Чисто нова или стара кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кое бихте избрали за градска ежедневка?

Чисто ново Sandero Stepway
11
6%
Чисто ново Renault Megane
9
5%
Чисто новa Skoda Scala
6
3%
Чисто новa Skoda Kamiq
17
10%
Чисто нов VW T-Roc
16
9%
Е39
39
22%
Друго
60
34%
Нито едно
19
11%

Общо гласове : 177
младши ентусиаст
Аватар

Re: Чисто нова или стара кола?

Мнение от nxn » 22 Мар 2021, 22:55

Королата е много добра, уникредит такива ползват за служебни, а щом банка, която дава лизинг ползва, трябва да са добри. Иначе и колеги с тях имам, от хибрида не очаквай много, не сваля разхода колкото по книжка, но е приятна алтернатива на дизел.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2021, 22:59

Gari написа:Здравейте колеги. Изчетох цялата тема и малко се поговори за плъгин хибридите, както и за самите хибриди. Тъй като жената малко ме натиска, то се оглеждам за Тойота Корола хибрид. Нова ще е, това е ясно. Имате ли наблюдения относно този модел кола? Четох в нета, но както винаги питам и вас. Само знам, че е CVT кутия. Ние караме почти 100% градско. Говорим за кола 2021г.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако са близки като цена - Приус ще задържи повече стойност във времето. Дори без плъг ин, официално е най-икномичната кола, теставана примерно от AMS... А те са тествали в реални условия и дълъг пробег над 400 автомобили, някои от които дизели с ръчни скорости. Средния реален разход който псочиха е 5.1/100 като това включва и част магистрално каране със 160км/ч.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 22 Мар 2021, 23:22

В България тойота не предлагат приус. Бяха пробвали, мисля, но въобще не вървеше спрямо королата и ауриса, които пръскаха пазара и го спряха. Да не говорим, че королата е по-красива и има по-нормален интериор от приуса.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2021, 8:14

Королата вървеше, защото има маса много продажби бяха на служебни 1.4 ръчка. Така колата е точно наполовина по-евтина от Приуса.
Отделно хибдирда не е мислен за България за за мегаполиси - тук нямаме големи градове, където бензинова кола автоматик да дава 15/100 а дизел 12/100. Един хибрид в такива условия качва максимум до 5/100 и Най - важното - не пуши в задръствания и подземни паркинги.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Мар 2021, 9:33

Какво ги хвалите тия хибриди и то точно на тойота. Пълна скръб са, приятелката има ярис 2019, то работи 90% от времето на бензин. По добре бензин да си караш. Да не говорим,че това е най неудобната кола която съм карал, в по неудобни седалки не знам да съм сядал някога.
И тоя споменатия разход горе 5/100 е само мит и легенда. Тая кола храчи повече от 7 на 100 в града и 10 извън него.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2021, 9:43

Ярис не е с двигателя на Приус 3, а мотора в Приус 4 пък е съвсем друг. Като цяло идеята е през цялото време да работят двата мотора в синхрон, Ел двигателя се ползва само за потегляне, тръгна-спри трафик и евентуално сейлинг.
Така или иначе модела ще потъне в забрава, защото Тойота спряха да го развиват като хората, направиха го много изчанчен и най-важното - вече не се води "куул" и "еко". Теслата му грабна имиджа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 23 Мар 2021, 10:51

acho.rs написа:Ярис не е с двигателя на Приус 3, а мотора в Приус 4 пък е съвсем друг.

Ярис наистина не е с мотор на Приус, но приус 3 и приус 4 са с един и същ мотор (с малко подобрения тип сегменти и тн, но е същия мотор).

По темата, от моя опит за да достигнеш тия нива на разход които пише по книжките трябва я караш леко и да 'гледаш' надалеч. Ако я караш като нормална бензинова кола, ще гори като нормална бензинова кола. Възползвай се максимално от батерията ускоряваш бързо до 45-50км/ч и после дърпаш педала на газта за да включиш EV мод-а. Помага и ЕКО мод-а на самата кола - прекалибрира педала на газта така че да имаш по-голям диапазон в който е 'ЕКО' и чак накрая на газта е в 'PWR'. Също и изглажда всички флуктоации в подаването на газ и всичко е доста забавено. Разбира се динамиката е в гъз@, но разхода е добър. Приус 4 на мен ми прави 4.0-4.2 градско по колонка. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Мар 2021, 11:01

DigitalExile написа:И тоя споменатия разход горе 5/100 е само мит и легенда. Тая кола храчи повече от 7 на 100 в града и 10 извън него.

Няколко познати имам с нови Camry - повече от 6/100 градско не са засичали, извънграда вече зависи как се кара :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 23 Мар 2021, 11:44

acho.rs написа:Като качества Q7 е на светлинни години пред Кодиак. Х3 е скъпа джипка без опция за много от топ предложенията на БМВ - най-вече въздушно окачване, адаптив драйв, завиване на задната ос, дайнамик драйв, вентилация на седлаките (това вече е гавра) и още един куп по-трудно забележими.
Иначе като концепция е супер а *30д и *40и са снаряди

Роднини си купиха от магазина Тигуан Р Лайн 2.0 ТФСИ 240 коня сериозно зареден. Няма база за сравнение с мойто камионче, освен че и двете са по 80 и някой лев, но едното има пълна гаранция, другото не :mhihi: Тигуана е топ, но не може да се сравнява с кола 220 бона по ценова листа, където музиката ти е с 23 тонколони и 1920 вата за 12-13 000лв...

Тук колегата по-скоро трябва да реши кола от магазина или не. Тази обява за 71к е несериозна. Колата е с малко екстри и висока цена. Да не стане като отвориш жабката да потече вода от Мексиканския залив :mhihi: В САЩ няма Matrix LED фарове и S Line. Аз взех единствената германка в мобилето с бензинов мотор (3.0 Supercharged), безкраен списък с екстри и пълна сервизна история. Останалите са Американски мечти :ok: От една година всеки ден гледам всички обяви на Q7 4М, така че съм доста запознат с материята кое колко струва и струва ли си въобще...

Ако днес можех да си позволя нова кола със сигурност щях да взема актуалното Х5 - най-накрая на въздух :driving: Няма по-добро камионче на пазара в момента.
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 23 Мар 2021, 12:31

DigitalExile написа:Какво ги хвалите тия хибриди и то точно на тойота. Пълна скръб са, приятелката има ярис 2019, то работи 90% от времето на бензин. По добре бензин да си караш. Да не говорим,че това е най неудобната кола която съм карал, в по неудобни седалки не знам да съм сядал някога.
И тоя споменатия разход горе 5/100 е само мит и легенда. Тая кола храчи повече от 7 на 100 в града и 10 извън него.

:OT: Вагаджийка караш нали? :lol: Не ми отговаряй,личи си. :lol:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 23 Мар 2021, 12:50

Това беше гадно :mhihi:
"Чемодан, вокзал, Москва"

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Мар 2021, 13:38

kikko написа:
DigitalExile написа:Какво ги хвалите тия хибриди и то точно на тойота. Пълна скръб са, приятелката има ярис 2019, то работи 90% от времето на бензин. По добре бензин да си караш. Да не говорим,че това е най неудобната кола която съм карал, в по неудобни седалки не знам да съм сядал някога.

:OT: Вагаджийка караш нали? :lol: Не ми отговаряй,личи си. :lol:

И то не една :mhihi: , но това няма никакво значение :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Мар 2021, 15:23

W203 ц220 ми дава 8 градско в София с много зор.
Ебах тия космически хибриди дето трябва да ги мисля как да ги карам.
Фиат добло макси 2.0 135коня диЗъл дава същият, че и по малък разход.
Колата е на 650 хиляди въпреки,че е 2012 модел и май само главата е останала от тоя двигател, а компресия има толкова, че ме страх да я премеря.
И все пак разхода е с 30 процента спрямо тия кочини хибриди нагоре реално каране все ден в София.
Кара се служебно т.е. ми е все тая колко харчи, че да я карам нежно.
Като пуснат Волтрон на пазара ще си купя.
До тогава всичко старо и здраво до смърт. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2021, 19:06

Градско по Цариградско и околомръсното със 120кмч и градско в Мюнхен със средна скорост 14км/ч са различни неща.

Не съм си и помислял да сравнява голфодпобни с ено и деет тидиии с каквато и да е кола. Все пак те горят 3 извънградско и 5 в града. Хибридите са за балъците, Ел коли са за балъците, новите коли са за балъците...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 23 Мар 2021, 21:28

acho.rs написа: Хибридите са за балъците, Ел коли са за балъците, новите коли са за балъците...

Недей да бъдеш краен,всяка монета има 2 страни,не генерализирай,базирайки се на собствената си гледна точка. ;)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата