Съвети за откриване на магазин за авточасти?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Съвети за откриване на магазин за авточасти?

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Окт 2021, 17:05

drifty написа:Те ти продават маслото, от там изкарват достатъчно за да не ти таксуват самата смяна. Тук в Търново взимаха 10-15лв дори ако маслото си е твое, тоест нищо фрапантно, ама вече не е така. Едно приятелче тия дни сменя масло, обявили му 40лв, щото си носи маслото той в сервиза, та накрая му го сменях, 40лв за половин час работа си е обир.

Той Канадеца се прави на ощипан, че вкарва и варианти от 1001 нощ.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Окт 2021, 17:25

seimo написа:
Е.Димитров написа:Според мен, най-голяма "далавера" имаш от части втора употреба.
Ама морга с цели автомобили.
Имам познати, който вкарват автомобили и им е по на "далавера " да ги продадат на части.
Много е важно да е чисто и подредено и всичко описано!
Как би изглеждало такъв "магазин"
Купуваш най- разпространените марки автомобили в България бракувани, внос от чужбина, ударени и тн.
Подреждаш ги добре и правиш снимки/каталог.
Трябва да знаеш, че както много евтините коли също ти докарват добра печалба.
И много важно, всичко чисто и подредено.
Правиш си сайт с добър домейн име.
Но си трябва първоначален бюджет и място. Не е задължително мястото да е в центъра.

Като човек занимавал се с това мога да ти кажа че няма едно вярно от цялото писание. Иначе по темата аз бих послушал Боримечката за 2 или 3( по скоро сервиз) или пък железария също не е лош вариант. Тея малки магазинчета за авточасти са бита карта от години. Тех-ко и еврото ги изядоха отдавна.

Жалко, че така ти се е получило на теб.
От друга страна, аз не се занимавам с такива нещо но моите наблюдения са от доста мои приятели и познати, които в момента са на "гребена на вълната" с такъв бизнес а са на много зачукани места.
Пътуват или поръчват на други хора автомобили от чужбина, дори има такива доста читави автомобили, които обаче познатите ми казват, че изкарват доста повече на части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 23 Окт 2021, 17:53

Kurtov написа:Здравейте, мисля да отворя онлайн магазин за масла, антифризи, течност за чистачки и други подобни флуиди. :D

Колега, гледам че доста се е изписало, но да те питам все пак. Да не би да си решил да се занимаваш с дропшипинг и си търсиш ниша с която да се захванеш. Ако е така всичко свързано с автомобилите като масла, антифризи и въобще авто части не са подходящи за тази цел.

Top Gun Maverick написа:Я си вземай парите, изчакай да падне биткойна и догодина вкарвай там пари, пък след 4 години с парите.................

Това наистина е по-добрата идея. :bchug:
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Окт 2021, 20:20

Top Gun Maverick написа:
drifty написа:Те ти продават маслото, от там изкарват достатъчно за да не ти таксуват самата смяна. Тук в Търново взимаха 10-15лв дори ако маслото си е твое, тоест нищо фрапантно, ама вече не е така. Едно приятелче тия дни сменя масло, обявили му 40лв, щото си носи маслото той в сервиза, та накрая му го сменях, 40лв за половин час работа си е обир.

Той Канадеца се прави на ощипан, че вкарва и варианти от 1001 нощ.

Top Gun Maverick написа:... Аз не познавам сервиз, който да не ти сменя маслото безплатно...

2002 нощи. Кого цитирам?

Всичко е въпрос на цени и отстъпки. Аз сам си сменям маслото. Купувам го на спешъл за около $30 синтетиката (4.4-5л) туба. Имаше спешъл и на филтри и си взех пет по $3 всеки. Иначе са над $7-8 бройката. Същата операция в сервиз ми искат $70. Грубо казано е двойно. Сервиза купува минералното масло по около $1.5-2 за литър. Филтрите са им по $1. Искат $30 за смяна, при положение, че масовите двигатели са в рамките на 4л масло. Смятай профит.

Ако отида в сервиз с мое масло и филтър искаха навремето $10 за смяна. Имате идея, колко време отнема. Отделно не го източва хубаво и бърза да навие пробката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Окт 2021, 16:34

drifty написа:Тук в Търново взимаха 10-15лв дори ако маслото си е твое, тоест нищо фрапантно, ама вече не е така. Едно приятелче тия дни сменя масло, обявили му 40лв, щото си носи маслото той в сервиза, та накрая му го сменях, 40лв за половин час работа си е обир.

а сервиз да поддържаш, а да си на светло и да плащаш данъци, а осигуровки, а заплати, а това, а онова, а инструмент... а съхраняване и извозване на маслото...

това не е като да го източиш в канала в промишлената зона на града и да викаш "ще им давам 40лв на тия изедници"... минА това време (или поне ми се иска да е минало)

аман от дребни далаверки :ranting:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Окт 2021, 16:42

Точа с помпата в гаража, сменям филтри в това време и после обратно в тубето и оставям на първия маслар, който мерна по пътя. До сега никой не се е дърпал, нали им го изкупуват на някакви стотинки.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Окт 2021, 18:11

Едва ли някъде го носят. Масово се топлят с него като го слагат в печки на масло. Явно не сте забелязали, но повечето сервизи се топлят с такива. Някои може и да продават разбира се.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Окт 2021, 19:35

И така да е. Дали ще го занеса или ще го сменя там все на едно и също място ще отиде.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Окт 2021, 21:31

bum_bum написа:Точа с помпата в гаража, сменям филтри в това време и после обратно в тубето и оставям на първия маслар, който мерна по пътя. До сега никой не се е дърпал, нали им го изкупуват на някакви стотинки.

999 от 1,000 българи го правят, само един се обърква чат-пат и го излива в канала... :mhihi: ама той не си е искал, просто няма 40лв за смяна, а колата му трябва :angel:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Окт 2021, 0:06

Не е толкова до 40-те лв, колкото че за времето в което ще ходя да търся някой на който му се работи, да се обяснявам и да чакам вече съм го сменил и забравил. Работа за 15 мин е макс.

А самата помпа си купих и започнах сам да го сменям след като при една смяна майстора така натегна горивния филтър, че няколко стотин км по-късно се скъса резбата и изля няколко литра нафта върху горещия мотор и ме остави на пътя.

Предполагам, че изкарах късмет защото филтъра е от другата страна на мотора и нафтата не се изля върху колекторите, щото тогава можеше да остана и без кола.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 12 Ное 2021, 15:12

bum_bum написа: нали им го изкупуват на някакви стотинки.

За сега. Възможно е да стане така ти да плащаш да те отърват от маслото. А маслените филтри ? Там трябва да се плаща също. За сега има поносимо положение: вземат филтрите без да плащаш, но вземат и маслото без да ти го плащат.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Предишна

Назад към Извън Темата