Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от K_Ilkov » 14 Ное 2021, 17:48

peshehodetz написа:Има ли някой от вас да е бил ваксиниран преди да се зарази и ако да, в каква степен го карахте - по леко, по тежко, стигнахте ли до болница ?

Ваксиниран с файзер - 4 дена температура 37.5 и хрема още 2 дена след температурата. Не съм пил антибиотик. След температурата бях доста отпаднал 1 седмица и приемливо отпаднал още 1. През цялото време на карантина си бачках. Жената пак с файзер малко повече температура и стигна до антибиотик, но без усложнения по дробове и тн.

Лично мнение - вируса е шибан и не е за подценяване.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 14 Ное 2021, 17:51

vladobate написа:
Vanqu1sh написа:
sub_eleven написа:Еми нека не неглижираме нито вируса, нито ваксините, предлагам.

Голям процент от антиваксърите отричат и съществуването на ковида, което създава голям проблем. Нито се спазват елементарни мерки, нито когато някой е болен ходи да се тества и не си стой вкъщи. А зеления сертификат напоследък въобще не ми го искат. На проверка от страна на МВР или РЗИ също не съм бил свидетел.

Голяма статистика изкара какво отричат или не анти.... Как разбираш че си болен от кихнид като обявиха гордо как може да го караш безсимптомно :) . Кое да тестваш тогава. Какво мерки елементарни като удобно се забравя как също толкова гордо обявиха заразяване през очите ;) или викаш колко повече дупки запушиш толкоз повече отговорен си към Обществото. .

Ми за мене най-елементарната мярка е като ти и зле и си болен да идеш да се тестваш и да си стоиш в къщи за да не заразиш другите. Дори да не си болен от ковид, ами от грип или настинка не разбирам как някой ходи наляво и надясно. Имам един близък приятел, анестезиолог в Александровска. Постави си Янсен, въпреки че го беше карал 6 месеца преди това. Последно се бях чувал с него защото ме помолиха да го питам дали има свободни легла при тях. За съжаление нямаше. Не мисля, че има нужда да ви казвам какво ми каза че е в момента ковид отделението при тях. Съвета му беше да се пазим и да не стигаме до там.

peshehodetz написа:Имам конкретен въпрос към тези колеги които са изкарали ковид, понеже тук вече доста народ писаха че са го минали. Има ли някой от вас да е бил ваксиниран преди да се зарази и ако да, в каква степен го карахте - по леко, по тежко, стигнахте ли до болница ?
А също така има ли такива които да са карали ковид и после да са се ваксинирали и колко време след боледуването го направихте

Майка ми и баща ми го караха само с 1ва доза. Баща ми го боля гърло 2 дни, а майка ми вдигна темперетура за 1 час. Чичо ми с диабет и леля ми се разболяха след 2 дози и го караха без обоняние, леля ми имаше лек задух. Познавам още околко 7-8 души които боледуваха с ваксини и всички го изкараха леко.

П.п. Австрия въведжат плен локдаун за неваксинирани. Могат да ходят само до магазина, на църква и училище.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Ное 2021, 17:58

vladobate написа: Познавам лекари , 9 от 10 от тях в това число и такива в кихнид отделение не искат и няма да се ваксинират , всички са с имунен отговор отдавна от тоз вирус и са убедени на база на знания и опит , че е ненужно дори понякога опасно , още повече през някой и друг ден се изследват . Не са антивакси .

Ами нормално някои да говорят така и да не искат да се ваксинират, нали това са учили? В "седми клас" някъде се чете, че ваксините са за да те предпазват да не се разболееш сериозно и се поставят при здрав, напълно здрав човек, а по време на епидемии и пандемия не е добре да се слагат защото мутира вируса. На всичко отгоре ти как си сигурен, че по време на пандемия си напълно здрав? С ПСР ли? :mhihi: Според мен пак си е малко стреляне в тъмното защото теста може да не го хване веднага.
Друго, което са учили е, че като преболедуваш, имаш някакъв имунитет. Да, ама и тука се опитаха да ни убедят, че тоя имунитет не е като оня имунитет и пак ти трябва ваксина. Може и да ти трябва, но чак да се опитваш да изкараш, че преболедуването нищо не значи, а ваксината е с много гърди напред, не го разбирам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Ное 2021, 18:13

steeN написа:1 ден температура и отпадналост е страшното зле след ваксина... направо края на света. Напълно нормална реакция за Астра Зенека или при някои хора втората на Файзер/Модерна, но определено не при мнозинството. А този в болницата заради какво е... от "никой не знае" или от "не искам да питам"? Много ме кефи как си вярвате.

:mhihi: Така както го описваш изкарах Ковид , направо края на света , нормална реакция при вирусна зараза ;) . Кажи го на тия дето не оцеляха след Ковид щото явно се правиш на ощипан има и такива , както и сред ваксинирани . Много ме кефиш как си ги натъманяваш . Лекар съвсем отговорно препоръчва и определено отказва да шибне втора игла на най-близък приятел след като му описва "нормалните реакции" след първата. Чакам да изкараш статистиките официалните дето им вярваш за повишената смъртност без бля бля Ковид унищожителя ама няма да имат мъде да го направят че целите са други. Изключително наивно при всичкия тоя хаос да пропагандираш изопачени и манипулативни твърдения и натиск . Аз поне не съм съветвал никой дори и майка ми да Не се боцка , беше информирана и обсъждано дълго , тя я понесе добре както и всяка друга противогрипна за разлика от дядото който ги преболедува всяка година , всяка без изключение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 14 Ное 2021, 18:27

Jordana написа:По интересното е другия вариант - прекарал ковид и после ваксина защото има база за сравнение .

И мен също много ме интересува този момент, понеже първите месеци след нова година планирамне няколко пътувания и май ще трябва да се ваксинирам. Лекуващия и личния ми доктори казаха че нямало проблем 3-4 месеца след като съм го изкарал да се ваксинирам. Жена ми която обаче е фармацевт ме кара да изчакам поне 6 месеца, та де да знам ма и на мен лично много не ми се бърза.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Ное 2021, 21:09

Просто като е прекалено скоро, рискуваш по-силна реакция... да се разбира - ще имаш температура, вместо само да те боли ръката... и по-същественото ще "изхабиш" ваксината. Никой не може да каже точен период. За мен, направи си количествени и качествени тестове за антитела първо и ползвай това за преценка, другото са неща в стил, една жена ми каза. Не ви знам в щатите дали без лекарско нареждане може да се направят точно тези, май не. Та ще трябва да убедиш някой.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 15 Ное 2021, 0:01

За какво са ви тестове за антитела като сте боледували ? Антитела се " изграждат " от ИС като се срещне повторно с вируса , теста не дава информация ще ви помогне ли впоследствие ваксина или ще я "изхабите" . Теста има смисъл да покаже колко хора са с придобит естествен имунитет и на тази база барабар с ваксинираните да покаже каква заболеваемост се очаква и развитие на епидемията ще има . Майната му на зеления сери.фикат той не носи никаква информация нито гарантира ниски нива на разпространение дори напротив. Ама не се схвана от който трябваше и отново се нарекоха хората Ганьовци. Тъй че не ползвайте така смело думичката антиваксър щото е глуповато.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Ное 2021, 0:14

Верно ли не дава информация теста? Антителата (неутрализиращите само обаче, които ги няма в любимия ти сертификат) се корелират пряко с това дали ще се заразиш или не и съответно имунната реакция спрямо вируса/ваксината. Много ясно, че организма ще поддържа някакво ниво известно време... и докато това ниво е "високо" няма нужда да се ваксинира човек.

И виж кво значи достатъчно, но не необходимо условие, преди да ми отговаряш, с бля бля за клетъчния имунитет.

п.с.
С тоя естествен имунитет се насирате вече. А сертификата е поне някаква пречка Ганьо да се развява все едно, че няма нищо... и всичко, което върши тая работа е полезно.
Последна промяна steeN на 15 Ное 2021, 0:31, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 15 Ное 2021, 0:30

steeN написа:Верно ли не дава информация теста? Антителата (неутрализиращите само обаче) се корелират пряко с това дали ще се заразиш или не и съответно имунната реакция спрямо вируса/ваксината. И виж кво значи достатъчно, но не необходимо условие, преди да ми отговаряш, с бля бля за клетъчния имунитет.

п.с.
С тоя естествен имунитет се насирате вече.

;) Хубавец , виждаш на два санта пред носа си . И като намалеят тия антитела пак ли се боцкаш ? Викаш като нямам антитела съм обречен и опасен за обществото . Ти вярно си изплискал легена .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Ное 2021, 0:32

Човека пита конкретно кога да се боцне, не за антиваксърските ти тъпизми, които са си някви твои заключения, които сам правиш и после се опитваш да си ги обориш, не много успешно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 15 Ное 2021, 2:04

steeN написа:Човека пита конкретно кога да се боцне, не за антиваксърските ти тъпизми, които са си някви твои заключения, които сам правиш и после се опитваш да си ги обориш, не много успешно :)

Конкретно писах , след като е оцелял толкова години с тоя насран (по твоите думи ) естествен имунитет за какъв хой му е ваксина . Като иска човека да пътува и затова му трябва "пропуск" да си постави , личен избор по необходимост и аз го разбирам и подкрепям щом го прави щастлив. Писах многократно не съм антиваксър , а тъпия си ти пък и не само . Тая ваксина освен временно провокираща създаване на антитела запознава имунната ти система с конкретния патоген и служи за следваща среща с него , което се постига и с естествено създаден имунитет . И в тази връзка да го наричаш насран и неглижираш е все едно да твърдиш че не си гей ама обичаш да се самоопределяш като такъв щото е модерно .

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 15 Ное 2021, 8:12

steeN написа:А сертификата е поне някаква пречка Ганьо да се развява все едно, че няма нищо... и всичко, което върши тая работа е полезно.

Точно ваксинираните се развявате все едно няма нищо ако питате мен. Доказано разнасящи зараза. Докато преболедувал не разнася или и това ще оспорите?

Наистина сте си повярвали с тези ваксини, че имате някакъв космически имунитет, времето ще ви покаже, че не е така.

В Япония бяха изследвали, че естественият имунитет е по-силен от придобития от ваксина, не един, не два, а 13 пъти! Обществото обаче не си прави труда да намира и маркира такива хора и те да получат истинския зелен сертификат.
Жалко, че не зависи от мен, щях да ви скъсам мутиралите гъзове от антигенни тестове :lol:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Ное 2021, 9:26

Стига сега и ти, че малко се пренавиваш, но поне звучи весело. :mhihi:
Аз лично си бойкотирам зеления сертификат като...не го изкарвам. Няма да им ходя по местата за забавления и толкова докато не ги отменят тия сертификати. Ама не ме интересува, че съм преболедувал и предполагам ще имам анти тела. За мен са противоконституционни и разединяват хората, отказвам да участвам в този фарс. Ваксиниран или преболедувал, все може да разнася, та за мен сертификата е замазване на очите и опит за контрол над населението. Така или иначе тая пандемия може да премине чрез преболедуване, а не като си заравяме главите в пясъка. Така или иначе всеки се заразява, като искат спокойствие да всяват, нека да има някакви мерки и толкова. Ама да излиза една дебелана по тв и да ми вика, че единствения начин да се справим с това са ваксините и да се ваксинирам щото да спася живот...лъжи, лъжи, лъжи. Всеки може да спаси неговия си живот, не този на отсрещния, който така или иначе ще се зарази.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Ное 2021, 12:06

Оф, ей сега една ваксърка леко ме напрегна. Досега не съм си позволявал да използвам този епитет за никого, но тая е точно такава, с промит мозък и звучеше като нацист. Влиза в колата и тука още двама. Слуша новините и вика, ето в Австрия им въведоха, който няма ваксина да не може да напуска дома си, така трябва, трябва и тука да го въведат, какво ще ги питат искат ли ваксина или не. И някой и каза, че и в Германия позатегнали и тя вика, да ама те ваксинирани и онзи я контрира, че били с рекорден брой заразени и тая само където пяна от устата не почна да и излиза. Така трябвало както в Австрия, вероятно е прихванала от Германия, там е живяла към 15 години, но после почна да базика оня, че бил стар ерген, та си пролича, че не всичко от там е взела. То се оказа, че Австрия въвела от снощи да не се излиза без зелен сертификат от дома освен до важните места и със специално разрешение. Премиерът им каза, че това се правело за да се ваксинират и да спаднел броя новозаразени ЗАРАДИ ваксинирането. Това последното нали излезе, че пак си заразяват наред, защо тогава говори по този манипулативен начин? Германия е до тях и им го доказа. Ако беше казал броя починали ок, ама той вика ще ваксинираме за да не се заразяват. Явно е пропуснал, че тая мантра умря по едно време. Каза, че ако не спаднел броя щял още по-строги неща да въведе, чак се чудя какво. :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 15 Ное 2021, 12:49

Жалко, че не са се допитали до тебе, тея тъпи австрийци.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата