България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Top Gun Maverick написа:Та тия неща едва ли повечето плюещи полицаите ги чуват някъде. Отделно стана дума за столичните катаджии как си я карат по старо му, понеже за 1000 лв. няма кой болен мозък да работи в София тая работа след като в KFC някакъв негов познат си вземал 2000. Та работата е много зле в МВР, накрая и заради обществено опасни, рецидивисти престъпници и дилъри ги уволняват...
Да ти кажа, намират се още болни мозъци, но определено без много желание и амбиций да стават герои и да спасяват света.
Столичните катаджий в момента са най-преебани. Не знам кой кво си мисли и как е давал пари и на кого, но за 20 лева, шанса да те хванат е 50/50.
Последна промяна BaDxBoY на 23 Мар 2021, 15:45, променена общо 1 път
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Джордане, само за МВР не започвай да ми спориш, моля те.
Грубо го казах 1000, ама ако искаш за позаинтересувай на колко почва обикновен полицай и кога с по колко почват да му вдигат заплатата. В случай, че те интересува де. Да не говорим, че доскоро протестираха преди малко да ги бутнат, пък ако мислиш, че е точно така два работи, два почива, иди влез да видиш реалността колко е по-различна и какво се случва по време на смените им.
Между другото излезе, че въпросния беглец си оставял една А класа в един от двата края на града без номера(защото са свалени понеже е хванат да кара без книжка там за пореден път)хваща такси до района и си слага номерата, бръмчи си извън града и като се върне пак с такси или някой го взема навътре в града. Наскоро взел Тиграта. Играч.

Между другото излезе, че въпросния беглец си оставял една А класа в един от двата края на града без номера(защото са свалени понеже е хванат да кара без книжка там за пореден път)хваща такси до района и си слага номерата, бръмчи си извън града и като се върне пак с такси или някой го взема навътре в града. Наскоро взел Тиграта. Играч.
Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Мар 2021, 15:21, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не знам с колко почват ама шефа на РПУ се разписва на 3500 или там някъде а редови ушак с десетина години престой в патрулката едва ли е на по малко от 1400 . Така смятам че стоят нещата , не ме вълнува чак толкова тоя въпрос та да звъня да питам . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Горе-долу си прав към днешна дата, ама началника на РПУ ако е на правилното място взема няколко пъти по толкова, а редовия с 1400 да речем ако все пак е изкарал 10 години(понеже в последните години много се махат след 3-4 години служба)само кафетата и храната по време на наряд трудно си плаща с тия пари. Но както и да е де, ще видим какво ще стане тука със случая, ако има реално развитие ще ви кажа, понеже медиите съм убеден, че след няколко дни нищо няма да пишат.
Дали са показания, записа няма да мине като доказателство, но би имало тежест какво ще каже, че е видял снимащия.
Дали са показания, записа няма да мине като доказателство, но би имало тежест какво ще каже, че е видял снимащия.

Ето ако на някой му е интересно. https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMate ... Mat=144495
Младши автоконтрольор I степен
979лв.
В момента в София, един апартамент с наеми и сметки излиза толкова.
979лв.
Последна промяна BaDxBoY на 23 Мар 2021, 15:45, променена общо 1 път
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Мда, те и с това увеличение ги извъртяха, колкото да спрат да ходят да пият вода и да пушат по цигара.
За униформи и автопарк да не говорим, особено обслужването на автопарка. Ако не знаете защо редовно забелязвате патрулка без заден габарит или с изгорял фар...
Но култово е Астра 1.4 работеща на 3 цилиндъра(защото свещи не сменят, чак като избие бобината и се сменят четирите защото не може една конструктивно)да гони кола из града или извън него.
А с тия камери и микрофони тотално ги съсипаха тия извън София.

За униформи и автопарк да не говорим, особено обслужването на автопарка. Ако не знаете защо редовно забелязвате патрулка без заден габарит или с изгорял фар...

Но култово е Астра 1.4 работеща на 3 цилиндъра(защото свещи не сменят, чак като избие бобината и се сменят четирите защото не може една конструктивно)да гони кола из града или извън него.

Top Gun Maverick написа:Мда, те и с това увеличение ги извъртяха, колкото да спрат да ходят да пият вода и да пушат по цигара.![]()
За униформи и автопарк да не говорим, особено обслужването на автопарка. Ако не знаете защо редовно забелязвате патрулка без заден габарит или с изгорял фар...![]()
Но култово е Астра 1.4 работеща на 3 цилиндъра(защото свещи не сменят, чак като избие бобината и се сменят четирите защото не може една конструктивно)да гони кола из града или извън него.![]()
С 4 литра гориво на ден на патрулката, няма как да се гони каквото и да е.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Top Gun Maverick написа:Мда, те и с това увеличение ги извъртяха, колкото да спрат да ходят да пият вода и да пушат по цигара.![]()
За униформи и автопарк да не говорим, особено обслужването на автопарка. Ако не знаете защо редовно забелязвате патрулка без заден габарит или с изгорял фар...![]()
Но култово е Астра 1.4 работеща на 3 цилиндъра(защото свещи не сменят, чак като избие бобината и се сменят четирите защото не може една конструктивно)да гони кола из града или извън него.![]()
Е хубаво, знаят ги всичките тези неща и защо стават полицаи тогава? Кой от вас започва работа с ниска заплата и кофти условия, при положение, че има и други алтернативи?
'щото е сигурна работа... а и когато са ставали, тая работа с рушветите по пътя не е била като последните няколко години.
В София още ми взимат парите с усмивка де, ама в провинцията тая работа е вече към края си.
В София още ми взимат парите с усмивка де, ама в провинцията тая работа е вече към края си.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Благодаряй се бъм-бум, че има още кой да я работи тая работата, защото иначе ще е истинска анархия по пътя, каквато и по филми не сме виждали.
При повечето е направо е умряла работата, а не към края си. Да не говорим, че познавам такива, които не искат и да вземат и не го правят поради ред причини. Но и тези, които искат първо не могат на всяка смяна, второ дори да можеха, контрола върху тях е много сериозен и не знаят откъде ще им дойде, та си вардят службата защото са на по 10-15-20 години служба някои и все пак заплатите накрая са си заплати и заради 20 лв. да ги изгорят...
В София нищо не е към края си, няма и да бъде докато заплатите на един полицай не станат такива каквито са на Европейските им колеги спрямо средните в страната им. Тоест бая десетилетия още ще минат. Скоро ще започнат и бая роми да стават полицаи понеже други няма да искат или само малоумни и тогава ще видите лоша полиция.
Вчера се щух с един колега от форума и ми каза за случай в София, говоря вика по тел и ме спира катаджията и вика, че съм без колан и говоря по тел и директно без да кажа копче ми каза остаЙ една двайска и бяга, защото ти е 80 ли 100 лева ли акта и точки, дадох му вика двайсет в документите, оня отиде до колата записа, че ме е проверил и ми ги върна като нещо съвсем рутинно. Та щом още си ги искат, а не чакат да им се молиш някои, смятай колко е умряла в София. И пак казвам, няма да умре с тия заплати никога.
При повечето е направо е умряла работата, а не към края си. Да не говорим, че познавам такива, които не искат и да вземат и не го правят поради ред причини. Но и тези, които искат първо не могат на всяка смяна, второ дори да можеха, контрола върху тях е много сериозен и не знаят откъде ще им дойде, та си вардят службата защото са на по 10-15-20 години служба някои и все пак заплатите накрая са си заплати и заради 20 лв. да ги изгорят...
В София нищо не е към края си, няма и да бъде докато заплатите на един полицай не станат такива каквито са на Европейските им колеги спрямо средните в страната им. Тоест бая десетилетия още ще минат. Скоро ще започнат и бая роми да стават полицаи понеже други няма да искат или само малоумни и тогава ще видите лоша полиция.
Вчера се щух с един колега от форума и ми каза за случай в София, говоря вика по тел и ме спира катаджията и вика, че съм без колан и говоря по тел и директно без да кажа копче ми каза остаЙ една двайска и бяга, защото ти е 80 ли 100 лева ли акта и точки, дадох му вика двайсет в документите, оня отиде до колата записа, че ме е проверил и ми ги върна като нещо съвсем рутинно. Та щом още си ги искат, а не чакат да им се молиш някои, смятай колко е умряла в София. И пак казвам, няма да умре с тия заплати никога.
Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Мар 2021, 16:28, променена общо 1 път

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Вие изкарахте всички полицаи катаджии 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Далеч не са, но повечето хора като ги спре охранителна полиция или СПОР както искаш го наречи, не правят разлика, понеже и те работят по КАТ. Кварталните инспектори също работят по КАТ определени часове в месеца и им искат написани актове и фишове и щом са на пътя също имат шанс да вземат. Отделно и други далавери могат ако искат и им стиска. А разни дребни като вземане на хляб от фурна чийто собственик кара без книжка или пиян, не ги броим. Или пък ядене на закуски от баничарница по същата схема. Чак колегите им ги базикат постоянно.
Един катаджия ми показва клип на друг от патрула как пълни задната седалка с хляб за животните, ама много изнесе и като му викна да се обърне се крие на клипа.
Ама стои само в неговия телефон де тоя клип.
Един катаджия ми показва клип на друг от патрула как пълни задната седалка с хляб за животните, ама много изнесе и като му викна да се обърне се крие на клипа.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
streetz написа:Вие изкарахте всички полицаи катаджии
Това е най-желано след митничар

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
BaDxBoY написа:Ето ако на някой му е интересно. https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMate ... Mat=144495
979лв.
В тая връзка

Поснах салза за полицаите баси
Съжалявам, но повечето са 120л бидони стабилно зациклили в мутренските години и идола в живота им е Васил Илиев. Има и кадърни момчета разбира се, но покрай другите с времето и те се променят не можеш ги позна. А не е толкова трудно да имаме нормална полиция. Аз бих разкарал всичко над 35г. Намалям броя наполовина и вдигам заплатите х2-х3. При най-малкото съмнение за корупция довиждане. Естествено това няма да се случи никога в БГ