България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Положението с материала е трагично, но няма как да е нещо по-добро. Последната страница е много показателна.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
pampo написа::weed:![]()
![]()
Ще припадна от смях, влизам в темата "България на първо място по смъртност на пътя - причини?" и чета как западняците са гейове, че спират на пешеходни и карат бавно и разумно, и не мрат достатъчно по пътя, дейва и пеерасите.
Трее да им пратим група от най-големите ни майстори, да им покажат как се взема предимство, как се изпреварва в завой и други пинизи на истинските български можачи и карачи![]()
![]()
Разумно и дебилно са две съвсем различни думи, специалисте. Пишат се по различен начин, изговарят се пак различно и значат различни неща.
Иначе можеш да си припадаш и по Брад Пит, всеки с неговите си въжделения.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Да бе, то си личи по статистиките къде са концентрирани дебилите. Но вярвам, че си много про и караш като бог, поради което можеш да отнемаш предимство, когато си прецениш, както и да пускаш пешеходци, когато не е дебилно.
Чудно защо истинските автомобилни състезатели с разни автошколи говорят съвсем друго...
А най-чудно ми е защо, при наличието на толкова много карачи в страната (аз не познавам някой, дето да не може да кара поне мега добре) сме на 1во място по смъртност от цивилизованите страни дейва
Сигурно Брат Пит, Бойко и Костов имат основна вина...
Чудно защо истинските автомобилни състезатели с разни автошколи говорят съвсем друго...
А най-чудно ми е защо, при наличието на толкова много карачи в страната (аз не познавам някой, дето да не може да кара поне мега добре) сме на 1во място по смъртност от цивилизованите страни дейва

Сигурно Брат Пит, Бойко и Костов имат основна вина...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Не че съм очаквал да напишеш нещо смислено
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не сме на първо място , даже сме далеч от първите стига с тия мантри раздувани като дъвка . Дебили има навсякъде по света , до преди 10-15г всичките тия европейски страни които се цитират сега като пример са имали ужасяваща статистика достигаща невероятни висоти . Тука сме си точно 20 години назад по инфраструктура и автопарк , резултата ни е напълно нормален даже много добър като се има предвид условията .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Опитваш се да опонираш “цивилизованите страни”. Щом те са казали, че сме виновни, длъжни сме да им измием краката и водата да пием, знаеш!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Когато мечката пирува при съседите, не е добре и за нас-имаше една поговорка.
След два дни в Испания влизат новите ограничения в градски условия. На много места скоростта от 50км/ч пада на 30км/ч, а на някои места и до 20км/ч.
Пълни изроди, но това е положението, целта е да се премахнат колите, по един или друг начин в Европа.
След два дни в Испания влизат новите ограничения в градски условия. На много места скоростта от 50км/ч пада на 30км/ч, а на някои места и до 20км/ч.

Пълни изроди, но това е положението, целта е да се премахнат колите, по един или друг начин в Европа.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Правят се всевъзможни опити за забавяне трафика, всевъзможни дивотии. Аз преди година водех приятелката на химиотерапия всяка седмица в Париж. Пресичах почти цяла Фр по националните пътища и от 117 сфетофара (броил съм ги не веднъж) се чудех защо успявам да мина на зелено само 3-4????
А тя причината била доволно проста и гадна - на определено място пред всеки от тях има детектор движение. Доближаваш, чакаш целия цикъл, писва ти, качваш се на магистралата и плащаш яко на алчните гъзове.
ПС На много от крещящо натоварените потоци има сфетофари, които светят зелено в пъти по дълго на напречните, кози пътеки. И др и др..
Туй пак при "цивилизованите".
Лошото е, че за мечката си прав.
А тя причината била доволно проста и гадна - на определено място пред всеки от тях има детектор движение. Доближаваш, чакаш целия цикъл, писва ти, качваш се на магистралата и плащаш яко на алчните гъзове.
ПС На много от крещящо натоварените потоци има сфетофари, които светят зелено в пъти по дълго на напречните, кози пътеки. И др и др..
Туй пак при "цивилизованите".
Лошото е, че за мечката си прав.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Не знам, аз напоследък като имам работа из София се хвърлям на метрото. От Младост стигаш до Люлин или Обеля за 30 минути. Както и от Хаджи Димитър до Овча купел за същото време. С тая зелена и синя зона вече из центъра с кола почти не ходя.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Случва се на всички понякога да бързат, не е ли така?
Както споменах горе, удоволствието от шофирането отива на майната си и то. Не обичам да си губя времето в изкуствено създадени задръствания в голяма част от деня и да се моткам. Глупаво е.
Качил си се на колата, съсредоточи се и карай. Има и други на пътя, не си само ти.
Не визирам теб разбира се
Както споменах горе, удоволствието от шофирането отива на майната си и то. Не обичам да си губя времето в изкуствено създадени задръствания в голяма част от деня и да се моткам. Глупаво е.
Качил си се на колата, съсредоточи се и карай. Има и други на пътя, не си само ти.
Не визирам теб разбира се
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Удоволствието ли? Удоволствие на пистата. На пътя си да стигнеш от А до Б, безопасно и съобразявайки се с всички, в това число и "неадекватни". Именно защото на пътя не си само ти. Еле па в градска среда. Ку ще през 5 метра да има светофар и да пресичат кой къде му падне.
Никой насила не те кара да караш кола.
Едно време и аз се дразнех де..ама ми мина и да ти кажа толкова е по-спокойно да караш без изобщо да бързаш за никъде. Даже ми е повече кеф отколкото да бързам.
Пробвай.
Никой насила не те кара да караш кола.
Едно време и аз се дразнех де..ама ми мина и да ти кажа толкова е по-спокойно да караш без изобщо да бързаш за никъде. Даже ми е повече кеф отколкото да бързам.
Пробвай.
Хм,хм...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Моджо написа:Даже ми е повече кеф отколкото да бързам.
Пробвай.
мани... ще се скъси патката

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Айде само да не справим на повече католици от Папата, че да не ви отварям оная тема едно време с анкетата където пуснах и се оказа, че 100%-та от шофьорите тука са нарушавали максимално допустимата скорост в България. После се почна с, ама аз само понякога, ама аз само ако много бързам и пътя позволя, ама аз ако еди какво си, айдееееее, нали закона цитирате до точица, нарушител си? Нарушител си, оувър. Христос не го е казал ей така това за хвърлянето на камъка пръв от някой безгрешен. Всички сме грешници, щом коли още се чипират масово, не ми обяснявайте как го правите за да карате по-бавно и САМО на пистата.
И понякога наистина някой бърза за нещо важно, а понякога за удоволствие. На пистата, на коя писта, на дракона ли? И защо пък трябва да се сравнява макс каране на писта където си хвърляш комплекта гуми с някакво пътно където едва ли ще загреят дори като дадеш газ известно време? Или на Серес и в Румъния да ходим, че да е на що горе нормална писта? Аме не сме милионери, какво да се прави, ще ни траете по пътя и псувате понякога ако нещо ви се стори нередно. Хората вече псуват и от километър да изпревариш в тяхното платно. Явно трябва да няма никой на шосето и тогава да вървят нещата или да е като на пистата, там като се умира виновни няма.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Отваряй да видим.
Едно е от време навреме да НЕ нарушаваш, друго от време навреме да го правиш. Има съществена разлика. И от как карам с 80-85 и 90 само ако има кола зад мен, извънградско 98 % са нарушаващите.
Не че понякога не карам и със 120 или некое 60 не го спазя. Ама е рядко и за кратко.
А за града да коментираш нещо? Или и на теб пешеходците ти пречат. Да пукнат дано.
И, да, пътя не е мястото да си правиш кефа.
Едно е от време навреме да НЕ нарушаваш, друго от време навреме да го правиш. Има съществена разлика. И от как карам с 80-85 и 90 само ако има кола зад мен, извънградско 98 % са нарушаващите.
Не че понякога не карам и със 120 или некое 60 не го спазя. Ама е рядко и за кратко.
А за града да коментираш нещо? Или и на теб пешеходците ти пречат. Да пукнат дано.
И, да, пътя не е мястото да си правиш кефа.
Хм,хм...