Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от barty » 21 Сеп 2021, 11:03

А кой е този продавач :dunno: ?
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Сеп 2021, 11:10

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 21 Сеп 2021, 20:30

barty написа:А кой е този продавач :dunno: ?

Румбата бе!Виден инфлуенсър :mrgreen: /нали така се казваше :roll: /
ето негово видео дори за строежа на къщата https://www.youtube.com/watch?v=0xFY2mhjjP4

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Сеп 2021, 9:45

Повечето покупки на жилища в момента се правят с инвестиционна цел, каза Никола Янков, управляващ съдружник в Експат Капитал, компания за управление на инвестиции и спестявания. Той обръща внимание, че само в София вече има над 200 000 празни жилища и тази бройка расте заради продължаващото строителство. Това е балон, казва Янков и задава въпроса какво ще стане, когато повечето хора поискат да изкарат парите си от придобитите с инвестиционна цел имоти?

Това са жилища за половин милион човека, които стоят празни :mhihi: И се строят още доста. Да видим до какво ще доведе това :dunno:

https://money.bg/finance/bnb-ogranichava-kreditiraneto-zaradi-buma-na-ipotechni-zaemi.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar

Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa пpeдпpиe мepĸи зa oгpaничaвaнe нa ĸpeдитиpaнeтo. Ocнoвнaтa пpичинa зa тoвa e бyмът нa ипoтeчнитe зaeми, ĸoйтo зacилвa oпaceниятa зa имoтeн бaлoн, пишe CEГA.  Упpaвитeлният cъвeт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa peши дa yвeличи oт дoгoдинa нивoтo нa т.нap. aнтициĸличeн ĸaпитaлoв бyфep ĸъм ĸpeдитнитe pиcĸoви eĸcпoзиции нa бaнĸитe oт 0,5% нa 1%.

Mяpĸaтa нa БHБ цeли бaнĸитe дa имaт дocтaтъчнo peзepви дa пoĸpият зaгyбитe oт зaeми, ĸoитo длъжницитe нe мoгaт дa пoгacявaт. Πo пpaвилo бyфepът ce yвeличaвa, ĸoгaтo ce нaлaгa дa ce "oxлaди" нeздpaвocлoвнo бъpз и гoлям pъcт нa ĸpeдититe.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Сеп 2021, 10:39

Румбата има нюх ако сега продава :ok:

Нацъках набързо в мапса. Това ли е?

https://www.google.com/maps/@43.2940785 ... 384!8i8192

Явно, не... ама не ми се занимава да ги гледам отгоре. Пак не е лоша къща.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Сеп 2021, 14:36

Къщата е доста добра и качествено направена (ако са верни нещата, които разказва), но се оплакваше от инфраструктурата, която я няма на практика. Освен това има проблеми с водата и интернета. Скоро не съм гледал негови видеа, не знаех, че я продава. Доста го хейтят повечето хора, но мен ме кефи подхода му към правенето на пари. Не знам за курсовете и дропшипинга, но е-торо инвестициите ми се струват смислени, към имотите също подхожда доста прагматично и правилно.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Сеп 2021, 14:41

Подхода му не знам колко е добър, след като лъже хората и не разбира много от нещата, които говори. Както и в какво инвестира точно в е-торо :mhihi: Аз съм му изгледал няколко клипа и за едно съм съгласен на 120% - трябва да се инвестира. Отколкото по-рано, толкова по-добре. В каквото и да е. Но не бих взимал съвети от него. Неслучайно и започнаха да се подиграват с него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 23 Сеп 2021, 14:44

Аз не съм експерт инвеститор, но съветите му доста се покриват с Греъм Стефан и разни други популярни тюбъри, но са от гледна точка на инвестиране на малки суми. И да, основното е, че трябва да се инвестира. Всеки си избира кого да слуша. Стига, че се отплеснахме от темата за имотите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Сеп 2021, 14:54

Не го познавам, но някой дал ли му е пари, тоест мама и тати дават ли му пари, техни пари ли е наследил?
Ако отговора е "Не", и на база на това, което е негово и финансовото му състояние, трябва да се слуша, очевидно е прав.
ОСВЕН ако имате повече пари, по-големи къщи и по-скъпи автомобили, тогава вече може да се кажете "тоя не разбира толкова" (колкото този, който има повече)

Аз не го гледам и не го слушам, не защото имам повече, а защото не ми е необходимо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Сеп 2021, 15:09

Аз нямам, но човека не веднъж е хващан в лъжа. Ако си изкарва парите с лъжи и измами, не е ок. По повод къщата, няма да се изненадам, ако има скрит проблем.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Сеп 2021, 15:12

И ккое ти дава сигурност, че колкото и пари да има са направени ОТ нещата за които говори? Това, че гледа чужди видеа и ги превежда като лапва нещо от тоя ю тубър нещо от другия, съвсем не значи, че прави пари от дропшипинг :mhihi: или от куп други неща. И той победно време обяви биткойна за умрял и продаде, от тогава цената падна и се качи двойно, та всичката му работа е такава. Разберете, че такива хора печелят от гледаемост и като ти напълни главата с гръмотевици гледайки някаква кола там и къща (дори да е под наем) това ти действа на мозъка. Погледнете колко линка има в описанията му за регистрация на всевъзможни неща. Този е точно Слави клашъра номер две. Ударете по един лайк, купете единкво си с промо код клашър :mhihi: живи педали са тия без извинение, понеже лъжат и подвеждат хората. Всяка регистрация в иторо от неговия линк му носи пари и то не малко. Пъъъъъъълно е с такива гурута по цял свят, вече налазиха и тука, но откога го пея точно тоя, че е просто измамник. Много преди на Любо Жечев да му светне да направи едно видео за него, много преди хапчето и там още един където и той го разкри какъв е на публиката. Имал бил мулти-милоннибизнеси :mhihi: че и в множествено число. Просто този като ми излезе негово видео отдавна не го отварям, ами там отдясно има едно падащо меню и опцията "не проявявам интерес". Нито влизам да му давам палец надолу, нито нищо. За мен стига, че съм го разбрал отдавна какъв е измамник и щом дава съвети за абсолютно всичко(дори да приема, че теоретично вероятно разбира от някои от нещата за които говори, неговата цел не е да изкарате пари, а само той)с цел финансова облага, ми е пределно ясно какъв е. Гуру от ония нашумелите в Щатите през 80-те и 90-те с телевизиите. То и сега ги има там по ю туб, тука просто позакъсняха.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 24 Сеп 2021, 13:10

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 24 Сеп 2021, 13:12

https://www.economic.bg/bg/a/view/depoz ... hbGlJhumec

Няма да има скоро срив на цените на имотите. :angel: И според мен тепърва ще затъваме от това изсмукване на огромни суми пари от "икономиката" и застопоряването им в банки или само в един бранш, който по подразбиране не плаща почти никакви данъци.

П.П. Горният линк и моят чудесно се допълват, просто сме ги пуснал едновременно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Сеп 2021, 13:13

И 400 хиляди да са все едно.
Балонът ще се спука, в момента в който банките вдигнат лихвите и спрат лесното кредитиране. До тогава ще е все едно колко струват и след колко години евентуално ще се получават, ще се купуват като топъл хляб не защото им трябват на голяма част, а за да имат, страх инфлация и други.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Сеп 2021, 13:15

Leon написа:https://www.economic.bg/bg/a/view/depozitite-v-bylgarskite-banki-dokosvat-100-mlrd-lv?fbclid=IwAR1ZKOelvocWdTHx4OzhKbOpgU0DVeGgzv9kuJTRjqO2KANVShbGlJhumec

Няма да има скоро срив на цените на имотите. :angel: И според мен тепърва ще затъваме от това изсмукване на огромни суми пари от "икономиката" и застопоряването им в банки или само в един бранш, който по подразбиране не плаща почти никакви данъци.

Обаче нали знаеш колко пари имат средно българите?
Голямата част е в малък процент хора или нещо от сорта над 20к лв имат сигурно под 10% от хората-семействата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата