България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
А най-дразнещите светкащи са тия дето карат със 140-150 обаче светят от далеч.
Снощи ме размина едии колега с 200+ и даже се учудих, че не им светеше.
Такъв до някъде го разбирам защо го прави.
Но има едни дето карат със 140-150 и пак светят от далеч, много преди да са застигнали колите пред тях.

Снощи ме размина едии колега с 200+ и даже се учудих, че не им светеше.

Но има едни дето карат със 140-150 и пак светят от далеч, много преди да са застигнали колите пред тях.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И виждаш, че нещо свети назад, ама не идва 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Присветквам само нощно време при изпреварване на тир, че са в полузаспало положение.
И аз много мразя някой да се лепне и да свети и то ясно се вижда, че изпреварваш колона, като караш с 200+ пусни крилата и мини от горе...
И аз много мразя някой да се лепне и да свети и то ясно се вижда, че изпреварваш колона, като караш с 200+ пусни крилата и мини от горе...
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Някой остана ли да се връзва на мигащите? Аз не им се впечатлявам. Преди 30-тина години инструкторът ми каза, че трябва да се кара с максимално разрешената скорост и аз се придържам към това правило. Като изпреварвам колона от тирове със 140 и киселият гъзар, дето ми присвятква какво очаква, да набия спирачки и да се бодна зад някой тир - няма как да стане. Да ходят на Нюрбургринг да се надбягват.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Vasko_G написа:....Като изпреварвам колона от тирове със 140 и киселият гъзар, дето ми присвятква какво очаква, да набия спирачки и да се бодна зад някой тир - няма как да стане. ...
Това и на мен винаги ми е било чудно. Айде сега с Х3то по не ми случва, но имам и една Шкода Фабия 1 комби, там се е стандарт. И очакват със 140 да се боднеш зад тир с макс 90 и тогава да набиеш спирачки.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
или пътувате адски много или имате късмет та попадате на кретени...
със 140 не ми се е случвало да изпреварвам колона и да ми светкат отзад
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
А какво ще кажете за тия, дето светкат на тир, който изпреварва друг тир. Какво ли очакват да стане 
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да не излезе в последния момент на 50м дистанция. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
vicho написа:или пътувате адски много или имате късмет та попадате на кретени...
Да не кажа, че често се случва даже... Но и факт - обикновено пътувам в най-натоварените часове.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
vicho написа:или пътувате адски много или имате късмет та попадате на кретени...
Случва ми се постоянно а дори се опитаха да ме убият, изхвърляйки ме в мантинелите

ID A написа:
Това за мен е най-голямата простотия да скачаш на спирачките, дали при неспазване на дистанция, дали заради присветване. Като се лепи отзад пуснете аварийките или го пропуснете.
.
Сложил съм грешна снимка, извинявам се. Довечера ще потърся пак.
Колега, задминавам камион и бързака ми влиза в багажника така, че вече не виждам дори предния му капак. Какво да направя? Да се изпаря или да се забия в ляво или дясно, за да му освободя пътя? Да не е Господ???
Как да "накалявам ситуацията"? "Мръдни се, да мина"? Къде по Света го има това?
Малки са глобите!!! Нека вкарат тукашните закони само за три месеца. Превишаваш с +50км/ч - глоба до 10К и конфискация на МПС. Превишаваш в населено място с +40км/ч - глоба до 10К и конфискация на МПС. Отразяването в застрахователните вноски е отделно. Трафикът ще се разреди чувствително

Опитайте да разберете, че другите водачи понякога имат причина, за да карат по-бавно. Повреда, товар, който може да се разлее, повреди и т.н., болен човек дори... Едно намаляване и ускоряване е по-добре, отколкото да се правите на екшън звезди. Рано или късно ще попаднете не на когото трябва.
Джорданка, аз тези номера съм ги правил много отдавна в бг-то. Тук само веднъж са ми влизали в багажника и го докладвах на 911 на секундата. От тази страна на водата това е ЗАБРАНЕНО по какъвто и да е повод.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Как така какво да направиш?!??BMW_POWER написа:ID A написа:
Това за мен е най-голямата простотия да скачаш на спирачките, дали при неспазване на дистанция, дали заради присветване. Като се лепи отзад пуснете аварийките или го пропуснете.
.
Сложил съм грешна снимка, извинявам се. Довечера ще потърся пак.
Колега, задминавам камион и бързака ми влиза в багажника така, че вече не виждам дори предния му капак. Какво да направя? Да се изпаря или да се забия в ляво или дясно, за да му освободя пътя? Да не е Господ???
Как да "накалявам ситуацията"? "Мръдни се, да мина"? Къде по Света го има това?
Малки са глобите!!! Нека вкарат тукашните закони само за три месеца. Превишаваш с +50км/ч - глоба до 10К и конфискация на МПС. Превишаваш в населено място с +40км/ч - глоба до 10К и конфискация на МПС. Отразяването в застрахователните вноски е отделно. Трафикът ще се разреди чувствително![]()
Опитайте да разберете, че другите водачи понякога имат причина, за да карат по-бавно. Повреда, товар, който може да се разлее, повреди и т.н., болен човек дори... Едно намаляване и ускоряване е по-добре, отколкото да се правите на екшън звезди. Рано или късно ще попаднете не на когото трябва.
Джорданка, аз тези номера съм ги правил много отдавна в бг-то. Тук само веднъж са ми влизали в багажника и го докладвах на 911 на секундата. От тази страна на водата това е ЗАБРАНЕНО по какъвто и да е повод.
Да освободиш платното при първа възможност!
Ако наистина не знаеш какво да направиш за добро на теб , на семейството ти и на всички хора иди си върни книжката , явно от годините вече не можеш да проумееш каква глупост правиш и как в даден момент 100% ще се стигне до ПТП при което вината ще е твоя и ще затриеш някой , честно …..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:...
Вече сигурно кълне "да ти направят канадски данъци дано"

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Как ще е негова вината и защо въобще да е негова. Или викаш този отзад дето не спазва дистанция, кара над ограничението и те притиска (tailgating) той е света вода ненапита.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
peshehodetz написа:Как ще е негова вината и защо въобще да е негова. Или викаш този отзад дето не спазва дистанция, кара над ограничението и те притиска (tailgating) той е света вода ненапита.
Е на кой да е ако набиеш спирачки без причина?