Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Моджо » 11 Ное 2021, 22:13

Не стига, че направиха сертификат само срещу антитела, напук на еу и пак мрънкяне.
Освен това тия антитела как ги виждате, седат си в клетките и чакат, м?
Ганчев да каже, ма аз знам, че тия антитела не седат вовеки веков. Достатъчно е клетката да "знае" какви трябват и си ги произвежда при нужда.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 11 Ное 2021, 22:18

Mollov написа:И аз не схващам нещата... хем масово ваксинирани, хем много голям обем от заболяли... хем на обществени места не пускат никъде неваксинирани... някъв парадокс е... освен тия ваксинирани много хора около тях да не са ваксинирани (ама пък това противоречи на тезата, че са голям % ваксинирани), и от там да се разболяват...

74% са ваксинираните в Германия и това е по-малко от средното за западна Европа. Защо? Ми заради бившето ГДР. А ние сме много по-умни, защото при нас % ваксинирани сигурно е по-нисък и от ГДР, но най-умни в БГ са циганските махали, защото там % ваксинирани е най-нисък :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Ное 2021, 23:14

sssssl написа:74% са ваксинираните в Германия и това е по-малко от средното за западна Европа. :

Значи... при 3/4 от населението ваксинирани... в момента имат по 50к на ден разболяли се... ако кажат, че 90% от тия разболелите се са неваксинирани.... ще припадна...

@Моджо - след почти 12 месеца, аз имам доста високо ниво на антитела, след преболедуване... та толкоз за "имунитета след преболедуване след 6м го няма"... освен това - при все още толкова високи нива на разпространение, сигурно съм се срещал поне 2-3 пъти с COVID, за тия 12м... и вероятно и затова са ми такива нивата на антитела... т.е. имунната система "обогатява" организма с антитела, щото се среща често с тоя вирус... т.е. по време на пандемия, не очаквай антителата да "хванат гората"...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Ное 2021, 23:53

Не открих това, което питаш , но ми направи впечатление това

Аз си мисля

1. Ваксината има значение
2. Научили са се да лекуват
3. Вируса е по-заразен, но слаб

Кое е?

https:///coronavirus/country/germany/
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 12 Ное 2021, 0:28

K_Ilkov написа:Не открих това, което питаш , но ми направи впечатление това

Сега ще ти кажат, че умрелите са малко, защото преди вече са били умряли всички стари и болни :confused:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Ное 2021, 0:37

Всеки има право да интерпретира
Аз виждам графики показателни , че при нас нещо не е ОК спрямо Германия
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Ное 2021, 0:37

///M Power написа:
K_Ilkov написа:Не открих това, което питаш , но ми направи впечатление това

Сега ще ти кажат, че умрелите са малко, защото преди вече са били умряли всички стари и болни :confused:

Нали :idea: И ще ти кажат, че при нас всички са стари и болни, та има още много за статистиката :(

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 12 Ное 2021, 0:42

Mollov написа:
sssssl написа:74% са ваксинираните в Германия и това е по-малко от средното за западна Европа. :

Значи... при 3/4 от населението ваксинирани... в момента имат по 50к на ден разболяли се... ако кажат, че 90% от тия разболелите се са неваксинирани.... ще припадна...

Припадай...

Абе тва е ...много прост народа ..колко население е Германия?
Задача за прости: в Германия умират 234 на ден , в БГ умират 200...колко тряя си тъп, че да не можеш да направиш елементарна сметка?
(Не знам кво си учил, та като жокерче(един вид да ти помогне в сметките), население на Германия 83млн, население на БГ 8млн, че да ти е по-лесно)

Елементарни цифри неможете да смятате...лекарства препоръчват :banghead:

Сложете по един вързоп чесън на врата и всичко е ОК.
Последна промяна Сондьора на 12 Ное 2021, 1:29, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 12 Ное 2021, 0:43

Mollov написа:
Ganchev__ написа:

Така е, прав си, ама пък чак да пиша глупости? :D ... антистенокардина наистина е по лекарско предписание, ама в колко "предписания" за COVID съм го срещал, при колко много хора... не е истина просто... то с много неща можеш да си докараш беля на главата, включително и с ваксините... ама... нали... ваксината е топ, панацея, няма грижи ;) Дай ми сравнение на колко хора са имали проблеми след прием на антистенокардин, и колко след ваксина - някво по-така проучване, дето да защити твоята теза... ама... няма как, нали?

Относно толерирането - това не е медицински форум... тук не сме да даваме наклон на това кой-какво пише от към медицински смисъл... ама и аз не видях някой (включително и аз) да кара някого на сила да пие нещо.. или греша? Ако си прочел внимателно какво съм написал ще видиш, че никакъв задължителен елемент няма в написаното от мен... нито пък се опитвам да звуча така, че да карам хората насила да пият каквото и да било... давам препоръки от личен опит и натрупан от хора около мен, сбъскали се с ковид... другото...

Винаги важното е да се чете внимателно... и да се коментира без субективизъм, с цел да се заяждаш с някого умишлено...

Не целя да се заяждам, наистина.Колегата не знае, че два продукта съдържат един и същ антибиотик и е готов да пие го пак...Според теб добра идея ли е да го съветваш за друг продукт с много нежелани реакции? Има супер много взаимодействия и с други лекарства.Изобщо не е безобиден въпросния и е по-опасен от ваксината. Наистина може да си докара проблем с този медикамент и ще се чуди от къде или от кое идва.Имах такъв случай, затова предупреждавам.

https://apteka.framar.bg/01005281/%D0%B ... C%D0%B3-60

Силно клинично значими взаимодействия (17)
Умерено клинично значими взаимодействия (77)
Маловажно клинично значими взаимодействия (3)

Симптомите на предозиране най-често са резултат на изразената хипотония (понижаване на кръвното налягане). Може да се появят някои от следните симптоми: топли вълни, зачервяване, изпотяване, безпокойство, чувство на слабост, стенокардна болка. В такива случаи незабавно се консултирайте с лекар!

Антистонокардин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Често в началото на лечението може да се наблюдават, гадене, повръщане, диария, замаяност, слабост, главоболие, болки в мускулите. В повечето случаи тези нежелани реакции са леки и изчезват постепенно, тъй като Вашият организъм свиква с приема на лекарството. По-рядко са възможни: топли вълни, понижаване на кръвното налягане, обрив, затруднено дишане, оток на устните, езика или лицето, в някои случаи гръдна болка или влошаване симптомите на стенокардия, сърдечни аритмии (нарушения в сърдечния ритъм). При някои пациенти се повишава склонността към образувано на жлъчни камъни. Много рядко - тромбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите, което повишава риска от кървене или образуване на синини).

Ето странични ефекти на файзър

Както всички ваксини, Comirnaty може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки
ги получава.

Много чести нежелани реакции: могат да засегнат повече от 1 на 10 души
• на мястото на инжектиране: болка, оток• главоболие
• болка в мускулите
• болка в ставите
• втрисане, повишена температура, умора
Чести нежелани реакции: могат да засегнат до 1 на 10 души
• зачервяване на мястото на инжектиране
• гадене
Нечести нежелани реакции: могат да засегнат до 1 на 100 души
• уголемени лимфни възли
• неразположение
• болки в крайниците
• безсъние
• сърбеж на мястото на инжектиране
Редки нежелани реакции: могат да засегнат до 1 на 1 000 души
• временно едностранно увисване на лицето
С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка)
• тежка алергична реакция

https://www.bda.bg/bg/covid-19/2138-%C3 ... 3%AD%C3%A0

За капак пускам няколко снимки, информацията на които е от изпълнителната агенция по лекарствата и е официален отговор на писмо.

Не целя да се заяждам, целя да помогна с каквото мога.Колкото и да не ви се вярва.Едва ли ще повлияе, но нали поиска данни.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Ное 2021, 1:39

Ясно ми е, че не целиш да се заяждаш... тия данни, са поне някакви... мерси :)

Иначе... те и на антибиотиците има по "2 чаршафа" списък с нежеланите реакции - много чести, чести, по-редки, много редки и с неустановена точност... ама ги изписват яко, наред, че понякога и по два.. но явно според теб ако е изписано от Личен Лекар е ОК (в момента много от личните лекари дори не искат да се виждат на живо с потенциалните пациенти с COVID и ги лекуват по телефона), но казано от някой без медицинско образование - не е... разбрах те :)

Примери за машинално изписване на Азакс/Сумамед + Панцеф мога да ти дам, или пък на Левокса/Флексид.... с десетки (натрупах бая инфо от близки и познати, и познати на познати, през последните 12 месеца, покрай тоя скапан COVID)... и то от сериозни, доказали се лекари... поне 2-3ма, както и няколко лични лекаря... едни "раздаваха" почти едно и също ковид лечение, на най-различни хора, на най-различни години, пол, и прочие... някои дори по телефона (да започва да пие това, това и това)... в комбинация с малко декса, ако сатурацията е (дори леко) понижена. Тоя дексаметазон е такова лайно, а го изписват почти като витамини...

Не казвам, че масово е така... не казвам, че всички лекари са така... ама... надявам се ме разбра какво имах предвид.

Ако трябва да съм честен, много рядко си позволявам да давам идея да се пие Антистенокардин... повечето ги съветвам да си купят Фиброзим, да пият витамин А + Е, да не пият Вит С на хапчета (но да ядат плодове/лимони и прочие), да пият по един Аспирин Протект на ден, и ако са им изписали Азитромицин-а?Панцефа/Левофлоксацина, да го пият плътно и да не го спират след 2-3 дни, ако температурата почне да пада, да не пият алкохол с антибиотика, да взимат пробиотици по време на лечението с антибиотик (на 12 часа от антибиотика)... ей такива неща...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 12 Ное 2021, 1:55

Аз пак да питам "специалистите" във форума... Какво се случи със сезонния грип? Що няма един разболял се от грип в целия свят? :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 12 Ное 2021, 2:30

nickstorm написа:Аз пак да питам "специалистите" във форума... Какво се случи със сезонния грип? Що няма един разболял се от грип в целия свят? :dunno:

В изолатор ли живееш? Доста хора около мен си искараха всякакви грипове, и без положителен тест за Ковид.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 12 Ное 2021, 2:39

И от лекар да е изписано предупреждавам, когато не е окей.
Идеята е, че когато ЛЛ назначи терапията, освен да я назначи ще я следи, както и евентуалните лекарствени взаимодействия и нежелани реакции.Колко го правят е друг въпрос, за което си прав.Също съветвам и да си намират хората читави лични лекари, има прости критерии за това.Два пъти годишно има вариант за смяна.
Тези т.нар "протоколи" са типичен пример за дефанзивна медицина, която в много случаи вреди.Но народа пие с шепите като се разболее.Не се съмнява и не пита, както за ваксините.
Примерно въпросният продукт в комбинация с някои от също споменатите антибиотици или пък противовъзпалителни води до страхотни аритмии.И като пациента не знае от къде идва проблема става една...Този който ги е назначил и отпуснал тогава трябва да се намеси, носи отговорност.Там е разликата. Не случайно не споменавам имена на ллекарства.Имам покъртителни случаи от типа съседа пие еди си какво за
кръвно, значи и на мен ще помогне.
Стероидите трябва да са под строг контрол, но в някои случаи наистина са ключови и спасяват кожата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Ное 2021, 2:55

Аз мисля, че нормален човек без да е похарчил 25 години от живота си за да изучава човешкото тяло и вирусите може да си направи извод от тая картинка. От днес е.
Преди два дена се прибрах от Ирландия. Честно да ви кажа е доста срамно първо като те се опитват да ме убедят, че 180-200 починали няма как да е за ден, а е за седмица и аз съм бил бъркал езика. После след като им показах, че е за ден питат "Добре де, защо не се ваксинирате, платено ли е при вас" ..... Как да им обясня, че тука всички са вирусолози и генни инженери и са разбрали за плана на Бил Гейтс и Сорос да ни завладеят.
Моловете и в Дъблин и в Белфаст са тъпкани с хора, като в Белфаст даже маските са препоръчителни само.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Ное 2021, 5:04

Отделете един час от живота си и вижте това:

https://superu.net/video/5d7b1847-e1d9- ... 1z_RH8IRJ8

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата