Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Може и да си е до човек, не знам, но аз никога не бих избрал хоум офис освен в много редки случаи за по 1-2 дни. Тая година ги пробвах всичките магарии - да работя от вила/море/планина/с приятели. Еми тъпо е. Нито работа вършиш, нито си почиваш. Не съм от хората дето имат лукса да разполагат с 10 стаи в апартамента си. Имаме хол и спалня, това е. Жената колкото и да се съобразява с мен все пак е жена и постоянно ми говори нещо. Нито нея слушам нито успявам да се съсредоточа върху работата си. Отделно не съм почивал от 1 година. Дори и в почивките компа пак е пред мен и ща не ща пипам го.
Отделно от това съм станал голям отвратяга. И не само аз. Всичките ми колеги и приятели са станали много по-раздразнителни от както работим от къщи. И да, можем да се виждаме "извън" работа, но не го правим. Не и както когато работихме в офис. Всеки се е затворил в черупката си. Това влияе и на семейния ми живот.
Когато бях на 16 съм бил антисоциален - кога беше ерата на Warcraft и Diablo 2. И тогава не ми пукаше дали съм в нас или навън, даже по ме кефеше да стоя в нас и да ботя, не исках да виждам хора освен виртуалните си приятели. После порастнах и станах социален. За мен хората на които им е кеф да си седят в тях и да работят са миналия аз но непроменили се. Работата освен работа е и контакт с хора, социализация, смяна на обстановката. Същото е и с училището - и двамата ми родители са учители и според тях поколението, което ще излезе след това учене от къщи ще е... айде да не казвам. И това най-вече заради липсата на социализация.
Абе много може да говорим по темата, но положението явно е като БМВ срещу Мерцедес. Айфон срещу Андроид и т.н. Едва ли има правилно и грешно а по-скоро предпочитания. На едните може да им е гот да си седят в тях, на други не. Ама е кофти едните да наричат другите ненормални и обратното. И преди да ми скочи някой какво съм казал преди това - да, за мен хората които ги кефи да работят от тях са антисоциални. Да се прави разлика от ненормални.
Отделно от това съм станал голям отвратяга. И не само аз. Всичките ми колеги и приятели са станали много по-раздразнителни от както работим от къщи. И да, можем да се виждаме "извън" работа, но не го правим. Не и както когато работихме в офис. Всеки се е затворил в черупката си. Това влияе и на семейния ми живот.
Когато бях на 16 съм бил антисоциален - кога беше ерата на Warcraft и Diablo 2. И тогава не ми пукаше дали съм в нас или навън, даже по ме кефеше да стоя в нас и да ботя, не исках да виждам хора освен виртуалните си приятели. После порастнах и станах социален. За мен хората на които им е кеф да си седят в тях и да работят са миналия аз но непроменили се. Работата освен работа е и контакт с хора, социализация, смяна на обстановката. Същото е и с училището - и двамата ми родители са учители и според тях поколението, което ще излезе след това учене от къщи ще е... айде да не казвам. И това най-вече заради липсата на социализация.
Абе много може да говорим по темата, но положението явно е като БМВ срещу Мерцедес. Айфон срещу Андроид и т.н. Едва ли има правилно и грешно а по-скоро предпочитания. На едните може да им е гот да си седят в тях, на други не. Ама е кофти едните да наричат другите ненормални и обратното. И преди да ми скочи някой какво съм казал преди това - да, за мен хората които ги кефи да работят от тях са антисоциални. Да се прави разлика от ненормални.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
zAcK написа:b_u_b_o написа:Ама нон стоп да си вися в нас изтрещявам. Винаги съм се имал за асоциалка...ама явно не съм чак толкова. И хем живея в къща, ако бях в апартамент да съм се обесил...
Айде прочети си пак писанията и обясни защо първи започна да наричаш тези с различно мнение асоциални?
А иначе, разбрахме те. Затова ти написах, че преиграваш
P.S. Или само в офис с колеги може да си социален?
Тва че съм си мислел, че съм асоциалка пък се оказа че не съм ли те жегна така та подскачаш като ощипана мома

Целия тоя спор ми става ясно колко ви е гот в къщи, та търсите за коя думичка да се хванете и да влизаме в ебаси дискусиите за гпупости

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Затова сега уж се търсят по-големи жилища, защото вече се налага да се прекарва повече време в тях. Ако си имате собствено кътче, хоум офиса сигурно би бил по-лесен.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Spit-Fire написа:Може и да си е до човек, не знам
Абсолютно. Миналата година за 3 месеца бяхме без жилище и обикаляхме при моите родители, при на приятелката родителите. На мен определено най-добре ми понася. Сега още повече си мечтая за къща с двор.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
b_u_b_o написа:Целия тоя спор ми става ясно колко ви е гот в къщи
Продължаваш със заключенията

P.S. Но, да. По-гот ни е в къщи, отколкото в апартаменти

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Spit-Fire написа: Същото е и с училището - и двамата ми родители са учители и според тях поколението, което ще излезе след това учене от къщи ще е... айде да не казвам ...
Всяко поколение казва за следващото, че за нищо не става. Поне до сега.
Защото аз пък виждам точно обратното в сегашното поколение спрямо моето (80-те). Много по-будни и по-добри са в много аспекти.
Spit-Fire написа: ... за мен хората които ги кефи да работят от тях са антисоциални. Да се прави разлика от ненормални.
Не съм съгласен за работата от вкъщи и асоциалността.
Въпрос на нагласа и адаптация към новата среда. Ако си адаптивен ще успееш да се приспособиш, ако не си, изхвърчаш.
Аз съм хоум офис от 3.5 години. Не съм IT.
В началото, офиса и контактите с колегите (и красивите колежки

Ама много.
Но осъзнах, че проблема е в липсата на социална среда през работния ден.
За това си намерих нова - с хора като мен, не ходещи в офис:
Съседи и съседки роботещи от вкъщи, други "поработили" и направили сериозен кеш и решили да се пенсионират на 40

Свят широк и шарен

Отделно и задължително, за да не психясаш, е да намериш време "за мен си" след работно време.
Вместо да се бутам с кроманьонци по кръстовища в час пик от офиса към вкъщи -
Карам колата безцелно за кеф, карам колело, слизам и мия колата щот ми е гот ... и много други, които ми доставят удоволствие и които няма как да правя ако съм в офис и губя кусурнайсе време за отиване и връщане.
И съм щастлив

ПС. И аз съм с 2 деца, момчета. Едното на 3, другото на 8.
И да, нещата се получават много по-добре, отколкото да съм office based.
аз работя за една от големите фирми във света. при нас винаги е било по-свободно и хората работеха дори преди ковид хибридно. имах хора които си работят само от къщи. с ковида всички работиме от къщи. на управленско ниво сме обсъждали начина на работа след ковид и за сега най- вероятно ще бъдеме още по- свободни откъм избор на работно място. предполагам едно 2/3 от хората ми ще работят само от вкъщи ако желаят. аз проблеми нямам. измерването на ефективноста им е същото, инструментите - също.
повечето офисна работа може да се върши от дома. винаги е било така последните 15-20 години, но беше малко "пречи начина на мислене и възприятие". както писах в предишното си мнение ковида се погрижи да забърза заличаването на тези фактори.
за социалната среда- аз лично мисля, че социализирането в офиса носи повече вреди от колкото ползи. нека да социализираме извън офиса- хем е по- приятно, хем е по- безвредно и почти елиминира офисната драма.
нещо което е сериозен проблем наистина е когато домашния офис не е достатъчно ... отделен и средата не е адекватна за спокойна работа. деца, съпруг/а, домашни любимци могат да бъдат (постоянен) проблем. но съм сигурен, че всеки ще си намери начин да бъде достатъчно професионален когато е на събрания и да има къде да се скрие като трябва да работи по нещо самостоятелно и да се фокусира. но особено в европата където хората живеят в "кутийки" това е проблем- две мнения няма. като сме на събрания европейските ми колеги винаги можеш да ги познаеш по фоновия шум като говорят- кучета лаят, деца реват... индийците пък ги познаваш по морето от клаксони на заден фон... и така. но това са неща които съм забелязал, че вече не правят впечатление и събранията си вървят. което ме връща пак на "начина на мислене и възприятие" които се е променил и това което ни дразнеше преди- вече не му обръщаме внимание.
в интересни времена живееме. но аз лично за момента проблем с новото време нямам.
повечето офисна работа може да се върши от дома. винаги е било така последните 15-20 години, но беше малко "пречи начина на мислене и възприятие". както писах в предишното си мнение ковида се погрижи да забърза заличаването на тези фактори.
за социалната среда- аз лично мисля, че социализирането в офиса носи повече вреди от колкото ползи. нека да социализираме извън офиса- хем е по- приятно, хем е по- безвредно и почти елиминира офисната драма.
нещо което е сериозен проблем наистина е когато домашния офис не е достатъчно ... отделен и средата не е адекватна за спокойна работа. деца, съпруг/а, домашни любимци могат да бъдат (постоянен) проблем. но съм сигурен, че всеки ще си намери начин да бъде достатъчно професионален когато е на събрания и да има къде да се скрие като трябва да работи по нещо самостоятелно и да се фокусира. но особено в европата където хората живеят в "кутийки" това е проблем- две мнения няма. като сме на събрания европейските ми колеги винаги можеш да ги познаеш по фоновия шум като говорят- кучета лаят, деца реват... индийците пък ги познаваш по морето от клаксони на заден фон... и така. но това са неща които съм забелязал, че вече не правят впечатление и събранията си вървят. което ме връща пак на "начина на мислене и възприятие" които се е променил и това което ни дразнеше преди- вече не му обръщаме внимание.
в интересни времена живееме. но аз лично за момента проблем с новото време нямам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз се чудя дали няма да има следният ефект за хора работещи над 90% от вкъщи и за постоянно.
Няма ли в един момента да се търсят хора от по-евтини държави, както сега се случва в България спрямо Европа. Само, че ще е още по-лесно и всички тези хора от дистанция ще са заплашени да изпаднат от други по-евтини в един момент.
Говоря за масовката, сега разни супер специалисти и големи началници е други предполагам.
Няма ли в един момента да се търсят хора от по-евтини държави, както сега се случва в България спрямо Европа. Само, че ще е още по-лесно и всички тези хора от дистанция ще са заплашени да изпаднат от други по-евтини в един момент.
Говоря за масовката, сега разни супер специалисти и големи началници е други предполагам.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alekangg написа:Аз се чудя дали няма да има следният ефект за хора работещи над 90% от вкъщи и за постоянно.
Това така си се случва и в бъдеще ще е още по-лесно. А ще е по-лесно не за друго, ами както написа Алекс, мениджърите и т.н. вече го приемат за нормално

Лично аз познавам хора от различни US компании, които от много години работят от където им падне. Както българи, така и чужденци. Има и такива от едно време във форума, ама май вече не влизат.
Та това е факт, просто ще става все по-лесно.
Колкото до изпадането на хората, няма какво да се притеснявате. Специалисти няма. И не само супер специалисти, а почти всякакви и навсякъде ги няма

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:...
То си се случва - аз работя за Американска компания от вкъщи.
Глобален отдел сме и отговаряме за Европа и Америка (никой от нас не е IT)
Само че, аз съм около 5 - 6 пъти по-евтин за компанията спрямо моите американски колеги.
Имаме еднакви отговорности и вършим идентични неща. И сме всички заедно "on the hook".
И както шефката казва, "the virtual global team, that keeps the local businesses running".
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
С американците кофти е само, ако се налага да си с тяхното работно време. Иначе когато всичко е онлайн - все ми е тая кой къде е по света.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Как е "хоум офис" на български, извинете?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Работа от вкъщи, както е и на английски. (work from home, telecommute...)
В кодекса е надомна работа.
home office на аглийски е вид помещение/стая, буквално домашен офис... нямам си идея от къде влезе това ма е брутално граматичен нонсенс.
Днес съм хоум офис... все едно да кажеш "днес съм кухня"
home office на аглийски е вид помещение/стая, буквално домашен офис... нямам си идея от къде влезе това ма е брутално граматичен нонсенс.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Благодаря, нямаше как да знам, аз съм от малкото хора в България, които не знаят енгилизки на ниво Ц333
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
steeN написа:Работа от вкъщи, както е и на английски. (work from home, telecommute...)
аз имам отделна стая в къщата която е само за работа. компютри, подходящ фон, хубава дебела непропускаща звук врата- от там "домашен офис (стая)". не става за нищо друго един вид.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила