко тъжно трябва да стане с тия ваксини за децата като вируса уж почти не ги засягаше и при повечето протича като съвсем обикновена хрема.

Писах по-назад в темата за такъв случай. Детето се разболява и заразява баба си и баща си. Бащата почина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 15 Ное 2021, 21:00

Vanqu1sh написа:Писах по-назад в темата за такъв случай. Детето се разболява и заразява баба си и баща си. Бащата почина.

Детето като се ваксинира пак ще може да заразява. За това е важно бабата и бащата да се ваксинират, за да не го карат много тежко. Ваксините друго не правят.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Ное 2021, 23:54

Jorixa написа: За това е важно бабата и бащата да се ваксинират, за да не го карат много тежко. Ваксините друго не правят.

И това не е напълно и недвусмислено доказано... т.е. пак е "според-зависи"...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 16 Ное 2021, 1:42

Да питам пак по-знаещите-как така, ако преболедуваш дребна шарка като дете (щото се случва най-често в детските градини), придобиваш имунитет за цял живот, включително и срещу много по-опасната едра шарка?

Пък видиш ли уникалния Кофид, ти изфирясва имунитета за по-малко от 6 месеца? Защо като преболедувате варицелата не си джаснете и една ваксина след това just in case?

Друго-аз не съм против ваксината... Обаче- който иска да се ваксинира, който не иска-да не се ваксинира. Принуждаването чрез ограничаването на конституционните права на хората е недопустимо. От това по-голяма дискриминация не се сещам.

И последно, капиталисте са го казали много отдавана: Безплатен обяд няма! Та замислете се защо тези т.н ваксини са безплатни.... Маските се плащат, ваксините-не..... Безплатното сирене е в капана за мишки, другари и другарки!
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 16 Ное 2021, 2:27

nickstorm написа:Да питам пак по-знаещите-как така, ако преболедуваш дребна шарка като дете (щото се случва най-често в детските градини), придобиваш имунитет за цял живот, включително и срещу много по-опасната едра шарка?

Сравненията не са много ОК. Пък и за пръв път чувам, че като изкраш едната шарка имаш имунитет срещу другата.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Ное 2021, 7:49

Мда, повечето шарки са си всяка за себе си, не знам да придобиваш за някоя друга. Относно имунитета предполага се, че е различен спрямо шарката.
Аз друго се чудех понеже една майка ме беше питала. Защо е всичкото това натискане и принуждаване на хората да се ваксинират, а деца когато са още бебета и има един куп ваксини, които се водят някакви задължителни, реално има родители, които не разрешават да се сложат всичките на децата им и край? От новородено до годинка има такива ваксини, някои срещу гадни болести, доста по-смъртоносни ако те пипнат от ковида. В смисъл защо е цялото това принуждаване при ковида, а при други по-лоши го няма?
Или примерно за хепатит А, няма натиск, няма нищо, открива се огнище, болестта е в пъти по-страшна от ковида, заразна е, но няма такива рестрикции. Скоро тука в едно близко село бяха пламнали и само се чу от някои медицински лица и толкова.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 16 Ное 2021, 10:03

Към конкретния ковид дето си хванал също имаш траен имунитет, независимо какво говорят плашилата. Проблема е, че вируса мутира бързо и новите варианти може и да заобиколят имунитета.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 16 Ное 2021, 10:22

Jorixa написа:Към конкретния ковид дето си хванал също имаш траен имунитет, независимо какво говорят плашилата. Проблема е, че вируса мутира бързо и новите варианти може и да заобиколят имунитета.

https://youtu.be/_vxe9pJRQcs

13х по-голям имунитет на карал болестта спрямо некарал и ваксиниран.

И ако все пак те повтори, 27х по-голям шанс да го караш асимптомно спрямо ваксиниран.

За сравнението на карал болестта и същия, но ваксиниран в последствие, не може да се направи статистически анализ на някакви ползи.

Това е извадка от проучване и анализ на ситуацията в Израел. Човекът говори бавно, така че и зомбираните лумпени да го разберат.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата