Цените на автомобили втора употреба
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Цените на автомобили втора употреба
"Един от най-търсените класове автомобили в България - това са между 5 000 лв. и 15 000 лв., дори между 5 000 лв. и 10 000 лв. Всички хора искат малолитражни бензинови коли заради нормите. В същото време се оказва, че искат и автоматик, но това са най-търсените и в момента кола между 5 000 и 10 000 лева автоматик, бензинова, с 5 врати, малка е почти невъзможно да се намери. В момента, в който излезе на пазара, се купува", допълва Филип Лазаров.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Alek_SV написа:Ама ти не си гледал новините .. инфлацията е едва 4% ... не се филмирайте - какви двойни цени.
Е да, ама цените на пианата и цугтромбоните са паднали наполовина, така че като калкулираш всичко и си излиза 4% инфлация

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
steeN написа:"Един от най-търсените класове автомобили в България - това са между 5 000 лв. и 15 000 лв., дори между 5 000 лв. и 10 000 лв. Всички хора искат малолитражни бензинови коли заради нормите. В същото време се оказва, че искат и автоматик, но това са най-търсените и в момента кола между 5 000 и 10 000 лева автоматик, бензинова, с 5 врати, малка е почти невъзможно да се намери. В момента, в който излезе на пазара, се купува", допълва Филип Лазаров.
Това е напълно вярно, малки бензинови автоматици се търсят доста.
Пак леко се отдръпнаха хората сякаш , но който наистина търси - купува , щото 50 % са чикиджии и искат най-хубавата и най-евтината да вземат (което си ни е вродено, не се сърдя)
В предния си пост обясних достатъчно дълго , няма смисъл да пиша пак за ситуацията като цяло
Бояджиите тук във Варна , които правят салонски коли - повечето работят за без пари, ама цена-качество биват нещата , някои път се осират , повтарят , друг път става добре и така...
НЯМА СТОКА във вътрешността на страната , Пловдив , София започнаха да плащат яко понеже нямат почти никаква стока и гледат да си вкарат парите в желязо , тук при нас още не сме изревали, смисъл има какво да се продава , но бройката със сигурност е намаляла като цяло с поне 30 %.
Ще го кажа така , преди 2 години когато търговец продаде кола , вечерта не успява да закара парите в тях , понеже на същия ден е оползотворил парите с нови коли , сега няма. Сега чакаш и пак няма. Всъщност има ама ако я купиш , няма да изкараш нищо или ще си назад.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Powerslide написа:НЯМА СТОКА във вътрешността на страната , Пловдив , София започнаха да плащат яко понеже...
Какво ще рече това? Че София и Пловдив са изкупили каквото е имало из страната?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз пък виждам доста паднали цени на автомобили, които преди бяха доста скъпи.
Според мен поскъпването беше в средата и края на 2020 година, когато беше същинският локдаун.
Сега виждам доста раздвижване на пазара.
Пример мога да посоча с BMW.
По време на 2020 година нямаше такова предлагане на BMW. В момента има чудесни екземпляри след 2008 година, които са на повече от прилична цена и състояние.
Преди (2020 година)търсех за селското си начинание бус със седалки и продавах товарен такъв.
Моят товарният го продадох над цената на която го бях придобил (разбира се със лустрация и с малка печалба).
Буквално стана фурор при продажбата. Дори след като ми го капарираха, някакъв шемет ми предложи повече пари.
На пазара по това време нямаше интересни оферти. С късмет си взех такъв, какъвто търсех, като за новият ми предлагаха 3к лева над цената на която съм го взел.
В момента е пълно с оферти за такива бусове, каквито търсех, както и с предишният модел, който предлагах в отлично състояние и за доста добри пари.
Не знам защо мислите, че цените са се вдигнали
Според мен поскъпването беше в средата и края на 2020 година, когато беше същинският локдаун.
Сега виждам доста раздвижване на пазара.
Пример мога да посоча с BMW.
По време на 2020 година нямаше такова предлагане на BMW. В момента има чудесни екземпляри след 2008 година, които са на повече от прилична цена и състояние.
Преди (2020 година)търсех за селското си начинание бус със седалки и продавах товарен такъв.
Моят товарният го продадох над цената на която го бях придобил (разбира се със лустрация и с малка печалба).
Буквално стана фурор при продажбата. Дори след като ми го капарираха, някакъв шемет ми предложи повече пари.
На пазара по това време нямаше интересни оферти. С късмет си взех такъв, какъвто търсех, като за новият ми предлагаха 3к лева над цената на която съм го взел.
В момента е пълно с оферти за такива бусове, каквито търсех, както и с предишният модел, който предлагах в отлично състояние и за доста добри пари.
Не знам защо мислите, че цените са се вдигнали

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Иди си купи кола в диапазона 4-15 хил. лв и питай търговеца да ти свали някой лев да видиш отговора
Недостиг има и то жесток главно на коли 4-15 хил. лв., говорим за кола дето става и прилича на нещо,а не за гробище което от автокъщата трябва да закараш към вторичните.
След 6 месеца ще е още по зле, нещата ги виждам да се стабилизират чак края на 2022г. и то ако тръгнат чиповете като хората, т.е 1 година ще е трагично положението.
Имам няколко постоянни филтри в мобилето за определени коли, последните 3 месеца ни звук, ни сток, мейли няма, щото няма коли.

Недостиг има и то жесток главно на коли 4-15 хил. лв., говорим за кола дето става и прилича на нещо,а не за гробище което от автокъщата трябва да закараш към вторичните.
След 6 месеца ще е още по зле, нещата ги виждам да се стабилизират чак края на 2022г. и то ако тръгнат чиповете като хората, т.е 1 година ще е трагично положението.
Имам няколко постоянни филтри в мобилето за определени коли, последните 3 месеца ни звук, ни сток, мейли няма, щото няма коли.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Спада на цените е при по-новите. Ф-ките са паднали, ама Е-тата са поскъпнали. Е90/Е60 което беше 13к, сега е 17-18к 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е.Димитров написа:Не знам защо мислите, че цените са се вдигнали
Епа щото са се вдигнали

Досега ти си единствен, които не е забелязал и даже оставям настрана данните от щатите и явното увеличение на транспорт и тн и тн.
Вероятно има някакви специфични модели, например бусовете, при които по-малко се усеща ама кво от това , това не е целия пазар.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Цените са уау. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Тези последните двама имат по половин биткойн под формата на Е30 и ги боли шпека
за цените на автомобили 2-ра употреба 

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Щом вече и Е30-ките се измерват в биткойни, значи пълната адопция е близо 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ей така само отворих мобилето с филтър 2009 година и филтър цена
И ето какво излиза
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=lzr0ci
Еквивалента на това беше Е46 на 8 години.
През онези години под 15к нямаше такава кола
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... zr0o6&f1=1
И ето какво излиза
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=lzr0ci
Еквивалента на това беше Е46 на 8 години.
През онези години под 15к нямаше такава кола
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... zr0o6&f1=1
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
немо написа:Тези последните двама имат по половин биткойн под формата на Е30 и ги боли шпеказа цените на автомобили 2-ра употреба
Точно така

TNT написа:Щом вече и Е30-ките се измерват в биткойни, значи пълната адопция е близо
Не е30 се мери в биткойн, а е30 е биткойн … колегата ги бърка малко щото е опелист дето само се отърква покрай истинските коли

То е малко като Чък Норис , сещаш се

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:Спада на цените е при по-новите. Ф-ките са паднали, ама Е-тата са поскъпнали. Е90/Е60 което беше 13к, сега е 17-18к
якУ

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Абе при бмв-тата може и да са се дигнали цените, но пежото на жената,което взехме 2016 за 5100лв сега същото, в състояние подобно на това, в което го взехме и със същите екстри се намира за 3000....0
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5