Пасивни доходи от крипто - Helium, staking и т.н.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Пасивни доходи от крипто - Helium, stacking и т.н.

Мнение от c04 » 15 Окт 2021, 13:52

TNT написа:
b_u_b_o написа:Аз също съм фен на идеята, но няма шанс да дам х3 за рутера в момента при положение, че ми е пределно ясно след по-малко от година като удари здравия беър, всички дето са си мислили че това е принтер за пари ще почнат да ги продават. Тогава ще взема 2-3 броя за да сложа на локациите на които имам и ще съм доволен само ако си плащат тока дори.

:yes: :yes: :yes:

+1. Даже се надявам, да ги удари здраво, че да са по-евтини от нови

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Окт 2021, 14:08

zAcK написа:Аз не съм сигурен, че корекцията ще е толкова голяма, щото хората вече се научиха и ще дебнат за такава

То механиката на това е, че КОГАТО това стане... рутера ще се изплаща примерно за 1-2 години... или ще има нов рутер, който ще направи стария безполезен или нещо такова. Т.е. много хора може да дебнат, ама не значи че ще има някакъв смисъл когато цените паднат да купят.

Та в тази игра може да се пребориш само ако имаш уникално добра локация и/или go full retard като алекс, което пак си е конкуретно предимство :lol:
Последна промяна steeN на 15 Окт 2021, 14:10, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Окт 2021, 14:10

Тъпо че са спряли самоделните хотспоти иначе щях да се нагърбя да си сглобя един с raspberry-то за теста.
За съжаление доставка като гледам на които и хотспот да е - 8-12 седмици което за мен е доста.
Тук в олх има доста устройства, ама цената почва от 3к което не е малко предвид,че дори не знам за колко време бих ги избил в София :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Окт 2021, 14:14

steeN написа:
zAcK написа:Аз не съм сигурен, че корекцията ще е толкова голяма, щото хората вече се научиха и ще дебнат за такава

То механиката на това е, че КОГАТО това стане... рутера ще се изплаща примерно за 1-2 години... или ще има нов рутер, който ще направи стария безполезен или нещо такова. Т.е. много хора може да дебнат, ама не значи че ще има някакъв смисъл когато цените паднат да купят.

Имах предвид корекцията на цените на криптото като цяло. Нали ужким разни хора чакат биткойнът да стане пак $3-4000 :mhihi:

Иначе, то се вижда, че нещата отиват в посока по-бърза обработка на данните и т.н. Дори тоя gold вариант на Rak майнъра, който е с повече памет си казва, че ще може да бачка по-добре в бъдеще от останалите :ok:

Т.е. ако стане сътресение и изкарат нови варианти на алгоритъма, майнърите и т.н., може да се окаже че пазарът ще е залят, ама какво от това :mhihi:

Аз лично не искам да забогатявам с това, както останалите, ама много искам да се включа. Но не при текущите ненормални условия. А и като гледам как са почнали да изпращат неработещи устройства. Скоро четох за blacklist-нат производител и т.н. Нещо май ще пасувам все още :bchug: Щото може да платиш $500+ за нещо, което докато дойде, няма да работи :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Окт 2021, 14:17

Този token не мисля, че цената му ще корелира кой знае колко с криптото като цяло един път като заработят и двете страни на мрежата (сървъри и клиенти).

А генерално за криптото, тия дето уж дебнат изобщо няма да имат смелост да купят биткойн на $3-4К, ако изобщо имат останали пари до тогава, защото ще са купували по пътя надолу. Просто така работят тези неща, всички знаят купувай евтино и продавай скъпо, ама в реалния свят нещата са по-различни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Окт 2021, 14:28

TNT написа:
alx написа:
има два вида зони- градска и извънградска - в градската печелиш 100% от наградите, в извънградската - 50%... но шанса да си пръв в градската зона е малък та нещата се изравняват накрая ми се струва...

А малко повече информация за това, че си пръв и колко значение има ? Малките градове къде ги броят ? :mhihi: Или имаш предвид Tier 1 на тази карта ? https://map.planetwatch.io/map/ Ако е така... поне 4 мога да разположа :lol: Indoor устройствата пак ли ги броят в тези "квадрати" или там няма значение ?

Темата бързо върви и ми изостана въпроса :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Окт 2021, 15:58

ivanski_2 написа:Относно онзи на копитото, изчакай 18 -ти да мине и го погледни пак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПОК 11 е за един много определен вид хак които дори в момента вече не е модерен. Тези майнъри които правят по 4-5 Хелиума на ден ползват друг вид хак които за момента не се хваща и нямат планове да го хванат скоро. Мисли си не спуф на локацията а прехващане На п2п трафика със Лора гейтуейс… Бития бит, е*бания- е*ан..

За това че си гледал кода няма да коментирам :lol:

Та въпрос, това "добро устройство" , което имам(rak v2) стои от 20ч на 'Create a Challenge', а долу в описанието пише че отнема ~4ч, закачих го гледах за грешки, и нищо, та да чакам ли, нормално ли е? Моля хора които вече имат да кажат колко време отне при тях тази стъпка.
Писах им на съппорта да видим и те какво ще кажат.

Ако си синхронизиран “create challenge” e една от операциите които майнърс прави- създава тикет/ челиндж и го праща на случаен друг майнър по света- като го получи оня издава “бийкън” и всички които чуят бийкън-ора отговарят на челенджъра през интернета че са чули бийкън-ора… и после челенджъра-а раздава пари на всички. Значи challenger- beaconer- witnesses. Проблема идва когато Челенджъра или бийкънер-а са релейд. Ако челенджъра е релейд - тогава няма награди защото той не чува уйтнесес… ако бийкънер-а е релейд- тогава челинджа увисва и няма отговор. Когато всичко работи след криейт челиндж след около 10-20 Мин идва “ бийкънер челинджед” и всичко върви както го описах по- горе. В твоя случай си уцелил рилейд бийкънер и заявлението е умряло. Всеки майнър изкарва челиндж горе долу всеки 300 (или 600- не помня) блока нов челиндж. Проблема ти е друг обаче- за 20 часа ако не си уйтнес- нал никой съсед - нещо не е наред с обхвата/ антената изобщо радио страната на нещата…. Като направиш дискавъри колко пийрс излизат?
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Re: Криптовалути

Мнение от chucky » 15 Окт 2021, 16:27

chucky написа:Има ли някой от HNT ентусиастите, който да предложи от къде да се купи антенка 4 , 5 или 6dbi ? :bchug:

За да се види и все пак някой да отговори :D

master of the force
Аватар

Re: Криптовалути

Мнение от alx » 15 Окт 2021, 17:32

chucky написа:
chucky написа:Има ли някой от HNT ентусиастите, който да предложи от къде да се купи антенка 4 , 5 или 6dbi ? :bchug:

За да се види и все пак някой да отговори :D

Най-универсалните доказали се антени са на rakwireless.com… има и други, но тези знам, че работят добре. 5.8дб е добрия компромис за мене- освен ако не си в центъра на града и всички цели са ти на под 2-3 км… тогава бих ползвал по- слаба антена…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 15 Окт 2021, 17:37

alx написа:
ivanski_2 написа:Относно онзи на копитото, изчакай 18 -ти да мине и го погледни пак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПОК 11 е за един много определен вид хак които дори в момента вече не е модерен. Тези майнъри които правят по 4-5 Хелиума на ден ползват друг вид хак които за момента не се хваща и нямат планове да го хванат скоро. Мисли си не спуф на локацията а прехващане На п2п трафика със Лора гейтуейс… Бития бит, е*бания- е*ан..

За това че си гледал кода няма да коментирам :lol:

Та въпрос, това "добро устройство" , което имам(rak v2) стои от 20ч на 'Create a Challenge', а долу в описанието пише че отнема ~4ч, закачих го гледах за грешки, и нищо, та да чакам ли, нормално ли е? Моля хора които вече имат да кажат колко време отне при тях тази стъпка.
Писах им на съппорта да видим и те какво ще кажат.

Ако си синхронизиран “create challenge” e една от операциите които майнърс прави- създава тикет/ челиндж и го праща на случаен друг майнър по света- като го получи оня издава “бийкън” и всички които чуят бийкън-ора отговарят на челенджъра през интернета че са чули бийкън-ора… и после челенджъра-а раздава пари на всички. Значи challenger- beaconer- witnesses. Проблема идва когато Челенджъра или бийкънер-а са релейд. Ако челенджъра е релейд - тогава няма награди защото той не чува уйтнесес… ако бийкънер-а е релейд- тогава челинджа увисва и няма отговор. Когато всичко работи след криейт челиндж след около 10-20 Мин идва “ бийкънер челинджед” и всичко върви както го описах по- горе. В твоя случай си уцелил рилейд бийкънер и заявлението е умряло. Всеки майнър изкарва челиндж горе долу всеки 300 (или 600- не помня) блока нов челиндж. Проблема ти е друг обаче- за 20 часа ако не си уйтнес- нал никой съсед - нещо не е наред с обхвата/ антената изобщо радио страната на нещата…. Като направиш дискавъри колко пийрс излизат?

Даде ми че не може да направи дискавъри защото не съм бил минал тая стъпка която съм в момента, със стандартната антена съм си на 2м от прозореца е, а около мен има доста устройства на около 800м -1км 2 дни съм извън София, ако неделя вечер няма промяна ще пробвам с друга антена 5дб, днес купих една :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Окт 2021, 18:23

Рестартирай устройството… челиндж-а трябва да мине за 30-60 Мин макс…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Пасивни доходи от крипто - Helium, stacking и т.н.

Мнение от ivanski_2 » 15 Окт 2021, 19:12

alx написа:Рестартирай устройството… челиндж-а трябва да мине за 30-60 Мин макс…
Нямам физически достъп до него до неделя вечер :(
Иначе след 10часа на този статус го рестартирах (наложи се да го преместя ) и нищо.
Един пич видях на картата е стартирал устройство 1 ден след мен , може пък просто нещо в банановата република да се случват по бавно от колкото при теб , знам ли ……ще го следя като индикация , ако той ме изпревари по статус значи имам проблем със сигурност

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Потребител
Аватар

Мнение от chucky » 15 Окт 2021, 19:14

Това глупавото със дискаварито и на мен ми го дава , въпреки че съм 100% синк и съм минал всички стъпки.Но на активити ми стои pending на 1ва стъпка. Някакъв бъг вероятно и сигурно до 1 2 дни ще се оправи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 16 Окт 2021, 18:01

Ясно, ами дано го оправят да, моето нещо му стана и отиде офлайн, без дори да има някой при него или тока/интернета да е спирал, четох по въпроса в нета пише да се изчака, то каквъвто и проблем да се появи пише просто да се изчака баси :mhihi: :dunno: :conf: :paranoid:
Давам му още 2-3 дни максимум и ще го флашвам наново да видим :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от chucky » 16 Окт 2021, 20:11

ivanski_2 написа:Ясно, ами дано го оправят да, моето нещо му стана и отиде офлайн, без дори да има някой при него или тока/интернета да е спирал, четох по въпроса в нета пише да се изчака, то каквъвто и проблем да се появи пише просто да се изчака баси :mhihi: :dunno: :conf: :paranoid:
Давам му още 2-3 дни максимум и ще го флашвам наново да видим :dunno:

И моя беше така според приложението на хелиум. На диагностика си беше окей, на дашбордна на производителя също.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата