Останахме без премигване на светофарите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Останахме без премигване на светофарите

Мнение от TNT » 11 Ное 2021, 15:53

Това с премигването е по-евтино за изпълнение и не предизвиква толкова джигити. Щото със секундарника като видиш отдалече как двуцифреното става едноцифрено, от 5-та на 3-та и минаваш :mhihi: С премигването на зеленото не си чак толкова далече и по-скоро ти е вариант да спираш по-плавно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Ное 2021, 16:02

Кое му е по-евтиното, като с глобите ще излязат на плюс дори и реално ще направят нещо за безопастността. :lol:
Радарите за скорост дето купиха колко хиляди пъти се изплатиха вече?

c04 написа:Харесва ми как тук всички отново са образцови и примерни шофьори :mhihi:

Според мен не ти харесва, че има хора дето не плащат глоби нон стоп :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 11 Ное 2021, 16:07

steeN написа:100 и кусур години светофари и Ганьо решил, че баш сега ще измисли нещо по-добро е работата леко.

Как ще коментираш стрелките за ляв завой в Щатите, които светят (имаш предимство да завиеш) и мигат (нямаш предимство вече, но можеш да завиеш)? И там ли някой Ганьо е изобретявал колелото отначало?
За мен мигащото зелено е полезно. Нека си се засилват, за да го хванат. После нали има жълто. Като сложиш и секунда-две забавяне на зеленото в другата посока, има предостатъчно време да се източат засилените от кръстовището. Ако на някой и това не му стига и се стигне до катастрофа, то и авто-пилот, който си говори със светофара и другите около него, няма да му помогне.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Ное 2021, 16:12

Аз пък искам да върнат радарите на редовия катаджия. Липсват ми диалозите с тях когато съм извън моето населено място. :mhihi:
Така няма да си чешат онова, ами ще работят. Сега ще кажете корупция. Ами корупция или не, пак ще имат страх, че освен камери ги дебне и радар, както да речем в Австрия. Куката спира някъде, излиза и насочва "пистолета" срещу която си посока реши към момента. Даже ако спре така на някой светофар със секунди, ще остави половината каращи без книжки за превишаване с над 50 в населено място. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Ное 2021, 16:14

Още си ги има. Радар-детектора си пищи чат-пат. Даже покрай Пазарджик на магистрала Тракия много често стоят под един надлез.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Ное 2021, 16:23

Грешиш, това е радар с мобилна камера. 100%-та ги няма от доооооста години и като ти казвам 100, значи 100, понеже съм питал където трябва, а и много съм присъствал като се оплакват какво е било когато ги имаше. :mhihi: В смисъл, тогава пълнеха кубинките, а лятото се пребърсваха с хартия като се потят. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 11 Ное 2021, 16:24

Top Gun Maverick написа:Аз пък искам да върнат радарите на редовия катаджия. Ами корупция или не, пак ще имат страх, че освен камери ги дебне и радар, както да речем в Австрия. Куката спира някъде, излиза и насочва "пистолета" срещу която си посока реши към момента. :mhihi:

Това с "пистолета" най-често е лазер и от него спасение няма освен ако не си си монтирал в колата т.нар. Laser jammer.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Ное 2021, 16:38

alx написа: дължината на жълтия сигнал е изчислена спрямо ограничението на скороста около светофара и е достатъчно дълга, че ако караш в ограничението да не трябва да упражняваш абс-а. има си цяла наука за това и -изненада- имаме си хора които това учат и им е професия.

Представи си как си почти точно под светофара и виждаш как светва жълто, и вместо да биеш рязко спирачки (движейки се с 50кмч) и евентуално тоя зад теб просто да спре в теб, щото блее, ти минаваш....

В България, след светофара стои полицай, който "пресмята", че си минал на червено.... ;) И толкоз... нищо друго няма значение :)

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 11 Ное 2021, 16:39

steeN написа:Кое му е по-евтиното, като с глобите ще излязат на плюс дори и реално ще направят нещо за безопастността.
Радарите за скорост дето купиха колко хиляди пъти се изплатиха вече?

c04 написа:Харесва ми как тук всички отново са образцови и примерни шофьори :mhihi:

Според мен не ти харесва, че има хора дето не плащат глоби нон стоп
Нещо не се разбрахме, ама както и да е...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Ное 2021, 17:06

MapkoB написа:...

За мен е. Ганьовци има навсякъде. Всяко усложняване води до повече инциденти.

От "Демократична България" се обръщат към регионалния министър Виолета Комитова относно премахването на "мигащия зелен сигнал" на светофарите.

Малиии, то страшна работа ще стане. Ай дано го върнат да станат безопасни кръстовищата пак :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Ное 2021, 17:36

empar написа:Доста полезно беше това! Статистиките го доказват!
Уви, като гледам мненията из форума направо се плаша! :kuku: :kuku: :kuku:

+1.

От отдавна си мисля да спра да пиша в този форум. Прекалено много хора има с контра различно мислене. Не става дискусия, а само се дразним един друг. Не сме никакви съмишленици.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Ное 2021, 17:42

sub_eleven написа:
empar написа:Доста полезно беше това! Статистиките го доказват!
Уви, като гледам мненията из форума направо се плаша! :kuku: :kuku: :kuku:

+1.

От отдавна си мисля да спра да пиша в този форум. Прекалено много хора има с контра различно мислене. Не става дискусия, а само се дразним един друг. Не сме никакви съмишленици.

Е те тук половината пишещи в тоя подфорум даже не карат BMW. Тук са само заради този раздел. :lol:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 11 Ное 2021, 18:07

Премахването на премигващо зелено, за мен може да означава "хранилка" и да те спират и глобяват на всеки свтофар, само заради това, че не знаеш какво ще стане следващите 5 - 10 секунди макс. Колкото и да искаш, да спазваш закона... Е, аз не съм гадател, или трябва в града да карам с 20, за да отреагирам. Всяко влизане на жълто гарантира излизане на червено от кръстовището. При наличие на патрулка отсреща, познайте резултата. Познайте такъв водач, колко и какви ще понесе...
Ultimate Riding Machine

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 11 Ное 2021, 18:29

Добре де аз не мога да разбера какъв е проблема да се минава на червено? :dunno:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 11 Ное 2021, 18:29

Голяма болка, чуек. Аз пък в Белгия почти цяла година карам без секунди и премигвания. Кагато се прибера в България даже не ми прави впечетление дали премигва и т.н. И не, не скачам на спирачките за това, че няма премигване, а си спирам нормално и в БЕ и в БГ.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата