Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Потребител
Аватар

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Unlim » 13 Авг 2021, 19:41

Spunky написа:Антиваксърите имате два варианта:

-пищите и ревете по форумите/на маса и рискувате да отнесете доживотни щети
-боцкате се, минимизирате риска и се връщате, като пълноправни членове в обществото

Имам опит с второто. Хубаво е.

Имаш опит да си престъпно прост, като чета какво си написал.
Проблемът е, че престъпно простите индивиди под претекст, че индивида и мнението му са неприкосновени, разнасят умствената си помия където им скимне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Авг 2021, 20:00

Излезе ли вече официалния резултат/статистика от повторно заболяване на ваксинирани и преболедували? Колко често става? В колко тежка форма протича заболяването? Смъртност? Защо трябва да се делим на ваксинирани и неваксинирани? Нека се делим на такива с антитела и такива без, ако изобщо трябва? Или моите антитела са по-антитела от вашите? Каква е разликата в антителата и броя им при едните и при другите (мога да кажа някакви резултати от завода, където работя)? Нека разсъждаваме малко по-логично!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 13 Авг 2021, 20:07

Ако ваксините бяха скъпи и дефицитни, досега нямаше да остане ни един неваксиниран :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Авг 2021, 20:18

Е, това вече си е изкривената българска действителност :mhihi: :mhihi: :mhihi: ! Няма какво да се каже повече...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Авг 2021, 20:41

Гледайте откъм добрата страна на нещата- антиваксърите ви плащат част от ваксината. Така хем са преебани с пари, хем, че не са се ваксинирали :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 13 Авг 2021, 20:53

Който го прочел, прочел :lol:
Последна промяна sub_eleven на 13 Авг 2021, 21:07, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 13 Авг 2021, 21:03

Spunky написа:Антиваксърите имате два варианта:

-пищите и ревете по форумите/на маса и рискувате да отнесете доживотни щети
-боцкате се, минимизирате риска и се връщате, като пълноправни членове в обществото

Имам опит с второто. Хубаво е.

Виж сега, това че ти си се пре*бал и си се боднал ( продал за жълти стотинки ) не означава, че и ние нормалните ще го направим. Живей си живота без странични ефекти (но не се знае има време) :yes:

Подкрепям горното мнение на @sub_eleven

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 13 Авг 2021, 22:41

Аз от този момент прекратявам всякакви контакти с ваксинирани :D . Дженифър /Анистън/, моля те , не ме търси , знам че си ваксинирана и може да носиш вируса без да знаеш и да ме заразиш :nono: :help: .Оказва се ,че ваксинираните разпостраняват вируса без да знаят и затова отново гръмнаха държави като Израел ,Кипър , Малта , Франция , Португалия и т.н. Ваксините май само ще удължат агонията . Цялата стратегия на борбата с КОВИД ще се окаже една голяма грешка .Вместо да се работи върху лекарство ...Ама ще секнат доходите на новите фарма милиардери .Абе всичко е толкова прозрачно , половин свят балъци , :banghead: не е истина...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Авг 2021, 23:14

mr_petroff написа:Аз от този момент прекратявам всякакви контакти с ваксинирани :D . Дженифър /Анистън/, моля те , не ме търси , знам че си ваксинирана и може да носиш вируса без да знаеш и да ме заразиш :nono: :help: .Оказва се ,че ваксинираните разпостраняват вируса без да знаят и затова отново гръмнаха държави като Израел ,Кипър , Малта , Франция , Португалия и т.н. Ваксините май само ще удължат агонията . Цялата стратегия на борбата с КОВИД ще се окаже една голяма грешка .Вместо да се работи върху лекарство ...Ама ще секнат доходите на новите фарма милиардери .Абе всичко е толкова прозрачно , половин свят балъци , :banghead: не е истина...

Аз и отказах, сега и ти ... горката, ще си живее сама с операциите.

Хората са офце. Никой не мисли с главата си. Казали по телевизията и търчи. Гьобелс се върти в гроба. Аз никога не бих повярвал, че така може да се вярва на пропагандата. И не само за грипа. За всичко.

Понеже никой не е писал, да допълня. Лекарство против кашлица. Лекарите го препоръчват за вашите деца. От най-реномиран производител :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 14 Авг 2021, 7:48

Сигурно работи горното. Успокоява...

От цялата работа с ваксините, а и не само, разбрах, че малко ни трябва на хората да застанем един срещу друг и да се избием.

Е сега при това затваряне, нещата няма да са мирни като предните пъти. Така си мисля, освен ако не е с малки ограничения. Защото едни ще се хранят, други не. Не всеки има мазнинка под кожата.

Вчера разбрах за мъж на моята възраст, който починал на вторият ден след ваксината от тромб. Доста такива има, но никой нищо за тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Авг 2021, 8:04

Сигурно вече някой го е казал, но аз мисля, че ако ваксините бяха ограничени бройки и струваха по 150 евро, всички щяха да се напъват за ваксини :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 14 Авг 2021, 8:12

Е.Димитров написа:Сигурно вече някой го е казал, но аз мисля, че ако ваксините бяха ограничени бройки и струваха по 150 евро, всички щяха да се напъват за ваксини :mhihi:

Не, щяха да се напъват ако повече хора го бяха изкарали тежко и доказано спасяваше.

Примерно почва епидемията и тръшва ударно млади и здрави в гроба. Дали няма сам да се замоизолираш без да ти казват? Дали ще ходиш в мола или на кино? Ресторант? Дали няма да сложиш една, че и две маски и то без да ти казват? Дали ще идеш да пазаруваш в Лидл и да се редиш на касите?
И ваксината и да не е изпитана, в този случай ще се замислиш да си я биеш.

А сега кво, само ти повтарят да се пазиш, да си отговорен, да се ваксинираш, трите Д-та и т.н. Говорят ти за разни случаи, чул си, че има. Повечето хора го хванали и се отровили от лекарства, после последици имало.

Но не забравяйте, че не сме овце.

п.п Знам, че има лични трагедии в някои семейства, имало ги е и ще ги има и БЕЗ ковид обаче.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2021, 10:32

Темата ми заприлича на един разговор миналият ден край мен. Един г-н на около 55-60 и една г-жа на над 60. Тя живее във Франция и онзи къде си отвори устата да каже, че не можело бие Българите да сме по-умни от целия свят и ваксините били хубави, но сме били неосведомени заради управляващите. Малееее, тая изля ада отгоре му. :mhihi: След куп обяснения какво било във Франция и как народа се бунтувал срещу ваксините, как в Израел уж ги подмамили и не знам си какво се оказало сега, избълва му куп неща с 300 в час и накрая му вика не искам да разговарям с вас, заради такива изпълняващи всичко, което им кажат отгоре, че е хубаво сме на тоя ред. :mhihi: Аз разбира се ме питаха за мнение, но викам мога ли се вра между шамарите и им казах лично убеждение, всеки да прави каквото реши. Ама сложил ли си, викам не съм, ама не съдя, който си е сложил, та и тука все тая, кой сложил или не за мен, даже се радвам на ваксинираните, че поне добиват увереност и от там по силата на внушението е възможно според мен да са по-устойчиви на вируса. Все пак когато човек се чувства добре и вярва в нещо увеличава шансовете си за положителен краен изход.
Ама в кръга на шегата да питам ваксинираните, качихте ли 2-3 см. отдолу? :mhihi: Щото като ви чете човек ще реши, че ползите са огромни и далеч надхвърлят кръга на вируса.
Аз им завиждам само за едно честно казано и сън готов да изгоря на кладата тези, които го измислиха, а именно отпаданията на ограниченията им за пътуване. Макар от някои държави да видяха, че е неуместно и с ваксина или без, пак може да разнасяш и си им искат тестове. Обаче някак ми е тъпо като ида до Германия за няколко дни и на границата да ме чакат с въпроса имаш ли ваксина :banghead: ако не карантина или тест да ти бръкнем в носа, хем да олекнеш 30 кинта, хем да ти губим времето, хем ти набием 40 пъти в главата да се ваксинираш за да нямаш ходения по кабинети и пращане на мейли с негативни резултати към РЗИ Видин. Даже последният път лично отидох до тяхното РЗИ, че работеше и викам да не се предоверявам на мейлите, защото ако не го видят навреме полицая може да ти почука на вратата сутринта и въпреки отрицателния тест да ти каже, че си под карантина, а пази боже да те няма у вас, направо те съдят ако реши да се заяжда, знам за такъв случай. В същото време някой, който си сложил пилешко желе си развява това като ДОКАЗАНО можел да заразява всеки. :dummy: Е, къде е разликата между мен и него?

500 лева струва подкупа на едно място тука да влезеш при доктора, той да изпразни спринцовката на земята и да ти сложи сертификат. Ама не ми се дават нещо. :mhihi:
Ще чакам да паднат тарифите или да намеря по-малко алчен доктор. :mhihi:
Това си е вид изнудване, понеже познавам достатъчно хора, които си сложиха ваксини само за да могат да пътуват уж свободно навсякъде. Сега се оказва, че и това не е било 100% така, но то като със самите ваксини, самтаймс люн.... :mhihi: Фифти-фифти вика, сякаш тоя процент 50 реално не значи на Български "нямаме идея какво може да стане, ама или ще стане, или няма", което по западняшки може да звучи на някого като шанс в проценти, на мен ми звучи просто, че процента може да е както 99 в едната посока, така и точно толкова в другата, тоест за да е лесно разбираемо и да се пласира най-вече ще го кръстим 50 на 50. :mhihi: Като Ицата бе, може да биемз ама може и да паднем, пък знак Х все едно няма и математически все едно не е 33.3 на 33.3 на 33.3. :mhihi:
Може да ми се падне шестица от тотото, ама може и да не ми се падне, фифти-фифти.
Последна промяна Top Gun Maverick на 14 Авг 2021, 10:43, променена общо 3 пъти
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Авг 2021, 10:34

BMW_POWER написа:Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Авг 2021, 10:59

Не се напиняйте , много от тия методи които коментирате не се прилагат вече само заради политически коректното отношение на медицината към тези неща . Това в супер цивилизованите държави , в не толкова супер цивилизованите не е баш толкова еднозначно . верно че няма да пиете радий но може да ви направят челна лоботомия и някои други неща които не вярвам да лайкнете :mhihi:
По отношение на ваксините , вече знам за два случая където цялото семейство са с ваксина и с ковид . Пълен майтап са тия ваксини , полза никаква срещу делтата поне вреда да няма разчитам поне с това да не са сгафили . :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата