България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 26 Авг 2021, 10:00

Навлязохте във научната фантастика не ами направо в приказния свят на елфите с тия камери следящи записващи предаващи ...
Една идея от мен : тези камери дето ще самохващат джигита мое да ги продават с чифт белезници да се самоарестуват джигитите като съгрешат :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Авг 2021, 10:29

Jordana написа:Навлязохте във научната фантастика не ами направо в приказния свят на елфите с тия камери следящи записващи предаващи ...
Една идея от мен : тези камери дето ще самохващат джигита мое да ги продават с чифт белезници да се самоарестуват джигитите като съгрешат :mhihi:

Кое е фантастика?!
Моята служебка има подобни глупости, за движение в лента, разпознаване на пътните знаци и още подобни щуротии, които са вероятно на 20 години.
Аз на другата ми кола имам видеорегистратор с GPS, дето също предупреждава за надвишаване на скоростта.
Просто се свърват към необходимите модули и това е.

А в Русия се казва, че са намалели джигитите с над 40%.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2021, 15:24

Много сложно… а може просто да се подобри още малко събираемоста на глоби и бонус малус-а да се засили и изцепките ще приключат за 2-3 години докато застраховките се калибрират според селянията на шофьорите …

Докато едно такова изпреварване като това на видеото на вичо не му струва на състезателя няколко хиляди лева- ще ги има такива ….
Последна промяна alx на 26 Авг 2021, 15:27, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 26 Авг 2021, 15:26

alx написа:Много сложно… а може просто да се подобри още малко събираемоста на глоби и бонус малус-а да се засили и изцепките ще приключат за 2-3 години докато застраховките се калибрират според селянията на шофьорите …

Може, но положението е "искаме, ама нямаме желание"! Ще се ядоса електората така! :angel: :angel: :angel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 26 Авг 2021, 15:29

В Европа вече се тестват G-метри, които предоставят информация за стила на шофиране и развиваните скорости градско и извънградско. Няма държавата да наложи поставянето им, а застрахователите. И когато всички компании го изискват Ганьо нема де дъ оди ;)
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Авг 2021, 15:40

абе, продължавам да виждам, че 99.9% от МЕГА шофьорите (в тубата)... както и 90% от тези по улицата... включително и жените държат волана като Vin Diesel :kuku: :wave: :kuku: :wave:

така по-лесно се прицелват ли? :shock:

Изображение

Изображение

Изображение

--------

А това е БАЩА МУ на Мистър Кеш :angel: :bowdown: :ok: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Изображение

Ясна работата :bchug:

:kuku: :wave:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spirco » 26 Авг 2021, 15:48

Не ви разбирам. Скачате срещу ограниченията, маските, ваксините ... а тук искате да ви следят с камери и разни метри докато шофирате. Много се надявам да не дойде скоро времето когато ще трябва да се пита дали може да си обърше човек задника, но хората май сами го искат.

И какво толкова е направил този на видеото? Изпревари без да създава проблем за когото и да е. Там някои от завоите са такива, че се вижда и след завоя. Някой обърна ли внимание колко време стоя в другото платно? Ако нямаше видимост дали нямаше да се прибере веднага? Сигурно има и самоубийци, но ми се струва, че не всеки който изпреварва на забранено е такъв. На изкачването от Горна към Арбанаси (струва ми се че видеото е от тоз път) се случва да изпреварвам и аз в началото на правия участък. Някои там карат с 30-40. Като съм с колата и мога, изпреварвам и продължавам без да преча на никой. С джипа си карам след него дори и с 20.

Пак питам какво ви пречат хората които нарушават правилата, но не създават опасност? Не бъдете такива коне с капаци а си използвайте главите. Не всички са с еднакъв интелект от там разликата в съобразителност, преценка, мислене... Правилата са за да уеднаквят нещата до някакви безопасни и приемливи за всички граници ... за тези които могат по - малко. Поради това не виждам защо трябва да се следват винаги и сляпо.
Последна промяна spirco на 26 Авг 2021, 16:06, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2021, 16:00

Аз съм "ЗА" малуса, ако е направен кадърно. А не снимат те на някоя хранилка и айдее 5 години отиде коня у ряката. Но и за мен това е начина да се спрат терористите на пътя. Познавам хора с 4-5-6-7 катастрофи до 25-26 години. Които се качват на все по-мощни коли. Още не е боядисал броните от предния бордюр, вече пак излиза с вратите. 180км/ч в града. Да им стане ГО няколко заплати и да се кротнат малко.

vicho написа:Ясна работата :bchug:

:kuku: :wave:

Коли по 200++ коня, да не говорим 500+++ коня така да се държи волана... си е въпрос на време за беля. Еле пък Мистър Кеша с двата месеца опит на 800 коня :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Авг 2021, 16:15

Малуса ще го събори тоя :yes:
Признайте си че се дразните от торбите с пари на това малкото дрисоче не от това как държал геврека ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2021, 16:42

То в един момент и книжка взимат, нали знаеш ? :wave: После без книжка колко дълго да минава номера ? А те гъзарите обичат и в чужбина да ходят. Да не трябва абитуриентките да го возят с неговата кола :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Авг 2021, 17:13

Jordana написа:Малуса ще го събори тоя :yes:
Признайте си че се дразните от торбите с пари на това малкото дрисоче не от това как държал геврека ... :mhihi:

мен лично еднакво ме дразнят и тия с е60тките, и тоя с брабуса... еднакви лайненца с различни възможности :P

същата работа и с тези които карат в аварийната, дали колата е за 1,000 или 100,000 или 500,000... слабо ме интересува :idea:

малуса е достатъчно да събори останали усрьовци :ok: :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2021, 17:20

spirco написа:И какво толкова е направил този на видеото? Изпревари без да създава проблем за когото и да е.

ти.. надявам се, че се шегуваш... нали? не мога да повярвам, че има някой които има книжка (ти нали имаш?) които е ок със такава "маневра"

това е някакъв балкански манталитет- "ми нали не е създал проблем- няма проблем". да- сега не го е създал... а утре като от другата страна е някой със малка кола със семейството си и това чудо на немския ум го нацели със 2та и половина тона и ги направи на палачинки- ок ли ще е? ами ако е твоето семейство? ами ако кара жена ти и дори да не се ударите от страх жената кривне в канавката и през таван веднъж- дваж? ... ами ако ме нацели мене в три и половина тона джип и геройски се размаже някъде под радиатора и ми смачка картера и аз трябва да живея с мисълта, че съм убил (се е убил в мене) човек до края на живота си?

мислете бе хора... лошото което днеска минава покрай вас утре може да ви направи страшни проблеми ако не се погрижите по някаква схема да не се случва повече.
Последна промяна alx на 26 Авг 2021, 17:48, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2021, 17:26

Jordana написа:Малуса ще го събори тоя :yes:

аз познавам човек във щатите със $18000 граджанска застраховка на година...

плюс, че повечето по- сериозни пътни нарушения са felony crimes (всички нарушения които водят до разрушаване на материална собственост или контузии) и носят ефективни присъди...

така, че да- една добре сметната бонус- малус ще събори всеки... по един или друг начин...

но както казаха по- горе - искаме ама няма желание
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Авг 2021, 18:48

Алха , приказваш като някой балтиморски песниониран коп . :mhihi: Точно масачузет дето е номер 1 щат за селяндурски изцепки във всичко , сигурно караш като баба и ти свирят постоянно разни реднеци но ти държиш фронта виждам . Отпусни малко жилата бе , тая емиграция ви изпива соса там в тоя масачузет че и нагоре чак до торонто почват да се побъркват хората :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2021, 18:58

Jordana написа:Алха , приказваш като някой балтиморски песниониран коп . :mhihi: Точно масачузет дето е номер 1 щат за селяндурски изцепки във всичко , сигурно караш като баба и ти свирят постоянно разни реднеци но ти държиш фронта виждам :mhihi:

батка, пак си изпуснал генератора на случайни думи гледам... не ми се сърди- ама с оглед на това което написах- това което ти написа е сбирщина от случайни думи... нищо не разбрах.

ама сефте...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата