С какви гуми карате?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Re: С какви гуми карате?
Kartoff написа:equipment написа:Имаш истински гуми от Германия на премиум марка goodyear, според мен си ги карай, ако имат достатъчно грайфер. А и това за мен е една от най-безшумните и тихи гуми
И аз мисля така, много си прав, но ме притеснява това, че са РънФлат и не знам дали са за нашите пътища... Въпреки, че колата вози с тях учудващо по добре от предишната ми Е61 с обикновени гуми... Иначе грайфера е около 7мм, до колкото помня...
Ами явно си с адаптив драйв и затова не усеща твърдата возия. А и може би по-новите рънфлат гуми 2018 и нагоре , са с мек каучук. Та твоите гуми са си кажи речи като нови - 7 мм. грайфер

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
grkv написа:Аз изтърках летните пирелита миналия сезон и е време вече за нови...
Бриджстоун драйвгард съм карал 17ки на предната ми кола и не искам пак, пирелито рфт също не ми харесва от към шум. Мишлен отива на 1900лв за сет и май малко му се мръщя.
Контито при мен е 1600лв за сет и май не е лош вариант![]()
Мнения за дънлоп?
Може да не си карал точно Драйвгард, защото са едни от най-тихите на пазара. Освен това са толкова меки, че ако не прочетеш надписа, няма да разбереш, че са рънфлат. На мен са ми много нетрайни и в размер 225х55 са прекалено меки. Предполагам, че R19 255x55 пак ще дойдат меки.
Карам Джага с Dunlpo Sport Maxx RT2 275x40 R19 - задните са МО и доста по-различни от предните 245х45. Мога да кажа само добри неща, а като цена излизат уникални промоции.
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Ето това е колата : http://bimmer.work/vin/def69f61b3932636 ... 50317947a/
Явно за това говориш : 2VА - Adaptive Drive
И на двата моста има динамик щанги... Досега не съм имал кола с такива
Иначе, ето снимката от обявата :
Търговеца я беше премерил и я снимал
Май ще ги върна обратно на колата като дойде лятото, пък да видим... Гумаджиите малко се мръщят като видят рънфлат гуми и искат повече пари за монтаж и демонтаж, ама какво да се прави...
Само ме притеснява дали като карам с такива гуми няма да се отрази зле на окачването... До колкото знам, заради твърдостта на рънфлат гумите, те почтни не обират неравностите, а всичко се предава на окачването и то страда повече...
Явно за това говориш : 2VА - Adaptive Drive
И на двата моста има динамик щанги... Досега не съм имал кола с такива

Иначе, ето снимката от обявата :

Търговеца я беше премерил и я снимал

Май ще ги върна обратно на колата като дойде лятото, пък да видим... Гумаджиите малко се мръщят като видят рънфлат гуми и искат повече пари за монтаж и демонтаж, ама какво да се прави...
Само ме притеснява дали като карам с такива гуми няма да се отрази зле на окачването... До колкото знам, заради твърдостта на рънфлат гумите, те почтни не обират неравностите, а всичко се предава на окачването и то страда повече...
acho.rs написа:grkv написа:Аз изтърках летните пирелита миналия сезон и е време вече за нови...
Бриджстоун драйвгард съм карал 17ки на предната ми кола и не искам пак, пирелито рфт също не ми харесва от към шум. Мишлен отива на 1900лв за сет и май малко му се мръщя.
Контито при мен е 1600лв за сет и май не е лош вариант![]()
Мнения за дънлоп?
Може да не си карал точно Драйвгард, защото са едни от най-тихите на пазара. Освен това са толкова меки, че ако не прочетеш надписа, няма да разбереш, че са рънфлат. На мен са ми много нетрайни и в размер 225х55 са прекалено меки. Предполагам, че R19 255x55 пак ще дойдат меки.
Карам Джага с Dunlpo Sport Maxx RT2 275x40 R19 - задните са МО и доста по-различни от предните 245х45. Мога да кажа само добри неща, а като цена излизат уникални промоции.
Не съм се изразил правилно, драйвгарда не беше шумен, просто след Х километра хич не държеше, а видимо не си бяха заминали... пирелито рфт е шумно.
Къде гледаш за промоции на дънлопа, че тоя размер 19ки е точно моя.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
В стандартните сайтове за гуми - 5-6 са всички ги знаем. Трявба само да се следят по-често. 18ки 275х40 Dunlop RT2 с бордове, ги взех на 240лв, 10 дни след това (при рекламацията
) бяха вече 430лв.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
acho.rs написа:В стандартните сайтове за гуми - 5-6 са всички ги знаем. Трявба само да се следят по-често. 18ки 275х40 Dunlop RT2 с бордове, ги взех на 240лв, 10 дни след това (при рекламацията) бяха вече 430лв.
На 90-ката карах с този модел гума и бях много доволен, дори когато срязах 2 в дупка, пак взех от същия.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
С какви гуми карате?
Айде да отворя кошера (спора). Някой със спорт пакет 19ки на х-драйв? Ориентирал съм се към 245/40 на 275/35 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Колега, тези джанти продаваш ли ги, 18-ки ли са за F10.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Купих ги преди няколко часа
не мисля да продавам, 19 цолови са. Стил 302м слагат ги на 7 серия и 5гт.

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Какво имаш в предвид да отваряш? Спорт пакет с този размер си е стандарт за всякви ф10 вкл. х драйв.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Аз. Те го моят варел, даже с 20-ки, стил 303 от Ф01-ца, 8,5J/10J, 245/285 гуми. Търкаля си ги, върви си екстра.chris_barnes написа:Айде да отворя кошера (спора). Някой със спорт пакет 19ки на х-драйв? Ориентирал съм се към 245/40 на 275/35

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Хаха, за кошера имах предвид, че често се среща спора за спорт пакет и х драйв.

- chris_barnes
- ентусиаст
-
Скандално яко изглежда!!!!cww написа:Аз. Те го моят варел, даже с 20-ки, стил 303 от Ф01-ца, 8,5J/10J, 245/285 гуми. Търкаля си ги, върви си екстра.chris_barnes написа:Айде да отворя кошера (спора). Някой със спорт пакет 19ки на х-драйв? Ориентирал съм се към 245/40 на 275/35

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
ти пак ще дадеш 1500-2000 независимо че не са рънфлат, освен ако не заложиш на куча марка. Разликите в цените на RFT вече са незначителни. Колата изглежда супер браво.