Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Всеки има право на избор, просто малко се преиграва и затова реагирам така. Не съм чул някой да се е побъркал работейки от вкъщи. Но много интриги и т.н. съм видял работейки в офиси!
Иначе, аз си имам стая за целта в София, на село пък си имам кабинет с огромно бюро, ама наистина голямо, никой не ми шуми, слушам си музика не от слушалки!!!!, всичко ми е подредено, нещата за хобитата ми са там - 3D принтери, поялници и т.н. всичките ми книги, щото обичам истински книги.
И в апартамента и на вилата съм си го направил да ми е супер да работя и да ми е спокойно. И не ми трябва някой, да ме разсейва, напротив!
А в офиса какво - политика на компанията е да няма кабинети, open space, всеки те разсейва, дори и да си подредиш нещо - ръчкат, разместват и т.н. Преди години си бях занесал доста от книгите(технически) там. Да е по-уютно - мазало стана
Да не говорим, че поне няколко часа през деня е адска говорилня и никой не работи - явно затова ги кефи повечето. Всички световни проблеми и клюки трябва да се обсъдят. Някой казва, не гледам новини. За какво ти е - отиваш в офис и научаваш всичко. Да не говорим, че тия 1-2 часа нерви да стигнеш до там може да ги отделиш на семейство и т.н. А, да. И дори да имаме много зали и т.н., по-голямата част от хората ги мързи да ги запазват и си провеждат разговорите и т.н. от бюрата
Да не изброявам. Ако си Junior може и да е ОК, студентче някакво, ама за нормални хора това е някакъв ад. Освен ако не си там за лафчето...
Та всеки си има неща, които са му важни. За мен е важно да работя на спокойно, в приятна атмосфера. За други на шумно място с много хора
Иначе, аз си имам стая за целта в София, на село пък си имам кабинет с огромно бюро, ама наистина голямо, никой не ми шуми, слушам си музика не от слушалки!!!!, всичко ми е подредено, нещата за хобитата ми са там - 3D принтери, поялници и т.н. всичките ми книги, щото обичам истински книги.
И в апартамента и на вилата съм си го направил да ми е супер да работя и да ми е спокойно. И не ми трябва някой, да ме разсейва, напротив!
А в офиса какво - политика на компанията е да няма кабинети, open space, всеки те разсейва, дори и да си подредиш нещо - ръчкат, разместват и т.н. Преди години си бях занесал доста от книгите(технически) там. Да е по-уютно - мазало стана

Та всеки си има неща, които са му важни. За мен е важно да работя на спокойно, в приятна атмосфера. За други на шумно място с много хора

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ма чакайте сега.. бъркате нещата. Много ясно, че работата в офиса не е от 9 до 12 и от 13 до 18 примерно, не отмянаш поглед от компютъра и дори в тоалетната докато пикаеш си гледаш телефона и работиш. Имаш социалните контакти, дори да не работиш 5мин и да пиеш кафе/сок/вода или пушиш цигара с някой колега, да попиташ как е, жена му а у. Аз по време на локдауна първия и после като бях болен и карантина вкъщи 2 седмици направо ни идваше да полудеем с жена ми - двустаен апартамент. И после като се върнах ми беше супер яко да си говоря с хората, даже сега отивам да си говоря.
Ама аз работя на едно от най-яките места, където човек с мойте интереси може да работи. Отделно, че и работата ми е свързана с начина на живот и хобитата, може да си ги действам тук.
Ама аз работя на едно от най-яките места, където човек с мойте интереси може да работи. Отделно, че и работата ми е свързана с начина на живот и хобитата, може да си ги действам тук.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
zAcK написа:Всеки има право на избор, просто малко се преиграва и затова реагирам така. Не съм чул някой да се е побъркал работейки от вкъщи.
Жена ми почти се е побъркала...
Хоум офис, онлайн обучение на първокласник и още едно на 2.5 години... Закуски, обяди, следобеден сън, преобличане, разходки, занимавки...
Да вземеш да разясниш как се съчетават?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
И аз не мога да разбера, защо да ходя в офиса, като мога да работя от плажа ?
Или от балон в Пампорово точно до пистата? Или от кемпера на язовира в Доспат или където ми душа иска ? Зак е прав, някои хора са асоциални работохолици и то остави това, ама чак и със самочувствие и видиш ли са "убедени и никой не може промени това" как в другите е проблема, ама айде моля ви е се
Стойте си в кутийките, клюкарствайте, пърдон "говорте си с колегите" или слушайте как говорят непрекъснато в мега якия open space пък аз ще ви махам от някой плаж
Ние с жената също бяхме в 2 стаи няколко месеца, аз не разбирам къде е драмата тук, ако не може да се изтраете N време което не е много, дали изобщо ......
Както и да е, дано проложението с хоум офиса да продължи и това лято

Стойте си в кутийките, клюкарствайте, пърдон "говорте си с колегите" или слушайте как говорят непрекъснато в мега якия open space пък аз ще ви махам от някой плаж

Ние с жената също бяхме в 2 стаи няколко месеца, аз не разбирам къде е драмата тук, ако не може да се изтраете N време което не е много, дали изобщо ......

Както и да е, дано проложението с хоум офиса да продължи и това лято

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Той туй е ясно. Ако работя Джереми Кларксън ще ми е яко да ходя на работа, пък и няма как да не ходя
Ама никой не може да ме накара да вярвам, че да съм по цял ден в един офис с тумби айтита е много яко
Последната година и нещо забелязах и друго - много по-добре се храня от как работя от вкъщи. Особено сутрин.
Преди стигах изнервен в офиса, не бях закусил, там си купувах каквото успея от каквото успея - ужасно начало на деня.
Сега ставам, пия чай, закусвам си и започвам работа, докато други се борят с ологифрените по улиците в София.
Отидох няколко пъти до офиса - дори само заради случващото по улиците не искам да си го причинявам
P.S. А, да. И помагаме София да стане зелена
Нищо, че миналия ден като минах покрай двореца на децата и мангитата от минигетото бяха обгазили целия Константин Величков

Само не разбрах защо намесваш великите мерки на Тиквуний с работата от вкъщи! Това, че някаква малоумна мутра ни прави на маймуни е съвсем друга тема

Ама никой не може да ме накара да вярвам, че да съм по цял ден в един офис с тумби айтита е много яко

Последната година и нещо забелязах и друго - много по-добре се храня от как работя от вкъщи. Особено сутрин.
Преди стигах изнервен в офиса, не бях закусил, там си купувах каквото успея от каквото успея - ужасно начало на деня.
Сега ставам, пия чай, закусвам си и започвам работа, докато други се борят с ологифрените по улиците в София.
Отидох няколко пъти до офиса - дори само заради случващото по улиците не искам да си го причинявам

P.S. А, да. И помагаме София да стане зелена

drago_pavlov написа:zAcK написа:Всеки има право на избор, просто малко се преиграва и затова реагирам така. Не съм чул някой да се е побъркал работейки от вкъщи.
Жена ми почти се е побъркала...
Хоум офис, онлайн обучение на първокласник и още едно на 2.5 години... Закуски, обяди, следобеден сън, преобличане, разходки, занимавки...
Да вземеш да разясниш как се съчетават?
Само не разбрах защо намесваш великите мерки на Тиквуний с работата от вкъщи! Това, че някаква малоумна мутра ни прави на маймуни е съвсем друга тема

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Виждам, че доста хора работим от вкъщи. Кажете сега колко от вас отидоха примерно в Монтана, Враца, Търговище, Стара Загора, Видин, Кюстендил или където и да е, и си купиха там жилище, та се качиха цените на имотите в областните градове ? Или познавате някой такъв човек да е забегнал? 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
streetz написа:Виждам, че доста хора работим от вкъщи. Кажете сега колко от вас отидоха примерно в Монтана, Враца, Търговище, Стара Загора, Видин, Кюстендил или където и да е, и си купиха там жилище, та се качиха цените на имотите в областните градове ? Или познавате някой такъв човек да е забегнал?
Аз познавам такива хора, да

Иначе ние сме си стегнали на баба ми къщата на село и няма нужда да купуваме. Но ако нямахме къде, бихме си купили.
Дори го обмисляме, защото пътят ни е над 300 км. в момента, а сме още свързани със София по ред причини

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Спомена като някакво предимство на хоум офиса, че в обедната почивка отиваш на разходка с малката... Та затова реших, че да работиш вкъщи и децата да се мотаят покрай теб ти харесва.
Иначе за храната не съм съгласен... Ако съм хоум офис ще стана 200 кила за една година... Като съм вкъщи през 1 час ям нещо. Като съм навън нищо не ям по цял ден - само вечеря.
Хоум офиса аз го виждам като вариант единствено за хора, които са по цял ден пред компютъра и нямат деца.
За всички останали не става...
Иначе за храната не съм съгласен... Ако съм хоум офис ще стана 200 кила за една година... Като съм вкъщи през 1 час ям нещо. Като съм навън нищо не ям по цял ден - само вечеря.
Хоум офиса аз го виждам като вариант единствено за хора, които са по цял ден пред компютъра и нямат деца.
За всички останали не става...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
drago_pavlov написа:Спомена като някакво предимство на хоум офиса, че в обедната почивка отиваш на разходка с малката... Та затова реших да работиш вкъщи и децата да се мотаят покрай теб.
Ами с майка й не ме притесняват много. Особено като съм в срещи. Пък и да ме притеснят е нищо, сравнено с разсейването, което се случва в офиса.
Имам приятели и с по две деца, които от години си работят от вкъщи, но на тях жените им не работят и си имат обособени кабинети. Дори има един с 3

Но пак не разбирам какво общо имат малоумните мерки на Тиквун да затвори всички деца в тях, с работата от вкъщи. Или вие си представяте, че завинаги всички детски градини и училища ще са затворени/онлайн

Последно. Пишем си за професии, които наистина могат да се практикуват от дома и изискват концентрация и спокойствие, нали? Да не съм се объркал нещо?

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Един колега напусна старата ни фЕрма, малко след мен, и отиде във Vmware. Човекът е от Враца и многократно е казвал: "ако имам възможност да работя от Враца щеше да е супер, и изобщо не бих стъпил в София!". Vmware са гъвкави в избора на работно място (да не кажа, че са изцяло remote), както сигурно знаете, та няма да се очудя да си е взел нЕкое къщЕ там, 'щото тъкмо искаше да влиза в схемата с кредит преди пандемията... Та хора всякакви...streetz написа:Виждам, че доста хора работим от вкъщи. Кажете сега колко от вас отидоха примерно в Монтана, Враца, Търговище, Стара Загора, Видин, Кюстендил или където и да е, и си купиха там жилище, та се качиха цените на имотите в областните градове ? Или познавате някой такъв човек да е забегнал?
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
zAcK написа:Ама никой не може да ме накара да вярвам, че да съм по цял ден в един офис с тумби айтита е много яко![]()
Никой не иска да те накара да вярваш в нищо, ти си тоя дето скача до тавана раздава квалификации какви сме били, щом сме ходили да работим в офиса и тн.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
b_u_b_o написа:Никой не иска да те накара да вярваш в нищо, ти си тоя дето скача
Ти си идеален за политик

Ако не си спомняш, ти първи започна да преиграваш скачайки от апартамента

b_u_b_o написа:И хем живея в къща, ако бях в апартамент да съм се обесил като не можеше да се ходи в офиса....
P.S. Пардон, да се бесиш

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз ли се хванах за една дума или ти
Тва бесенето го приехте толко буквално и така се загрижихте за здравето ми че чак очаквам да почнете да ми пишете всеки ден да ме проверявате дали не съм се приключил
Метафори, хиперболи...тия термини явно са ви далечни
Всичко което казах в първия ми пост, е че на МЕН не ми понася да работя от вкъщи и предпочитам да ходя в офиса през повечето дни. Ако някой не го е разбрал проблема си е в него 
zAcK а ти се научи, че хората са различни, един предпочита едни неща друг други. И когато някой каже, че харесва да прави нещо не по твоя начин няма нужда да почваш да му обясняваш как няма как на него да му е по-добре така, щом на теб не ти е

zAcK а ти се научи, че хората са различни, един предпочита едни неща друг други. И когато някой каже, че харесва да прави нещо не по твоя начин няма нужда да почваш да му обясняваш как няма как на него да му е по-добре така, щом на теб не ти е

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
b_u_b_o написа:Ама нон стоп да си вися в нас изтрещявам. Винаги съм се имал за асоциалка...ама явно не съм чак толкова. И хем живея в къща, ако бях в апартамент да съм се обесил...
Айде прочети си пак писанията и обясни защо първи започна да наричаш тези с различно мнение асоциални?
А иначе, разбрахме те. Затова ти написах, че преиграваш

P.S. Или само в офис с колеги може да си социален?

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Nickelback написа:Като работя - работя! Като трябва да се намирам на работа ('щото често се случва "да се намираш просто на работа" в тъпите корпорации), айде у лево! Ще си уплътнявам времето както намеря за добре, разбира се, дали ще уча нови неща, дали просто ще дишам свеж въздух моя си работа, басиКогато няма ефективност и условия в една компания, не е нужно и служителят да страда и да деградира от това!

На моята позиция се бъзикаме, че сме като Джеки Чан - или си стоиш кротко без работа, или се биеш с 15 човека