Чисто нова или стара кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кое бихте избрали за градска ежедневка?

Чисто ново Sandero Stepway
11
6%
Чисто ново Renault Megane
9
5%
Чисто новa Skoda Scala
6
3%
Чисто новa Skoda Kamiq
17
10%
Чисто нов VW T-Roc
16
9%
Е39
39
22%
Друго
60
34%
Нито едно
19
11%

Общо гласове : 177
ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Чисто нова или стара кола?

Мнение от DigitalExile » 22 Мар 2021, 15:58

Колата беше в перфектно състояние, разковничето е че беше на малко километри за годините си :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 22 Мар 2021, 16:00

На колко км я продаде, че малко е много относително понятие.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Мар 2021, 16:01

Ачо,ти на какво сменя мотор по гаранция?Питам,щото на един познат са му сменили мотор на Х5 F15 4.0d малко преди да му изтече удължената гаранция,т.е. на 190+ км.,но преди 200к.км.Спомена за някакви 20к.+ евро,че струвало ако не е по гаранция.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 22 Мар 2021, 16:05

DigitalExile написа:
BMW-то което карах (e90 2011г.) Купих го края на 2016 и го продадох преди 2 седмици. Сменил съм един шарнир и тампоните на стаб щангата. За 5 години толкова.

Колега ти си явно ултра късметлия с тази кола. Аз пък моята от подписа дето а купих преди точно три години и беше на малко повече от две години и 28000 (двадесет и осем хиляди) км като я взех досега $ 8000 по ремонти, предимно електрически и електроники и няколко тампона. Толкова не съм набутал в предишните ми една Е34 и две Е39-ки взети заедно. Единствената кола дето е глътнала повече пари от F10-ката е един W211 E550 преди доста години. Сега на мен много не ми дреме аз почти нищо не плащам от джоба си понеже тези коли ги карам под гаранция било премиум селекшъна или като изтече си купувам удължена но все пак разправиите и негативните емоции не са за подценяване. И като стана въпрос за гаранция се сетих от постинги по горе някои споменават търсели коли на които току що им е изтекла гаранцията, та просто недоумявам как може да се решите на подобна стъпка, когато става въпрос за по новите модели. Тези коли могат да ви вкарат в такъв филм че направо не ми се мисли. Имам предвид БМВ, Мерцедес и Порше, сега коли като Тойота, Хонда и Субару нямам проблем да ги карам с изтекла гаранция, макар че и там едно наум.
Последна промяна peshehodetz на 22 Мар 2021, 16:54, променена общо 1 път
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 22 Мар 2021, 16:51

Dextuar написа:На колко км я продаде, че малко е много относително понятие.

на малко под 140к км я продадох

peshehodetz написа:
DigitalExile написа:
BMW-то което карах (e90 2011г.) Купих го края на 2016 и го продадох преди 2 седмици. Сменил съм един шарнир и тампоните на стаб щангата. За 5 години толкова.

Колега ти си явно ултра късметлия с тази кола. Аз пък моята от подписа дето а купих преди точно три години и беше на малко повече от две години и 28000 (двадесет и осем хиляди) км като я взех досега $ 8000 по ремонти, предимно електрически и електроники и няколко тампона. Толкова не съм набутал в предишните ми една Е34 и две Е39-ки. Единствената кола дето е глътнала повече пари от F10-ката е един W211 E550 преди доста години. Сега на мен много не ми дреме аз почти нищо не плащам от джоба си понеже тези коли ги карам под гаранция било премиум селекшъна или като изтече си купувам удължена но все пак разправиите и негативните емоции не са за подценяване. И като стана въпрос за гаранция се сетих от постинги по горе някои споменават търсели коли на които току що им е изтекла гаранцията, та просто недоумявам как може да се решите на подобна стъпка, когато става въпрос за по новите модели. Тези коли могат да ви вкарат в такъв филм че направо не ми се мисли. Имам предвид БМВ, Мерцедес и Порше, сега коли като Тойота, Хонда и Субару нямам проблем да ги карам с изтекла гаранция, макар че и там едно наум.

Е чак късметлия, просто гледам да избирам внимателно. Колата която карам в момента е точно излезнала от гаранция вече 5к км минах за няколко месеца и нямам проблеми все още :bchug:
Последна промяна DigitalExile на 22 Мар 2021, 19:27, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2021, 18:45

немо написа:Ачо,ти на какво сменя мотор по гаранция?Питам,щото на един познат са му сменили мотор на Х5 F15 4.0d малко преди да му изтече удължената гаранция,т.е. на 190+ км.,но преди 200к.км.Спомена за някакви 20к.+ евро,че струвало ако не е по гаранция.

На F11ката - 2.0 би-турбо дизел 218кс.
Около 20к ЛЕВА ако не беше по гаранция. Почти сигурен съм, че беше просто дюза или нещо друго дребно. А цените на двигателите си ги пишат както искат. Доста надежден човек ми каза, че ZF 8HP като за *30д идва на 6500лв. В дилърствата май излиза над 15 000лв. Доста ми писна от всичките им гаври с цените и занапред си минавам (не че не бях така почти така) изцяло в сервиз, който не е дилърство, но работи с оригинални части, влиза в историята на колата и обслужването се признава от гаранцията.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2021, 18:50

Dextuar написа:
nthnl написа:Колеги - дайте мнение:
1. Нова шкода кодиак 2.0 TFSI с доста екстри
2. audi q7 sline 3.0 TFSI 2018-та на 40-50 000км

За нещо около 80к говорим :)

Поздрави,
Михаил Великов
Днес се возих точно в такова Ауди - с 2 ръце за него, но ме съмнява да го намериш за тези пари.

Питай Бай Илия - той мина на такова Ауди. На тези километри за тези пари никакъв шанс. Скъпи са камионите, все пак са актуален модел в производство. Кабината е доста променена, LCI е мащабен, но модела не е сменян.
Аз Шкода голям джип не бих гледал. Тези коли за да се движат нормално изискват сложно и скъпо окачване. Иначе или се клатят като рибарски лодки или и друсат и се клатят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 22 Мар 2021, 19:24

Кодиакът е на платформата на новият тигуан, който е почти същият като Х3, може би малко по-комфортен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2021, 19:41

nxn написа:Кодиакът е на платформата на новият тигуан, който е почти същият като Х3, може би малко по-комфортен.

Мдааам, всъщност и Макан е на платформата на Тигуан, така че не виждам разлика между Кодиак и Порше Макан :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 22 Мар 2021, 19:46

acho.rs написа:
nxn написа:Кодиакът е на платформата на новият тигуан, който е почти същият като Х3, може би малко по-комфортен.

Мдааам, всъщност и Макан е на платформата на Тигуан, така че не виждам разлика между Кодиак и Порше Макан :ok:

Маканът е колкото 3 кодиака, докато кодиака и тигуана са на почти еднаква цена, тоест са сравними.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2021, 20:05

Като качества Q7 е на светлинни години пред Кодиак. Х3 е скъпа джипка без опция за много от топ предложенията на БМВ - най-вече въздушно окачване, адаптив драйв, завиване на задната ос, дайнамик драйв, вентилация на седлаките (това вече е гавра) и още един куп по-трудно забележими.
Иначе като концепция е супер а *30д и *40и са снаряди

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 22 Мар 2021, 20:11

acho.rs написа:Като качества Q7 е на светлинни години пред Кодиак. Х3 е скъпа джипка без опция за много от топ предложенията на БМВ - най-вече въздушно окачване, адаптив драйв, завиване на задната ос, дайнамик драйв, вентилация на седлаките (това вече е гавра) и още един куп по-трудно забележими.
Иначе като концепция е супер а *30д и *40и са снаряди

x3 най-накрая има обдухване както и бая екстри вече, но е и по-голяма от Е53, но и вече влиза в ценовата категория на 5тата серия, което автоматично я прави безмислен модел, лично за мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 22 Мар 2021, 21:28

Здравейте колеги. Изчетох цялата тема и малко се поговори за плъгин хибридите, както и за самите хибриди. Тъй като жената малко ме натиска, то се оглеждам за Тойота Корола хибрид. Нова ще е, това е ясно. Имате ли наблюдения относно този модел кола? Четох в нета, но както винаги питам и вас. Само знам, че е CVT кутия. Ние караме почти 100% градско. Говорим за кола 2021г.

Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 22 Мар 2021, 22:25

Королата е прекрасен автомобил да те придвижва от т.А до т.Б. Няколко много близки до мен хора имат,както от предния модел , така и от настоящия. Нито една от тях не е дала какъвто и да било проблем. За цената си е най-доброто на пазара.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Мар 2021, 22:28

Gari написа:Здравейте колеги. Изчетох цялата тема и малко се поговори за плъгин хибридите, както и за самите хибриди. Тъй като жената малко ме натиска, то се оглеждам за Тойота Корола хибрид. Нова ще е, това е ясно. Имате ли наблюдения относно този модел кола? Четох в нета, но както винаги питам и вас. Само знам, че е CVT кутия. Ние караме почти 100% градско. Говорим за кола 2021г.

аз корола хибрид (в щатите) не съм виждал, но ако е като приус-а хибрид- здраво и надеждно куче е... не мисля, че можеш да сбъркаш с тойота хибрид независимо от модела...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата