България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Kroki » 30 Авг 2021, 12:21

Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.

Ще разделя така нещата:
- 40% се движат мега адекватно, гледат си огледалата, дърпат се бързо и следят какво се случва пред и зад тях.
- 40% не си гледат огледалата, движат се в лява лента без да има нужда от това(настилката в дясната е супер и полу празна), светкаш светкаш, не се мърдат изобщо, скоростта е около 120.
- 20% тотални олигофрени, без капка мисъл, не знаят къде са, защо са там и дали са с кола или кораб, няма да има значение за тях.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Авг 2021, 13:48

Kroki написа:- 40% не си гледат огледалата, движат се в лява лента без да има нужда от това(настилката в дясната е супер и полу празна), светкаш светкаш, не се мърдат изобщо, скоростта е около 120.

аааа... ми :mhihi:

You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Авг 2021, 13:57

Отвратителни педерастии са такива изпълнения :bang:
Обратното също: изпреварва отдясно и те засича в лявата лента.... Най-вероятно някои от двамата герои го е правил и това упражнение и затова се стига до такова избутване.
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 30 Авг 2021, 13:58

Kroki написа:Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.

Поради каква причина скоростта е била много висока и доста над ограничението?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Авг 2021, 14:20

Комбина написа:
Kroki написа:Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.

За да може да се светка зад "охлювите" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Авг 2021, 14:40

https://www.bulnews.bg/article/403982

Потърпевшият врачанин разказа, че на мястото е пристигнал полицейски екип, който установил, че зад волана на „Ауди“-то с монтанска регистрация е бил 22-годишният Дейвид Петров. Униформените го тествали за употреба на алкохол с дрегер. Техническото средство отчело солидните 3.03 промила

някой има ли предложение(я) за справяне пияни водачи, да не говорим за пияни водачи на 22 години... :shock: :dummy: това имам чувството, че ще продължава до безкрай :( :confused:

ама истински предложения, а не "да му строшим колената да не може да кара" или "да му вземем колата" ... нещо да се направо реално :evil:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 30 Авг 2021, 14:41

Без книжка за 5 години + солидна глоба или конфискуване на колата и готово.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 30 Авг 2021, 14:45

streetz написа:Без книжка за 5 години + солидна глоба или конфискуване на колата и готово.
Ама и събираемост да има на тая солидна глоба. И защо взимането на книжката да е със срок. Взима се и до живот остава без такава, а колата в полза на държавата. Петима като изгорят, шестия ще се замисли дали да се качи пиян/дрогиран или да прежали 20лв за такси.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 30 Авг 2021, 14:49

Тази тема е тотален бълвоч! Всички знаем какво е положението в Бг с можещите и неможещите. Това да прецениш, че можеш да караш безопасно с много над ограничението не искам да го коментирам, понеже те всички дето летят ниско точно това им е заключението, че Могат. Как пък на мен не ми се случват такива неща да скачам на спирачките с двата крака....аааа сетих се понеже съм от тези неможещите, дето карат 90 км по магистралата без да пипат почти спирачката. Е да аз съм олигофрен дето пъпли със 110 км/ч по аутобана и бави бързащите със 170-200 км/ч мозъчни хирурзи дето имат час да си трансплантират мозък, с който ще могат да преценяват нещата още по-добре при още по-висока скорост.
Сега сериозно: питам Ви за къде сте се разбързали толкова? Ще свърши мястото на морето или у Софето ли? Повече няма и да влезна в тая тема!

Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Авг 2021, 14:49

Липсата на книжка не ги спира да шофират тия...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 30 Авг 2021, 15:05

randity написа:Ама и събираемост да има на тая солидна глоба.
:yes: Ами и за събираемостта има начин, който и сега би трябвало да се прилага, но няма желание явно, или пък сигурно е така измислен закона, че да се оставят вратички. Един запор на сметките, докато не се издължи глобата, няма да направи 100% събираемостта, но определено ще я вдигне доста.
Don_Diego написа:Липсата на книжка не ги спира да шофират тия...

Спира, спира. На много длъжности се търси шофьорска книжка вече, като го изритат от работа и остане гладен няколко години ще му дойде акъла.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 30 Авг 2021, 15:07

ceco_kd написа:...Сега сериозно: питам Ви за къде сте се разбързали толкова? Ще свърши мястото на морето или у Софето ли? Повече няма и да влезна в тая тема!...
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk

Принципно щом караш така не си алфа, по-скоро си жена, не ги преценяваш нещата, пречиш на играчите и изобщо по-добре не се кавчай на кола повече, за да могат да си правят ралито манЯците.
Ако пък си имал грешката да създадеш семейство и деца - по-добре ползвай влак. На пътя има място само за пилоти и истински мъжкари, дето надминаването в сляп завой им е като да не дадат мигач.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Авг 2021, 15:09

Don_Diego написа:Липсата на книжка не ги спира да шофират тия...

Спира, спира. На много длъжности се търси шофьорска книжка вече, като го изритат от работа и остане гладен няколко години ще му дойде акъла.[/quote]

Няколко познати имам с отнети книжки или изобщо не си връщат книжките или си карат без книжка, просто пропускат да кажат на шефа, че са им взели книжката :dunno:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 30 Авг 2021, 15:22

Комбина написа:

Марката на колата.

Не се притеснявам да споделя с вас, че сме били с доста над ограничението. Не упреквам хората, които карат с нормална скорост. Упреквам хората, които без причина седят в лява лента със 120. Това, колко сме били засилени си е наш проблем, но и с 220 и с 150, човека в лява лента си е там и те кара да намалиш.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 30 Авг 2021, 15:30

^ Така е, но и той, както и ти "преценява" да наруши правилата.
"Какво пък толкова нередно прави, просто си кара където си иска"
Както и ти "не правиш нищо толкова нередно, само караш с 200, а той ти пречи на ралито"
Не знам дали този процент не ти е достатъчен да се досетиш, че си в опасност, но с 60% неадекватни шофьори в натоварен трафик аз не бих експериментирал.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата