Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от zAcK » 11 Ное 2021, 11:18

zAcK написа:При нас смъртните случаи са повече, но не ги хваща статистиката :idea: :idea: :idea:
Само за 2020-та са 15000 повече смъртните случаи в България от предходните години :idea:
За тази година вече приближават същата бройка, а има още 2 месеца и половина.
Т.е. вероятно ще имаме повишение с повече от 30000 смъртни случая за 2020 и 2021 г.

Та положението при нас е много зле. Вероятно най-зле в целия развит свят :idea: :idea: :idea:
Болниците в момента отказват прием. Хората си заминават и т.н., и това не е майтап.
Ние имаме вече двама роднини, които си заминаха, като едната беше малко над 40 :|

При средно 108 хиляди на година, 2020-та са 123 хиляди :idea:

2020г. – 123 118 починали
2019г. – 108 083 починали
2018г. – 108 526 починали
2017г. – 109 791починали
2016 г. – 107 580 починали

P.S. Ако някой пак каже нещо за статистиката, вече сериозно ще се замисля дали е нормален :idea:
Това са чисти данни, без да се намесва ковид, мовид и т.н. При тях няма грешка :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Мдам. Ще разбием всякакви рекорди по смъртност :idea:

Наистина сме най-умните, с най-яката държава и т.н. Спор няма. Тия на Запад са такива тъпаци и толкова е зле при тях :idea:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2021, 11:21

Аз не виждам нищо нередно, ние сме болнаво население като цяло.
В момента здравната система е ужасна, отказват се операции и тн.
В тая бройка много хора са си заминали не заради ковид,а заради други неща, включително и страх от ковид и от това да отидеш на лекар.
Всеки е свободен да вярва квото си иска като цяло де :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Ное 2021, 11:26

Гробарските фирми са най точния барометър , да кажат има ли повече работа или не ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Ное 2021, 11:42

Уникално :clap:
Умират 30 000 повече българи тази година и реакцията е "Всичко е точно, всеки може да вярва в каквото си иска" :clap: :clap: :clap:

Няма такъв народ, мдам :clap:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Ное 2021, 11:59

Малко само бъркаш нещата. Никой не казва, че тая година са умрели по-малко хора, както и че ковида няма общо с по-високото число. :idea: Аз поне не съм забелязал подобни твърдения. По-скоро хората искат да кажат, че при тези обстоятелства едва ли ваксините щяха да променят кой знае колко цифрите. Плюс това никой тука не спира никого да се ваксинира, а и засега никой от противниците на ваксините в темата не е гушнал букета(дано така и да си остане)та не е спомогнал с нищо за по-високия брой умрели. Ако мислиш да накараш някого да се ваксинира, мисля с фейсбук ще имаш по-голям шанс да убедиш някой или някаква гражданска инициатива да пробваш, не знам. :dunno: Ама тука няма нужда да се обвиняваме едва ли не за ИЗБОРА ни. Нали е избор в крайна сметка?
Последна промяна Top Gun Maverick на 11 Ное 2021, 12:10, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Ное 2021, 12:01

Нали това е демокрасито , всеки сам си решава ! :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Ное 2021, 12:19

Ganchev__ написа:
Той хубаво си ляля, ама поне не пише глупости.Въздържай се да препоръчваш лекарствени продукти по лекарско предписание, какъвто е антистенокардина, за който писа по-рано в темата.Наистина някой ще си докара беля на главата.Като администратор във форума би трябвало да следиш за тези неща и да не ги толерираш.Само заради тези съвети си позволих пак да пиша.

Така е, прав си, ама пък чак да пиша глупости? :D ... антистенокардина наистина е по лекарско предписание, ама в колко "предписания" за COVID съм го срещал, при колко много хора... не е истина просто... то с много неща можеш да си докараш беля на главата, включително и с ваксините... ама... нали... ваксината е топ, панацея, няма грижи ;) Дай ми сравнение на колко хора са имали проблеми след прием на антистенокардин, и колко след ваксина - някво по-така проучване, дето да защити твоята теза... ама... няма как, нали?

Относно толерирането - това не е медицински форум... тук не сме да даваме наклон на това кой-какво пише от към медицински смисъл... ама и аз не видях някой (включително и аз) да кара някого на сила да пие нещо.. или греша? Ако си прочел внимателно какво съм написал ще видиш, че никакъв задължителен елемент няма в написаното от мен... нито пък се опитвам да звуча така, че да карам хората насила да пият каквото и да било... давам препоръки от личен опит и натрупан от хора около мен, сбъскали се с ковид... другото...

Винаги важното е да се чете внимателно... и да се коментира без субективизъм, с цел да се заяждаш с някого умишлено...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Ное 2021, 13:06

Нов рекорд в Германия, 50000 души. Те нашите взеха да спадат, техните се качват, върви разбери. А, чакай, там няма умрели, това беше разликата.
Отноонеделниканна неваксинираните е забранено да посещават каквото се сетите на закрито. Властите казали, че пандемията се завърнала с пълна сила.
Кой викаше, че по белите държави вече забрави какво е пандемия и си живеели нормално живота навсякъде?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 11 Ное 2021, 13:11

И аз не схващам нещата... хем масово ваксинирани, хем много голям обем от заболяли... хем на обществени места не пускат никъде неваксинирани... някъв парадокс е... освен тия ваксинирани много хора около тях да не са ваксинирани (ама пък това противоречи на тезата, че са голям % ваксинирани), и от там да се разболяват...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Ное 2021, 13:15

ама то ваксинираните също боледуват, аз съм ваксиниран и го преболедувах :dunno:

Top Gun Maverick написа:А, чакай, там няма умрели, това беше разликата.

Несъществена разлика :shock: :banghead:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 11 Ное 2021, 13:18

K_Ilkov написа:ама то ваксинираните също боледуват, аз съм ваксиниран и го преболедувах :dunno:

Да, това ми е ясно....

Ама аз (сериозно говоря) не схващам... как при голям % ваксинирани е толкова висока заболеваемостта... когато имаш много по-малко потенциали заразяващи, как успяват да се случат толкова много заразявания? Освен да имат локални огнища, които да водят до големи спредове... или пък 80-90% от тия заболели са все още неваксинирани и непреболедували... което пак при висок % ваксинирани... къде се събират, че да се натръшкат по толкова много на дневна база...

Освен това - нали говореха, че ваксинираните шанса да се разболеят е много по-нисък, спрямо неваксинираните.... и тва май малко издиша...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 11 Ное 2021, 13:20

Тъй де ама зеления сертификат не беше ли за да пазиш другите, а то се оказва че ваксинирани болни се подмятат навсякъде необезпокоявано.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 11 Ное 2021, 13:34

Top Gun Maverick написа:Нов рекорд в Германия, 50000 души.

Водят ли статистика какъв е % на неваксинирани?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Ное 2021, 13:35

Mollov написа:Освен това - нали говореха, че ваксинираните шанса да се разболеят е много по-нисък, спрямо неваксинираните.... и тва май малко издиша...

Аз мога да кажа само нещо от собствен опит - разболях се след 7-8 дена интензивен контакт с двама болни вкъщи … сина ми, които е без ваксина се разболя пръв
Изкарах го експресно за 5 дена грубо казано, при елементарна среща с вируса смятам, че бих се разминал

Разболяването и тн. не е някаква права функция на ваксиниран , неваксиниран. За мен има доста обстоятелства, които могат да дадат разлика ...

seimo написа:Тъй де ама зеления сертификат не беше ли за да пазиш другите, а то се оказва че ваксинирани болни се подмятат навсякъде необезпокоявано.

Защо ваксинирани болни , ако си болен тест / карантина и тн.

Сега ако някой си мисли, че е приключил след ваксинация явно бърка

За фалшивите сертификати какво да кажем … те как са спрямо ваксиниран :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 11 Ное 2021, 13:46

Top Gun Maverick написа:а и засега никой от противниците на ваксините в темата не е гушнал букета

Много хубав довод. Това, че смъртноста е основно при антиваксърите как ще го коментираш. За съжаление лично познавам няколко такива случай. Имам и близък, който умря от ковид малко преди да пуснат ваксините. Можеше да е жив в момента.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата