България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от nickstorm » 21 Авг 2021, 15:34

Гледам, че става въпрос за кръгови и с риск да се повторя.... :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=Dv8vVU2bEh0

:lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 22 Авг 2021, 0:35

vicho написа:
ID A написа:още с влизането подавам ляв мигач и заемам най-вътрешната лента, за да могат тези от Люлин да се включват.

кел файда като не се включват, а чакат да е свободно до Овча купел!!! :mhihi:

иначе да "излетиш" от кръговото трябва да си специална порода МОЖАЧ :kuku: :wave:

например те тоя много кара

Изображение

Тая вечер още една на същото кръгово :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 22 Авг 2021, 1:27

randity написа:Ето и една ситуация от мен, доказваща за пореден път, че малцина знаят как да се движат в кръгово. Снощи се прибирам от Околовръстното посока Люлин. На кръговото за Банкя излизам и трябва да взема втория изход посока Люлин. При включването си виждам някакъв служебен бус, който излиза от първия и продължава в най-дясна лента (на снимката изхода от който излезе все още не е пуснат в експлоатация). Някак ми мина през акъла какво ще последва и пуснах газта и се оказах прав-мангала продължи направо от най-дясна лента. Човека пред мен едва успя да вземе изхода пред него (засичайки го), а идиота хвана и наби спирачки в средата на изхода. В последния момент набих спирачки и вече виждах как се удрям в десния ръб на бронята му, но на милимунди се разминах. Спрях и отворих вратата, крещейки с цяло гърло дали е нормален, а циганина ме гледа отвътре и вдига рамене тип "Е ко съм направил". В края на краищата ми подаде един среден, а само факта, че приятелката ми беше до мен в колата и се беше стресирала много, го отърва от това да не тръгна след него. Изображение

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk

Че доста от хората не се движат правилно в кръгово е вярно. За правилото на дясностоящия изобщо не ми се говори. 50% от шофьорите не го знаят, или им е под нивото. Особено на Т-образно, може да те отнесат директно и да ти се скарат, защото каращия направо бил с предимство.

randity , би ли обяснил какво е нарушил този с буса по-ясно, че не разбрах? Засякъл те е, излязъл е от средна лента, или?
Лудия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 22 Авг 2021, 8:39

В кръговото правилата са същите каквито при всяко кръстовище : "Завиването надясно се извършва от най-дясната пътна лента по посока на движението, а когато лентите са обозначени за движение в съответна посока - от лента, предназначена за завиване надясно."
За излизащите от средна и лява лента
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 22 Авг 2021, 8:53

Онзи с буса е отнел предимството и се е включил. Съответно колата до колегата е минала пред него и той е треснал спирачки, оттам и колегата е спрял насред кръговото.
Много хора си мислят, че щом си завършат маневрата, вече отпадат предимствата, а това не е така. Маневрата не трябва да води до промяна на скоростта или посоката на други участници. Затова на същото това кръстовище при кола в средна лента без мигач и с десен, стоиш и чакаш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Авг 2021, 9:00

Правилото на десния го знаят всички но го тълкуват както им отърва . Един преди време ми излиза от дясно от отбивка без предимство със ускорителна лента и аз карам съвсем нормално тоя се опита да ме избута от дясно за да се включи в движението . Естествено не го пуснах и спрях така че да не може да мине , и урода вика бил отдясно с предимство :kuku: И от други случаи си правя извод че правото на десния е перманентно и важи без оглед на знаци маркировка и каквото да било . Щом отдясно ще те отнесе даже и в кръгово , минавам всеки ден по едно от новите кръгови тука на сливница и всеки ден има стъкла посипани .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Авг 2021, 14:27

това кръгово е опасно

https://novavarna.net/2021/08/22/%d0%be ... p51Hbqukfc

:lol:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Авг 2021, 14:52

Като видях един пост във фейсбук... на магистралите няма кръгови, ама има включвания. С 40км/ч включване е любимо :banghead: Преди няколко месеца ми се налагаше като возещ се да правя забележки на човек с над 30 години стаж, който не знае как да се включи :banghead: С 40км/ч да се качиш на магистрала със 140 ограничение си е престъпление! И не бяхме в Нисан ГТ-Р. Докато стигнем 90-100 минават 2 минути в кола 60 коня с пуснат климатик :lol: Та карането в лява лента помага и за тези дебили.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 22 Авг 2021, 15:18

Сега като го спомена THT, случвало ми се е няколко пъти да се включвам зад такъв бавен. Респективно заради него аз също не мога да набера в ускорителната, пък тя като свърши нашия бие мигач и влиза в ляво без изобщо да се интересува както става около него. Аз обаче си гледам в огедалото и не искам да засичам хората. Тогава ми се налага да ускоря във вече превърналата се в аварийна лента и да си се включа с поне 100. Съзнавам, че това в очите на околните изглежда като голяма селяния и се чуват изказвания за тия с бмв-тата, ама какво да направя друго :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Авг 2021, 17:28

b_u_b_o написа:Сега като го спомена THT, случвало ми се е няколко пъти да се включвам зад такъв бавен. Респективно заради него аз също не мога да набера в ускорителната, пък тя като свърши нашия бие мигач и влиза в ляво без изобщо да се интересува както става около него. Аз обаче си гледам в огедалото и не искам да засичам хората. Тогава ми се налага да ускоря във вече превърналата се в аварийна лента и да си се включа с поне 100. Съзнавам, че това в очите на околните изглежда като голяма селяния и се чуват изказвания за тия с бмв-тата, ама какво да направя друго :dunno:

… ми примерно да спазваш дистанция зад него и да го изпревариш от ляво както си трябва след като сте се включили вече (с 40 или там с колкото се влачи)…. или дори да спреш ако зад него се набие някой дето си е карал в дясното по магистралата…. и след това да се включиш… но това да го минеш със 100 от дясно във вече аварийната… извинявай… а ако някой добре се е засилил в дясната и тоя охлюв пред тебе го засече както си влива с 40 и болида тръгне да бяга в авсрийната и ти си там набирайки се- нали знаеш какво става? Да не говориме че тоя дето се набира с 40 пред тебе го прави защото може да е лош шофьор а може и да търси къде да отбие като се влее… и като тръгне да отбива а ти си там- какво правиме?

Мисълта ми беше, че всяка “саморазправа” със някой бързак/ охлюв/ жена/ извънземен при която грубо нарушиш закона е най- вероятно груба селска проява независимо какво е свършил дразнителя….

Ма пак- аз кво знам. Карам трабант и всички ме псуват
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 22 Авг 2021, 18:03

alx написа:
b_u_b_o написа:Сега като го спомена THT, случвало ми се е няколко пъти да се включвам зад такъв бавен. Респективно заради него аз също не мога да набера в ускорителната, пък тя като свърши нашия бие мигач и влиза в ляво без изобщо да се интересува както става около него. Аз обаче си гледам в огедалото и не искам да засичам хората. Тогава ми се налага да ускоря във вече превърналата се в аварийна лента и да си се включа с поне 100. Съзнавам, че това в очите на околните изглежда като голяма селяния и се чуват изказвания за тия с бмв-тата, ама какво да направя друго :dunno:

… ми примерно да спазваш дистанция зад него и да го изпревариш от ляво както си трябва след като сте се включили вече (с 40 или там с колкото се влачи)…. или дори да спреш ако зад него се набие някой дето си е карал в дясното по магистралата…. и след това да се включиш… но това да го минеш със 100 от дясно във вече аварийната… извинявай… а ако някой добре се е засилил в дясната и тоя охлюв пред тебе го засече както си влива с 40 и болида тръгне да бяга в авсрийната и ти си там набирайки се- нали знаеш какво става? Да не говориме че тоя дето се набира с 40 пред тебе го прави защото може да е лош шофьор а може и да търси къде да отбие като се влее… и като тръгне да отбива а ти си там- какво правиме?

Мисълта ми беше, че всяка “саморазправа” със някой бързак/ охлюв/ жена/ извънземен при която грубо нарушиш закона е най- вероятно груба селска проява независимо какво е свършил дразнителя….

Ма пак- аз кво знам. Карам трабант и всички ме псуват

Ми не, явно нещо не можеш да си представиш ситуацията, щото вариантите които даваш не са релевантни. Първо в момента в който тоя се включи с 40 в ляво(тоест в дясна лента на магистралата) и отзад идва някой с нормална скорост 110-120, как да влезна м/у тях двамата точно? Да направя дистанцията в която задния трябва да спре още по-малка ли? Спирането също е неадекватно във вече свършила ускорителна, после от 0км/ч ли да се включвам и колко ще трябва да чакам да се отвори достатъчно голяма дупка за да влезна от спряло положение? А за бягането от задния на бавния в аварийната как ще стане ако и аз съм бил зад бавния преди да излезе, нали трябва да мине през мен? А ако аз вече ускорявам, трябва да се движи дооста над 140, за да може намалявайки да ме стигне и удари. :dunno: Само за дистанцията мога да се съглася, обикновено я оставям, но тя бързо изчезва когато аз започна да ускорявам а ония си крета с 30-40, единствения вариант е да си седя на изхода на бензиностанцията и да чакам предния да се включи преди изобщо да тръгна. Предполагам така ще правя, въпреки че рискувам да ме освиркат отзад кво спирам и кво чакам пък там :lol:

ПП и не това не е "груба селска проява" за да накажа "дразнителя", ами най-адекватното за мен излизане от ситуацията създадена от "дразнителя" основно и до някъде от мен непридвиждайки неговата неадекватност в зародиш :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Авг 2021, 18:08

оправдания винаги има колега... и съм сигурен, че за себе си си прав и каквото и да кажа няма да ти променя наклона...

аз просто изкоментирах, че не бих постъпил така и не одобрявам такива изпълнения.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 22 Авг 2021, 18:12

alx написа:...и каквото и да кажа няма да ти променя наклона...

Не можеш щото нямаш аргументи :mhihi: Както виждаш за дистанцията се съгласих и ще се опитам да не изпадам в такива ситуации, за останалата постановка няма как да се съглася като това което предлагаш е далеч по-опасно от това което съм направил аз. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 22 Авг 2021, 19:20

b_u_b_o написа:

Не можеш щото нямаш аргументи :mhihi: Както виждаш за дистанцията се съгласих и ще се опитам да не изпадам в такива ситуации, за останалата постановка няма как да се съглася като това което предлагаш е далеч по-опасно от това което съм направил аз. :dunno:

Колега, не се мъчи.... тоя знае всичко, изобретил е интерната, автомобилите, оръжията сигурно и вселената, той не бърка и знае всичко, на него аргументи не му трябват той е прав по подразбиране..... няма смисъл :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Авг 2021, 19:45

b_u_b_o написа:

…. нямам аргументи? Ето ти един- Спазвай закона бе човек… със 100 в аварийната ако ти имаш оправдание за себе си- аз нямам… днеска ще минеш метър, утре ще минеш метър на третия път ще направиш мазалото…
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата