България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TheDriver » 31 Авг 2021, 10:42

А най-дразнещите светкащи са тия дето карат със 140-150 обаче светят от далеч. :mhihi:

Снощи ме размина едии колега с 200+ и даже се учудих, че не им светеше. :mhihi: Такъв до някъде го разбирам защо го прави.

Но има едни дето карат със 140-150 и пак светят от далеч, много преди да са застигнали колите пред тях. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 31 Авг 2021, 10:45

И виждаш, че нещо свети назад, ама не идва :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 31 Авг 2021, 10:49

Присветквам само нощно време при изпреварване на тир, че са в полузаспало положение.

И аз много мразя някой да се лепне и да свети и то ясно се вижда, че изпреварваш колона, като караш с 200+ пусни крилата и мини от горе...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 31 Авг 2021, 10:55

Някой остана ли да се връзва на мигащите? Аз не им се впечатлявам. Преди 30-тина години инструкторът ми каза, че трябва да се кара с максимално разрешената скорост и аз се придържам към това правило. Като изпреварвам колона от тирове със 140 и киселият гъзар, дето ми присвятква какво очаква, да набия спирачки и да се бодна зад някой тир - няма как да стане. Да ходят на Нюрбургринг да се надбягват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 31 Авг 2021, 11:05

Vasko_G написа:....Като изпреварвам колона от тирове със 140 и киселият гъзар, дето ми присвятква какво очаква, да набия спирачки и да се бодна зад някой тир - няма как да стане. ...

Това и на мен винаги ми е било чудно. Айде сега с Х3то по не ми случва, но имам и една Шкода Фабия 1 комби, там се е стандарт. И очакват със 140 да се боднеш зад тир с макс 90 и тогава да набиеш спирачки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Авг 2021, 11:16

или пътувате адски много или имате късмет та попадате на кретени...

със 140 не ми се е случвало да изпреварвам колона и да ми светкат отзад
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 31 Авг 2021, 11:29

А какво ще кажете за тия, дето светкат на тир, който изпреварва друг тир. Какво ли очакват да стане :mhihi:

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Авг 2021, 11:51

Да не излезе в последния момент на 50м дистанция. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Авг 2021, 12:19

vicho написа:или пътувате адски много или имате късмет та попадате на кретени...

Да не кажа, че често се случва даже... Но и факт - обикновено пътувам в най-натоварените часове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 31 Авг 2021, 13:47

vicho написа:или пътувате адски много или имате късмет та попадате на кретени...

Случва ми се постоянно а дори се опитаха да ме убият, изхвърляйки ме в мантинелите :censored: Гъзът беше с ново Х5 :banghead:
:yes:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Авг 2021, 14:23

ID A написа:
Това за мен е най-голямата простотия да скачаш на спирачките, дали при неспазване на дистанция, дали заради присветване. Като се лепи отзад пуснете аварийките или го пропуснете.
.

Сложил съм грешна снимка, извинявам се. Довечера ще потърся пак.

Колега, задминавам камион и бързака ми влиза в багажника така, че вече не виждам дори предния му капак. Какво да направя? Да се изпаря или да се забия в ляво или дясно, за да му освободя пътя? Да не е Господ???

Как да "накалявам ситуацията"? "Мръдни се, да мина"? Къде по Света го има това?

Малки са глобите!!! Нека вкарат тукашните закони само за три месеца. Превишаваш с +50км/ч - глоба до 10К и конфискация на МПС. Превишаваш в населено място с +40км/ч - глоба до 10К и конфискация на МПС. Отразяването в застрахователните вноски е отделно. Трафикът ще се разреди чувствително :OT:

Опитайте да разберете, че другите водачи понякога имат причина, за да карат по-бавно. Повреда, товар, който може да се разлее, повреди и т.н., болен човек дори... Едно намаляване и ускоряване е по-добре, отколкото да се правите на екшън звезди. Рано или късно ще попаднете не на когото трябва.

Джорданка, аз тези номера съм ги правил много отдавна в бг-то. Тук само веднъж са ми влизали в багажника и го докладвах на 911 на секундата. От тази страна на водата това е ЗАБРАНЕНО по какъвто и да е повод.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 31 Авг 2021, 15:14

BMW_POWER написа:
ID A написа:
Това за мен е най-голямата простотия да скачаш на спирачките, дали при неспазване на дистанция, дали заради присветване. Като се лепи отзад пуснете аварийките или го пропуснете.
.

Сложил съм грешна снимка, извинявам се. Довечера ще потърся пак.

Колега, задминавам камион и бързака ми влиза в багажника така, че вече не виждам дори предния му капак. Какво да направя? Да се изпаря или да се забия в ляво или дясно, за да му освободя пътя? Да не е Господ???

Как да "накалявам ситуацията"? "Мръдни се, да мина"? Къде по Света го има това?

Малки са глобите!!! Нека вкарат тукашните закони само за три месеца. Превишаваш с +50км/ч - глоба до 10К и конфискация на МПС. Превишаваш в населено място с +40км/ч - глоба до 10К и конфискация на МПС. Отразяването в застрахователните вноски е отделно. Трафикът ще се разреди чувствително :OT:

Опитайте да разберете, че другите водачи понякога имат причина, за да карат по-бавно. Повреда, товар, който може да се разлее, повреди и т.н., болен човек дори... Едно намаляване и ускоряване е по-добре, отколкото да се правите на екшън звезди. Рано или късно ще попаднете не на когото трябва.

Джорданка, аз тези номера съм ги правил много отдавна в бг-то. Тук само веднъж са ми влизали в багажника и го докладвах на 911 на секундата. От тази страна на водата това е ЗАБРАНЕНО по какъвто и да е повод.
Как така какво да направиш?!??
Да освободиш платното при първа възможност!
Ако наистина не знаеш какво да направиш за добро на теб , на семейството ти и на всички хора иди си върни книжката , явно от годините вече не можеш да проумееш каква глупост правиш и как в даден момент 100% ще се стигне до ПТП при което вината ще е твоя и ще затриеш някой , честно …..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Авг 2021, 15:58

ivanski_2 написа:...

Вече сигурно кълне "да ти направят канадски данъци дано" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 31 Авг 2021, 15:59

Как ще е негова вината и защо въобще да е негова. Или викаш този отзад дето не спазва дистанция, кара над ограничението и те притиска (tailgating) той е света вода ненапита.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 31 Авг 2021, 16:11

peshehodetz написа:Как ще е негова вината и защо въобще да е негова. Или викаш този отзад дето не спазва дистанция, кара над ограничението и те притиска (tailgating) той е света вода ненапита.

Е на кой да е ако набиеш спирачки без причина? :kuku: И притискащия е виновен,но най-големите глупаци са тези със спирачките!Ти не си никой за да прецениш кой за къде бърза.Просто освобождаваш пътя при първа възможност и толкова.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата