Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
steeN написа:///M Power написа:steeN написа:Кмета не може да спре нищо. Спира го ДНСК през 2019. Нещо си се фиксирал с тази опозиция.
Кмета има доста вратички с които може да спре/забави даден обект.
Да, добре. Буквално ДНСК го спря през 2019. Едно си баба знае, едно си бае.
Като дойде следващото правителство, пак от опозицията, магически като им изчезнат
проблемите ще видим какво ще обясняваш.
Повярвай ми с това се занимавам и добре познавам кой какво може, иначе да ДНСК го спря, след сигнали на граждани и община

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Много добре го знам с какво се занимава, от 100 години сме в тоя форум. Но това, че е демагог си е негов проблем.
ДНСК като са под контрола на управляващите, защо спират за несъществуващ проблем за сигнали от "граждани"?
Въпроса ми си стои - като го пуснат при следващото правителство, опозицията ли пак ще е проблема
https://www.svobodnaevropa.bg/a/29865173.html
Тва стана 2019 г. Баси "гражданите". Ясно, че не знаеш за какво става дума, няма смисъл да продължаваме разговора.
ДНСК като са под контрола на управляващите, защо спират за несъществуващ проблем за сигнали от "граждани"?
Въпроса ми си стои - като го пуснат при следващото правителство, опозицията ли пак ще е проблема

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29865173.html
Министър-председателят Бойко Борисов лично е заявил, че спира строежа на сградата „Златен век“. Това стана ясно от интервю пред бТВ на активиста от Инициативен комитет „Лозенец“ Мариан Башур, който каза, че премиерът му е съобщил за това решение в телефонен разговор.
Други двама активисти от ИК „Лозенец“ – Николай Вапцаров и Войслав Тодоров заявиха, че кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект на столицата Здравко Здравков са застанали на тяхна страна и очакването им е от ДНСК да обявят, че срокът за строителството на сградата е изтекъл.

Тва стана 2019 г. Баси "гражданите". Ясно, че не знаеш за какво става дума, няма смисъл да продължаваме разговора.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Не знам, но с тези цени или имаш жилище, или живееш на квартира, или плащаш една средна заплата за кутуйка. И това е тъжно, защото колкото е лошо положението с имиграцията на млади хора, така с тези имоти става по зле.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Точно същото си мислех наскоро. При тези цени и особено при тази тенденция... като се скапят окончателно панелките и парите не стигат за "ново" строителство - какво ще правим? Ще стане като навсякъде - 20% ще имат собствени жилища, 30% ще ги изплащат цял живота, а масовката ще се мъкне по квартири, щото "така е по-изгодно"...

Excellent! Steven is my name!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Borymeckata написа:Точно същото си мислех наскоро. При тези цени и особено при тази тенденция... като се скапят окончателно панелките и парите не стигат за "ново" строителство - какво ще правим? Ще стане като навсякъде - 20% ще имат собствени жилища, 30% ще ги изплащат цял живота, а масовката ще се мъкне по квартири, щото "така е по-изгодно"...![]()
Не е ли точно така на запад, накъдето драпаме да стигнем?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Предполагам, че е така... и ние натам отиваме.
Да бачкаш 25 години за някаква дупка - това ако не робство, не знам какво е. От година някъде работя с един испанец, иначе много свестен човек. Та тоя ни покани на парти, защото най-накрая, след не знам коклко си десетки години, си изплатил апартамента. 330 000 евра. Като го поразпитах, става въпрос за някакъв тристаен апартамент (?!?) около 70 квадрата в покрайнините на Мадрид, даже ми показа сградата в Гугъл мапс. Начерта ми разпределението... И двамата сме строителни конструктори, та успях да си го представя - вервайте ми, всяка изкривена панелка е по-добре от това. Половината е коридор, четири малки стайчета (кухня, всекидневнма и две спални) наредени в редичка покрай него и тоалетна и баня в дъното на коридора. Да бачкаш като идиот 25 години за ТОВА... благодаря, не пуша.

Да бачкаш 25 години за някаква дупка - това ако не робство, не знам какво е. От година някъде работя с един испанец, иначе много свестен човек. Та тоя ни покани на парти, защото най-накрая, след не знам коклко си десетки години, си изплатил апартамента. 330 000 евра. Като го поразпитах, става въпрос за някакъв тристаен апартамент (?!?) около 70 квадрата в покрайнините на Мадрид, даже ми показа сградата в Гугъл мапс. Начерта ми разпределението... И двамата сме строителни конструктори, та успях да си го представя - вервайте ми, всяка изкривена панелка е по-добре от това. Половината е коридор, четири малки стайчета (кухня, всекидневнма и две спални) наредени в редичка покрай него и тоалетна и баня в дъното на коридора. Да бачкаш като идиот 25 години за ТОВА... благодаря, не пуша.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Borymeckata написа:Предполагам, че е така... и ние натам отиваме.
Да бачкаш 25 години за някаква дупка - това ако не робство, не знам какво е. От година някъде работя с един испанец, иначе много свестен човек. Та тоя ни покани на парти, защото най-накрая, след не знам коклко си десетки години, си изплатил апартамента. 330 000 евра. Като го поразпитах, става въпрос за някакъв тристаен апартамент (?!?) около 70 квадрата в покрайнините на Мадрид, даже ми показа сградата в Гугъл мапс. Начерта ми разпределението... И двамата сме строителни конструктори, та успях да си го представя - вервайте ми, всяка изкривена панелка е по-добре от това. Половината е коридор, четири малки стайчета (кухня, всекидневнма и две спални) наредени в редичка покрай него и тоалетна и баня в дъното на коридора. Да бачкаш като идиот 25 години за ТОВА... благодаря, не пуша.![]()
И ти си прав, но няма много разумни алтернативи пред него...

Последна промяна ivanski_2 на 02 Юли 2021, 9:53, променена общо 1 път
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Borymeckata написа:Половината е коридор, четири малки стайчета (кухня, всекидневнма и две спални) наредени в редичка покрай него и тоалетна и баня в дъното на коридора.

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Възможно е това да е причината за шантавото разпределение, не мога да споря.
Но има и друга възможност според мен - просто сградата е голяма и квадратна. И за да имат всички стаи прозорец - трябва да ги наредиш по фасадата, а вътре (на тъмно) остават стълбищата, коридорите и сервизните помещения. Стаите му са по десетина квадрата, в едната спалня са те с жена му, в другата са трите им деца (момче и две момичета). Едното легло е двуетажно и между двете легла има 0,5 м. проход. Работен плот е монтиран на панти на вратата на "детската" стая и когато някой седне да си пише домашното - няма влизане / излизане. Това всичко не съм си го измислил - испанецът ми го разпраявя, по собствена инициатива...
Тоя същият испанец, ми беше на гости в панелката и беше страшно удивен, как имам една стая 5,00 х 3,50 абсолютно празна. Реално аз съм сам тук, една стая ми стига, а другата ми се явява излишна. Просто като търсих, не се предлагаше гарсониера и се наложи да купя двустаен. Та можете да си представите как изглежда една напълно празна стая на някой, робувал половин живот, за да се набутат 5 човека в някаква дупка...

Цената съшо е фактор. Аз му казах, че съм купил панелката с една моя годишна заплата, което е истина. Но човекът май не ми повярва... И това не е някакъв мизерник - строителен инженер, много сериозен и отговорен работяга, със значителен професионален опит. Казвам го най-отговорно.
Но има и друга възможност според мен - просто сградата е голяма и квадратна. И за да имат всички стаи прозорец - трябва да ги наредиш по фасадата, а вътре (на тъмно) остават стълбищата, коридорите и сервизните помещения. Стаите му са по десетина квадрата, в едната спалня са те с жена му, в другата са трите им деца (момче и две момичета). Едното легло е двуетажно и между двете легла има 0,5 м. проход. Работен плот е монтиран на панти на вратата на "детската" стая и когато някой седне да си пише домашното - няма влизане / излизане. Това всичко не съм си го измислил - испанецът ми го разпраявя, по собствена инициатива...
Тоя същият испанец, ми беше на гости в панелката и беше страшно удивен, как имам една стая 5,00 х 3,50 абсолютно празна. Реално аз съм сам тук, една стая ми стига, а другата ми се явява излишна. Просто като търсих, не се предлагаше гарсониера и се наложи да купя двустаен. Та можете да си представите как изглежда една напълно празна стая на някой, робувал половин живот, за да се набутат 5 човека в някаква дупка...

Цената съшо е фактор. Аз му казах, че съм купил панелката с една моя годишна заплата, което е истина. Но човекът май не ми повярва... И това не е някакъв мизерник - строителен инженер, много сериозен и отговорен работяга, със значителен професионален опит. Казвам го най-отговорно.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Реалността има обаче още една прослойка млади хора която тук никой не споменава.
Ако си човек работещ на нормална заплата, би искал да притежаваш свой дом където да бъдеш със своята половинка и искате да създадете семейство, просто нямаш алтернатива освен ипотечен кредит.
Не всеки е продал някакви ниви, наследил е от баба си апартамент, баща му е висш държавен чиновник или бере парите по дърветата и иска да инвестира...
Около мен 90% от колеги и близки, нормални хора с малки деца и нормална работа в София са с ипотечни кредити просто защото изборът им е да живеят с родителите си което за всеки трезвомислещ млад човек не е вариант. Или са хора дошли да работят в София. Никой не му допада идеята да се зароби с някоя банка 30 години и да върне парите двойно!
Та тези хора го отнасят най-много заради високите цени надути от тези които по ваши думи купуват цели етажи ново строителство защото нямат какво да си правят парите...
Ако си човек работещ на нормална заплата, би искал да притежаваш свой дом където да бъдеш със своята половинка и искате да създадете семейство, просто нямаш алтернатива освен ипотечен кредит.
Не всеки е продал някакви ниви, наследил е от баба си апартамент, баща му е висш държавен чиновник или бере парите по дърветата и иска да инвестира...
Около мен 90% от колеги и близки, нормални хора с малки деца и нормална работа в София са с ипотечни кредити просто защото изборът им е да живеят с родителите си което за всеки трезвомислещ млад човек не е вариант. Или са хора дошли да работят в София. Никой не му допада идеята да се зароби с някоя банка 30 години и да върне парите двойно!
Та тези хора го отнасят най-много заради високите цени надути от тези които по ваши думи купуват цели етажи ново строителство защото нямат какво да си правят парите...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
c04 написа:Затрили са обявата
Не са бре, излиза си

Мисля, че е гръцка махала?
Инак по испанската връзка, цените в Мадрид са брутални и е в голяма степен обяснимо, столица с население повече от цяла България, втората в света най-посещавана страна... Самият Мадрид не ми е познат, мой приятел живя там 10 години и после за 6 месеца в София вдигна ръце отчаян

Има супер изгодни къщурки и апартаментчета, но на места със почти изцяло туристически ориентирана икономика или доста слаба/липсваща. Но си е яко за живеене, ако не трябва да работиш на място.
П.С. Стаите им наистина са много малки, така е за масите май в почти цяла Западна Европа..

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"