Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Проблемът на минималната е, че предизвикват хората на прага да плащат повече осигуровки, което ги бута към сивият или черният сектор още повече.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Eдно е ясно, тва дето го отложихме с ковид стимулите, ще си го платим двойно. Мораториуми и т.н. Единствения въпрос е кога, не дали.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Сондьора написа:Много ми се ще тоя строителен бранш да вземе най-накрая да се контролира...както и ония ревящите със заведения и хотели...ама на.
Да не кажете после, че пак са се вдигнали жилищата

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Едва ли, по-скоро ще се сринат маржовете и ще се консолидира значително стоителния бранш. Не както сега, всеки и баба му са свързани с този сектор.
Хората, които правят нещо качествено, трябва да го приветстват това.
Хората, които правят нещо качествено, трябва да го приветстват това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
///M Power написа:Сондьора написа:Много ми се ще тоя строителен бранш да вземе най-накрая да се контролира...както и ония ревящите със заведения и хотели...ама на.
А дано...и да вземат да вдигнат качеството, още по-добре

Сондьора написа:///M Power написа:Сондьора написа:Много ми се ще тоя строителен бранш да вземе най-накрая да се контролира...както и ония ревящите със заведения и хотели...ама на.
А дано...и да вземат да вдигнат качеството, още по-добре
Сонда, такива като тебе убиват предприемаческия устрем на хората. Утре ще поискаш да вдигнат и качеството на колите. И така докъде??? От какво ще се храни веригата по поддържката на всичко това?
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Меко казано съм шокиран като отворих да видя тоя 'тристаен' за 218К евра.. Някой погледна ли го? Та то един балкон няма, или аз недовиждам? 87м2 'тристаен'blacksapphire написа:Тристаен в Хиподрума тръгва от 218к евро без ддс, паркоместа от 25к евро без ддс. Строежът не е започнал още.![]()
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 9021318518

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ама хората са виновни бе, за какво ги купуват??? Да си ползват старото строителство и толкова. Пък и тая мания да идеш да живееш в София. Като почнат да изчакват и да купуват жилища на добра цена, тогава няма да се виждат такива гаври като тая тристайната от 80 квадрата за близо половин милион. За толкова пари имате ли идея какви две къщи ще се купят в по-малък град?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
То за тези пари няма да успееш да си купиш къща до София, но със сигурност ако имаш времето ще успееш да купиш парцел и да си я построиш и ще влезнеш в Бюджета и няма да е 83 квадрата, а над 300 и с двор. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа: За толкова пари имате ли идея какви две къщи ще се купят в по-малък град?
Аз затова си мисля, че с "новото нормално" хоум офис, ще има разместване. ИТ-та (да не говорим, че баш тея, които взимат най-много... са контрактори към щатски компании и така или иначе са 100% фул ремоут бая преди пандемията), счетоводители, всичките кол центрове, не малка част от юристите. Хората по големите заводи сега излизат от града 5-10км, да стигнат до завода... та при тях няма да е такава разликата. Но работата с "живота извън големия град" почва да придобива едни 6 цифрени суми в евро разлика. Като в някои случаи тази сума не започва с "1"

Направете една проста сметка тристаен в София <--> тристаен в Пловдив <--> тристаен в Казанлък. Ама сметка с лихвите към банката за 25 години. После още една графа биричката/зъболекаря/автосервиза/плочкаджията. Да, след 25 години вероятно софийският апартамент пак ще струва повече от Казанлъшкия, ама ти живееш в това жилище, а не инвестираш с цел продажба... та все тая. Сметката става една много сериозна и хич не всеки може да я прескочи с приходите, че да има смисъл да живееш в силно презастроен град. С множество трафик, губещ часове дневно (които си взимаш от семейство, приятели и сън) и т.н. Плюсовете като образование, спорт, молчета, театри, по-добро здравеопазване и т.н. губят стойност, ако не можеш да си ги позволиш. А по мое наблюдение, познавам касиерки в Пловдив на 1,3-1,4к месечно. В Лидл под 1к няма в никой град мисля, но Лидл има в градове с къщи на цената на гараж в София... В столицата при тези разходи, колко повече трябва да взимаш ? Мен лично хич не ме грее колко е престижна една професия, ако не се изкарват пари. От моя опит на най-престижната си работа съм взимал най-малко пари в живота си. В момента има много голяма разлика между заплатите и разходите между София и страната. И за всички професии тип касиерка/продавачка в мола за мен е по-зле да си в София.
П.П. Знам, че тука всички са бизнесмени и ИТ мениджъри, ама общата картинка не е баш такава

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Изводът от горните ти сметки е, че след 25г може и да не си жив. 
Вчера взех нелошо ателие 60кв в Дървеница за 77к ... лева. Така че - който търси

Вчера взех нелошо ателие 60кв в Дървеница за 77к ... лева. Така че - който търси

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
slatanic написа:По селата колега.По селата.Хитреци мангали има навсякъде.Той не се хваща да работи щото и да не работи дои държавата.
Кои села?
Не си мисли, че не съм излизал от София...
Работници във фабрика, в село до Ловеч - от 1000 до 1800 лв нето, като тия с 1000 са от кафявите, дето нямат и четвърти клас завършен.
Работници във ферма в село до Плевен - 800 лв нето.
Овчари, кравари, козари в западналия Северозапад взимат 1000 лв нето.
Продавачки в селски магазин - 800 нето.
Шивачки в селски цех с 20 човека - 800-900 нето.
Да не говорим за шофьори, комбайнери и трактористи...
Заварчик няма вариант да се намери за под 1200 лв нето, като минимум, дори в най-забитото село и с две леви ръце...
До утре мога да пиша за "бедния" български народ с айфон за 2 бона, 4 почивки годишно, 2-3 скрапа пред панелката, марков анцунг за всеки ден от седмицата и т.н...
Предното ми мнение беше с мисълта, че минималната е 500 лв, а тя била 650... И като се замисля пак не съм чувал някой да работи за 650 лв...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Да, ама това не е София