Чисто нова или стара кола?
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Чисто нова или стара кола?
madafaka_donkele написа:Имам ги половинатаЯ кажи коя е таа програмка за следене на разходите, че съм с един пенсионерски ексел още
ildivvy написа:Тук: http://www.spritmonitor.de можеш да си водиш подобни 'записки'. Има и други подобни сайтове, дори и български...
Точно spritmonitor-а е това, бях си правил регистрация преди 10-ина години, известно време засичах горивото и накрая ми омръзна. Докато миналото лято случайно видях, че са направили мобилно приложение, даже профила и данните ми си стояха. Та там почнах да ги вкарвам разходите, че преди това по някакви хвърчащи файлове и аз пишех.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Аз ако почна да си пиша разходите по колата като ударя чертата накрая най-вероятно ще я засиля в реката. Пък и като имам ексел дето ми пише, че ми е стъпила х2 от първоначалната цената ква файда? Освен да се ядосвам друго не виждам. Нито ще спестя нито нищо.. Някой да обясни защо си губи времето с това вместо да си почива.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
да не взема да сменя нещо , което съм сменявал миналия месец с ново...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
bioz написа:Аз ако почна да си пиша разходите по колата като ударя чертата накрая най-вероятно ще я засиля в реката. Пък и като имам ексел дето ми пише, че ми е стъпила х2 от първоначалната цената ква файда? Освен да се ядосвам друго не виждам. Нито ще спестя нито нищо.. Някой да обясни защо си губи времето с това вместо да си почива.
Освен да се хвалиш пред хората, че "твоята кола не се чупи, на виж тази таблица" друго не виждам.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Всъщност по-важно ми е на какъв пробег какво съм сменял, не толкова колко съм похарчил. Както е казал китаеца - умните хора си записват, а останалите помнят. 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
alx написа:streetz написа:3500 е нищо - едно окачване и спирачки, някоя гарнитурка и датчик, и може и да не стигнат.Но пък после не се занимаваш с години. Няма кола, която само се кара без да се сменя нищо по нея и да е в прилично техническо състояние.
има има... ама им се дърпате както на ваксини се дърпат туземците...
Стига с тия боклуци, па ти

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ясно е че новите коли са относително по-слаби като качество, но трябва да се отразява и пробега. Отделно, не знам някой дали си въобразява, че нова кола на 0км следващите 5 години и 100 000км ще се троши повече от кола на 20 години и 500 000км.
Може да кажем някоя дума и за динамиката на актуалните коли - как са *30д,*40д,*40и,*50и спрямо БМВтата от преди 20г
100 до 200км/ч седем Тира разлика на аналогичен модел 
Може да кажем някоя дума и за динамиката на актуалните коли - как са *30д,*40д,*40и,*50и спрямо БМВтата от преди 20г

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Сега gkvt-то ще ти каже, че кормиш DPF-а, махаш ЕГР-а, чипосваш и ей те при резултатите на новите коли.acho.rs написа:Ясно е че новите коли са относително по-слаби като качество, но трябва да се отразява и пробега. Отделно, не знам някой дали си въобразява, че нова кола на 0км следващите 5 години и 100 000км ще се троши повече от кола на 20 години и 500 000км.
Може да кажем някоя дума и за динамиката на актуалните коли - как са *30д,*40д,*40и,*50и спрямо БМВтата от преди 20г100 до 200км/ч седем Тира разлика на аналогичен модел
Sent from my iPhone using Tapatalk
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
c04 написа:alx написа:streetz написа:3500 е нищо - едно окачване и спирачки, някоя гарнитурка и датчик, и може и да не стигнат.Но пък после не се занимаваш с години. Няма кола, която само се кара без да се сменя нищо по нея и да е в прилично техническо състояние.
Какви бяха предложенията, че не намирам нещо?
2008 30d - 245кс
2020 30d - 265кс

Тая тема ако не ѝ се даде някакъв конкретен бюджет се изчерпва и започва отначало за трети път вече
2020 30d - 265кс

Тая тема ако не ѝ се даде някакъв конкретен бюджет се изчерпва и започва отначало за трети път вече

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ще си подаря една нова дачийка за Коледа, па вие си карайте дръгелите.
Btw Новата ми закръгли 80 000 км без да е пипната освен за масло. Па нека е пластмасова, чекия и там квото още определения имаше.
Btw Новата ми закръгли 80 000 км без да е пипната освен за масло. Па нека е пластмасова, чекия и там квото още определения имаше.
Хм,хм...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Нова кола никога не е било на оферта, никога няма и да бъде. Второ мнение като цяло няма.
С какво е по добра чисто нова кола на 0км, от 1-2 годишна на 30-70к км с пълна история с повече от 50% надолу от цената на нова?
С какво е по добра чисто нова кола на 0км, от 1-2 годишна на 30-70к км с пълна история с повече от 50% надолу от цената на нова?
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Тоциmadafaka_donkele написа:c04 написа:alx написа:streetz написа:3500 е нищо - едно окачване и спирачки, някоя гарнитурка и датчик, и може и да не стигнат.Но пък после не се занимаваш с години. Няма кола, която само се кара без да се сменя нищо по нея и да е в прилично техническо състояние.
Какви бяха предложенията, че не намирам нещо?

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Очаквам оферта да ми дадеш за кола на 2 години, на 45 000 км и да е на 50% надолу. Ще има сделка даже и бонус ще ти дам.
Хм,хм...
Моджо написа:Очаквам оферта да ми дадеш за кола на 2 години, на 45 000 км и да е на 50% надолу. Ще има сделка даже и бонус ще ти дам.
остатъчната стойност на мерцедес е 46% от оригиналната цена след 3 години и 50к км... бмв по спомен е 44%... предполагам и алдитата се въртят в тия цифри
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила