България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от vicho » 30 Авг 2021, 15:36

Don_Diego написа:Няколко познати имам с отнети книжки или изобщо не си връщат книжките или си карат без книжка, просто пропускат да кажат на шефа, че са им взели книжката :dunno:

Т.е. да разбирам, че решение на проблема - няма!

А много ми се иска да има! Да се справим първо с тези, а после с шофиращите в лява лента :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Авг 2021, 16:04

А бе да ти кажа скоро се запознах с човек, лежал 5 месеца за шофиране пиян без книжка. И разправяше, че в затвора масово били за такива нарушения. Проблема е, че преди това бил хващан... ще кажа само двуцифрен брой пъти. Хващан. А колко пъти е минавал без да го хванат...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 30 Авг 2021, 16:28

Kroki написа:
Комбина написа:
Kroki написа:Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.

Поради каква причина скоростта е била много висока и доста над ограничението?

Марката на колата.

Не се притеснявам да споделя с вас, че сме били с доста над ограничението. Не упреквам хората, които карат с нормална скорост. Упреквам хората, които без причина седят в лява лента със 120. Това, колко сме били засилени си е наш проблем, но и с 220 и с 150, човека в лява лента си е там и те кара да намалиш.

Досещаш се каква е причината да ти задам този риторичен въпрос и, че от мен или друг колега ще последва и логичният коментар.

Само ще ти споделя, че погледнато отстрани мнението ти заедно с доводите изглежда нелепо. В твоя случай тия дето дремят със 120 или 150 в лява лента са най-малкият проблем.

А това колко сте били засилени е най-малко ваш проблем...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Авг 2021, 16:42

В коя друга държава се толелира това висене със 120 на магистралата у лево ? Я си помислете пак преди да пишете къде я има тая селяния . За такова нещо в Германия ще си отнесете глобата само да ви мерне пътен патрул а те не липсват изобщо .
Искате европейски правила ами карайте като всички европейци културно без да пречите на другите хора по магистралата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Авг 2021, 16:52

vicho написа:
Don_Diego написа:Няколко познати имам с отнети книжки или изобщо не си връщат книжките или си карат без книжка, просто пропускат да кажат на шефа, че са им взели книжката :dunno:

Т.е. да разбирам, че решение на проблема - няма!

Предвид манталитета...трудно без да се ползват "твърди" мерки като ефективни присъди, конфискация и тн
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Авг 2021, 17:08

vicho написа:https://www.bulnews.bg/article/403982

Потърпевшият врачанин разказа, че на мястото е пристигнал полицейски екип, който установил, че зад волана на „Ауди“-то с монтанска регистрация е бил 22-годишният Дейвид Петров. Униформените го тествали за употреба на алкохол с дрегер. Техническото средство отчело солидните 3.03 промила

някой има ли предложение(я) за справяне пияни водачи, да не говорим за пияни водачи на 22 години... :shock: :dummy: това имам чувството, че ще продължава до безкрай :( :confused:

ама истински предложения, а не "да му строшим колената да не може да кара" или "да му вземем колата" ... нещо да се направо реално :evil:

Три промила у Враца са две малки бири :OT:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Авг 2021, 17:13

Jordana написа:В коя друга държава се толелира това висене със 120 на магистралата у лево ? Я си помислете пак преди да пишете къде я има тая селяния . За такова нещо в Германия ще си отнесете глобата само да ви мерне пътен патрул а те не липсват изобщо .
Искате европейски правила ами карайте като всички европейци културно без да пречите на другите хора по магистралата .

Моето впечатление от Германия е, че някой ако иска да изпревари в най-лява лента с 120км/ч ще го направи - да му мислят тези отзад.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spirco » 30 Авг 2021, 17:18

Това не е проблемът. Някои изпреварват и с 80. Проблема е, че забравят да се приберат.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Авг 2021, 17:22

vlad0 написа:
Jordana написа:В коя друга държава се толелира това висене със 120 на магистралата у лево ? Я си помислете пак преди да пишете къде я има тая селяния . За такова нещо в Германия ще си отнесете глобата само да ви мерне пътен патрул а те не липсват изобщо .

Моето впечатление от Германия е, че някой ако иска да изпревари в най-лява лента с 120км/ч ще го направи - да му мислят тези отзад.

В Германия съм изпреварвал и със 100км/ч. Настигнах един, дето караше с 90км/ч. Колоната от бързаци се разкъса и аз го минах. Да, не бяха доволни, но натоварен бус не ускорява като лека кола.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 30 Авг 2021, 17:28

vlad0 написа:

Не е само в Германия, навсякъде в Европа където съм карал е така, в щатите също. А пък не знам какво са заревали някои за тия скорости и това че ограниченията им били малки, само ще ви кажа случка с мен от преди 6 години. Та отиваме в Пърт Австралия, взимамаме си кола под наем и още докато оправяха документите изрично ни предупредиха стриктно да спазваме ограничението от 110км/ч, да не вдигам дори 115км/ч че като ме снимат камерите, глобата която между другото хич не е малка, отива при тях (рентал компанията) а те пък от своя страна ми я дърпат от кредитната карта.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Авг 2021, 18:18

Австралия ми е малко далеч да се меря с тях но едва ли карат с 90 в лява лента докато стигнат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 30 Авг 2021, 18:46

Jordana написа:Австралия ми е малко далеч да се меря с тях но едва ли карат с 90 в лява лента докато стигнат .

Там лявата лента е дясната! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Авг 2021, 18:54

Еми аз казах че ми е далеч ..Какво да се сравнявам с някакви дето не знаят коя е правилната лента !!!??? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Авг 2021, 19:11

А я кажете сега на колко сантиметра се лепите зад тея, които ви пречат в лява :mhihi: Аз лично си пускам мигача, чакам, чакам. После присветвам. После почвам повече да светя :lol: Истината е, че пуснеш ли мигача, 95% от хората си се прибират. А другите 5% са такива селтаци, че няма мърдане, ако ще магистралата да пада. Никога не се лепкам на някой за бронята, щото какъвто и да е селянин - така нарушавам и своето "ниво на безопастност". Отдясно също избягвам до последно, щото шанса тези от 5%-те да дадат газ е много голям и тогава още повече се изнервям.
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 30 Авг 2021, 20:38

Kroki написа:Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.

Не ти ли е неудобно, модератор си и то в БМВ форум :dunno: тук, знаеш, че всички караме 3-цилиндрови дизелови Active Tourer на метан.

ПП: Не задминахте ли две сини 18-ки в двете посоки, ние си спазвахме ограничението от 140mph.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата