Чисто нова или стара кола?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Чисто нова или стара кола?
slatanic написа:drago_pavlov написа:slatanic написа:Е колко пък да са бъгъви.За една година близо вече 90к километра и само масла,филтри и накладки с дискове.Много е бъгава.Като минат още половин година и малко и ударим 150К километра да му мисли следващият.Тази си е изкарала парите за ползването.
Е как една година като те септември месец ги докараха новитеМоята беше една от първите.
Моджо написа:Г-н Павлов. Отворете сайта на Еуратек и сам си проверете колко струва октавия на склад. От 40 000, 42 000, 45 000. А дали е бъгава или не е, времето ще покаже.
Какво да проверявам на сайта, като имам фактура за 55к...
Ако гледаш единичка, бензин, гола като пушка, може и да е 40к, ама това става ли за каране е друг въпрос...
За мен времето го е показало, карам я от септември, 20к км вече. Зимата през половината време не работят парктроници, front assist... Палиш, тръгваш назад, няма парктроник - трябват и 15-20 секунди да загрее тъч панела и да разбере, че караш назад... Тръгваш напред, тя още 5 секунди пищи заради препятствието отзад.
За line assist да не говорим - всяка нормална кола просто разтриса волана, за да те събуди, а тая направо завива разко, за да те вкара в лентата... А ако ти бутне така рязко волана на поледица?
В началото тракаше като каруца от ден едно - забравили някакви тампони на багажника.
Сега като вали цяла седмица багажникът се пълни с вода...
Ако се качиш от фабия и си фен на тъч панели и лед-ове ще ти хареса циганийката, но си е пръчка отвсякъде...
Ти си визирал новата октавия конкретно, а аз шкода като цяло.
Това за което коментирах аз се случва със съпърб.
При предишната октавия също нямаме някакви грижи, но тя е и по малко карана нищо, че е на вече 3 години.
Ти си уцелил промоцията със Супърба, но Октавия сега е чисто нов модел и там или цената е висока или чакаш или и двете.
ПС: заради теб и аз се замислих за Супърб 2.0Т на промоция

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Моджо написа:Декстуаре, ама за мойто е46 /което го нема в мобилето/има обяснение , защото е 3-та, даже 4-та кола в къщата и освен това ако ще вярваме на талончетата за преглед там километрите ги пише и, който иска може да провери колко км е минавала на година. А тия в мобилето, айде нема нужда. Нали, то даже е подозрително. Кой е тоя , с всички я си акъл,дето си купува чисто нова кола и я продава след 2-3 години на нюню км на половин цена. Даже в Курило не са толкова луди.
Той декстура май кара американка/канадка сега, та това обяснява нещата.
Иначе хората си махат новите коли масово след изтичане на гаранционния период или гаранционните километрите което настъпи първо.
Това с километрите е абсолютно възможно ако някой гъзар си купи кола на жената. Последната кола, която си купих от предишния технически преглед имаше 3к км изминати. Взех я от фирма, собствениците бяха семейство с 2 големи деца и имаха общо сигурно 10 коли. Смятай колко ги карат...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
И ти я дадоха на половин цена)).
За възможно-възможно е. В 0.1 % от колите в мобилето. Шанса да попаднеш на такава кола не е особено голям.
За възможно-възможно е. В 0.1 % от колите в мобилето. Шанса да попаднеш на такава кола не е особено голям.
Хм,хм...
DigitalExile написа:Той декстура май кара американка/канадка сега, та това обяснява нещата.
Обиждаш любовта и смисъла на живота му, недей така.

Европейка била, разправя...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
DigitalExile написа:Моджо написа:Декстуаре, ама за мойто е46 /което го нема в мобилето/има обяснение , защото е 3-та, даже 4-та кола в къщата и освен това ако ще вярваме на талончетата за преглед там километрите ги пише и, който иска може да провери колко км е минавала на година. А тия в мобилето, айде нема нужда. Нали, то даже е подозрително. Кой е тоя , с всички я си акъл,дето си купува чисто нова кола и я продава след 2-3 години на нюню км на половин цена. Даже в Курило не са толкова луди.
Той декстура май кара американка/канадка сега, та това обяснява нещата.
Иначе хората си махат новите коли масово след изтичане на гаранционния период или гаранционните километрите което настъпи първо.
Чиста германка си карам, произведена за Германия и внесена в България през официален дилър на BMW

grkv написа:DigitalExile написа:Той декстура май кара американка/канадка сега, та това обяснява нещата.
Обиждаш любовта и смисъла на живота му, недей така.![]()
Европейка била, разправя...
Не, не, смисъла ми е да изкормя ДПФ и ЕГР и да я ремапна и обяснявам как като скрапер може да поддържаш 7-ца

Е не бе, ше водим 10+ годишен варел на близо 350 км на официален доктор
Заплеснато момче си ти... я раздуй, вечер имаш ли полюции с модната тройка? Като ти отвори човек фейса, то са корици, фотосесии, 440и инстаграми... и ни една снимка с жена. Верно ще си помисли някой, че т'ва осмисля живота ти, баси

Заплеснато момче си ти... я раздуй, вечер имаш ли полюции с модната тройка? Като ти отвори човек фейса, то са корици, фотосесии, 440и инстаграми... и ни една снимка с жена. Верно ще си помисли някой, че т'ва осмисля живота ти, баси

Човек като ви чете ще каже, че прекалено много знаете един за друг като за съфорумци. 

Това са нормални шегички за всеки един автомобилен форум, не е с лошо и винаги е поднесено с много ирония и веселба 

Моджо написа:И ти я дадоха на половин цена)).
Взех си я на "пазарна" цена, не са ми я подарявали, но го казах във връзка с недоверието на километрите на 3г кола. Иначе е важно да си взимаш точно това, което те кара да се чувстваш спокоен и доволен, очевидно не е червена кожа и купчина екстри, вместо 2 чисто нови Дачии

Добре де, кое е това населено място в страната, което няма ни сервиз, ни части, ни таксита? Все ще е близо до някой по-голям град, дето да не е кой знае какво да се остави в сервиз тоя варел? 'щото за тия пари 7-8 годишните коли отдавна са познати и на кварталните майстори, части има много, ОЕМ, алтернативи... Дачията не е ли много крайно решение?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bioz написа:Човек като ви чете ще каже, че прекалено много знаете един за друг като за съфорумци.
Аз нямам представа кой е, а фейса ми е заключен само за приятели, а той определено не е такъв, така че полюциите са си изцяло за него.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
grkv написа:Добре де, кое е това населено място в страната, което няма ни сервиз, ни части, ни таксита? Все ще е близо до някой по-голям град, дето да не е кой знае какво да се остави в сервиз тоя варел? 'щото за тия пари 7-8 годишните коли отдавна са познати и на кварталните майстори, части има много, ОЕМ, алтернативи... Дачията не е ли много крайно решение?
Всяко село в България

До град е близо, ама тя като е строшена къ да стигне до градо ? Айде репатрак и докато я нема ти трябва друга кола за да се придвижваш. После да си я земеш некой треа те вози щото сам човек две коли не може да кара

За щастие това ми се е случвало само 2 пъти за 20 години - да се наложи колата да се кара с репатрак. Да стои повече от 1 ден 4-5 пъти като /понеже ми е приятел собственика на сервиза/ ми е давал от неговите коли да си се прибера и да си я карам докато оправят моята.
Рено дават заместваща кола и май поемат репатрака /като е в гаранция колата, разбира се/
Шкода оборотна не дават, но под наем - да. Нещо беше около 40 лв на ден. За репатрак не съм ги питал дали го поемат.
И поради тия положения предпочитам нова. Ако ще гола не кат пушка, ми кат пръчка да е гола се ми е тая.
Това налага и да поддържам няколко коли, защото треа по всяко време да имам 2 резервни

Хм,хм...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Заприличахме на "Наща Група" 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Bogat-Beden написа:Заприличахме на "Наща Група"
По скоро сме за тая
https://www.facebook.com/groups/347124482422198