Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от zAcK » 02 Апр 2021, 12:29

Всеки има право на избор, просто малко се преиграва и затова реагирам така. Не съм чул някой да се е побъркал работейки от вкъщи. Но много интриги и т.н. съм видял работейки в офиси!
Иначе, аз си имам стая за целта в София, на село пък си имам кабинет с огромно бюро, ама наистина голямо, никой не ми шуми, слушам си музика не от слушалки!!!!, всичко ми е подредено, нещата за хобитата ми са там - 3D принтери, поялници и т.н. всичките ми книги, щото обичам истински книги.
И в апартамента и на вилата съм си го направил да ми е супер да работя и да ми е спокойно. И не ми трябва някой, да ме разсейва, напротив!

А в офиса какво - политика на компанията е да няма кабинети, open space, всеки те разсейва, дори и да си подредиш нещо - ръчкат, разместват и т.н. Преди години си бях занесал доста от книгите(технически) там. Да е по-уютно - мазало стана :banghead: Да не говорим, че поне няколко часа през деня е адска говорилня и никой не работи - явно затова ги кефи повечето. Всички световни проблеми и клюки трябва да се обсъдят. Някой казва, не гледам новини. За какво ти е - отиваш в офис и научаваш всичко. Да не говорим, че тия 1-2 часа нерви да стигнеш до там може да ги отделиш на семейство и т.н. А, да. И дори да имаме много зали и т.н., по-голямата част от хората ги мързи да ги запазват и си провеждат разговорите и т.н. от бюрата :help: Да не изброявам. Ако си Junior може и да е ОК, студентче някакво, ама за нормални хора това е някакъв ад. Освен ако не си там за лафчето...

Та всеки си има неща, които са му важни. За мен е важно да работя на спокойно, в приятна атмосфера. За други на шумно място с много хора :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Апр 2021, 12:33

Ма чакайте сега.. бъркате нещата. Много ясно, че работата в офиса не е от 9 до 12 и от 13 до 18 примерно, не отмянаш поглед от компютъра и дори в тоалетната докато пикаеш си гледаш телефона и работиш. Имаш социалните контакти, дори да не работиш 5мин и да пиеш кафе/сок/вода или пушиш цигара с някой колега, да попиташ как е, жена му а у. Аз по време на локдауна първия и после като бях болен и карантина вкъщи 2 седмици направо ни идваше да полудеем с жена ми - двустаен апартамент. И после като се върнах ми беше супер яко да си говоря с хората, даже сега отивам да си говоря.

Ама аз работя на едно от най-яките места, където човек с мойте интереси може да работи. Отделно, че и работата ми е свързана с начина на живот и хобитата, може да си ги действам тук. :P
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Апр 2021, 12:43

zAcK написа:Всеки има право на избор, просто малко се преиграва и затова реагирам така. Не съм чул някой да се е побъркал работейки от вкъщи.

Жена ми почти се е побъркала...
Хоум офис, онлайн обучение на първокласник и още едно на 2.5 години... Закуски, обяди, следобеден сън, преобличане, разходки, занимавки...
Да вземеш да разясниш как се съчетават?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 02 Апр 2021, 12:43

И аз не мога да разбера, защо да ходя в офиса, като мога да работя от плажа ? 8) Или от балон в Пампорово точно до пистата? Или от кемпера на язовира в Доспат или където ми душа иска ? Зак е прав, някои хора са асоциални работохолици и то остави това, ама чак и със самочувствие и видиш ли са "убедени и никой не може промени това" как в другите е проблема, ама айде моля ви е се :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Стойте си в кутийките, клюкарствайте, пърдон "говорте си с колегите" или слушайте как говорят непрекъснато в мега якия open space пък аз ще ви махам от някой плаж :D
Ние с жената също бяхме в 2 стаи няколко месеца, аз не разбирам къде е драмата тук, ако не може да се изтраете N време което не е много, дали изобщо ...... :dunno:
Както и да е, дано проложението с хоум офиса да продължи и това лято :bchug:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Апр 2021, 12:50

Той туй е ясно. Ако работя Джереми Кларксън ще ми е яко да ходя на работа, пък и няма как да не ходя :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ама никой не може да ме накара да вярвам, че да съм по цял ден в един офис с тумби айтита е много яко :help:

Последната година и нещо забелязах и друго - много по-добре се храня от как работя от вкъщи. Особено сутрин.
Преди стигах изнервен в офиса, не бях закусил, там си купувах каквото успея от каквото успея - ужасно начало на деня.
Сега ставам, пия чай, закусвам си и започвам работа, докато други се борят с ологифрените по улиците в София.

Отидох няколко пъти до офиса - дори само заради случващото по улиците не искам да си го причинявам :idea: :idea: :idea:

P.S. А, да. И помагаме София да стане зелена :mhihi: Нищо, че миналия ден като минах покрай двореца на децата и мангитата от минигетото бяха обгазили целия Константин Величков :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

drago_pavlov написа:
zAcK написа:Всеки има право на избор, просто малко се преиграва и затова реагирам така. Не съм чул някой да се е побъркал работейки от вкъщи.

Жена ми почти се е побъркала...
Хоум офис, онлайн обучение на първокласник и още едно на 2.5 години... Закуски, обяди, следобеден сън, преобличане, разходки, занимавки...
Да вземеш да разясниш как се съчетават?

Само не разбрах защо намесваш великите мерки на Тиквуний с работата от вкъщи! Това, че някаква малоумна мутра ни прави на маймуни е съвсем друга тема :idea:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 02 Апр 2021, 12:53

Виждам, че доста хора работим от вкъщи. Кажете сега колко от вас отидоха примерно в Монтана, Враца, Търговище, Стара Загора, Видин, Кюстендил или където и да е, и си купиха там жилище, та се качиха цените на имотите в областните градове ? Или познавате някой такъв човек да е забегнал? :)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Апр 2021, 12:58

streetz написа:Виждам, че доста хора работим от вкъщи. Кажете сега колко от вас отидоха примерно в Монтана, Враца, Търговище, Стара Загора, Видин, Кюстендил или където и да е, и си купиха там жилище, та се качиха цените на имотите в областните градове ? Или познавате някой такъв човек да е забегнал? :)

Аз познавам такива хора, да :bchug: Ама те не купуват в областни градове, а в села до такива, че и по-малки :bchug:
Иначе ние сме си стегнали на баба ми къщата на село и няма нужда да купуваме. Но ако нямахме къде, бихме си купили.
Дори го обмисляме, защото пътят ни е над 300 км. в момента, а сме още свързани със София по ред причини :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Апр 2021, 12:59

Спомена като някакво предимство на хоум офиса, че в обедната почивка отиваш на разходка с малката... Та затова реших, че да работиш вкъщи и децата да се мотаят покрай теб ти харесва.

Иначе за храната не съм съгласен... Ако съм хоум офис ще стана 200 кила за една година... Като съм вкъщи през 1 час ям нещо. Като съм навън нищо не ям по цял ден - само вечеря.

Хоум офиса аз го виждам като вариант единствено за хора, които са по цял ден пред компютъра и нямат деца.
За всички останали не става...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Апр 2021, 13:04

drago_pavlov написа:Спомена като някакво предимство на хоум офиса, че в обедната почивка отиваш на разходка с малката... Та затова реших да работиш вкъщи и децата да се мотаят покрай теб.

Ами с майка й не ме притесняват много. Особено като съм в срещи. Пък и да ме притеснят е нищо, сравнено с разсейването, което се случва в офиса.
Имам приятели и с по две деца, които от години си работят от вкъщи, но на тях жените им не работят и си имат обособени кабинети. Дори има един с 3 :mhihi: Там вече е яко :mhihi:

Но пак не разбирам какво общо имат малоумните мерки на Тиквун да затвори всички деца в тях, с работата от вкъщи. Или вие си представяте, че завинаги всички детски градини и училища ще са затворени/онлайн :?: :?: :?: :?:

Последно. Пишем си за професии, които наистина могат да се практикуват от дома и изискват концентрация и спокойствие, нали? Да не съм се объркал нещо?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Апр 2021, 13:06

streetz написа:Виждам, че доста хора работим от вкъщи. Кажете сега колко от вас отидоха примерно в Монтана, Враца, Търговище, Стара Загора, Видин, Кюстендил или където и да е, и си купиха там жилище, та се качиха цените на имотите в областните градове ? Или познавате някой такъв човек да е забегнал? :)
Един колега напусна старата ни фЕрма, малко след мен, и отиде във Vmware. Човекът е от Враца и многократно е казвал: "ако имам възможност да работя от Враца щеше да е супер, и изобщо не бих стъпил в София!". Vmware са гъвкави в избора на работно място (да не кажа, че са изцяло remote), както сигурно знаете, та няма да се очудя да си е взел нЕкое къщЕ там, 'щото тъкмо искаше да влиза в схемата с кредит преди пандемията... Та хора всякакви...

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Апр 2021, 13:14

zAcK написа:Ама никой не може да ме накара да вярвам, че да съм по цял ден в един офис с тумби айтита е много яко :help:

Никой не иска да те накара да вярваш в нищо, ти си тоя дето скача до тавана раздава квалификации какви сме били, щом сме ходили да работим в офиса и тн. :kuku: Тва, че тебе не те кефи да си виждаш колегите и да си говориш с тях само по зуум и само по работа, не значи, че ние нямаме и други сходни интереси с колегите си и не искаме да си ги изговорим на по кафе/сок/бира :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Апр 2021, 13:18

b_u_b_o написа:Никой не иска да те накара да вярваш в нищо, ти си тоя дето скача

Ти си идеален за политик :mhihi: Хващаш се за една дума и почваш алабализми.
Ако не си спомняш, ти първи започна да преиграваш скачайки от апартамента :mhihi: :mhihi: :mhihi:

b_u_b_o написа:И хем живея в къща, ако бях в апартамент да съм се обесил като не можеше да се ходи в офиса. :lol: ...

P.S. Пардон, да се бесиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Апр 2021, 13:29

Аз ли се хванах за една дума или ти :shock: Тва бесенето го приехте толко буквално и така се загрижихте за здравето ми че чак очаквам да почнете да ми пишете всеки ден да ме проверявате дали не съм се приключил :mhihi: Метафори, хиперболи...тия термини явно са ви далечни :dunno: Всичко което казах в първия ми пост, е че на МЕН не ми понася да работя от вкъщи и предпочитам да ходя в офиса през повечето дни. Ако някой не го е разбрал проблема си е в него :bchug:

zAcK а ти се научи, че хората са различни, един предпочита едни неща друг други. И когато някой каже, че харесва да прави нещо не по твоя начин няма нужда да почваш да му обясняваш как няма как на него да му е по-добре така, щом на теб не ти е ;)

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Апр 2021, 13:44

b_u_b_o написа:Ама нон стоп да си вися в нас изтрещявам. Винаги съм се имал за асоциалка...ама явно не съм чак толкова. И хем живея в къща, ако бях в апартамент да съм се обесил...

Айде прочети си пак писанията и обясни защо първи започна да наричаш тези с различно мнение асоциални?
А иначе, разбрахме те. Затова ти написах, че преиграваш :bchug:

P.S. Или само в офис с колеги може да си социален? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Апр 2021, 13:45

Nickelback написа:Като работя - работя! Като трябва да се намирам на работа ('щото често се случва "да се намираш просто на работа" в тъпите корпорации), айде у лево! Ще си уплътнявам времето както намеря за добре, разбира се, дали ще уча нови неща, дали просто ще дишам свеж въздух моя си работа, баси :yes: Когато няма ефективност и условия в една компания, не е нужно и служителят да страда и да деградира от това!

:yes: :yes: :yes:

На моята позиция се бъзикаме, че сме като Джеки Чан - или си стоиш кротко без работа, или се биеш с 15 човека :mhihi: Рядко има средно. Съответно в дни, които реално съм бачкал 2-3 часа... ще изтъпея много мощно в офиса. Лятото имаше 2 поредни, в които бях свършил 30 минутна работа. В офиса направо ще пощурея. Обратното - в дните с много работа, когато трябва и овъртайм... много по-лесно е вкъщи. Едно е да останеш още час и половина в офиса, да те чака път, друго е направо да се преместиш на надробената салата с ракийка :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата