Тол камери, свинетки и глоби
Модератор: Общи модератори
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Re: Тол камери, свинетки и глоби
Номера на колата не беше нашенски. Най-вероятно идват за седмица две хората в годината.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Моджо написа:Купили са си де-месечна. Че годишната е мноу скъпа бе. Дадоха 30 лв за месечна, кат са отивали са дали пак 20 примерно. И още 2-3 пъти да им потрябва и ще подминат цената на годишната. Не е ли така ? Купуваш си годишна и не се занимаваш повече.
Факт е че са си купили нали? Пък сега месечна ли ,седмична ли това си е тяхна работа парите за винетки са си техни,не им ги плащаш ти.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Моджо написа:Купили са си де-месечна. Че годишната е мноу скъпа бе. Дадоха 30 лв за месечна, кат са отивали са дали пак 20 примерно. И още 2-3 пъти да им потрябва и ще подминат цената на годишната. Не е ли така ? Купуваш си годишна и не се занимаваш повече.
Кво значение има дали е месечна или годишна, все едно ти им даваш парите на тия хора?!? А и с тая система няма значение каква по трайност е винетката. В първият половин час от закупуването, ще те шибат, ако ще да си купиш такава и за 100 години напред!!!
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
ka4i написа:Кво значение има дали е месечна или годишна, все едно ти им даваш парите на тия хора?!? А и с тая система няма значение каква по трайност е винетката. В първият половин час от закупуването, ще те шибат, ако ще да си купиш такава и за 100 години напред!!!
Хайде стига глупости. Нали има касова бележка с дата и час? Как пък на мен веднага ми излиза в системата? Този случай отдавна го решиха, но давай да рием дъното. Пункта си е избрал да качва новите винетки след 30 минути, явно за да се пази от грешки. Скърцнаха му със зъби на посредника и му казаха до 5 минути максимум забавяне.
Някакви други си купили винетка в изи пей, само дето лелята вместо мпс, я чукнала за ремарке. Същата винетка е. И вой до небесата. Искаха да се забрани преди пускане на нова винетка при действаща, сега рев че не могат да си купят за колата, защото има действаща на този номер.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Денонощно и отвсякъде само мрън-мрън. Как не им омръзне не знам.
Хм,хм...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Бе хора, това е „най-сложната в България информационна система” (думи на шефа на АПИ) ! Уникална, без аналог в целия свят, че и струва жълти стотинки (дотук само 320 милиона лева). Тя няма бъгове, има само feature-и 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
ID A написа:ka4i написа:Кво значение има дали е месечна или годишна, все едно ти им даваш парите на тия хора?!? А и с тая система няма значение каква по трайност е винетката. В първият половин час от закупуването, ще те шибат, ако ще да си купиш такава и за 100 години напред!!!
Хайде стига глупости. Нали има касова бележка с дата и час? Как пък на мен веднага ми излиза в системата? Този случай отдавна го решиха, но давай да рием дъното. Пункта си е избрал да качва новите винетки след 30 минути, явно за да се пази от грешки. Скърцнаха му със зъби на посредника и му казаха до 5 минути максимум забавяне.
Някакви други си купили винетка в изи пей, само дето лелята вместо мпс, я чукнала за ремарке. Същата винетка е. И вой до небесата. Искаха да се забрани преди пускане на нова винетка при действаща, сега рев че не могат да си купят за колата, защото има действаща на този номер.
Не съм запознат с особеностите на системата. Това за първите 30мин и времето което е нужно на системата за да отрази факта, че има закупена винетка за даден автомобил, го написах въз основа на написаното по горе от колегите. Аз лично никога не съм си купувал винетка-"качваш се и караш", на момента.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
На 5 март са приели на второ четене промяна, с която може да се поправят грешки при закупена винетка със сгрешен номер, държава или категория на автомобила.
За целта трябва да се подаде заявление в АПИ и ако няма автомобил със същия, като сгрешения номер промяната ще бъде направена.
Така написано предполагам, че ако има автомобил с такъв номер гориш. Ако няма пък как системата позволява да се издаде винетка на несъществуващ номер.
А бе .............
За целта трябва да се подаде заявление в АПИ и ако няма автомобил със същия, като сгрешения номер промяната ще бъде направена.
Така написано предполагам, че ако има автомобил с такъв номер гориш. Ако няма пък как системата позволява да се издаде винетка на несъществуващ номер.
А бе .............
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
turieca написа:Така написано предполагам, че ако има автомобил с такъв номер гориш. Ако няма пък как системата позволява да се издаде винетка на несъществуващ номер.
А бе .............
За няколко стотин милиона - толкова. Докато не подмине 1 милиард тая система няма да работи читаво

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
streetz написа:turieca написа:Така написано предполагам, че ако има автомобил с такъв номер гориш. Ако няма пък как системата позволява да се издаде винетка на несъществуващ номер.
А бе .............
За няколко стотин милиона - толкова. Докато не подмине 1 милиард тая система няма да работи читаво
Това е една от най-големите кражби до момента

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Искам винетка за номер Y9I7 DCG или MS 09XVO
Къде по-точно да провери нещото дали го има тоя номер. Общ регистър с БГ номерата не знам да има та да има връзка а дори и да има такава пак ако си объркал и има такъв номер нищо няма да ти каже.
Хейт да има., че свето ни е крив. Може и да проверява дали па не си избрал винетка за камион, па номера ти е на лека кола. Може и това, може и онова. То сичко може в крайна сметка. Въпрос на задание, възможност и средства.
Къде по-точно да провери нещото дали го има тоя номер. Общ регистър с БГ номерата не знам да има та да има връзка а дори и да има такава пак ако си объркал и има такъв номер нищо няма да ти каже.
Хейт да има., че свето ни е крив. Може и да проверява дали па не си избрал винетка за камион, па номера ти е на лека кола. Може и това, може и онова. То сичко може в крайна сметка. Въпрос на задание, възможност и средства.
Последна промяна Моджо на 15 Мар 2021, 18:59, променена общо 1 път
Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Моджо написа:Общ регистър с БГ номерата не знам да има
Ебаваш ли се?

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Регистър има, ама си е за всеки КАТ отделен. Като треа нов номер да ти издадат не проверяват в единна система кой е следващия свободен. + такива на бракуваните пазят.
На активните номера аз не знам някъде да има регистър. Ако знаеш дай да видим.
На активните номера аз не знам някъде да има регистър. Ако знаеш дай да видим.
Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
А като те спре катаджията и цъкне в таблета да те провери да не мислиш, че избира в кой КАТ да търси съответния номер 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Питай некой катаджия какво цъка в тоя таблет и ако немаш глоби и не си имал никога какво ще види. И дали цъка номер или ЕГН.
Хм,хм...