Смарт часовник - кръвно налягане
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Смарт часовник - кръвно налягане
Здравейте,
интересува ме някой от вас използва ли часовник, който има опция за измерване на кръвното налягане. Разбира се интересувам се от такъв който измерва реално. В момента има всякакви фитнес гривни и часовници с тази функция но колко точни са те... В гугъл прочетох за часовниците на Самсунг Галакси 3 например, могат да се калибрират спрямо апарат за кръвно налягане и след това разликата между двете била минимална. Някой с такъв, който е правил сравнение? Също така има и часовници на марката Омрон, но за тях информация нямам.
Благодаря
интересува ме някой от вас използва ли часовник, който има опция за измерване на кръвното налягане. Разбира се интересувам се от такъв който измерва реално. В момента има всякакви фитнес гривни и часовници с тази функция но колко точни са те... В гугъл прочетох за часовниците на Самсунг Галакси 3 например, могат да се калибрират спрямо апарат за кръвно налягане и след това разликата между двете била минимална. Някой с такъв, който е правил сравнение? Също така има и часовници на марката Омрон, но за тях информация нямам.
Благодаря

Re: Смарт часовник - кръвно налягане
През цялото време ли ти трябва да следиш кръвното налягане, защото ако не, по-добре да вземеш един евтин уред, който ще е много по-точен.
На жена ми взех галакси 4.Това мери амнайсе работи.
Още не съм си играл да го наглася с омрона да видя как е спрямо вярност на измерване.
Още не съм си играл да го наглася с омрона да видя как е спрямо вярност на измерване.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За пулс и сатурация мерят точно само, ако са много стегнати. Иначе не е точно. А да носиш 24/7 супер стегнато... не е много удобно най-малкото. Купи си някой Тисот или Сейко, не се занимавай с глупости 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Няма как смарт часовник да ти мери кръвно налягане правилно.. Поне все още такива технологии не знам да има.
Щом става въпрос за здраве не се занимавай с глупости, ми си купи един хубав апарат за кръвно.
Щом става въпрос за здраве не се занимавай с глупости, ми си купи един хубав апарат за кръвно.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
TNT написа: Купи си някой Тисот или Сейко, не се занимавай с глупости
Ето това е приказка, направо ми взе думите от устата.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
peshehodetz написа:TNT написа: Купи си някой Тисот или Сейко, не се занимавай с глупости
И Тисот има и Сейко има и други има

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
SK написа:peshehodetz написа:TNT написа: Купи си някой Тисот или Сейко, не се занимавай с глупости
И Тисот има и Сейко има и други имачасовника не ми е важен, търся устройство което може да ти каже по всяко време кръвното налягане без опъване на маркучи, маншети и т.н.
Няма такова устройство, особено ако искаш точност. Помисли малко какъв е принципа на мерене на кръвното налягане
аз се пробвах със един самсунг часовник - подариха ми го за нова година - версия 4? примерно. пулс и кислород мери точно. кръвно- криво ляво, но разлика между 120/80 и 140/90 не прави... така че- не се занимавай с глупости. вземи си омрон апарат и си го мери когато искаш след като си седял поне 5 минути облегнат и отпуснат. мери 3 пъти през 2-3 минути и взимай средното ако върви нагоре и последното ако върви надолу.
аз се мерих една година внимателно всеки ден по няколко пъти и си водих записки... и сега вече знам горе долу във всеки един момент както се чувствам - какво ми е кръвното- при това доста точно. казват, че високото кръвно не се усеща. не се усеща ако не знаеш как ти влияе. като научиш високото кръвно "ти" как го усещаш- и винаги ще знаеш като вдигнеш и колко си го вдигнал и дори с малко практика ще знаеш дали ще падне само или ще трябва да го смъкваш изкуствено.
аз се мерих една година внимателно всеки ден по няколко пъти и си водих записки... и сега вече знам горе долу във всеки един момент както се чувствам - какво ми е кръвното- при това доста точно. казват, че високото кръвно не се усеща. не се усеща ако не знаеш как ти влияе. като научиш високото кръвно "ти" как го усещаш- и винаги ще знаеш като вдигнеш и колко си го вдигнал и дори с малко практика ще знаеш дали ще падне само или ще трябва да го смъкваш изкуствено.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Благодаря, този отговор чаках
разбира се че такъв тип часовник, няма да се вземе за еталон, но поне да имаш представа дали е 130 или 150. Чрез гугъл намерих мнения, че след калибрация, самсунга дава грешка около 5 единици, което е приемливо, но разлика от 20 единици е прекалено много.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Galaxy watch 3 мери точно, след калибровка и правилно наместване на ръката.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Играл съм си с Active2 и Watch4.... Samsung... мерят точно, с някои уговорки... но винаги мерят по-ниско от нормалното.... между 3 и 5 пункта...
Важното е калибровката да мине ОК, както и в следващите няколко дни да се правят контролни измервания/сравнения, за да се определи калибровката колко добре е протекла...
Иначе отклонения може да има сериозни...
Важното е калибровката да мине ОК, както и в следващите няколко дни да се правят контролни измервания/сравнения, за да се определи калибровката колко добре е протекла...
Иначе отклонения може да има сериозни...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Lenco написа:Galaxy watch 3 мери точно, след калибровка и правилно наместване на ръката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Супер, благодаря за теста
В ревютата пише, че не поддържа опцията за мерене на квърно за БГ (официалното приложение samsung health) ?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Работи в BG 

15 мнения
• Страница 1 от 1