България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
автобусът бил виновен
майко, татко... къде се намирам

майко, татко... къде се намирам

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аудито може да спира да чака автобуса, ама автобуса не може да чака да мине трафика от лявата лента, за да изпреварва ? Друго си е да засече някой
Всичките неспазвания на дистанции, засичания, неправилни изпреварвания и НЕ гледане в огледалата водят до селяниите по пътищата. Тези неща се правят както от големите и тежки превозни средства, така и от тези с 60 коня двигателчета. И това мислене "всички ще ме чакат, щото аз ТРЯБВА да изпреваря", не е ок за мен. Като ти е трудно да изпревариш, просто не изпреварваш
Това не ти дава право да засичаш и да спираш движението. В закона имам спомен, че пишеше за всяка маневра да се извършва, без да се налага останалите участници в движението да си променят скоростта или траекторията. Затова написах, че за мен и двамата са виновни. На единия му се кара с 97, вместо с 85 и затова дай всички да удрят спирачките да го чакат
Това мислене с "всички ще ме чакат" в планинско води до челен удар.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Аудито не му наби едни зверски спирачки. Вижте и спрямо камиона. Този с автобуса си го целна съвсем умишлено, точно защото може би разчиташе на видеорегистратора. За мен хич не е ок да правиш катастрофа нарочно и то с автобус.
За аудито написах вече че е
На мен лично ми се е случвало, кола да изгасне точно при изпреварване. Само бързата ми реакция да изключа от скорост и инерцията ме прибраха пред другата кола. И като се почна едно сватбарско светкане и свирене, докато по инерция се довлача до края на мантинелата и изляза извън пътя. Поне пет пъти му вдигах ръка за извинение докато спра, онзи дори спря до мене накрая да ме псува.
За аудито написах вече че е
На мен лично ми се е случвало, кола да изгасне точно при изпреварване. Само бързата ми реакция да изключа от скорост и инерцията ме прибраха пред другата кола. И като се почна едно сватбарско светкане и свирене, докато по инерция се довлача до края на мантинелата и изляза извън пътя. Поне пет пъти му вдигах ръка за извинение докато спра, онзи дори спря до мене накрая да ме псува.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Чета коментарите по този случай и си отговарям, на питането в темата - е нема толкова малоумни хора, дето защитават лайнара с Аудито. Единствения начин е те да са правили същото и да си оправдават тази гавра
1- во имаш опасно изпреварване от вътрешната страна
2- застрашаваш живота на 30-50 човека и умишлено създаваш предпоставка за зверско ПТП на МАГИСТРАЛА
3- това е един опасен и малоумен тренд, който явно се толерира от почти всички. С видеорегистраторите, поне може да се даде гласност и подобни дебили да бъдат моментално санкицонирани.

2- застрашаваш живота на 30-50 човека и умишлено създаваш предпоставка за зверско ПТП на МАГИСТРАЛА

3- това е един опасен и малоумен тренд, който явно се толерира от почти всички. С видеорегистраторите, поне може да се даде гласност и подобни дебили да бъдат моментално санкицонирани.
Последна промяна acho.rs на 14 Мар 2021, 17:32, променена общо 1 път
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
TNT написа:В закона имам спомен, че пишеше за всяка маневра да се извършва, без да се налага останалите участници в движението да си променят скоростта или траекторията...
Викаш тия де си фъркат с 200 нещо случайно да не ги притесниме ли?

ATR-42/72
vicho написа:автобусът бил виновен![]()
![]()
майко, татко... къде се намирам![]()
И аз тва се чудя

За такъв brake checking в щатите пише че дават до 2 годинки. Като се има предвид че става въпрос за автобус с пътници нямам съмнения че ще му ги нашият директно

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ПС:4-то - слагам "роубар" на джипката, да види тоя като му плесна задницата как ще стане на пумпал
С нищо не си по различен от оня дето уби Милен Цветков , дори си по опасен щото не си под действието на упойващи вещества ...надявам се да не си ..

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
В Щатите за брейк чек освен че е много противозаконно може и ако се стигне до спиране и саморазправа да те отстрелят защото МПС-то се смята за смъртоносно оръжие а заплахата с такова разрешава ответната реакция да е смъртоносна.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В смисъл ако някой рязко набие спирачки пред теб вадиш карамултука и стреляш през прозореца на поразия ? Туй ще да е наистина дивия запад ако е така ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Точно щото не е дивият запад е така.Ама е трудно за осъзнаване от нашата реалност. 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Само ей такива неща пожелавам на пумяра с Аудито.
https://www.youtube.com/watch?v=FKRBI061xGw
https://www.youtube.com/watch?v=FKRBI061xGw
- vicho
- старши ентусиаст
-
acho.rs написа:Чета коментарите по този случай и си отговарям, на питането в темата - е нема толкова малоумни хора, дето защитават лайнара с Аудито. Единствения начин е те да са правили същото и да си оправдават тази гавра![]()
2- застрашаваш живота на 30-50 човека и умишлено създаваш предпоставка за зверско ПТП на МАГИСТРАЛА![]()
те и във фейсбука са същите... което пък отговаря на въпроса за положението по пътищата

лошото е, че и да обясняваш... кел файда, Гането си знаа

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
@vicho и acho.rs
Да не коментираме различни неща? Защото на клипа отдолу има скорост и за 2-3 секунди скоростта на рейса падна от 97 на 95 преди удара. Как можете да защитавате такъв? Този човек може да вози до 50-55 души. И да прави умишлено птп? Че онзи с аудито не е стока две мнения няма, ама с автобус дето е 12-15 тона да нашиеш някого отзад с 2 тона автомобил, че ти е набил спирачки.... Ами ако го беше метнал през централната мантинела в насрещното????
Както написах, на този с рейса трябва да му вземат Д категорията!
Да не коментираме различни неща? Защото на клипа отдолу има скорост и за 2-3 секунди скоростта на рейса падна от 97 на 95 преди удара. Как можете да защитавате такъв? Този човек може да вози до 50-55 души. И да прави умишлено птп? Че онзи с аудито не е стока две мнения няма, ама с автобус дето е 12-15 тона да нашиеш някого отзад с 2 тона автомобил, че ти е набил спирачки.... Ами ако го беше метнал през централната мантинела в насрещното????
Както написах, на този с рейса трябва да му вземат Д категорията!
- vicho
- старши ентусиаст
-
ID A написа:...
"прав" си