Чисто нова или стара кола?
Модератор: Общи модератори
Re: Чисто нова или стара кола?
Королата е много добра, уникредит такива ползват за служебни, а щом банка, която дава лизинг ползва, трябва да са добри. Иначе и колеги с тях имам, от хибрида не очаквай много, не сваля разхода колкото по книжка, но е приятна алтернатива на дизел.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Gari написа:Здравейте колеги. Изчетох цялата тема и малко се поговори за плъгин хибридите, както и за самите хибриди. Тъй като жената малко ме натиска, то се оглеждам за Тойота Корола хибрид. Нова ще е, това е ясно. Имате ли наблюдения относно този модел кола? Четох в нета, но както винаги питам и вас. Само знам, че е CVT кутия. Ние караме почти 100% градско. Говорим за кола 2021г.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако са близки като цена - Приус ще задържи повече стойност във времето. Дори без плъг ин, официално е най-икномичната кола, теставана примерно от AMS... А те са тествали в реални условия и дълъг пробег над 400 автомобили, някои от които дизели с ръчни скорости. Средния реален разход който псочиха е 5.1/100 като това включва и част магистрално каране със 160км/ч.
В България тойота не предлагат приус. Бяха пробвали, мисля, но въобще не вървеше спрямо королата и ауриса, които пръскаха пазара и го спряха. Да не говорим, че королата е по-красива и има по-нормален интериор от приуса.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Королата вървеше, защото има маса много продажби бяха на служебни 1.4 ръчка. Така колата е точно наполовина по-евтина от Приуса.
Отделно хибдирда не е мислен за България за за мегаполиси - тук нямаме големи градове, където бензинова кола автоматик да дава 15/100 а дизел 12/100. Един хибрид в такива условия качва максимум до 5/100 и Най - важното - не пуши в задръствания и подземни паркинги.
Отделно хибдирда не е мислен за България за за мегаполиси - тук нямаме големи градове, където бензинова кола автоматик да дава 15/100 а дизел 12/100. Един хибрид в такива условия качва максимум до 5/100 и Най - важното - не пуши в задръствания и подземни паркинги.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Какво ги хвалите тия хибриди и то точно на тойота. Пълна скръб са, приятелката има ярис 2019, то работи 90% от времето на бензин. По добре бензин да си караш. Да не говорим,че това е най неудобната кола която съм карал, в по неудобни седалки не знам да съм сядал някога.
И тоя споменатия разход горе 5/100 е само мит и легенда. Тая кола храчи повече от 7 на 100 в града и 10 извън него.
И тоя споменатия разход горе 5/100 е само мит и легенда. Тая кола храчи повече от 7 на 100 в града и 10 извън него.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ярис не е с двигателя на Приус 3, а мотора в Приус 4 пък е съвсем друг. Като цяло идеята е през цялото време да работят двата мотора в синхрон, Ел двигателя се ползва само за потегляне, тръгна-спри трафик и евентуално сейлинг.
Така или иначе модела ще потъне в забрава, защото Тойота спряха да го развиват като хората, направиха го много изчанчен и най-важното - вече не се води "куул" и "еко". Теслата му грабна имиджа
Така или иначе модела ще потъне в забрава, защото Тойота спряха да го развиват като хората, направиха го много изчанчен и най-важното - вече не се води "куул" и "еко". Теслата му грабна имиджа
acho.rs написа:Ярис не е с двигателя на Приус 3, а мотора в Приус 4 пък е съвсем друг.
Ярис наистина не е с мотор на Приус, но приус 3 и приус 4 са с един и същ мотор (с малко подобрения тип сегменти и тн, но е същия мотор).
По темата, от моя опит за да достигнеш тия нива на разход които пише по книжките трябва я караш леко и да 'гледаш' надалеч. Ако я караш като нормална бензинова кола, ще гори като нормална бензинова кола. Възползвай се максимално от батерията ускоряваш бързо до 45-50км/ч и после дърпаш педала на газта за да включиш EV мод-а. Помага и ЕКО мод-а на самата кола - прекалибрира педала на газта така че да имаш по-голям диапазон в който е 'ЕКО' и чак накрая на газта е в 'PWR'. Също и изглажда всички флуктоации в подаването на газ и всичко е доста забавено. Разбира се динамиката е в гъз@, но разхода е добър. Приус 4 на мен ми прави 4.0-4.2 градско по колонка.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
DigitalExile написа:И тоя споменатия разход горе 5/100 е само мит и легенда. Тая кола храчи повече от 7 на 100 в града и 10 извън него.
Няколко познати имам с нови Camry - повече от 6/100 градско не са засичали, извънграда вече зависи как се кара

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
acho.rs написа:Като качества Q7 е на светлинни години пред Кодиак. Х3 е скъпа джипка без опция за много от топ предложенията на БМВ - най-вече въздушно окачване, адаптив драйв, завиване на задната ос, дайнамик драйв, вентилация на седлаките (това вече е гавра) и още един куп по-трудно забележими.
Иначе като концепция е супер а *30д и *40и са снаряди
Роднини си купиха от магазина Тигуан Р Лайн 2.0 ТФСИ 240 коня сериозно зареден. Няма база за сравнение с мойто камионче, освен че и двете са по 80 и някой лев, но едното има пълна гаранция, другото не

Тук колегата по-скоро трябва да реши кола от магазина или не. Тази обява за 71к е несериозна. Колата е с малко екстри и висока цена. Да не стане като отвориш жабката да потече вода от Мексиканския залив

Ако днес можех да си позволя нова кола със сигурност щях да взема актуалното Х5 - най-накрая на въздух

"Чемодан, вокзал, Москва"
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
DigitalExile написа:Какво ги хвалите тия хибриди и то точно на тойота. Пълна скръб са, приятелката има ярис 2019, то работи 90% от времето на бензин. По добре бензин да си караш. Да не говорим,че това е най неудобната кола която съм карал, в по неудобни седалки не знам да съм сядал някога.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
kikko написа:DigitalExile написа:Какво ги хвалите тия хибриди и то точно на тойота. Пълна скръб са, приятелката има ярис 2019, то работи 90% от времето на бензин. По добре бензин да си караш. Да не говорим,че това е най неудобната кола която съм карал, в по неудобни седалки не знам да съм сядал някога.
Вагаджийка караш нали?
Не ми отговаряй,личи си.
И то не една

W203 ц220 ми дава 8 градско в София с много зор.
Ебах тия космически хибриди дето трябва да ги мисля как да ги карам.
Фиат добло макси 2.0 135коня диЗъл дава същият, че и по малък разход.
Колата е на 650 хиляди въпреки,че е 2012 модел и май само главата е останала от тоя двигател, а компресия има толкова, че ме страх да я премеря.
И все пак разхода е с 30 процента спрямо тия кочини хибриди нагоре реално каране все ден в София.
Кара се служебно т.е. ми е все тая колко харчи, че да я карам нежно.
Като пуснат Волтрон на пазара ще си купя.
До тогава всичко старо и здраво до смърт.
Ебах тия космически хибриди дето трябва да ги мисля как да ги карам.
Фиат добло макси 2.0 135коня диЗъл дава същият, че и по малък разход.
Колата е на 650 хиляди въпреки,че е 2012 модел и май само главата е останала от тоя двигател, а компресия има толкова, че ме страх да я премеря.
И все пак разхода е с 30 процента спрямо тия кочини хибриди нагоре реално каране все ден в София.
Кара се служебно т.е. ми е все тая колко харчи, че да я карам нежно.
Като пуснат Волтрон на пазара ще си купя.
До тогава всичко старо и здраво до смърт.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Градско по Цариградско и околомръсното със 120кмч и градско в Мюнхен със средна скорост 14км/ч са различни неща.
Не съм си и помислял да сравнява голфодпобни с ено и деет тидиии с каквато и да е кола. Все пак те горят 3 извънградско и 5 в града. Хибридите са за балъците, Ел коли са за балъците, новите коли са за балъците...
Не съм си и помислял да сравнява голфодпобни с ено и деет тидиии с каквато и да е кола. Все пак те горят 3 извънградско и 5 в града. Хибридите са за балъците, Ел коли са за балъците, новите коли са за балъците...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
acho.rs написа: Хибридите са за балъците, Ел коли са за балъците, новите коли са за балъците...
Недей да бъдеш краен,всяка монета има 2 страни,не генерализирай,базирайки се на собствената си гледна точка.

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....