Крадат ли G класата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Крадат ли G класата?

Мнение от K_Ilkov » 13 Окт 2021, 8:34

empar написа:Неееееееее, вие шмъ убийти! :help: :help: :help:
Тухла четворка, с тегло от почти 3 тона, на рама, с ДВА цели моста и три механични dog-clutch блокажа(извинявам се, но не знам как е на български) - Каква динамика, какъв комфорт, каква икономия бе хора???
За надеждността дори няма да коментирам бисерите!
Неслучайно въпросното G се произвежда 40 години под един и същи заводски индекс на МБ(463 мисля) и неслучайно е един от най-слабо обезценяващите се модели изобщо на пазара!
Очевидно повечето хора тук не са слизали от асфалта за повече от 50 метра чакълест път и най-добре да се затвори тая тема, че се пишат откровени небивалици вече!

За сметките и тегленето и метрични/имперски единици вече тотално изгубих какво искаше да каже alx-а! :dunno:

аз па нищо не разбрах от написаното :mhihi: освен , че няма комфорт и икономия, което е скандално ако някой го вярва

Не разбрах за надеждност и извън пътя добре ли е зле ли е. Изглежда да е ДА ама
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 13 Окт 2021, 11:14

vicho написа:ако държиш да стрелят по теб... това е колата! :mrgreen:

Мога да помогна
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 13 Окт 2021, 11:46

В този форум винаги има кой да помогне. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 13 Окт 2021, 15:30

KostovG написа:За около 2.5 год. в застрахователния бранш към голяма компания, нямаше случай на откраднато Г. Друг въпрос е, че повечето компании изискват слагането на допълнителен имобилайзер, което също влияе.
ГЛА, ГЛК,А, ЦЛА са доста крадени, но пък за сметка на това Евок, Спорт, Лендкруйзер, Ку3/5/7, Х3/5 си изчезват ежедневно.

:yes:

Жалко е, че тази кола се причислява за мутренска. И ако си с такава, трябва да се бориш и с предразсъдъците на хората.

Относно комфорта, според мен не е по-малко комфортна от другите тежки "професионални" джипове. Дори AMG версиите, дето уж возят твърдо, не са чак толкова твърди, да не може да се търпи.

Минусите за мен са:
- тясна за пътниците;
- прекалено е висока и трудна за да инсталираш греди/багажник отгоре, както и да имаш достъп до него. Както и отиваш на проблемна обща височина, че да не можеш с гредите да влезеш в повечето гаражи;
- набиваш се на очи на комплексарите;

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 13 Окт 2021, 16:03

sub_eleven написа:Жалко е, че тази кола се причислява за мутренска. И ако си с такава, трябва да се бориш и с предразсъдъците на хората.

То това не е нещо тука на местно ниво... имаме ги за мутренски в тая част на Европа и Русия, ама в цял свят Г-то с асфалтови гуменки си е позьорщина, комплексарщина и снобария за нормалния човек, понечил да седне в такова.
2002ра ги пускат за първи път на пазара в САЩ, сестрите Кардашиан зареждат гаража с кубчета, последват разни други селебритита с мерак за новия, невиждан и различен от всичко на пътя Мерцедес и имиджа на тия кашони не е много по-различен от тука. Без мутренската част де, просто 'щото са ни различни героите за подражание през годините, иначе е същото :lol:
Въпросът е дали Г-то ще те кара да се чувстваш в обществото като патрон или като задник. Т'ва от социален аспект, от техническата част нещата се поизбистриха и не изглеждат много добре, мисля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 13 Окт 2021, 16:18

Според къде си, или ще ти се възхищават и ще те мислят за голяма мутра, или за комплексар. Поне на мене са ми такива впечатленията и поради това ако бих избирал джипка, не бих избрал гегата. Но по темата - знам за поне две Г класи които изчезнаха от квартала. Едната беше сравнително нова, 500 бензин, на няколко години и изчезна от платен неохраняем паркинг, а другата беше по-стара дизелова 400. Тя пък изчезна пред една от веригите магазини за хранителни стоки. До колкото знам и двете още не са намерени, случките са отпреди вече 2 години.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Окт 2021, 16:34

Не трябва да ти пука кой какво си мисли, освен, ако не е някой, от когото зависиш.
Доколкото разбирам, авторът не е в зависима позиция от началници и т.н., семеен е, единствено освен потенциални бизнес партньори да изплашиш или да им развалиш първото впечатление, не вярвам да ти навреди някак...
Виж това за теснотията го разбирам, аз още не мога да си обясня как е60 с механична ск е по-тясно от далеч по-низвергната Орел Вестра, ама е факт и ме дразни! ( не взех опела заради предното, преди да ме зачеше някой..)
Вземи, каквото те влече и както го усещаш, все в някое отношение ще е компромис, поне най-малко да съжаляваш :lol:
Явно доста рядко се чупят тия г, ама предполагам счупи ли се, става тегаво, не само финансово..
Предполагам тук Тойотката води, макар и с малко, но това определено не са лични впечатления от челен опит, та дано ме извините за свободните съчинения :oops:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Окт 2021, 18:32

Щото скоростната кутя ти прави компания в купето. Всяка кола със задно предаване е така. :ok:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 13 Окт 2021, 18:54

deyan-enchev написа:
vicho написа:ако държиш да стрелят по теб... това е колата! :mrgreen:

Мога да помогна

Не знам, но ако ще стрелят по мен, предпочитам да съм в бронирана G, отколкото в някое от другите споменати :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 13 Окт 2021, 20:29

:OT:
След 6:30-та минута:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Окт 2021, 8:13

stean написа::OT:
След 6:30-та минута:

Единия от тия в джипа май е от наш форум :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Окт 2021, 8:39

В България всичко се краде.
А ако не може да се открадне а само да се отключи и е старо, най-много да се изсерат вътре.

Но мисля, че човек щом има пари да купи такъв автомобил, може да намери и къде да го съхранява.
Преди години карах такъв служебен автомобил и мога да кажа, че ми хареса и то много. От тогава харесвам високата позиция на шофьора и гледката на предният капак. Влизал съм по чукарите с него и се справяше повече от блестящо, но когато минах през едни тръняци, така се надра, че трябваше да се положат доста усилия с пастирането и повече не влязох в подобни пресечени терени.
За такива неща взехме Ланд Криузер 80 и после Ланд Круизер 100.
Както каза колега по-горе, вътре е като корола , но седалките са удобни и самият автомобил е проходим и много здрав. Тегли доволно добре всичко, каквото му закачиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 14 Окт 2021, 9:00

vixx написа:Според къде си, или ще ти се възхищават и ще те мислят за голяма мутра, или за комплексар.

Това е белег за едно комплексирано общество...

Лендкрузера не ми представлява интерес, не бих си сменил Паджерото с Лендкрузер в никакъв случай. Те и те не са евтини, та ако ще се дават пари, няма да е за Лендкрузер в никакъв случай.

Паджерото ми е къса база, което започна да ми пречи и да ми досажда липсата на багажник. Слагането на кутия за багаж, макар и рядко, е доста досадно. Иначе пък е много по-удобно за маневриране с нещо закачено отзад, както и извън пътя. Страхотна работа ми върши. Но да сменя с дълга база Паджеро не ме изпълва с ентусиазъм. Много грозно ми изглежда. И дългата база на Лендкрузъра също. Въпрос на вкус. Дългата база на g класата изглежда супер, а и двигателите им са по-интересни от на Паджерото и Лендкрузера.

И заради комплексираното общество ще трябва да се откажа от нея. Комплексите са навсякъде. И жена ми дори отсече - няма да се кача на такава кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 14 Окт 2021, 9:08

То ако съдим по комплексите на хората не трябва нищо дакараме :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Окт 2021, 9:13

Имаш предвид бмв-ист джигит, мерцедес-чичак, ауди (голфаджия с пари), голфаджия... ясно :mhihi: , скъсан опелджия, нереализиран Шумахер-хондаджия, всяка лимузина и луксозен джип - мутра/крадец :mhihi: С колело си беден, а с ел.тротинетка пълен :gay:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата