България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от ID A » 15 Мар 2021, 21:22

Какво ще стане? Няма бг фирма, която да продава първите 4 места. Всички други пътници имат гръб на седалка пред себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 15 Мар 2021, 22:45

Първите 4 места са най-малкия проблем в случая ;)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 15 Мар 2021, 23:22

Автобуса първо вероятно изпреварва двата камиона и двете коли пред тях т.е. колона. Дори и да иска да се прибере в дясната лента, тоя с аудито вече я е заел. Отделно от това тоя с аудито бие спирачки още преди да е подминал автобуса и въпреки това смятам, че буса доста намали преди удара. В момента на удара скоростта му е по-ниска от тази на камиона пред тях. За колегите които го обвиняват, че е спрял в лявата лента - трябваше според вас да сече пътя на вече изпреварените коли и камиони ли?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Мар 2021, 21:43

Тъй като попътувах онзи ден,вчера и днес да споделя малко челен опит дето се вика. :mhihi:
Идиоти има навсякъде.Нито нашите са най-много нито са най-големи.Ама пък са доста...
Едни излизат по рязко от кръстовищата,други карат малолитражки с по 150 на магистралата в лява лента и ми пресвяткват да се поместя. :mhihi:
А като им мръдна и ги пусна и ме изправарят така се прибират,че онова ще се захлупи... :ok:
Ама като цяло в предвид лабавото движение навсякъде идиотите са дооооста по-малко от обикновено.
Катастрофи за почти 2,5К км нямаше никъде което е добре.
То и хора нямаше както казах вече.Навсякъде затворени кръчми едно ядене няма от къде да вземеш пък и аз се полунощни карани все правя. ;)
:driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Мар 2021, 21:55

преживяваш ужасна катастрофа като пасажер... едва не са ти отрязали крака... възстановяваш се... КАРАШ ПИЯН И ДРУСАН!!!

https://www.flagman.bg/article/236585

:dunno: :bowdown:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Мар 2021, 10:31

slatanic написа:Идиоти има навсякъде.Нито нашите са най-много нито са най-големи.Ама пък са доста... :driving:

На мен единствената ми ситуация за ПТП на магистрала в Германия беше заради наш тираджия :ok:
Те ще му кажат може или не може да изпреварва :mhihi:

Прави ли ви впечатление колко много хора си минават на червен светофар и отнемат предимство дори да е указано с пътни знаци :shock:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Мар 2021, 11:12

Да, като се замисля доста често виждам в София да се минава на червено. :kuku:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Мар 2021, 11:17

И то по големи кръстовища с камери. На никой не му дреме за нищо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 17 Мар 2021, 11:20

Don_Diego написа:Прави ли ви впечатление колко много хора си минават на червен светофар и отнемат предимство дори да е указано с пътни знаци :shock:

Всеки ден. Чак се замислям за видеорегистратор и да ги пращам на КАТ. Аз на жълто намалям и спирам, те дават газ .. недай си ако се окажа пред някой такъв на светофара - едни псувни, клетви, чудо :D
Оня ден, докато въртях из кварталните улички да търся място за паркиране, завивам надясно и виждам, че срещу мен идва G31-ца. Нямаше как да се разминем, затова спрях и върнах назад в кръстовището, за да му направя място на човека. Явно прекалено бавен съм бил, понеже все пак, макар и малко, си беше кръстовище и не исках някой да ме нацели отзад, та не стига, че му направих път да мине плешивия дребосък с G31-цата, ами и докато се разминавахме го гледам как нещо ме нарежда отвътре. Пълно е с олигофрени на пътя.
И една положителна случка имам от преди няколко месеца - неделя следобед 250 км по магистралата ги минах само на темпомат със 140 км/ч предимно в дясна лента без нито едно застигане от бързаци докато изпреварвам, без движещи се с 80 км/ч в лява лента, без неадекватни включвания от крайпътните бензиностанции и отбивки, без рискови изпреварвания. Даже на ограничението между Стара Загора и Оризово си карахме всички в колонка в лявата лента на прилична дистанция без да се налага да се местим в дясната заради някой повярвал си. По едно време почна да ми става странно чак, баси културното пътуване беше, щом чак ми направи впечатление. :D
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Мар 2021, 15:02

Наистина ли има камери по светофарите? Не са ли само за измерване на трафика и подобни? Малко ме съмнява, че ако работеха щеше да има такова масово преминаване на червено. И на мен ми прави впечатление доста.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Мар 2021, 15:10

steeN написа:Наистина ли има камери по светофарите? Не са ли само за измерване на трафика и подобни? Малко ме съмнява, че ако работеха щеше да има такова масово преминаване на червено. И на мен ми прави впечатление доста.

има, че и работят... както и на повечето пешеходни пътеки...

камерите на ВИНЕТКИТЕ пък снимат и за скорост, но софтуерът не е имплементиран...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Мар 2021, 15:49

steeN написа:Наистина ли има камери по светофарите? Не са ли само за измерване на трафика и подобни? Малко ме съмнява, че ако работеха щеше да има такова масово преминаване на червено. И на мен ми прави впечатление доста.

Работят, даже като влезнеш в КАТ въртят едни клипчета вътре по телевизорите с такива минаващи на червено.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Мар 2021, 16:20

Въртят ги обаче това са оператори които следят трафика . Не е автоматично и снимат избирателно , не звам колко е валидно това доказателство но такива снимки обикновено падат в съда .
Мен два пъти са ме викали за такива снимки и двата пъти бяха някакви пълни глупости . Снимал ми колата от 100 метра вижда се една сянка вътре обаче оня каиш ми обяснява че съм говорел по телефона :mhihi: Работата беше за 20 лв изобщо не се занимавах с тия идиоти .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Мар 2021, 23:09

Освен да им е евтино на тия дето минават на червено не знам кво тогава. :mhihi:
Аз не виждам как може да не ти пука, че плащаш такива безсмислени пари колкото и да са.

От колко време е това ?

p.s. ново било тва бе, какво ме баламосвате :) сега се разтърсих

16 февруари 2021, 20:24, oбновена в 20:26

https://www.vesti.bg/bulgaria/novi-200- ... ia-6121587

Нови над 200 камери влизат в борбата с войната на пътя в София. Става въпрос за уредите, които в момента следят само за трафика от светофарите. Те обаче вече ще бъдат свързани със столичния КАТ, за да могат да се налагат санкции.

Начи тепърва ще им е скъпо на тия дето много "бързат"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Мар 2021, 3:38

Няма нужда чак от такава злоба . Тия камери досега са ги сменили поне 5 пъти най вероятно . Правят договор с някой , слагат камерите и докато тече договора с подръжката която са платили нещата чат пат работят . Свършва договора системата се скапва ремонта и продължаване на подръжката е баснослова цена и нещата отиван на кино . Пак се завърта същата процедура и така в голяма част от времето тия камери или работят чат пат или изобщо не работят или се подменят с нови или чакат финансиране в поредния договор за видео наблюдение . Както виждаш едва ли са се сетили през 2021г че има камери . :dunno:
Последна промяна Jordana на 18 Мар 2021, 10:53, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата