България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
ID A написа:@vicho и acho.rs
Да не коментираме различни неща? Защото на клипа отдолу има скорост и за 2-3 секунди скоростта на рейса падна от 97 на 95 преди удара. Как можете да защитавате такъв? Този човек може да вози до 50-55 души. И да прави умишлено птп? Че онзи с аудито не е стока две мнения няма, ама с автобус дето е 12-15 тона да нашиеш някого отзад с 2 тона автомобил, че ти е набил спирачки.... Ами ако го беше метнал през централната мантинела в насрещното????
Както написах, на този с рейса трябва да му вземат Д категорията!
Е нема и в БМВ форума да подминават кретении като горенаписаните. Не стига, че се наводни от лузъри и филмари, ами сега излиза че толерираме и откровени кретени на пътя

По същество - Не, нищо не си видял или си сляп или нямаш книжка или си същия, като тоя на клипа.
Автобуса ако не беше намалил ще да направи тоя Фолксваген на мармалад, не да го удари с разлика от 10км/ч. Има разлика х10 в спирачни път на кола и автобуса и оня с Аудито прекалено леко го усети.
Има още поне 10ина клипа на този велик номер - да изпревариш някой и да набиеш спирачки пред него. Дано някой ден някой го смажат като хората се спре с тва. Щото полицията явно е прекалено ялова да вземе мерки.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vicho написа:ID A написа:...
"прав" си
Заради такива минах на джипка за евридейка, но май ще трябва пикап
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Вземи си F150 или Тундра, няколко пъти са ме подпирали съвсем леко на светофари и само драскотини, а по колата зад мен доста сериозни щети.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
brake checking is reckless driving
reckless driving as assault with deadly wapon
ще ти стане ясно логиката...
на всеки курс са самоотбрана където се обяснява кога можеш да стреляш и кога не в щатите road rage се смята като причина да извадиш и да стреляш.
затова и роуд рейдж в щатите почти няма. аз лично никога не съм виждал на живо камо ли да съм бил участник. виждал съм само в тубата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
А замисляш ли се, че тия 50 човека, дето вози тоя автобус изобщо не подозират какво се случва? И сега се замисли, ако шофьора набие спирачките до долу заради тоя бастун къде ще идат всички?ID A написа:@vicho и acho.rs
Да не коментираме различни неща? Защото на клипа отдолу има скорост и за 2-3 секунди скоростта на рейса падна от 97 на 95 преди удара. Как можете да защитавате такъв? Този човек може да вози до 50-55 души. И да прави умишлено птп? Че онзи с аудито не е стока две мнения няма, ама с автобус дето е 12-15 тона да нашиеш някого отзад с 2 тона автомобил, че ти е набил спирачки.... Ами ако го беше метнал през централната мантинела в насрещното????
Както написах, на този с рейса трябва да му вземат Д категорията!
Нагоре вече го казаха, аман от бързаци, за които тия 40 секунди изчакване са много ценни.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

ID A написа:@vicho и acho.rs
Да не коментираме различни неща? Защото на клипа отдолу има скорост и за 2-3 секунди скоростта на рейса падна от 97 на 95 преди удара
2-3км намаляване за секунди не ми звучи много нереално за автобус движещ се със около 100км/ч... не забравяй, че спирчките на тези са много бавни и много слаби... като имаш напредвид и че тези хора са учени плавно да правят всичко защото возят хора без колани и реакцията на автобуса и шофьора му си е абсолютно адекватна за ситуацията.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
randity написа:А замисляш ли се
със сигурност

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
@alx мерси, схванах идеята.
Гледай клипа, преди 3-4 страници. След удара се вижда как скоростта пада.
@ randity Не е нужно да се изправя на спирачката, но до удара шофьора не натиска спирачка въобще. И ако трябва ще ги набие до долу.
Гледай клипа, преди 3-4 страници. След удара се вижда как скоростта пада.
@ randity Не е нужно да се изправя на спирачката, но до удара шофьора не натиска спирачка въобще. И ако трябва ще ги набие до долу.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
затова и роуд рейдж в щатите почти няма. аз лично никога не съм виждал на живо камо ли да съм бил участник. виждал съм само в тубата...
То и тука така , виждали са от дивана как се блъска такъв отзад . Бас хващам че в подобна ситуация половината ще са отстрани у нивата другата половина ще запалят спирачките да спират колкото се може по бърже

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Двама олигофрени по едно и също време на едно и също място.
И двамата трябва да останат без книжки за дълъг период.
И двамата трябва да останат без книжки за дълъг период.
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Автобусът със сигурност спря, просто скоростомерът има и лек лаг, то се вижда, ако не беше спрял щеше да го направи на салата.
А тея, дето защитават по някакъв начин тоя селтак, че даже и побългарен термин на тая изродщина вадите, та просто не знам с кви очи пишете изобщо. Тва трябва наистина да се гледа като опит за убийство и то на масово, щото рейсът вози купчина народ. Тоя термин брейк чек (на английски език е) не трябва изобщо да съществува в нито един език...
ПП Направо не мога да повярвам, че изобщо съществува някой, който защитава или оневинява действията на тоя психопат. Това е директният отговор на въпросът от темата.
А тея, дето защитават по някакъв начин тоя селтак, че даже и побългарен термин на тая изродщина вадите, та просто не знам с кви очи пишете изобщо. Тва трябва наистина да се гледа като опит за убийство и то на масово, щото рейсът вози купчина народ. Тоя термин брейк чек (на английски език е) не трябва изобщо да съществува в нито един език...
ПП Направо не мога да повярвам, че изобщо съществува някой, който защитава или оневинява действията на тоя психопат. Това е директният отговор на въпросът от темата.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
drifty написа:И аз се нервя като примерно на дълга права тръгна да изпреварвам колона от 8-10 коли, камиони и др мпс-та
А на такива как ми идва да им избия зъбките......

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
първо... уверих се, че има адски много маймуняци тук...
второ, нещо за разведряване
https://www.youtube.com/watch?v=pGExTwQO0Ec

второ, нещо за разведряване
https://www.youtube.com/watch?v=pGExTwQO0Ec

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
DLVasilev написа:TNT написа:В закона имам спомен, че пишеше за всяка маневра да се извършва, без да се налага останалите участници в движението да си променят скоростта или траекторията...
Викаш тия де си фъркат с 200 нещо случайно да не ги притесниме ли?![]()
Ако ти караш само с 200 - твой си проблем. Значи на магистралата като си със 140 няма проблем да те засече някой с 90 (50км/ч разлика). Ама в града като караш с 50 е голям проблем някой да те засече от пресечка при същата разлика ? Само дето на магистралата има по-голяма вероятност за смъртен случай.
Добре, че тука не е всеки с пистолет, че по улиците само стреляне остана да има. Представяте ли си как 40 човека от автобуса вадят пищова и го почват тоя с Аудито

П.П. Сега на тея избори няма ли някой с програма да узакони записи от видеорегистратори ? Аз не знам как може да има клип за селянията на тоя с Аудито, тоя да няма акт, а в момента да му оправят колата за сметка на застрахователя