Цените на автомобили втора употреба

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Цените на автомобили втора употреба

Мнение от dewey » 22 Окт 2021, 22:01

Вдъхновен от темата за цените на имотите, понеже активно я следя - също така следя и пазара на имоти. Обаче скоро ще ми се наложи да заприходя "нов" около 10 годишен автомобил. Именно затова и пускам тема за размисъл, прогнози и т.н.
Поглеждайки обявите оставам изумен относно цените на употребяваните автомобили към днешна дата - спрямо същите от началото на годината или миналата година, дори и по-по миналата година. Имам два автомобила продадени през 2017 и 2018 година, като гледам сега за същите марки, модели, оборудване,километри се иска същата или по-висока цена като на която ги продадох тогава/ бях ги продал на пазарната им/. Да, знам че има дефицит на чипове за новите автомобили и т.н. всичко по веригата се отразява ама никак не мисля, че всички джамбази са сменили автопарка точно в този дефицит и са напазарували от скъпото. Както и забелязвам, че се пускат адските коптори сега по обявите.
Та в този ред на мисли - какви са ви прогнозите, очакванията относно цените на употребяваните автомобили примерно за 2022 година.

Надявам се да се развие ползотворна дискусия, както и в другата тема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Цените на автомобили втора употреба

Мнение от barty » 23 Окт 2021, 11:39

Аз също забелязвам поскъпване и за съжаление е в тона на всеобщата инфлация, в едно с поскъпването на новите коли, липсата на чипове и т.н.
Обезценката на парите е просто ужасяваща.
:yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Окт 2021, 12:32

Доста са поскъпнали. Аз се оглеждам за някое BMW от Германия, ами нагоре е всичко.
Тъста днес капарира една Хонда ЦР-В, преди 2 години пак им бяха толкова цените като гледах за бащата :shock:
И най-кофтито е, че няма голям избор.

Ама така е. Автомобилните производители щели да продадат коли за $200 милиарда по-малко тази година :shock:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 23 Окт 2021, 12:43

dewey написа:Вдъхновен от темата за цените на имотите, понеже активно я следя - също така следя и пазара на имоти. Обаче скоро ще ми се наложи да заприходя "нов" около 10 годишен автомобил. Именно затова и пускам тема за размисъл, прогнози и т.н.
Поглеждайки обявите оставам изумен относно цените на употребяваните автомобили към днешна дата - спрямо същите от началото на годината или миналата година, дори и по-по миналата година. Имам два автомобила продадени през 2017 и 2018 година, като гледам сега за същите марки, модели, оборудване,километри се иска същата или по-висока цена като на която ги продадох тогава/ бях ги продал на пазарната им/. Да, знам че има дефицит на чипове за новите автомобили и т.н. всичко по веригата се отразява ама никак не мисля, че всички джамбази са сменили автопарка точно в този дефицит и са напазарували от скъпото. Както и забелязвам, че се пускат адските коптори сега по обявите.
Та в този ред на мисли - какви са ви прогнозите, очакванията относно цените на употребяваните автомобили примерно за 2022 година.

Надявам се да се развие ползотворна дискусия, както и в другата тема.

Както вече споменаха колеги , инфлацията удря.
В Бъглария още не са се вдиганли толкова колкото в Германия , Франция , САЩ и тн ... та ако ще взимаш не се мотай .. и избора ще намалява и цените ще се качват ( поне в следващите 18-24 месеца)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Окт 2021, 12:54

При ограничено предлагане на нови всичко се отразява на долу по веригата.

Ако ти изтича лизинга на 3г или 5г , но няма кола, която да купиш нова или ще чакаш 6-7м кво правиш , караш тая и тя не излиза на пазара за коли +/- 5г , тоя дето чака коли на 5г за да смени 8-9г си кола и той така и прочие и прочие

Отделно инфлацията и поскъпване на всичко

За съжаление е факт повишението на цените
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от dewey » 23 Окт 2021, 13:35

Все ми се струва, че догодина към лятото нещата ще се нормализират. - това го казвам на база вътрешно усещане.
Някак си неестествено ми е да се дават такива пари за 10+ годишни автомобили. Но или пазара си върви така и хората не ги бърка и купуват или аз нещо изоставам...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Окт 2021, 13:36

В Щатите всичко е едно 20-25% нагоре. Което мисля, че и реалната стойност на инфлацията за момента…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Окт 2021, 14:20

Все си мисля, че инфлацията в комбинация с нежеланието за електрички, ще убие последните.
Кой знае, времето ще покаже.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Окт 2021, 15:55

alx написа:В Щатите всичко е едно 20-25% нагоре. Което мисля, че и реалната стойност на инфлацията за момента…

Това е съвсем оптимистично погледнато. При нас поне при колите е 25-35%. Отделно по-базовите изпълнения изчезват на секундата (ако изобщо ги има) и налични евентуално са само топ модели. А и там цените са :shock: :shock: :shock: На един пациент преди месец му откраднали Toyota Highlander. (тук този модел просто се изпарява). Купил нова и му струва $880 на месец (за 7 години) на изплащане :shock: :shock: :shock: На мен моргиджа ми е $1120. На втора употреба при дилърите пак само топ версии. Поне онлайн. Ето един пример

https://www.tonygrahamtoyota.com/used/v ... 131481.htm

$31 707 кешова цена. До преди две години това беше цена на нова LE версия на това купе. Има модели със записване и доставка до три месеца при новите коли. Нашата Баба Яга я взехме 2015 за $7600. В момента има само една подобна на пазара за $6000. Кола на 15 години :shock: :shock: :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 23 Окт 2021, 16:17

Ето тук ги има промените в цените:

https://publish.manheim.com/content/dam ... eGraph.png

Изображение
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 23 Окт 2021, 19:48

K_Ilkov написа:При ограничено предлагане на нови всичко се отразява на долу по веригата.

Ако ти изтича лизинга на 3г или 5г , но няма кола, която да купиш нова или ще чакаш 6-7м кво правиш , караш тая и тя не излиза на пазара за коли +/- 5г , тоя дето чака коли на 5г за да смени 8-9г си кола и той така и прочие и прочие

Отделно инфлацията и поскъпване на всичко

За съжаление е факт повишението на цените

Ето отговор на въпроса защо поскъпват старите коли:

Въпрос:

Looking for Opinions…leased Loaded 2019 Q8, which comes due March 2022.
Wondering if should…
A. Turn in and try and find next option.
B. Purchase since prices so high and hard to find vehicles, add extended warranty and trade in 1-2 years from now.
Thoughts?

Отговор:

I have a fully loaded (every single option) 2019 Q8 with a lease up on March 5, 2022. Pay off would be 54k. I have the proper mileage so I’m in good shape. I’m going to end up keeping it after my lease because the price for new ones are outrageous and furthermore, nothing has changed! People think it’s a 2021! I’ll buy an extended warranty after the 50k is up and be happy. Ridiculous over paying for a new car!

Хората им се завива свят като видят какви пари им искат за нови коли и колко време трябва да чакат за тях...Тук казусът е от САЩ, но в Европа не е много по-различно...Ще им се наложи да карат 4-5-6 годишни вехториии, вместо нова на всеки 3-4 години :mhihi:

dewey написа:Все ми се струва, че догодина към лятото нещата ще се нормализират. - това го казвам на база вътрешно усещане.
Някак си неестествено ми е да се дават такива пари за 10+ годишни автомобили. Но или пазара си върви така и хората не ги бърка и купуват или аз нещо изоставам...

Средата, края на 2022 година доставките би трябвало да наваксат...
"Чемодан, вокзал, Москва"

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Окт 2021, 20:27

Здравите коли са много кът във всички страни в момента и следващите месеци ще става все по зле.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Окт 2021, 20:44

С един приятел, който внасяше от Италия коментирахме казуса и той обясни точно момента от неговата гледна точка. Дори да си я купил по-евтино колата преди време, се налага да надуеш допълнително цената, за да не се налага да добавяш към оборотните средства след продажбата, защото за да купиш същата пак, ще ти трябват повече пари от предния път.

Това по повод на джамбазите
dewey написа: не мисля, че всички джамбази са сменили автопарка точно в този дефицит и са напазарували от скъпото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d Mpack
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338

E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD

328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD

318is coupe 10.1998 SOLD

E39 530d 1999 Mpack SOLD

Мнение от Powerslide » 24 Окт 2021, 9:39

Тепърва ще се вдигат цените още , защото не са свършили старите бангии внесени преди 6-8-10 месеца.
От сега нататък , евтини коли няма да има.
Преди кола която се плаща примерно 2500 евро , вече е над 3000 евро
Транспорта до Варна беше 750 - 800 лв , вече е 900 лв и се бави с месец.
И другото което е , хората масово спряха да си сменят колите ,освен ако им е скъп ремонта там , тогава я продават , даже миналата седмица ми дойде джипка 2012г на 130.000 км , реални са да , но колата има яд и затова са я продали , кола на ниска цена , само ако е тотален мършоляк.
И още нещо , търговците масово искат да купят коли за продаване , но в чужбина не изпадат коли , излиза една хубава и искат да я купят 30 човека и става война.
Ми като дойде тук вече си дал за нея 1000 лв отгоре , а монтьора + бояджията и те са вдигнали цените , защото материалите и частите са завишени вече и всичко е навързано.
За последния месец съм "изгонил" доста клиенти ,които искат да им свалям 1000 лв на кола , която е без дефекти и като цяло в много добро състояние.
Преди имаше колеги дето подаряваха колите , вече подаръци няма , 1000 лв надолу на здрава кола няма.
Това е положението.

Мога да пиша до утре и за търговците и за малоумните купувачи , но няма смисъл :ok: нищо няма да се промени
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 25 Окт 2021, 6:36

А продавате ли като преди, защото ми се струва и купувачите са предпазливи при смяната на колите и не бързат? Отделно следя разни марки и модели, и цените им не мърдат, освен нагоре разбира се, нито пък се продават. Май няма пазар особен.

Колкото до майсторите, в действителност примерно качествените бояджии, при които трудно можеш да разпознаеш пребоядисван детайл, вече взимат 250лв/детайл. Боядисвах един преден капак преди две седмици та от там знам. Преди взимаха 150лв/детайл.

Следваща

Назад към Извън Темата